Master of Change
Rozmówca
Chaos Marauder
Reputacja: 0
|
 |
« : Marzec 20, 2007, 15:27:59 » |
|
aj no niedoczytałem się  , zresztą jakoś cały czas mi po głowie chodziło że Rune Priest to nie healer, niewiem czemu. Moja podświadomość zawiodła  a teraz co do tematu: mam pytanie do osób grających w MMO (ja grałem naprawde mało) czy na battlegroundach czy innym zbiorowym PvP jest taka zadyma że niewiadomo oco chodzi, czy jest jakieś takie zgranie że każdy wie co ma robić, i np. healerom się łatwiej?
|
|
|
|
|
|
Dlaczego najeżdżamy wasze ziemie? Dlaczego palimy wasze domy? Dlaczego rozrywamy wasze cielska?
Ponieważ służymy Panu Przemian i jego niewyobrażalnym planom.
|
|
|
Murdi
Rozmówca
Krasnolud
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 20, 2007, 15:31:38 » |
|
W WoW każdy robi co chce, szczególnie gdy na jednym BG jest 40 graczy na raz, w GW liczba graczy była o wiele mniejsza, ale rysowało się na mapie gdzie kto ma iść, co robić - taktyka.
|
|
|
|
|
|
"Krasnoludy ciągle walczą, z wielka odwagą i poświęceniem, tak charakterystycznym dla ich rasy. Ich serca przepełnia niezmącona wiara, że wielkie imperium Krasnoludów powróci do dawnej świetności."
|
|
|
Master of Change
Rozmówca
Chaos Marauder
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2007, 15:33:05 » |
|
No bo w sumie z tego co widze na filmikach WAR'a to o jakiejkolwiek grupowej roli postaci w RvR niema mowy. takie moje odczucia jakieś
|
|
|
|
|
|
Dlaczego najeżdżamy wasze ziemie? Dlaczego palimy wasze domy? Dlaczego rozrywamy wasze cielska?
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 20, 2007, 15:37:20 » |
|
wątek podzielony  bez offtopu proszę a co do tematu to bez słuchawek i mikrofonu nie ma mowy o "profesjonalnym" grupowym PvP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murdi
Rozmówca
Krasnolud
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 20, 2007, 15:38:42 » |
|
Czuje, że oblężenia twierdz nie będą zawierały taktyki.
|
|
|
|
|
|
"Krasnoludy ciągle walczą, z wielka odwagą i poświęceniem, tak charakterystycznym dla ich rasy. Ich serca przepełnia niezmącona wiara, że wielkie imperium Krasnoludów powróci do dawnej świetności."
|
|
|
Hakarik Grunnson
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 20, 2007, 15:42:54 » |
|
W wowie jezeli samemu idziesz na battleground to ciezko jest sie zgrac z obcymi ludzmi to normalne ale jezeli idzie sie ze swoimi ludzmi to mozna cos nie cos powiedziec o taktyce.. dawno dawno gralem juz w wowa i nie wiem jak to teraz wyglada ale za moich czasow  to wlasnie wygladalo mniej wiecej tak jak mowie:) mam nadziej ze w mlotku tak nie bedzie i zgranie bedzie jedna z istotnych rzeczy  zgadza sie mikrofon i sluchawki sa konieczne zeby grupowe pvp bylo naprawde dobre.. kurna musze sobie jakies takie zalatwic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murdi
Rozmówca
Krasnolud
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 20, 2007, 15:46:32 » |
|
Ale jak rozwiązać ten problem przy obleganiu stolicy, jedna gildia nie pokona całej rasy, może głos miał by tylko leader i 2-3 oficerów, którzy wydawali by rozkazy reszcie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Master of Change
Rozmówca
Chaos Marauder
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 20, 2007, 15:49:24 » |
|
Wątpie żeby gra wybierała "lidera" i "oficerów". Dlaczego? otóż byłoby to niedokońca sprawiedliwe i ludzie mogliby nieśłuchać tego jednego (ponieważ to on chciał zostać wybrany)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 20, 2007, 15:49:58 » |
|
Ale jak rozwiązać ten problem przy obleganiu stolicy, jedna gildia nie pokona całej rasy, może głos miał by tylko leader i 2-3 oficerów, którzy wydawali by rozkazy reszcie.
gdzieś czytałem, że liczba osób oblegających stolicę nie będzie większa niż 32 osoby ... ale może się to jeszcze zmienić
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thaard Boft
Administrator
Bard
Reputacja: 30
Imię w grze: Thaard, Boft
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 20, 2007, 15:50:09 » |
|
a co do tematu to bez słuchawek i mikrofonu nie ma mowy o "profesjonalnym" grupowym PvP
Dlatego tez jak rozkreci sie strona i ruszy gra bedzie Teamspeak albo Ventrilo odpalone na wiecej userow (w tym momecie dysponujemy takim na 16 darmowym  )
|
|
|
|
|
|
W pojedynkę twardzi jesteśmy jak skała, zjednoczeni w grupie - niezniszczalni jak góra!" Duraz Un Angaz! Karaz Garaz Runkaraki!
|
|
|
Murdi
Rozmówca
Krasnolud
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 20, 2007, 15:51:16 » |
|
To był przykład, jakiś Crowd Controller, ale w grze bazowo musi być.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz
Swordmaster
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 20, 2007, 18:32:30 » |
|
gdzieś czytałem, że liczba osób oblegających stolicę nie będzie większa niż 32 osoby ... ale może się to jeszcze zmienić
No wlasnie, tak tez mi sie obily te liczby. 32, czy 36. Jak to ma byc? Wszystkie scenariusze, kampanie, oblezenia maja byc instanced? A co z mass PvP? Siege w L2 to moze byl Chaos, niesnaki wsrod graczy, etc - ale byly to naprawde masowe bitwy, a nie jakies 32v32  W DAoC tez chyba byly jakies wieksze? Czy bedziemy mieli tutaj jakies masowe walki (mniejsza o to, ze takiej liczby osob nei da sie zorganizowac, etc - bo oczywiscie do rozgrywania takich standardowych "meczy" to nawet liczba z GW - 8 - wystarczala... ale jednak jak MMO, to chcialoby sie tez PvP nie opartego na isntancjach, tylko pola bitwy)
|
|
|
|
|
|
"I am not bound to please thee with my answers" Shylock [The Arden Shakespeare The Marchant Of Venice]
|
|
|
Murdi
Rozmówca
Krasnolud
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 20, 2007, 18:39:15 » |
|
32-36 co to ma być, to nawet nie bitewka jest, oby nie wyglądało to jak battleground z określoną liczbą graczy zawsze w tym samym miejscu, zero prawdziwego PvP mam nadzieję, że bitwy w WAR tak nie skończą. Oby oblężenia nie wyglądały jak Alterac Valley w WoW, zero machin oblężniczych, zero taktyki, nie przedostajesz się przez mury, bramy otwarte tylko kto dobiegnie do króla i zdoła go zabić.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2007, 18:46:23 wysłane przez Murdi »
|
|
|
|
|
Master of Change
Rozmówca
Chaos Marauder
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 20, 2007, 20:22:52 » |
|
Miejmy nadzieje że nie! oblężenie moze ograniczają dl tego by opozycja (polityczny akcent) miała szanse zapobiec?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Murdi
Rozmówca
Krasnolud
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 20, 2007, 20:29:02 » |
|
Wojna to wojna, ale to tylko pomysły, które mogą się jeszcze zmienić, oby.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|