Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 22:12:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 39   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: RIFT i inne fajne gry  (Przeczytany 16549 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Pierun
Gość
« : Styczeń 04, 2011, 14:57:08 »

Kupiłem sobie ostatnio w promocji gierkę R.U.S.E, bardzo ciekawa strategia, przyznam się, że od dawna takiej szukałem. Myślałem, że dłużej w to pogram i oderwe się od MMO(jeśli nie na zawsze to przynajmniej na jakąś chwilę). Niestety, wirtualna rzeczywistość pokazała mi prawdę o takich gierkach. Choć są one bardzo ambitne i ciekawe(najlepsze jest działo strzelające głowicami nuklearnymi  Chichot), to jednocześnie są bardzo męczące. W gierki na PC gram od zawsze, ale okazuje się, że większość z nich to nie jest żaden relaks, wręcz przeciwnie. Gdy kończe grać to czuje się zmęczony. Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć, paradoksalnie gierki single player pochłaniają mnie bardziej niż MMO  Spoko
SanTsu
Gawędziarz

Reputacja: 4

« Odpowiedz #1 : Styczeń 04, 2011, 15:33:42 »

do zobaczenia w GW2 Mrugnięcie
Bardzo możliwe. RIFT jest...hm...dziwny. Do 40k jeszcze daleko. Czekam na Black Prophecy. W między czasie gram single rpg i rts (multi/single). Jakoś zawsze powracam do strategi w sieci - krzyk koreańczyka w SC2 (choć to bardziej arcade niż strategia) jak przegrywa wygraną rozgrywkę - bezcenny :]
grouth
Bard

Reputacja: 26

Imię w grze: grouth braath

« Odpowiedz #2 : Styczeń 04, 2011, 17:45:34 »

Kupiłem sobie ostatnio w promocji gierkę R.U.S.E, bardzo ciekawa strategia, przyznam się, że od dawna takiej szukałem. Myślałem, że dłużej w to pogram i oderwe się od MMO(jeśli nie na zawsze to przynajmniej na jakąś chwilę). Niestety, wirtualna rzeczywistość pokazała mi prawdę o takich gierkach. Choć są one bardzo ambitne i ciekawe(najlepsze jest działo strzelające głowicami nuklearnymi  Chichot), to jednocześnie są bardzo męczące. W gierki na PC gram od zawsze, ale okazuje się, że większość z nich to nie jest żaden relaks, wręcz przeciwnie. Gdy kończe grać to czuje się zmęczony. Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć, paradoksalnie gierki single player pochłaniają mnie bardziej niż MMO  Spoko

Gierki mmo maja te przewage,ze jakcos nie wyjdzie to mozna zrzucic na sasiada Chichot

sulwen
Rozmówca

Nie zabijaj, jestem z pogotowia.

Imię w grze: Zhal

« Odpowiedz #3 : Styczeń 04, 2011, 18:01:20 »

RIFT jest...hm...dziwny.

Możesz rozwinąć? Bom bardzo ciekawa tej produkcji Uśmiech

D: Zhal (K-A zealot)
O: Kermaine (K-N RP)
RiP
Pierun
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 04, 2011, 18:11:34 »

Z sieciowych strategii polecam klasykę, DEFCON: http://www.introversion.co.uk/defcon/about/screenshots.html

fajny trailer gierki: http://www.youtube.com/watch?v=VwZojfXAXq8&feature=related

Gierki mmo maja te przewage,ze jakcos nie wyjdzie to mozna zrzucic na sasiada Chichot

to moja recepta na bezstresowanie granie w MMO Mrugnięcie
Morstasowa
Rozmówca

Reputacja: 1

« Odpowiedz #5 : Styczeń 04, 2011, 19:39:29 »

odnośnie RIFT, to trzeba czekać, aż ruszą znowu test-serwery. Trzeba wypełnić tam jakieś pola i czekać aż odeślą Ci klucz. Przez cały grudzień były postawione serwery, a teraz jest czas na wprowadzanie nowych rzeczy i poprawki do istniejących
http://www.riftgame.com/en/
SanTsu
Gawędziarz

« Odpowiedz #6 : Styczeń 05, 2011, 10:09:02 »

Możesz rozwinąć? Bom bardzo ciekawa tej produkcji Uśmiech
To moja subiektywna ocena pierwszego kontaktu z tą grą. W sumie możesz znacznie lepiej modelować postać tylko, że efekt końcowy jest dziwaczny, klimat jest mroczniejszy niż w warhammerze ale jakoś wszystko za bardzo świeci....
Niby to w końcu beta testy, ale sami wiecie jak jest. Jedna fajna sprawa, że faktycznie nie ma przypisanych klas - wszystko to chimery z 1001 różnych buildów. Grałem dwarfem jako warrior main build i coś a'la hunter z petem + paladin....jednym słowem leczyłem się, zadawałem dmg i jeszcze miałem psa do pomocy Chichot
sulwen
Rozmówca

Nie zabijaj, jestem z pogotowia.

Imię w grze: Zhal

« Odpowiedz #7 : Styczeń 05, 2011, 11:40:59 »

klimat jest mroczniejszy niż w warhammerze ale jakoś wszystko za bardzo świeci....

Nowa definicja paradoksu? Mrugnięcie

Jedna fajna sprawa, że faktycznie nie ma przypisanych klas - wszystko to chimery z 1001 różnych buildów.

No to jest coś co mnie zachęca ale i napawa obawą, bo niby w większości gier można sobie pokombinować z drzewkami, może nie aż w takim stopniu jak w rifcie, ale i tak zawsze wszyscy kończą z tym samym buildem, bo najlepiej się sprawdza.
Fajnie byłoby raz zobaczyć coś co daje chociaż wrażenie unikalności Uśmiech

D: Zhal (K-A zealot)
O: Kermaine (K-N RP)
RiP
SanTsu
Gawędziarz

« Odpowiedz #8 : Styczeń 05, 2011, 11:55:46 »

Nowa definicja paradoksu? Mrugnięcie

No to jest coś co mnie zachęca ale i napawa obawą, bo niby w większości gier można sobie pokombinować z drzewkami, może nie aż w takim stopniu jak w rifcie, ale i tak zawsze wszyscy kończą z tym samym buildem, bo najlepiej się sprawdza.
Fajnie byłoby raz zobaczyć coś co daje chociaż wrażenie unikalności Uśmiech
Chodzi mi raczej o "blur".
Co do drzewek to jest trochę inaczej niż zwyczajowo. Normalnie masz klasę plus 3 drzewka (zazwyczaj ofensywne, defensywne i support). W Rift masz 3 klasy i 3 drzewka tych klas + każde drzewko ma jeden pasek główny pasywnych skilli i całkiem szeroki wybór dodatkowych pasywnych/aktywnych abilities + upgrade do już posiadanych. Ogólnie możesz być huntero-warrioro-paladynem albo takim choseno-huntero-rpdsem. Zabawa fajna tylko nie mam żadnego pojęcia jak się to przekłada na ilość efektywnych buildów.
ropuch
Rozmówca

Reputacja: 9

« Odpowiedz #9 : Styczeń 05, 2011, 13:28:14 »

"Player vs. Player (PvP) combat will definitely exist inside of RIFT in many forms and fashions. More details will be released about our PvP systems and servers in the upcoming future."

No tak, beta testy, z releasem strzelają w ten rok, a pvp "będzie". I pewnie skończy się na serwerze pvp z włączoną możliwością atakowania innych graczy.
No nic, zobaczymy.
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #10 : Styczeń 05, 2011, 13:36:34 »

ciekawostka:
wg serwisu TenTonHammer najlepsza grą MMO PvP w ubiegłym dziesięcioleciu został DAOC
WARek nawet nie załapał się na wyróżnienie

http://www.tentonhammer.com/node/93244/page/3

sivar
Mówca

Reputacja: 5

« Odpowiedz #11 : Styczeń 05, 2011, 14:20:53 »

ta.. i oni z tego powodu są nawet dumni... rozbawiło mnie to do łez.

<inactive>
Boriak
Gawędziarz

Reputacja: 3

Imię w grze: Zhasor

« Odpowiedz #12 : Styczeń 05, 2011, 14:28:22 »

Ja do riftu mam tylko jedną obawę , że będzie taki sam jak Aion czyli mnóstwo PvE i grindu , mało PvP.

The number you're trying to reach is currently unavailable.
dead
Gawędziarz

SKOWYT

Reputacja: 2

Imię w grze: Anemiczna Ania , Cycata , Karlica

« Odpowiedz #13 : Styczeń 05, 2011, 15:08:58 »

czyli cos idealnie dla Ciebie Chichot.
Scimitar
Mówca

Reputacja: 5

Imię w grze: Wiele ich jest

« Odpowiedz #14 : Styczeń 05, 2011, 15:11:35 »