Tyt0k
Niemy
Chopak
Reputacja: 0
Imię w grze: Tytok
|
 |
« : Grudzień 24, 2010, 13:49:52 » |
|
Witajcie! Jako, że za niedługo zaczynam swoją poważną zabawę z WARem (dotychczas bawiłem się na trialu) mam do was pytanie, następującej treści. Chciałbym grać healem, a niebywale podoba mi się Szaman, bo jest zielony i fajny. =) Problem jest tylko taki - widząc czasami swoje osiągnięcia na warbandach, albo jego specjalność (Waaagh!) zdaje mi się, że jest on cokolwiek kiepskim healem, a np. zealot bije go na głowę. Z czego zealota nie chciałbym robić, bo wg. mnie w ogóle nie ma w nim klimatu.
Czy szaman jako healer ujdzie? I jakie taktyki polecacie, lub co robić?
|
|
|
|
|
|
WAAAGH!
|
|
|
andzik13
Bard
Reputacja: 15
Imię w grze: Maradag
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 24, 2010, 16:51:10 » |
|
Jak go dobrze ogarniesz to napewno ujdzie. Choc chyba jest najslabszym healerem destro i wiekszosc jego heali moze sciagnac kobza idiota ktorych pelno peta sie dookola (chociaz z drugiej strony kobza idiota wymysli wiele bardziej pozytecznych taktyk niz te jedyna). Ale slyszalem plotki ze maja go wzmocnic. Jesli ci sie podoba i jestes wstanie opanowac go na poziomie conajmniej srednim to graj nim i baw sie dobrze, jak go opanujesz bardzo dobrze to pewnie i miejsce w jakiejs hiper gildii sie znajdzie 
|
|
|
|
|
|
"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
|
|
|
Miggh
Rozmówca
Reputacja: 4
Imię w grze: Miggh
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 24, 2010, 17:23:28 » |
|
Najważniejsze w tej grze to mieć z niej fan - jak będziesz o tym pamiętać i nie dasz sobie wmówić czego innego to nie ważne jaką postacią będziesz grać. A szaman jest wyjątkowo dobrze zrobiony i zapewniam cię, że gra nim przyniesie ci o wiele więcej satysfakcji niż jakimś 1 przyciskowym tanko healem (DoK/WP) których tak swoją drogą populacja po "nerfie" się drastycznie zmniejszyła  (nie aby mnie to jakoś zmartwiło bo w końcu widać kto umie coś zrobić a komu się tylko wydawało, że coś potrafi  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
durne_posty
Małomówny
Reputacja: 1
Imię w grze: Moozzg
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2010, 10:57:22 » |
|
Szaman jest aktualnie najsłabszym healem w grze (słabszym - w healu - także od swojego mirrora - AMa) - choć jako healer "ujdzie" - zwłaszcza, gdy healerów brak, bo doki płaczą  Ma za to świetne taktyki i skille do kiteowania + 3 detaunty - więc ciężko jest go zabić. Ale minus jest ten, że jak uciekasz - to nie leczysz... No i jest zielony i granie nim (zwłaszcza solo) to jeden z największych radości w warhammerze - IMO najbardziej 'dopieszczona' postać. Wystarczy popatrzeć na animacje detaunta, speciala, albo zasłanianie oczu, jak skacze na mouncie  Jako healer idziesz w całości w drzewko morkowe, najważniejsze skille do wykupienia to plama (sticky feetz) i hot z tafem (DSU). Reszta punktów w zasdzie dowolna, poza obcięciem heala lub silencem raczej nic wartego uwagi. Mechanika Waaagh w end-gejmie jest praktycznie bezużyteczna, gdy musisz skupiać się na healowaniu. Boli tez praktycznie zerowe wsparcie dla party (poza healem). Da się go też ustawić jako przyzwoitego single-target rdpsa do party, albo do biegania solo i gankowania - 1na1 jesteś w stanie zabić prawie wszystko (*w dobrym sprzęcie i mając przewagę dystansu  )
|
|
|
|
|
|
Moozzg, KN Twardazofia, Badlands
|
|
|
Cezarius
Milczący
"Najpierw bić, potem myśleć!"
Imię w grze: Korturuz,Cezarius
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 24, 2011, 14:31:40 » |
|
Ja Ci polecam szamana bo sam osobiście nim gram 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ropuch
Rozmówca
Reputacja: 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 24, 2011, 14:39:43 » |
|
Ja Ci polecam szamana bo sam osobiście nim gram  Siła argumentów powaliła mnie na kolana!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dagor
Bard
Reputacja: 75
Imię w grze: Dagor
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 24, 2011, 14:47:53 » |
|
Daj spokój Ropuch, czy taki autorytet do Ciebie nie przemawia? 
|
|
|
|
|
|
 When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
|
|
|
Aldrin
Mówca
Reputacja: 22
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 24, 2011, 15:25:52 » |
|
Polecam szamana w ofensywnych doomflayerach!
|
|
|
|
|
|
Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
|
|
|
durne_posty
Małomówny
Reputacja: 1
Imię w grze: Moozzg
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 26, 2011, 12:53:30 » |
|
Polecam szamana w ofensywnych doomflayerach!
To poprosze 2 kg bez kości.
|
|
|
|
|
|
Moozzg, KN Twardazofia, Badlands
|
|
|
Anadim
Mówca
Reputacja: 20
Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2011, 13:13:38 » |
|
To poprosze 2 kg bez kości.
"Luzowanie" szamanów. Tanio. "Tablerowanie" we własnym zakresie...
|
|
|
|
|
|
Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.
"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
|
|
|
Pinky
Niemy
Imię w grze: Pinkzord
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 20, 2011, 19:14:39 » |
|
Szaman jest aktualnie najsłabszym healem w grze (słabszym - w healu - także od swojego mirrora - AMa) - choć jako healer "ujdzie" - zwłaszcza, gdy healerów brak, bo doki płaczą  [...] Totalna bzdura kolego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Reputacja: 28
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 20, 2011, 19:42:08 » |
|
Po pierwsze sprawdź datę posta. Po drugie podaj jakieś argumenty.
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Pinky
Niemy
Imię w grze: Pinkzord
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 21, 2011, 10:47:59 » |
|
Po pierwsze sprawdź datę posta. Po drugie podaj jakieś argumenty.
ad1. od grudnia zeszłego roku nie wiele sie zmieniło u shamana. ad2. szaman nigdy nie był najsłabszym healerem. Jeżeli już to najlepszym ST healem po stronie destro. 4 hoty, i duży heal który przed skróceniem był wg mnie ok, teraz tym bardziej. [...]że jak uciekasz - to nie leczysz...[...]
znowu, bzdura. 4 hoty kolego z czego 3 to instanty, ostatni 1sec cast. [...]Boli tez praktycznie zerowe wsparcie dla party (poza healem).[...]
Po raz kolejny bzdura, buff na resisty dla całego party, łatwo odnawialny w przypadku gdy ktoś, bądź więcej osób zejdzie. I jeżeli ktoś twierdzi ze zealot albo dok mają lepsze to dobrze sie zastanów. DoK właściwie nie ma nic dobrego... Covenant na armor nie stackuje sie z potka wiec bezuzyteczny, przywracanie hp z hitow raczej srednio, extra dmg i snare ujdzie ale nikt za tym plakać nie bedzie. Jedynie co to buff na sile/int/bs od zealota jezeli ktos uzywa ciastek na wounds + crit chance, dodaj do tego resisty shamka i jest fajnie. Peace.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ropuch
Rozmówca
Reputacja: 9
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 21, 2011, 12:19:04 » |
|
Taaa, DoK to bezużyteczna klasa, nie powinno być dla nich miejsca w wb ;-) Jakies tam aoe cleansy, przeżywalność tanka - no lipa straszna ;>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Det
Niemy
Chłopi Chaosu (Norn)/Spiritus Sanctus(Badlands)
Imię w grze: Detrytus/Żniwiarz Złydotyk
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 21, 2011, 14:45:12 » |
|
... szaman nigdy nie był najsłabszym healerem. Jeżeli już to najlepszym ST healem po stronie destro. 4 hoty, i duży heal który przed skróceniem był wg mnie ok, teraz tym bardziej.znowu, bzdura. 4 hoty kolego z czego 3 to instanty, ostatni 1sec cast.
Dałbym się przekonać gdyby nie jedno małe ale... Destroy Confidence. Jedno użycie Shatter Confidence niedość ,że ściąga z ciebie wszystkie 3 hoty , to do tego bije za każdy. Tyle w temacie najlepszego ST heala po stronie destro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|