Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 21:10:01 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 2047 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Deckard
Mówca

Reputacja: 9

« : Wrzesień 09, 2010, 18:00:50 »

Trwa closed beta ciekawej free to play mmorpg - World of Tanks.
Można w niej kierować czołgiem (lekkim,średnim lub ciężkim), niszczycielem czołgów lub artylerią samobieżną.Rozgrywane są 15 minutowe scenariusze 15vs15 graczy na mapach 1km/1km lub 700m/700m (miasta). Za walkę zbiera się exp i kredyty - za kredyty kupujemy czołgi, moduły dopalacze a za exp rozwijamy naszego stalowego potwora.
filmik promocyjny
Modele pojazdów są dość wiernie oddane - silniki i szybkość, kaliber armat, grubość pancerza, zasięgi radiostacji, ale sama zabawa mas lekko arcade mode.
Myślę że warto spróbować - klient mały, klucze można dostać na tu lub tu. Warto spróbować, ale uwaga, bo gra wciąga jak bagno.

Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
Skarrind
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Skarrind, Bielau

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 19, 2010, 09:08:03 »

Potwierdzam, gra wciąga cholernie  Duży uśmiech Muszą poprawić system grupowania ... jak wbijam biedną Panzer III a widze IS i Tygryski to mnie krew zalewa  Płacz
sivar
Mówca

Reputacja: 5

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 19, 2010, 14:51:59 »

przeskok między recruit battles i standart battles może faktyczne być dość traumatyczny... ale jak się dociągnie do jaiegoś sensownego czołgu to zabawa jest świetna...

<inactive>
Skarrind
Milczący

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 19, 2010, 19:05:46 »

Jak wylosuje mi gr. Tygrysy i koledzy to pozostaje scoutowanie dla artyleri (i ciche modły żeby nie oberwać  Chichot). Najlepsza zabawa jest kiedy masz czołgi podobne do twojego, wiesz że raczej od jednego hita się nie rozkraczesz  Uśmiech
Fireforge
Gawędziarz

Imię w grze: Zikrin, Mongrig

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 19, 2010, 21:08:35 »

Też w to pogrywam i przyznam że system losowania kuleje. Jednak mimo niedociągnięć (na szczęście to beta) pewnie będę w to grać - zawsze interesowałem się sprzętem pancernym (zwłaszcza niemieckim) z okresu 2 wojny światwej więc wszystko co do tej tematyki nawiązuje interesuje mnie niezmiernie, zwłaszcza że twórcy przyłożyli się do jak najbardziej realnego odwzorowania modeli czołgów, artylerii i dział samobierznych co mile cieszy me oko Duży uśmiech
Deckard
Mówca

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 19, 2010, 23:37:01 »

System losowania jest jednym z priorytetów do poprawy dla devsów. Jest na razie z nim wiele problemów bo
- artylerii jest za dużo
- graczy za mało i czasem wrzuca biedne light tanki do walki z IS-7...
Ale zasadniczo sam sposób dobierania jest całkiem ok. (pod uwagę jest brany typ pojazdu, doświadczenie załogi, moduły na pokładzie...)
Na razie wszyscy czekają na nowy patch i wprowadzenie czołgów amerykańskich. Plus likwidację mniej lub bardziej dokuczliwych bugów.

Fireforge
Gawędziarz

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 21, 2010, 10:18:18 »

Ten system losowania oby poprawili jak najszybciej, mnie non stop ładuje do walki z Ferdynandami, Jagdtigerami, IS'ami itp. (mam jak narazie Hetzera), prowadzi to tylko do cholernej frustracji, bo takim sprzętem to mogę im conajwyżej lakier zarysować  Niezdecydowany

Zastanawia mnie ponadto jedna sprawa - jeśli wprowadziliby np. czołgi japońskie, to co u nich by robiło za czołg ciężki ... przecierz niczego takiego nie posiadali. Podobie się sprawa miała z włochami. Zaś u jankesów jedynym czołgiem który mógł uchodzić za ciężki był P26 Pershing.
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 21, 2010, 11:17:27 »

Wiesz, ja też nie słyszałem, aby Myszka brała udział w bitwach Uśmiech A taki IS-7 to po II WŚ został wyprodukowany. Także amerykańcom można chyba ichnie eksperymentalne zabawki dać do puli.

Join the herd.
Thoern
Mówca

Reputacja: 6

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 21, 2010, 12:28:45 »

czolgi sa z okresu do 1950, nie konca wojny. Miejmy nadzieje ze poprawia tez balans bo ruski sprzet jest duzo lepszy od niemieckiego obecnie. Myszka takiemu IS-7 to moze co najwyzej piwo przyniesc a nie toczyc rowna walke

leniwy lider Garaz Runkaraki
Skarrind
Milczący

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 21, 2010, 13:06:38 »

To może coś takiego na IS-7  Duży uśmiech Troszke mało prawdopodobne ale ....

http://strangevehicles.greyfalcon.us/mauspic/ratte100.jpg
http://www.provehicles.co.uk/images/biggest_tanks/tank_compare_r.jpg

Kij że z 2 krańca mapy widać by to było i każdy mógłby to trafić ale ja tam zawsze lubiłem efekt molocha (Egzekutor w SW itp)

GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 21, 2010, 13:29:47 »

czolgi sa z okresu do 1950, nie konca wojny. Miejmy nadzieje ze poprawia tez balans bo ruski sprzet jest duzo lepszy od niemieckiego obecnie. Myszka takiemu IS-7 to moze co najwyzej piwo przyniesc a nie toczyc rowna walke

No to wyjaśnia sprawę ISka Uśmiech  Co nie zmienia faktu, że są to pojazdy eksperymentalne.

Join the herd.
Miggh
Rozmówca

Reputacja: 4

Imię w grze: Miggh

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 21, 2010, 16:09:30 »

Hmm zapowiada się fajnie - zainstaluje sobie to to zaraz Uśmiech

Mi się przypomina czas ciupania z Panzer General i zdobywania Moskwy moimi Tygryskami Mrugnięcie
Fireforge
Gawędziarz

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 21, 2010, 16:24:19 »

Wiesz, ja też nie słyszałem, aby Myszka brała udział w bitwach Uśmiech

Dwa egzemplarze Myszek brały udział w obronie Berlina Mrugnięcie

Mi się przypomina czas ciupania z Panzer General i zdobywania Moskwy moimi Tygryskami Mrugnięcie

Oj spędziło się wiele dni nad tą gierką, glównie częścią pierwszą bo mapy miała wielkie, można było masę jednostek wystawić, późniejsze części były już tylko coraz gorsze - stawiali na grafikę kosztem grywalności i rozmachu Smutny
Thoern
Mówca

Reputacja: 6

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 21, 2010, 16:29:30 »

2? z tego co wiem to wogole wyprodukowane byly 2 z czego pierwszy egzemplaz byl z atrapa zamiast wiezy, wiec z ta 'obrona' moglo byc ciezko  Chichot

leniwy lider Garaz Runkaraki
Deckard
Mówca

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 21, 2010, 17:00:29 »

http://game.worldoftanks.com/gallery/art/+tank_trees/ - drzewka pojazdów. Te aktualne w becie(USA jeszcze w grze nie ma, ale jak się pojawi to w takiej formie) i te planowane. Jak widać szkopy dostaną jeszcze linię E. Amerykanie podobnie jak Niemcy mają sporo prototypów, często powstałych wyłącznie na papierze. Całość jest jednak dobrze wyważona i nie ma tanków wyraźnie słabszych w danym tire.
Część "premium tanków" ma oznaczenie captured - najprawdopodobniej będzie je można zdobyć podczas wojen klanów, czyli starciu na strategicznej mapie świata. Klan podbija prowincję "natywną" i wchodzi w możliwość kupna czołgów japońskich, kanadyjskich czy -  podobno - polskich.
 Jako że to F2P,a kasę trzeba jakoś wyciągnąć, to mniej więcej od tire 6 granie bez premium konta jest dość kłopotliwe (zarabia się mniej, niż trzeba wydać na naprawy i ammo). Walki w niższych tire będą się więc toczyć ze sporą intensywnością.

Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 06, 2012, 13:35:54