Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 21:12:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zmiany petów Engiego i Magusa  (Przeczytany 1866 razy)
Fireforge
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Zikrin, Mongrig

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 14, 2010, 11:08:58 »

Dla Demonologa to strata 10% bonusu do dmg. O ile oczywiście obaj mamy na myśli dawny expert skirmisher

Jest strata dla dmg, owszem, ale za to taktyka ta sprawia że wszystkie skille (u engiego oprócz gun blasta) odpalają się o 50% szybciej - jako ciekawostkę podam że nieważne jest czy jest się te 20ft od przeciwnika czy też nie - bonus działa zawsze.
andzik13
Bard

Reputacja: 15

Imię w grze: Maradag

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 14, 2010, 12:35:15 »

Snajperka tez nie odpala sie 50% szybciej. A co do pozostalych skilli to wiekszosc jest instantami - wiec duzo to nie daje. No i nie zauwazylem zeby wieza czy magnes stawiala sie 50% szybciej.

"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
Fireforge
Gawędziarz

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 14, 2010, 16:19:02 »

Snajperka tez nie odpala sie 50% szybciej. A co do pozostalych skilli to wiekszosc jest instantami - wiec duzo to nie daje. No i nie zauwazylem zeby wieza czy magnes stawiala sie 50% szybciej.

Magnes, wiezyczka, electric rod, bugman ... to wszystko (przynajmniej u mnie) odpala się o 50% szybciej. Czy to niewiele i mało daje ? no nie wiem, samo leczenie z bugmana sprawia że zanim skończy się czas działania 1 beczułki, można już stawiać drugą co daje nam od kopa ponad 600HP (tick ze starej beczki i pierwszy tick z nowej) - i tak w kółko, dotując i detauntując przeciwnika jesteśmy w stanie przetrwać naprawde długo przy okazji nawiązując walkę z każdym przeciwnikiem (póki co tylko maruderzy roznoszą mego engiego w większości przypadków).
andzik13
Bard

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 14, 2010, 20:12:41 »

Wiem wiem beczka jest super do dueali (na rvr nikt nie utrzyma sie raczej tak dlugo w promieniu 30 ft). Ale mi nie chodzi o lans.

"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
Fireforge
Gawędziarz

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 15, 2010, 08:36:27 »

Nie tylko do dueli, przydaje się także do lekkiego supportowania pt bądź okolicznych orderowców.

Wracając do zalet taktyki - biegając w gildyjnym WB praktycznie momentalny rift jest wielką zaletą, bo jednak przez 2s część destruchów zawsze uciekała, a tak szans na to nie mają Uśmiech

Kończąc offtopa stwierdzam że proponowane zmiany u engiego/magusa są dość ciekawe, w końcu wieże będą zadawać jakiś sensowny dmg, pozostaje tylko pytanie w jakim promieniu od wieży trzeba będzie stać, ale jesli ktoś gra engim stacjonarnie (czyli rifleman) to nie powino być to dla niego wielkim problemem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2010, 08:38:58 wysłane przez Fireforge » Zapisane
andzik13
Bard

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 15, 2010, 10:09:28 »

No moj rekord heala to narazie 60k na sc (raz utrzymalem przez caly sc wszystkich przy zyciu ta beczka - sc bez healerow z obu stron), nie zmienia to faktu ze w rvr jest jedynie malutkim bonusikiem do heala o bardzo malym obszarze dzialania - kiedy staja 2 naraz to juz cos jest.  Tylko ze stacjonarna (nie ma miejsca na taktyke) wieza bedzie ciezko utrzymac sie w zasiegu. Tak czy siak zmiany wg mnie na plus.

Ogolnie engi powinien ciagac beczke i wieze za soba. Napalm stacjonarny, pierunochron tez. Mogli by cos zrobic zeby podniesc ciut mobilnosc engiego. Niby zmienili jedna taktyke tak zeby przywolanie wiezy bylo gratis, tylko ze po zmianach w skrimishu nie ma na nia juz miejsca.

Fireforge
Gawędziarz

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 15, 2010, 22:44:39 »

Ogolnie engi powinien ciagac beczke i wieze za soba. Napalm stacjonarny, pierunochron tez. Mogli by cos zrobic zeby podniesc ciut mobilnosc engiego. Niby zmienili jedna taktyke tak zeby przywolanie wiezy bylo gratis, tylko ze po zmianach w skrimishu nie ma na nia juz miejsca.

Bugman mógłby być tak jakby noszony na plecach, z wieżyczkami tylko byłby większy problem, bo o ile magus ma demony i poruszanie się ich łatwo zanimować, to jak poruszyć wieżyczki ? może jakieś małe podwozie z dodatkowym silniczkiem - coś jakby pomniejszony żyrokopter bez śmigieł.

Na mój gust mobilność engiego na dzień dzisiejszy jest dobra, taktyka well oiled machine jest moim zdaniem niepotrzebna przy obecnie tak działającej expert skirmisher.

Najlepszą zmianą jaką engi dostał to siła healu z bugmana, dzięki temu naraszcie polubiłem ścieżkę thinkerer i teraz nie wyobrażam sobie biegania w żadnej innej - mimo że wcześniej była to najbardziej znienawidzona przeze mnie droga rozwoju.
andzik13
Bard

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 16, 2010, 09:43:02 »

to jeszcze zestakuj sobie willpower - bugman dostanie takiego kopa ze hej Chichot

Fireforge
Gawędziarz

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 16, 2010, 10:40:22 »

Zastanawiałem się nad tym Chichot ale wyszedłem z założenia że wymaksowanie inicjatywy i zbicie szans bycia krytniętym na minus 6-7% bardziej się opłaci Mrugnięcie
andzik13
Bard

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 16, 2010, 10:49:06 »

Zamiast pelnego sowy defensywnego zalatw sobie ten secik dla tankow z landow -% do bycia krytnietym. A z tym willpowerem to zart - testowalem i wsadzajac wszystkie taliki na will + 35 na healing power + ciastko dostawalem przy maksie w tinkerera jakies 320 na tick.

Fireforge
Gawędziarz

« Odpowiedz #25 : Wrzesień 16, 2010, 10:53:01 »

Czyli kupa z podbiciem heala Smutny dzięki, warto wiedzieć.
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Dzisiaj o 04:23:52