Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 22:04:56 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Grać Szamanem?  (Przeczytany 1947 razy)
DevilWrath
Małomówny

Reputacja: 2

Imię w grze: Fallasleep

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 24, 2011, 00:51:21 »

Stad to kluczowe slowo "teoretycznie". Bo w w praktyce jest tak ze jak ktos siedziacy za szamanem bedzie lepiej "ogarnial" to i osmieszy przecietnego DoKa. Trzy klasy leczace, kazda inna i do innego stylu gry. Co kto woli. Ja nie zamienie AMki na zadnego innego lekarza a gralem DoKiem, Shamanem, Zaelotem i WPkiem. Tyle w temacie.

Fallasleep WE 100
Latthspell Chosen 80
Symbelmyne Sorc 60
Pinky
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Pinkzord

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 24, 2011, 09:21:17 »

Cały czas pisałeś o tych 4 hotach, zapominając, że taki np. zealot ma również ichnie odpowiedniki (oprócz DSU). Ale zamiast DSU ma instant heala, który leczy za więcej niż ticki z hotów.
Zakładając dwa hoty, oba tickaja za tyle co insta heal z zealota, plus dodaja taffa (DSU), cleansują doty itp. Zeby nie było jeden tick z DSU to 500-900, z Quit bleeding 700-1200.

Zanim zaczniesz oskarżać o brak czytania ze zrozumieniem, polecam naukę pisania ze zrozumieniem. Wsparcie to GŁÓWNIE buffy, debuffy, cc u tychże lekarzy. I wdalszym ciągu uważam, że zealot i dok mają o niebo lepsze wsparcie dla grupy niż leczący shaman.
Nie oskarżyłem nikogo bezpodstawnie, kolega nie doczytał/zrozumiał mojej intencji. I to że uważasz że inni lekarze mają lepsze 'wsparcie' o niczym jeszcze nie świadczy jako że nie podałeś zadnych argumentów.
I na koniec: Zanim zaczniesz wypisywać teksty "moja klasa to najlepszy healer!" polecam albo dokładne zapoznanie się z możliwościami innych klas, albo zagranie nimi.

PS. Grałem każdym healerem, zatem mogę stwierdzić, że znam możliwości utrzymania graczy przez każdy archetyp. Do tego zgadzam się  z Moozgiem, shaman to solidny healer, ale bez rewelacji. Jak cię spotkam, to zjem cię Język
Nigdzie nie napisałem ze moja klasa to najlepszy healer. Stwierdziłem jedynie że jesli chodzi o single target, ani zealot ani dok (oczywiste) nie są wstanie dorównac shamanowi. I to jest fakt, zarówno co do ilości heala jak i przezywalnosci. Natomiast co do innych klas, mam i zealota i doka, rowniez lekarzy po stronie orderu, bynajmniej nie na r10 Uśmiech także mam bardzo dobre rozeznanie co do możliwosci i buildow innych klas.

Jak mnie spotkasz to sobie zeby polamiesz, spytaj mistrza Vitolda, nie raz sie przejechał na mnie, i czesto jak mu ktos nie pomoze to nie zejde.

I na sam koniec, im dluzej zyjesz tym wiecej wyleczysz i tu shaman nie mam konkurencji.
Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 26, 2011, 08:03:29 »

Gra szamanem sprowadza się do niesamowitej frajdy w bieganiu , denerwowaniu orderuchów i przeżywaniu. Żaden healer nie dawał mi takiej frajdy (nie grałem dokiem i wp). AM ma lepszy heal , ale z przeżywalnością jest już gorzej (oczywiście leczący AM), nie ustoi spamując heala tak długo jak WP , Dok i nie podleczy sprawnie kitując jak RP, Zealot i szamek.
Jeżeli chcesz grać klasą sprawiającą super frajdę i z najlepszym klimatem w grze , to polecam szamana.

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Quxe
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Kyilsaathi (DoK), Kyrrianelle (BG)

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 26, 2011, 16:00:38 »

Ah taka rozmowa, że aż zmusiła mnie do zarejestrowania się na forum w końcu Mrugnięcie

Szaman - przejefajna zabawka, ale póki co jeśli chodzi o heal nie zauważyłam rewelacji (mimo wszystko hoty potrzebuja czasu by się rozkręcić, a na t4 dobrego szamana w pt na sc, który by rzeczywiście pomógł grupę utrzymać to niestety ze świecą szukać - a jak zostanie 1 osoba CI z pt i Ty jako healer to za dużo sc nie wygracie, nie ma bata musi żyć party a nie jedna osoba i tyle w temacie)

Co do wsparcia dla grupy moim zdaniem DoK (przynajmniej po tym co mogłam sie rozeznać po drzewkach szamana i skillach przyszłych + to co już mam na oku) po prostu szamana przebija... i żeby Kolega Pinky zaraz nie wspomniał, że kolejna osoba nie ma argumentów przywołam kilka + jeden bardzo ważny, moim skromnym zdaniem, którego nikt jeszcze nie umieścił tutaj:

absorby grupowe (tadam!), ze zwykłego skilla z niewielkim cooldownem (o duzej wartości absorba)
no prócz tego to co koledzy wspomnieli aoe cleanse (grupowe) co 5 sekund - żeby było śmieszniej jak cleansuje kogoś spoza grupy, to  i jego cleansuje i moją grupę,
covenanty to bardziej taka zabawka w sumie (aczkolwiek dodatkowy dmg dla grupy, snary, bądź leczenie z dmg - jako dodatek miodzio)
i do wsparcia również podrzucę group hota - dlaczego?, bo de facto group hot, trzymany cały czas na grupie działa w czasie jak zmniejszenie otrzymywanego dmg przez tę grupę o wartość ticków (a co hocik zejdzie z grupy to go się odnawia więc trzymać go można cały czas)
i żeby nie było - nie znam czasów 'dok-heal-1-button-botów' bo nie grałam w tamtych czasach Mrugnięcie może kolega po prostu pamięta zaszłości klasy jako jednoprzyciskowego group-heala i dlatego wypadły mu pozostałe bardzo przydatne dla grupy skille z pamięci Mrugnięcie - a porównywanie wsparcia grupy poprzez ograniczenie tego wsparcia dla grupy tylko do 1 buffa jest po prostu prześmieszne Mrugnięcie. To od razu możemy dyskutować na temat 'który healer ma mocniejsze heale, zakładając że można uzywać tylko single-targetowych hotów'. I tak dalej i tak dalej Mrugnięcie.

A co do wyprowadzenia zagubionego dps z grupy... erm mi sie zdarzyło takowemu na DoKu też tyłek ratować nie raz i też zdarzało się własnie poprzez absorby, knockbacki (tych ziomali co do dpsa jeszcze podobiegały) - bądź aoe stager w zależności od mojego ustawienia moralek + cleanse w zależności od sytuacji i szybki, mocny single target heal,a potem zazwyczaj można było powoli się wycofywac i podleczyć do końca 1sekundowym gh na wstecznym.

No wygadałam się Uśmiech

Ale szaman i tak wymiata jako zabawka, jeśli kolega zakładający topic lubi się bawić, wkurzać orderuchów, troche solować, trochę wspierać grupę i ogólnie być zieloną, małą, aczkolwiek upierdliwą kulką dpsująco-leczącą to polecam. Bo zabawa nim przednia! Mrugnięcie

No i moim zdaniem gra szamanem daje duże pole do popisu.  Uśmiech

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" - Albert Einstein Mrugnięcie
Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 26, 2011, 20:21:27 »

Chwila Dok i szybki ,mocny single target heal??? chyba dawno w warka nie grałem...

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Dagor
Bard

Reputacja: 75

Imię w grze: Dagor

« Odpowiedz #35 : Kwiecień 26, 2011, 20:33:49 »

Tak, dostaliśmy ST heala jakoś dwa pacze temu. 5s cooldowna, nie działają na niego modyfikacje CD (shatter i to coś od czoppy), leczy za około 2.5k - 3k z krytem

When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
Aldrin
Mówca

Reputacja: 22

« Odpowiedz #36 : Kwiecień 26, 2011, 22:10:47 »

Zapomniałeś dodać miłosiernie, że to pół-instant, .5s casta.

Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
durne_posty
Małomówny

Reputacja: 1

Imię w grze: Moozzg

« Odpowiedz #37 : Kwiecień 27, 2011, 05:56:35 »

Z kolejnych zachęcaczy farmienia do 90tki: doomflayer na szmacianych healerów po 1.4.2 jest w zasadzie bezużyteczny: zysk ok. 200arm, 30 healpowera, 80wds ale za to traci się Absolute Preservation.
W zamian set do dpsu jest całkiem interesujący i grzechem jest nie skorzystać.

Moozzg, KN
Twardazofia, Badlands
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 21, 2012, 05:31:11