Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 21:11:38 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wybór strony konfliktu (absolutnie nowy gracz) szuka rady.  (Przeczytany 1560 razy)
Thoern
Mówca

Reputacja: 6

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 11, 2010, 10:58:35 »

wydane mastery points mozna resetowac za niewielka oplata.
poza normalnym levelem toona sa jeszcze renown ranks (rr). Max to obecnie 80, zarabia sie je na PvP.

leniwy lider Garaz Runkaraki
Eldricht
Małomówny

Reputacja: 0

Imię w grze: Eldricht

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 11, 2010, 11:03:20 »

Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Powoli nabiera to kształtów! Teraz nasuwa się pytanie. Czy jeśli wybiorę na początek ścieżkę np. Path of Vaul to mogę równocześnie rozwijać inną? Ale czy mogę rozwinąć wszystkie ścieżki a potem korzystać z wybranych umiejętności. bo na tych wykresach z WARDB nigdy nie jest wszystko na max rozwinięte. Czy niestety jest możliwość zwyczajowego spier***enia postaci, bo np. okaże się, że jednak za bardzo moja postać stała się defensywna i czeka mnie reroll postaci?

istnieje możliwość odpłatnego respeca więc nie ma możliwości popsucia postaci.

Kolejne pytanko - zauważyłem, że osoby mające w sygnaturze opis swojej postaci z WARDB(swoją drogą fajny podgląd osiągnięć innych) jak np. @mall, Radogost, das posiadają Rank 40 a obok Renown Rank np 70. To jest też LV postaci? Ale drugi? Nie rozumiem tego, to może jakiś level RvR?

Wardb niestety nie jest już od dawna aktualizowany.
Renown zdobywasz za walkę na Rvr, za zdobywanie bo'sów, keepów, pokonanych graczy. Mozna to porównać do poziomu doświadczenia ale w walce pvp. Do 37 poziomu doświadczenia (XP) renown rank nie może być wyższy od aktualnego poziomu doświadczenia. Aktualnie maksymalny poziom to 80rr ale wkrótce zostanie podniesiony do 100 (patch 1,4).

Kess
Niemy

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 11, 2010, 12:03:39 »

Szkoda że WARDB nie jest aktualizowany, zawsze grając w L2 zazdrościłem takiego wglądu w statsy w Aion czy WoW.

Czyli widzę, że droga do tworzenia postaci jest otwarta - super!

W jaki craft warto inwestować? Talisman Making chyba bezwzględnie. Bo tylko 2 można z tego co wczoraj odkryłem. Ale nie wiem właśnie czego się trzymać. Co daje najwięcej możliwości może da się zarabiać na tym?

LINEAGE ][ Official Server LUNA [CARDINAL] [LV 80] Noblesse [THE END]

Warhamme: Age of Reckoning (Swordmaster) [AKTUALNIE]

T.E.R.A. The Exiled Realm of Arborea [Online in 2011]
Radogost
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 11, 2010, 12:10:15 »

Sm ogólnie bardzo fajna postać, zarówno w specu tank jak i dps, ale jak dla mnie ma niestety jedną wadę, przy wiekszym lagu będziesz miał zablokowane skille
mechanika Sm działa tak
skill 1 odpala możliwość użycia skilla 2, a ten z kolei odpala możliwość użycia skilla 3, gdzie zwykle ten trzeci jest najmocniejszy i nie ma kosztu action point:

ale tak jak pisałem przy lagu moze byc tka że mimo to że wciskasz skill 1 to i tak nie masz dostępu do skilla 2 a co za tym i skilla 3

ogólnie każda klasa pozatym ma trzy specjalizacje w przypadku sm jest to:
- spec tank Vaul miecz+tarcza
- spec dps Khaine: w teori z bronią 2-ręczną ale opcja miecz +tarcza też nie jest złą, jednak cześci skill nie możesz wtedy używać
- spec antymagiczny Hoeth miecz + tarcza

oprócz tego sa taktyki na poziomie 10 ma sie jedną i potem co kolejne dziesięć poziomów czyli ogólnie 4 i tą sa um pasywne same odpalające się lub działające cały czas powiedzmy na przykład +500 pancerz

i trzecia grupą skilli sa morale sa to skile o nieco silniejszej mocy niz zwykłe skille jednak wymagające nabicia morala, odbywa sie to poprzez przebywanie w cobnacie i tam sa ofensywne i pasywne i ogólnie są 4 poziomy mocy i mają jedną minutę cd
Posted on: Wrzesień 11, 2010, 12:05:28

W jaki craft warto inwestować? Talisman Making chyba bezwzględnie. Bo tylko 2 można z tego co wczoraj odkryłem. Ale nie wiem właśnie czego się trzymać. Co daje najwięcej możliwości może da się zarabiać na tym?

są dwa rodzaje craftingu
Talisman Making
dzięki niemu możesz robić talizmany, które można wkłądac do prawie każdego elementu wyposażenia podnosząc współczynniki  
umiejętnością pomocniczą do robienia talizmanów jest rozbijanie przedmiotów oraz przeszukiwanie ciał  

oprócz tego jest jeszcze aptekarstwo umożliwiające robienie mikstur
umiejętnościami pomocniczymi do tego jest uprawa i skórowanie

ogólnie ma sie dostęp do jednej umiejętności głównej w craftingu + jedna umiejętność pomocnicza  
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2010, 12:12:34 wysłane przez Radogost » Zapisane

Kess
Niemy

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 11, 2010, 12:22:38 »

Dzięki Radogost!
Czyli np. chcąc efektywnie tworzyć Talismany. Mam nauczyć się od NPC Talisman Making oraz Magical Salvaging do rozbijania przedmiotów? Te 2 skille Craftu muszą się uzupełniać?

Ciekawostka, że nie ma nigdzie w znanych mi miejscach kodów 60 dni (Allegro, keye.pl), czyżby aż taka popularność WARa? Więc zakupię po prostu boxa zwykłego, a co sądzicie o tym:
http://allegro.pl/warhammer-age-of-reckoning-edycja-limitowana-pc-i1222819922.html
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2010, 12:34:57 wysłane przez Kess » Zapisane

ropuch
Rozmówca

Reputacja: 9

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 11, 2010, 12:35:20 »

Weź sobie do talisman making scavenging, zwłaszcza na początku. A najlepiej zacznij od duo apothecary i cultivation: z Miracle Grow Remix wbijesz obu 200 w max dwa dni, i z wszystkimi torbami na matsy moższ już sobie brać tali + scav [;
Kess
Niemy

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 11, 2010, 12:46:34 »

Czy te skille Craftu levelują się automatycznie po ich wykupieniu? I jeśli wyleveluje dany Craft i zmienię go, a potem do niego wróceę mam już go wylevelowanego?
Oraz jak mam np aktywny skill Cultivating czy Apothecary to automatycznie dostaję więcej dropu? O te materiału co dotyczą skilla?

Thifall
Rozmówca

leci bociek nad lasem, wymachuje .....

Reputacja: 1

Imię w grze: Thifall, Deaneryss

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 11, 2010, 13:21:54 »

Craft musisz sobie wytrenować, natomiast przedstawianie sposobów craftowania odbiega od glownego wątku, a myślę ze podobnych pytań na forum wiele juz się pojawiło i są na nie odpowiedzi - trzeba poszukać.

Jako poczatkującemu grazczowi polecam addon Crafting info tooltip - ktory bardzo ładnie opisuje co wychodzi z danych skladników w potkach, czy tez opisuje ktory fragment stworzy jaki talisman.

Kess
Niemy

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 11, 2010, 13:23:19 »

Rozumiem, nie będę spamował.
Ostatnie pytanie  - czym jest addon? Chyba chodzi o te programy ułatwiające, co się je doinstalowuje do WARa? Poszukam sobie co i jak.
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam!

Radogost
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 11, 2010, 13:28:29 »

Czy te skille Craftu levelują się automatycznie po ich wykupieniu? I jeśli wyleveluje dany Craft i zmienię go, a potem do niego wróceę mam już go wylevelowanego?
nie trzeba klikać
po zmianie craftu poprzedni zostaje skasowany

Oraz jak mam np aktywny skill Cultivating czy Apothecary to automatycznie dostaję więcej dropu? O te materiału co dotyczą skilla?
nie bo akurat sam drop nic tu nie ma wspólnego w przeciwieństwie z l2
jeśli masz cultivator to musisz kupić parę ziarnek piasku wody stymulatora i sadzisz cały proces trwa około 1,3 minuty efektem tego jest element do aptekarstwa zwykle na takim samym poziomie jak ziarenko czyli powiedzmy na 1 ale jest szansa że będzie poziom więcej czyli 25 taki element można rozbić (prawy przycisk myszy)uzyskując zwykle dwa ziarna i tak w kółko
Posted on: Wrzesień 11, 2010, 13:25:09
Rozumiem, nie będę spamował.
Ostatnie pytanie  - czym jest addon? Chyba chodzi o te programy ułatwiające, co się je doinstalowuje do WARa? Poszukam sobie co i jak.

dokładnie
cursem można je ściągać

Aldrin
Mówca

Reputacja: 22

« Odpowiedz #25 : Wrzesień 11, 2010, 15:00:27 »

cursem można je ściągać

http://war.curse.com/client/

Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
Malacar
Gość
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 12, 2010, 10:11:27 »

zmien sobie stopke szary obywatelu garazu
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 23, 2012, 08:15:33