Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 21:49:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: renown dla marudy post 1.4  (Przeczytany 752 razy)
karvos
Małomówny

Reputacja: 0

Imię w grze: karvos

« : Listopad 19, 2010, 11:36:38 »

jak zagospodarowaliscie swoje punkty renowna po 1.4.. jestem ciekaw bo mam pewien dylemat z tym zwiazany.. zasadniczo nie zmienilem nic u siebie a moze powinienem...??

ja zainwestowalem w 4 Might, 4 Blade Master, 3 Impetus, 3 Opportunist.. pytanie czy WS i Inicjatywa warte sa poswiecania punktow, czy np. zastapic to crit dmg reduction or smth..

[En] Karak-Azgal: Karvos [Marauder]

http://www.dawmord.pl/
Lehtr
Gawędziarz

Reputacja: 6

Imię w grze: Vrask

« Odpowiedz #1 : Listopad 19, 2010, 11:50:03 »

ja dałbym tak: wszystko w parry i crit (IMO crit>>>>WS i str); RD, jak coś zostanie to w zmniejszenie szansy na oberwanie kryta.
karvos
Małomówny

« Odpowiedz #2 : Listopad 19, 2010, 12:24:56 »

hmm.... pod jaki build??

szczena
Niemy

Enklava

Reputacja: 1

Imię w grze: szczena

« Odpowiedz #3 : Listopad 19, 2010, 12:25:07 »

ja dałbym tak: wszystko w parry i crit (IMO crit>>>>WS i str); RD, jak coś zostanie to w zmniejszenie szansy na oberwanie kryta.

JA dałem max w crita, potem siła i weapon skill... no i resolute defence Uśmiech
imho szkoda punktów na parry i inne tankowe punkty - chyba, że nastawimy się na solówki... ja tam zawsze ustawiam się na party/wb
karvos
Małomówny

« Odpowiedz #4 : Listopad 19, 2010, 12:52:15 »

ok... wymyslilem cos takiego 4 might (+72 str - czy dobrze licze??), 3 blade master (+38 WS), 4 opportunist (+14% crit), 1 futile strikes (-3% chance to be crit) - przetestuje dzisiaj wieczorem...

Ovvi
Gawędziarz

Reputacja: 3

Imię w grze: Wunard, Ovvi

« Odpowiedz #5 : Listopad 19, 2010, 14:33:22 »

Ja dałem max w Cryta i chyba 3x parry, a to co zostało dałem w siłę.

http://www.ravens.com.pl
Ravens - polska gildia po stronie Destro na serwerze Karak Azgal
Dubhe
Małomówny

Imię w grze: Dubhe

« Odpowiedz #6 : Listopad 19, 2010, 15:12:35 »

Jak tak sie zastanowie to dla Marudy renown po 1.4 powinien wygladac nastepujaco:
NIE CIERPIE RENOWNA!!

Chichot Chichot Chichot

Chcesz być hardkorem? Zostań Szadoł Łoriorem Język
karvos
Małomówny

« Odpowiedz #7 : Listopad 19, 2010, 15:13:41 »

no ale ty ovvi grasz defensywnie w defensywnym sovie...

ja latam w czyms takim poki co http://beta.war4scrubs.com/ArmorBuilder.aspx?Class=MAR#1835:1844:1865:1854:1813:1874:2291:8929:2294:8927:8928:1291:1292: i chcialbym nie stracic na tym marnym dmg ktory zadaje..

Lehtr
Gawędziarz

Imię w grze: Vrask

« Odpowiedz #8 : Listopad 19, 2010, 16:13:31 »

jaki build?
mi bardzo podoba się savagery (taktyka na WS, Init; wounds debuff; armor debuff; ap debuff(dla 70rr)) + brutality ( takta na 50% dmg z kryta; gilotynka; GI)
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 16:19:17 wysłane przez Morthar » Zapisane
Urgehal
Małomówny

Imię w grze: Urgehal

« Odpowiedz #9 : Listopad 19, 2010, 16:53:30 »

Wczoraj dostalem olsnienia. I wymyśliłem cos bardzo ciekawego.

Po pierwsze olewamy totalnie kryta nie bierzemy go wogle za  punkty rr ( jest starsznie drogo). Można nawet olac kryta jeśli chodzi o caly set Mrugnięcie . A dlaczego olewamy kryta ? Po pierwsze nie mamy latwo dostępnej tyktyki na wiekszy dmg z kryta. Po drugie teraz duzo osob wezmie sobie redukcje kryta albo dmg z kryta. Po trzecie ludzie będą mieć wiecej inicjatywy. No i po czwarte nowe sety nie za bardzo obfitują w duza ilość kryta ( trzeba brac taktyke na kryta żeby ladnie wszsytko działało). I po piate mamy przeciez skila na kryta na savagery Mrugnięcie

Co w zamian ? Otoz idziemy totalnie w parry (jest teraz strasznie tanie) i ws. Obowiazkowo bierzemy z taktyk riposte oraz taktyke na 160 do WS i I. Jeśli pujdziemy ostro w WS to możemy nie brac taktyki na obchodzenia armoura. Co to nam daje ? Wiekosza przezywalność, i często Duzy dmg przeciwko mdps (pomyslcie o tych auto atakach ).
Jakie są zalety? Będziemy mogli używać setow defensywnych które w polaczeniu z parry dadza nam duza przeżywalność i będziemy mogli uprzykrzaac zycie wielu mdps.

Czyli jeszcze raz w co pakujemy punkt rr : parry na maxa, ws / sila. Ja bym jeszcze doradzal wykupienie doge ( niepamietam jak się pisze ) i distrupta ( jest tanie i obie rzeczy sa  w jednym pakiecie) albo redukcje szansy na kryta jeśli chcemy  . Dodam od siebie ze naciulalem na 73 rr z 4 bonusem z warlorda ( +5 do parry) 46.1 parry.

Przypomne na koniec jeszcze  1 moralke która przy ripoście ladnie dziala i skila na kryta i disarma który się odpala przy parry.
Na koniec wypocin chciał bym jeszcze wam uzlysmowic zajebistosc parry. Otoz parry to bardzo fajna ochrona gdyz nie dosc ze dostaniemy mniejszy dmg  to często nie ktozy beda mieli ogromny problem żeby nas wywrucic spowolnic itd. Bo wszystko z parrujemy
szczena
Niemy

Enklava

Reputacja: 1

Imię w grze: szczena

« Odpowiedz #10 : Listopad 21, 2010, 10:23:29 »

cut
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 11:04:42 wysłane przez szczena » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 10, 2012, 14:40:55