Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 21:11:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wybór strony konfliktu (absolutnie nowy gracz) szuka rady.  (Przeczytany 1560 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kess
Niemy

Reputacja: 0

« : Wrzesień 10, 2010, 23:28:18 »

Witam serdecznie,
Wyczytałem przeglądając różne wątki, że sever Karak-Norn można uznać za upodobany przez polskich graczy.
Dodatkowo, szukając wersji pudełkowej WARa spotkałem w jednym, ze sklepów z grami komputerowymi osobę, która właśnie zachęcała mnie do Karak-Norn.
Jestem nowy w WAR - wcześniej grałem wiele lat w L2, ale teraz po kilku miesięcznej przerwie skusiłem się na endless trial.
Gra mi się spodobała, po kilku dniach dobijania postaci do 8 lv kasowania ich i szukaniu tej która mi przypasuje, stawiam  na klasę Tanków.
Jednak nie wiem czy Order czy Chaos. Czy na Karak-Norn siły są rozłożone po równo tak +/-? Najgorsze, że bardzo powoli odkrywam tą grę - jest zupełnie inna niż L2 i cieżko mi to ogarnąć, choć ma to swój urok właśnie (coś nowego).
Nie oczekuję wsparcia materialnego, nie interesuje mnie gold, itemy czy powerlevel, chcę to zdobyć sam, lub grając w party z klanem. Zależy mi na natomiast na klanie, który odpowie mi na pytania na temat gry (craft, skille, buildy mojej postaci, czy są tu Raidy itp pytania n00ba).
Pomożecie?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2010, 23:30:50 wysłane przez Kess » Zapisane

LINEAGE ][ Official Server LUNA [CARDINAL] [LV 80] Noblesse [THE END]

Warhamme: Age of Reckoning (Swordmaster) [AKTUALNIE]

T.E.R.A. The Exiled Realm of Arborea [Online in 2011]
Ihhr
Milczący

Imię w grze: Ihhr

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 11, 2010, 00:16:28 »

Siły są wyrównane.
Jak tanki to Knight i Chosen - zawsze będzie miejsce dla obu klas w party
Reszta tanków może być równie doba ale brakuje im użyteczności która jest potrzebna dla party/wb
Gra jest prosta jeżeli potrafisz czytać i ogarniasz co się dzieje w około
Poszukaj na tym forum polskiej gildii, nie wiem czy rekrutują od lv 1 ale Royal Legio, Freash Meat są godne polecenia, pewnie są inne ale nie zapadły mi w pamięć

/edit
jeszcze Chłopi Chaosu

Ihhr Sorc 40/84? Rhraa DoK 40/75
das
Milczący

Imię w grze: Lauralanthalsa

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 11, 2010, 00:26:46 »

Jeśli jesteś "familiar" z oryginalnym warhammerem, to zagraj tą klasą, która lubisz najbardziej. Jeśli nie to rollnij cos totalnie FOTM.

Kess
Niemy

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 11, 2010, 07:02:00 »

Dzięki za odpowiedź. Jeszcze słyszałem o klanie Circle of Nine. Co do klas to zadziwiająco przyjemnie grało mi się Swordmaster'em. W samego Warhammera fabularnego grałem jak miałem 15 lat, a było to 15 lat temu, więc raczej fabuły i całej zawiłości tematycznej nie ogarniam. Jednak mimo wszystko to kwestia czasu, ale zapał był przynajmniej w połowie taki jak na początku to będę chętnie grał a nie kryję, że gra mnie wciąga bo w porównaniu z grindem L2 (który lubiłem), WAR to zupełnie inna mechanika i naprawdę ciekawsza w odkrywaniu - przynajmniej jak na razie. Jeśli będziecie tak uprzejmi odpowiedzieć na kilka pytań podstawowych dla mnie, będę wdzięczny.
1. Czy kupować wszystkie skille aby testować ich użyteczność?
2. Czy są tu Raidy z "Epickimi Bossami"?
3. Czy wyżej lv itemy się craftuje/trzeba posiadać jakiś skill do tego crafu?
Pozdrawiam

Radogost
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 11, 2010, 07:56:10 »

1 tak
2 niby tak są instancje gdzie można zdobyć pancerze i broń, ale porównywalny sprzęt można zdobyć z pvp/sc zależy od klasy
3 nie nie ma, cały sprzęt leci z dropu lub jest do kupienia za pvp/sc a sam crafting dotyczy tylko mikstur i robienia talizmanów
prawdziwa gra zaczyna sie od 40 lvl dk którego można rpzy dobrych wiatrach dojechać tak w 2 dni gry
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2010, 07:58:11 wysłane przez Radogost » Zapisane

Kess
Niemy

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 11, 2010, 08:47:35 »

Dzięki za odpowiedzi.
Czyli generalizując ENDGAME w WAR to PVP? Z którego mamy itemy i inne dobra i na to mam się nastawiać?
PS: Co sądzicie o Swordmaster'ze? Wiem, że każda klasa jest na swój sposób dobra, ale może parę słów od ekspertów? Uśmiech

Ornery
Małomówny

Reputacja: 1

Imię w grze: wieczna

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 11, 2010, 08:56:35 »

ekspertem może nie jestem, ale najbadziej potrzebnym tankiem orderu jest knight of the blazing sun, aury, masowy stagger (czyli jakby stun), fajne morale. Ironbreaker tez sie fajnie prezentuje, twarde są te male brodate pokucze, ze no. Maja fajne buffy, a i przywalic potrafią. Swordmasterem gra najmniej osob, bo ma nieciekawą mechanike i chyba namniejsza grupową użyteczność ze wszystkich tankow orderu.
Kess
Niemy

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 11, 2010, 09:08:41 »

No to fatalnie,... trafiłem jak kulą w płot z tego wynika z tym Swordmastere'm. A tak fajnie mi się nim gra (do 8lv ;).

ropuch
Rozmówca

Reputacja: 9

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 11, 2010, 09:25:32 »

No to graj SM, jak ci się podoba, KOTBS z WP i BW  do już się do zrzygu każdy naoglądał ;-)
Thoern
Mówca

Reputacja: 6

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 11, 2010, 09:43:52 »

SM bez grupowej uzytecznosci?? Od znerfienia aur kobzy to SM ma mozliwosc zdjecia najwiejszej ilosci ressistow obszarowo, wystarczy tylko pokombinowac.

leniwy lider Garaz Runkaraki
Kess
Niemy

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 11, 2010, 10:00:35 »

Pozostanę więc przy SM.
Czyli jak będę kupować skille to potem tzw. builda postaci tworzę z tych skilli? I ogranicza mnie tylko kasa jaką mam na wykupienie tychże skilli? I z tego co doczytałem to do 10 lv chyba nie mogę jeszcze robić tego builda (Ability Training)?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2010, 10:07:05 wysłane przez Kess » Zapisane

mall
Rozmówca

Reputacja: 6

Imię w grze: Gruffud

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 11, 2010, 10:10:05 »

Może też dać chwilowe immunity na CC i potrafi też skracać cooldowny grupie. Uśmiech Prawdę powiedziawszy to IB ... Uśmiech
Nie będę narzekał Język

ps.: Zapraszamy do Circle of Nine Język

===
Gruffudd - Duraz Tarag
osa
Małomówny

Gdyniadorf

Reputacja: 2

Imię w grze: Twierdza: Vallian, Thoorop

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 11, 2010, 10:22:03 »

kupuj wszystkie skille, nie jest to ogrom kasy a dopiero za jakis czas wymyslisz kombinacje ich uzywania.

"To me, Sons of Sigmar ! For the Empire !"
Thifall
Rozmówca

leci bociek nad lasem, wymachuje .....

Reputacja: 1

Imię w grze: Thifall, Deaneryss

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 11, 2010, 10:34:39 »

Jesli przyjzysz się opisom umiejętności, to na każdym jest wypisana sciezka z ktorej pochodzi dany skill "Path of ..." Każda klasa ma trzy takie sciezki, ktorych trening jest dostepny od 10 lub 11 poziomu. Również na wyzszych poziomach zostajesz zaopatrzony w Tactic sloty - taktyki to pasywne umiejętnosci, ktore dają dodatkowe mozliwosci. Każda klasa ma pare taktych Core'owych (dostepnych w ability trening) i pare tych ścieżkowych (dlatego wybór sciezki potem ma znaczenie w zależnosci od stylu gry, przeznaczenia postaci). By zbudować swoje sciezki, musisz wbic 10 lub 11 poziom (nie pamietam) udać się do trenera i wybrać opcje mystery trening i wydawać mystery pointsy. Aby wiedzieć, która ściezka podniesie statystyki danej umiejętności trzeba właśnie przeczytać opis umiejętnosci o zobaczyć np path of extreme nakurw, lub path of extreme tank. i widzisz którą scieżkę nalezy podnieść. Dodatkowo w różnych scieżkach są inne skille, które można dokupic prócz tych core'owych z klasy(ale nie jest to obowiazkowe - choć pewnie przydatne).

Kess
Niemy

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 11, 2010, 10:48:24 »

Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Powoli nabiera to kształtów! Teraz nasuwa się pytanie. Czy jeśli wybiorę na początek ścieżkę np. Path of Vaul to mogę równocześnie rozwijać inną? Ale czy mogę rozwinąć wszystkie ścieżki a potem korzystać z wybranych umiejętności. bo na tych wykresach z WARDB nigdy nie jest wszystko na max rozwinięte. Czy niestety jest możliwość zwyczajowego spier***enia postaci, bo np. okaże się, że jednak za bardzo moja postać stała się defensywna i czeka mnie reroll postaci?
Kolejne pytanko - zauważyłem, że osoby mające w sygnaturze opis swojej postaci z WARDB(swoją drogą fajny podgląd osiągnięć innych) jak np. @mall, Radogost, das posiadają Rank 40 a obok Renown Rank np 70. To jest też LV postaci? Ale drugi? Nie rozumiem tego, to może jakiś level RvR?

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 19, 2012, 15:11:42