Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 23:24:41 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: O świecie...  (Przeczytany 2799 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Raziel
Małomówny

Chaos Magus

Reputacja: 0

Zobacz profil WWW
« : Marzec 20, 2007, 15:10:27 »

Na paru stronkach o WHO: AoR zauważyłem już takie posuniecie, a mianowicie powstają na stronce teksty opisujące świat Warhammera, na tej zaś jest tylko jeden opisujący realia gry zaserwowany nam przez Mythic, ale jest przecież wiele innych rzeczy które w świecie są a w grze nie będzie o nich wzmianki. A jak zauważyłem poza mną jest tu parę osób grywających w WFRP a nawet w WFB dlatego też wpadłem na pomysł żeby założyć Bractwo Czarnego Pióra. Czym by owo się zajmowało? Ano na stronę pisalibyśmy teksty typowo o opisujące świat ale nie tylko bo też poprowadziło by się inicjatywę Towarzystwa Naukowego czyli w specjalnym dziale na forum, członkowie Bractwa rozmawiali by a potem pisali artykuły na temat świata także ale w stylu Bractwa Sekretnego Płomienia które zrzesza fanów serii gier cRPG The Elder Scrolls. Zobaczyć BSP możecie na stronie www.elderscrolls.phx.pl - my zrobilibyśmy coś takiego. Ustaliłoby się hierarchię. Jako zasadę przyjmowania nowych członków dawało by się ich pod egzamin który miałby sprawdzić ich wiedzę o Warhammerze. Dział Bractwa na forum oczywiście byłby zamknięty i pisać w nim mogliby tylko jego członkowie ale do przeglądu byłby dostępny dla wszystkich. Dobrze rozumiem że nie każdy ma czas lub nie dostał się do Bractwa a chce pisać o takich rzeczach więc byłby też poddział dla takich osób niezrzeszonych a jednocześnie tam prowadziło by się rekrutacje. Co wy na to?

Czy możesz powstrzymać powietrze przed opływaniem tego świata? Czy możesz zatrzymać szarżę bretońskich rycerzy? Czy możesz powrócić zza grobu? Nie. Tak samo nie można powstrzymać sił sług Mrocznych Bogów Chaosu. Jesteśmy ostatecznymi zwycięzcami.
Thaard Boft
Administrator
Bard

Reputacja: 30

Imię w grze: Thaard, Boft

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Marzec 20, 2007, 15:12:28 »

Na naszej tez bedzie Dzial Swiat Warhammera
Gdzie umiesscimy dla laikow opis swiata, ras, historie, psychologie ras itd, mamy to w planie. Chcemy tez jakies opowiadania zamiescic
Niektore z dawnych Arkadiowych czasow bo sie takowe pisalo ;-)
Jesli chcesz pomoc - zapraszam do wspolpracy Uśmiech

W pojedynkę twardzi jesteśmy jak skała, zjednoczeni w grupie - niezniszczalni jak góra!" 
Duraz Un Angaz! Karaz Garaz Runkaraki!
Raziel
Małomówny

Chaos Magus

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2007, 15:15:42 »

Jasne że chce pomóc tylko wyznaczcie mi co napisać i deadline Chichot

A jak tam pomysł Bractwa się podoba?

Czy możesz powstrzymać powietrze przed opływaniem tego świata? Czy możesz zatrzymać szarżę bretońskich rycerzy? Czy możesz powrócić zza grobu? Nie. Tak samo nie można powstrzymać sił sług Mrocznych Bogów Chaosu. Jesteśmy ostatecznymi zwycięzcami.
Hakarik Grunnson
Małomówny

« Odpowiedz #3 : Marzec 20, 2007, 15:29:00 »

Pomysl bractwa jak najbardziej mi sie podoba uwazam ze wielu graczy ktorzy nie mieli doczynienia z uniwesrum warhammera chetnie by poczytalo to i owo. A jak zaczna czytac to beda chcieli wiecej i wiecej (tak bylo ze mna np. Język ) Uśmiech Dobrze by bylo zeby ludzie grajac w mlotka online mieli jakies pojecie o tym swiecie, ktory wkoncu nie jest byle jaki ma swoj urok i klimat, a bardzo bym sie roczarowal jezeli tego wszystkiego by zabraklo w grze z winy graczy Smutny albo tworcow gry  Złość

Takze uwazam ze ta inicjatywa jest jak najbardziej wskazana  Język Zdecydowanie taki dzial by sie przydal na tej stronce Uśmiech deklaruje sie pomoc Uśmiech tzn jezeli chodzi o pisanie ma sie rozumiec Mrugnięcie bo jezeli chodzi o html i blablablablabla itd. to jestem dno  Z politowaniem
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2007, 15:36:09 wysłane przez Hakarik Grunnson » Zapisane
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #4 : Marzec 20, 2007, 15:29:50 »

ja jestem za

tym bardziej, że ten silnik forum daje nam takie możliwości, o których pisałeś, wystarczy tylko skonfigurować

PS. a nazwa podoba mi się najbardziej Mrugnięcie Chichot

Thaard Boft
Administrator
Bard

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Marzec 20, 2007, 15:39:23 »

Rowniez pomysl mi sie podoba.

Co do tematu do napisania - do wziecia mamy - Opis Ludzi (Empire) Greenskinow, Dark Elfow, High Elfow, albo Chaosu do wyboru do koloru bo dwarfy aktualnie sie pisza. Nie ma byc jakims to jakims "tasiemcem" ale zawierac w dzialach:

1) Opis Rasy/Frakcji(tyczy sie Chaosu i Greenskinow)
2) Historia Rasy
3) Psychologia rasy
4) I Bostwa wyznawane.

Napisane tak by laik nie grajacy w mlotka wczesniej mogl przeczytac i wiedziec mniej wiecej co i jak.

Dodatkowo wzmianki o innych rasach w Mlotku. Halflingach, Skavenach, Lizardmanach....
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2007, 15:41:49 wysłane przez Thaard Boft » Zapisane

W pojedynkę twardzi jesteśmy jak skała, zjednoczeni w grupie - niezniszczalni jak góra!" 
Raziel
Małomówny

Chaos Magus

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Marzec 20, 2007, 15:42:13 »

Ludzi tylko Imperium? Może później Bretonnie? To ja sobie zaklepę Chaos, a konkretnie wyznawców Tzeentcha (bez zwierzoludzi) potem opiszę wyznawców reszty Bóstw.

Master of Change
Rozmówca

Chaos Marauder

« Odpowiedz #7 : Marzec 20, 2007, 15:47:09 »

Ja moge napisać o Malalu i jego wyznawcach, ale jestem za tym by wsyzstko pokazało się w jednym artykule. Ale jeśli chcesz zrobić wszystko sam to się niewtrącam Uśmiech

Dlaczego najeżdżamy wasze ziemie?
Dlaczego palimy wasze domy?
Dlaczego rozrywamy wasze cielska?

Ponieważ służymy Panu Przemian i jego niewyobrażalnym planom.
Raziel
Małomówny

Chaos Magus

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Marzec 20, 2007, 15:51:08 »

Nie, ja to bym widział jako serię artykułów. Najwyżej wyglądało by to tak, klikałbyś Chaos i miałbyś rozwinięcia - Khorne, Slaanesh, Nurgle, Tzeentch, zwierzoludzie, krasnoludy Chaosu, kultyści.

A Malala już od dawna nie ma wg. oficjalnych informacji

Thaard Boft
Administrator
Bard

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Marzec 20, 2007, 15:52:04 »

Ludzi tylko Imperium? Może później Bretonnie? To ja sobie zaklepę Chaos, a konkretnie wyznawców Tzeentcha (bez zwierzoludzi) potem opiszę wyznawców reszty Bóstw.

Ja mysle zeby Chaos wrzucic do jednego worka.. i w jednym artykule zmiescic. Tak samo ludzi, z dodatkowymi wzmiankami o bretonczykach, norsmenach itd... Pozniej ewentualnie rozwinac "podartykuly" Na poczatku to opisac jakby dla laikow, zeby byli wprowadzeniu w sam klimat mlotka.
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2007, 15:53:39 wysłane przez Thaard Boft » Zapisane

Master of Change
Rozmówca

Chaos Marauder

« Odpowiedz #10 : Marzec 20, 2007, 15:54:50 »

W końcu Forgotten God, ale jego wyznawcy penwie jeszcze gdzieś się pałentają i niszczą wsyzstkich którzy służą innym bogom. No ale jak niechcesz to jeden bóg mniej jeden wiecej niema różnicy Uśmiech

Ja mysle zeby Chaos wrzucic do jednego worka.. i w jednym artykule zmiescic. Tak samo ludzi, z dodatkowymi wzmiankami o bretonczykach, norsmenach itd... Pozniej ewentualnie rozwinac "podartykuly" Na poczatku to opisac jakby dla laikow, zeby byli wprowadzeniu w sam klimat mlotka.

Oto właśnie mi chodziło, raczej jakby by od razu pokazała sie masa artykułów to można by się pogubić, a takie drzewko z niezliczoną ilością rozwinięc też niema większego sensu

Dlaczego najeżdżamy wasze ziemie?
Dlaczego palimy wasze domy?
Dlaczego rozrywamy wasze cielska?

Ponieważ służymy Panu Przemian i jego niewyobrażalnym planom.
Hakarik Grunnson
Małomówny

« Odpowiedz #11 : Marzec 20, 2007, 16:08:41 »

Jezeli Ludzie sa nadal wolni to moge sie za nich zabrac chociaz musze przyznac ze wieksza wiedze posiadam na temat krasnali no ale wkoncu mozna zajrzec do zakurzonych ksiazek WFRP WFB Uśmiech tyle ze umnie jest male?? Duze ALE  Z politowaniem chodzi o czas.. studia i dorywcza praca nie za predko wydaje mi sie zebym szybko cos naskrobal
 a i jeszcze jedno potrzebowalbym "specjalisty" odnosnie imperium (bo wkoncu to tylko oni beda dostepni) zeby sie poradzic itd. nie zeby moja wiedza bylaby tragiczna poprostu od tak dla lepszego samopoczucia Mrugnięcie
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #12 : Marzec 20, 2007, 16:54:24 »

Jezeli Ludzie sa nadal wolni to moge sie za nich zabrac chociaz musze przyznac ze wieksza wiedze posiadam na temat krasnali no ale wkoncu mozna zajrzec do zakurzonych ksiazek WFRP WFB Uśmiech tyle ze umnie jest male?? Duze ALE  Z politowaniem chodzi o czas.. studia i dorywcza praca nie za predko wydaje mi sie zebym szybko cos naskrobal
 a i jeszcze jedno potrzebowalbym "specjalisty" odnosnie imperium (bo wkoncu to tylko oni beda dostepni) zeby sie poradzic itd. nie zeby moja wiedza bylaby tragiczna poprostu od tak dla lepszego samopoczucia Mrugnięcie

co do czasu to się na razie nie wypowiem, muszę to przedyskutować

ale co do specjalistów, to masz całe forum specjalistów Mrugnięcie pytaj, a może będzie ci dana odpowiedź Mrugnięcie

Raziel
Małomówny

Chaos Magus

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Marzec 20, 2007, 16:55:39 »

No ja znam się na Imperium (na Bretce i reszcie też Uśmiech ) z powodu mego dużego zainteresowania Warhammerem. Mogę służyć pomocą zwłaszcza że dysponuję ich armybookiem z 6 ed. (niestety z 7 ed. jeszcze nie mam)

Sławek
Niemy

« Odpowiedz #14 : Marzec 20, 2007, 21:04:44 »

witam  Spoko
pomysł świetny, naprawde swietny...
lecz........
słowo laik to tak jakby na ulicy usłyszeć... ( głabie )... Zawstydzony
można uzyć innego słowa, bardziej takiego zblizajacego do opowiadań czy artykułów( słowo klimat ) Duży uśmiech
np: wszystko dla laików Co?? to takie raczej ble  Płacz
za to moze być ...
np: wszystko dla krótkobrodych ( angielskiego odpowiednika można uzyć Uśmiech )
takie cóś co by młody gracz czy też " laik " mogło zainteresowac

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 07, 2012, 15:04:44