Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 22:04:35 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Grać Szamanem?  (Przeczytany 1947 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tyt0k
Niemy

Chopak

Reputacja: 0

Imię w grze: Tytok

« : Grudzień 24, 2010, 13:49:52 »

Witajcie!
Jako, że za niedługo zaczynam swoją poważną zabawę z WARem (dotychczas bawiłem się na trialu) mam do was pytanie, następującej treści. Chciałbym grać healem, a niebywale podoba mi się Szaman, bo jest zielony i fajny. =)
Problem jest tylko taki - widząc czasami swoje osiągnięcia na warbandach, albo jego specjalność (Waaagh!) zdaje mi się, że jest on cokolwiek kiepskim healem, a np. zealot bije go na głowę.
Z czego zealota nie chciałbym robić, bo wg. mnie w ogóle nie ma w nim klimatu.

Czy szaman jako healer ujdzie? I jakie taktyki polecacie, lub co robić?

WAAAGH!
andzik13
Bard

Reputacja: 15

Imię w grze: Maradag

« Odpowiedz #1 : Grudzień 24, 2010, 16:51:10 »

Jak go dobrze ogarniesz to napewno ujdzie. Choc chyba jest najslabszym healerem destro i wiekszosc jego heali moze sciagnac kobza idiota ktorych pelno peta sie dookola (chociaz z drugiej strony kobza idiota wymysli wiele bardziej pozytecznych taktyk niz te jedyna). Ale slyszalem plotki ze maja go wzmocnic.

Jesli ci sie podoba i jestes wstanie opanowac go na poziomie conajmniej srednim to graj nim i baw sie dobrze, jak go opanujesz bardzo dobrze to pewnie i miejsce w jakiejs hiper gildii sie znajdzie Chichot

"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
Miggh
Rozmówca

Reputacja: 4

Imię w grze: Miggh

« Odpowiedz #2 : Grudzień 24, 2010, 17:23:28 »

Najważniejsze w tej grze to mieć z niej fan - jak będziesz o tym pamiętać i nie dasz sobie wmówić czego innego to nie ważne jaką postacią będziesz grać.
A szaman jest wyjątkowo dobrze zrobiony i zapewniam cię, że gra nim przyniesie ci o wiele więcej satysfakcji niż jakimś 1 przyciskowym tanko healem (DoK/WP)
których tak swoją drogą populacja po "nerfie" się drastycznie zmniejszyła Mrugnięcie
(nie aby mnie to jakoś zmartwiło bo w końcu widać kto umie coś zrobić a komu się tylko wydawało, że coś potrafi Mrugnięcie  )
durne_posty
Małomówny

Reputacja: 1

Imię w grze: Moozzg

« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2010, 10:57:22 »

Szaman jest aktualnie najsłabszym healem w grze (słabszym - w healu - także od swojego mirrora - AMa) - choć jako healer "ujdzie" - zwłaszcza, gdy healerów brak, bo doki płaczą Uśmiech
Ma za to świetne taktyki i skille do kiteowania + 3 detaunty - więc ciężko jest go zabić. Ale minus jest ten, że jak uciekasz - to nie leczysz...
No i jest zielony i granie nim (zwłaszcza solo) to jeden z największych radości w warhammerze - IMO najbardziej 'dopieszczona' postać. Wystarczy popatrzeć na animacje detaunta, speciala, albo zasłanianie oczu, jak skacze na mouncie Uśmiech

Jako healer idziesz w całości w drzewko morkowe, najważniejsze skille do wykupienia to plama (sticky feetz) i hot z tafem (DSU). Reszta punktów w zasdzie dowolna, poza obcięciem heala lub silencem raczej nic wartego uwagi.

Mechanika Waaagh w end-gejmie jest praktycznie bezużyteczna, gdy musisz skupiać się na healowaniu. Boli tez praktycznie zerowe wsparcie dla party (poza healem).

Da się go też ustawić jako przyzwoitego single-target rdpsa do party, albo do biegania solo i gankowania - 1na1 jesteś w stanie zabić prawie wszystko (*w dobrym sprzęcie i mając przewagę dystansu Uśmiech )

Moozzg, KN
Twardazofia, Badlands
Cezarius
Milczący

"Najpierw bić, potem myśleć!"

Imię w grze: Korturuz,Cezarius

« Odpowiedz #4 : Styczeń 24, 2011, 14:31:40 »

Ja Ci polecam szamana bo sam osobiście nim gram Chichot
ropuch
Rozmówca

Reputacja: 9

« Odpowiedz #5 : Styczeń 24, 2011, 14:39:43 »

Ja Ci polecam szamana bo sam osobiście nim gram Chichot

Siła argumentów powaliła mnie na kolana!
Dagor
Bard

Reputacja: 75

Imię w grze: Dagor

« Odpowiedz #6 : Styczeń 24, 2011, 14:47:53 »

Daj spokój Ropuch, czy taki autorytet do Ciebie nie przemawia?  Duży uśmiech

When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
Aldrin
Mówca

Reputacja: 22

« Odpowiedz #7 : Styczeń 24, 2011, 15:25:52 »

Polecam szamana w ofensywnych doomflayerach!

Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
durne_posty
Małomówny

Reputacja: 1

Imię w grze: Moozzg

« Odpowiedz #8 : Styczeń 26, 2011, 12:53:30 »

Polecam szamana w ofensywnych doomflayerach!
To poprosze 2 kg bez kości.

Moozzg, KN
Twardazofia, Badlands
Anadim
Mówca

Reputacja: 20

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2011, 13:13:38 »

To poprosze 2 kg bez kości.

"Luzowanie" szamanów. Tanio. "Tablerowanie" we własnym zakresie...

Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.

"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
Pinky
Niemy

Imię w grze: Pinkzord

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 20, 2011, 19:14:39 »

Szaman jest aktualnie najsłabszym healem w grze (słabszym - w healu - także od swojego mirrora - AMa) - choć jako healer "ujdzie" - zwłaszcza, gdy healerów brak, bo doki płaczą Uśmiech
[...]
Totalna bzdura kolego.
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 20, 2011, 19:42:08 »

Po pierwsze sprawdź datę posta.
Po drugie podaj jakieś argumenty.

Join the herd.
Pinky
Niemy

Imię w grze: Pinkzord

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 21, 2011, 10:47:59 »

Po pierwsze sprawdź datę posta.
Po drugie podaj jakieś argumenty.
ad1. od grudnia zeszłego roku nie wiele sie zmieniło u shamana.
ad2. szaman nigdy nie był najsłabszym healerem. Jeżeli już to najlepszym ST healem po stronie destro. 4 hoty, i duży heal który przed skróceniem był wg mnie ok, teraz tym bardziej.
[...]że jak uciekasz - to nie leczysz...[...]
znowu, bzdura. 4 hoty kolego z czego 3 to instanty, ostatni 1sec cast.
[...]Boli tez praktycznie zerowe wsparcie dla party (poza healem).[...]
Po raz kolejny bzdura, buff na resisty dla całego party, łatwo odnawialny w przypadku gdy ktoś, bądź więcej osób zejdzie. I jeżeli ktoś twierdzi ze zealot albo dok mają lepsze to dobrze sie zastanów. DoK właściwie nie ma nic dobrego... Covenant na armor nie stackuje sie z potka wiec bezuzyteczny, przywracanie hp z hitow raczej srednio, extra dmg i snare ujdzie ale nikt za tym plakać nie bedzie. Jedynie co to buff na sile/int/bs od zealota jezeli ktos uzywa ciastek na wounds + crit chance, dodaj do tego resisty shamka i jest fajnie.

Peace.
ropuch
Rozmówca

Reputacja: 9

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 21, 2011, 12:19:04 »

Taaa, DoK to bezużyteczna klasa, nie powinno być dla nich miejsca w wb ;-) Jakies tam aoe cleansy, przeżywalność tanka - no lipa straszna ;>
Det
Niemy

Chłopi Chaosu (Norn)/Spiritus Sanctus(Badlands)

Imię w grze: Detrytus/Żniwiarz Złydotyk

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 21, 2011, 14:45:12 »

... szaman nigdy nie był najsłabszym healerem. Jeżeli już to najlepszym ST healem po stronie destro. 4 hoty, i duży heal który przed skróceniem był wg mnie ok, teraz tym bardziej.znowu, bzdura. 4 hoty kolego z czego 3 to instanty, ostatni 1sec cast.
Dałbym się przekonać gdyby nie jedno małe ale... Destroy Confidence. Jedno użycie Shatter Confidence niedość ,że ściąga z ciebie wszystkie 3 hoty , to do tego bije za każdy. Tyle w temacie najlepszego ST heala po stronie destro.
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 18, 2012, 14:08:04