Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 20:57:38 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PL gildie destro na NORNie  (Przeczytany 5102 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
OLD Alliance
Gość
« : Sierpień 20, 2010, 00:42:50 »

Gram od kilkunastu dni destro na Nornie (po powrocie po dłuższej przerwie, jeszcze porządnie sie nie odnalazłem), w jednej z polskich gildii, należącej do polskiego ally, nie jest ich dużo więc nie trudno się domyślić, która to może być Chichot ... czy ktos może mi powiedzieć co się dzieje z tym ally, jak robiłem przerwę to się dopiero co zawiązywało, było nas duzo i wspólnie biegało po rvr/sc, radonie klepiac orderuchów, lub zbieralo sie na instancje... teraz może 1-2 razy w tygodniu zbierze się 2-3 party i jak nie dostaną wipea to wspolnie cos próbują robić... a jak dostaną, to po wb, bo ktos tam cos tam musi zrobic... czy jest szansa ze te gildie znowu zaczna ze soba wspolpracowac, grac czy powinienem poszukac sobie nowej gildii, moze ktoś zna jakas lepsza polska gildie lub jakas przyjazna dla polaka, u którego średnio z innymi jezykami, w ktorej gra sie jeszcze dobre rvr, i moze mi ja polecić, ...

pisze na tym forum, bo chyba nie mamy wspolnego forum jako ally, przynajmniej nic o tym nie wiem...
Radogost
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #1 : Sierpień 20, 2010, 07:49:32 »

z moich obserwacji ally przeżywa wzloty i upadki są dni/tygodnie gdzie nic się nie dzieje, aż w końcu zbierze się grupa "aktywna", której sie znudziło nic nie robienie lub farma pve i wówczas rvr rusza także kązdego dnia jest pełny wb a często bywa że nie ma mijesca w owym wb, to tez trwa pare dni/tygodni i wówczas następuje zmęczenie rvr  gdzie trzeba słuchać się innych oraz robić to co inni i to co karze osoba prowadzaca wb i wracamy do pve i nic nie robienie i tka w kółko
najwidoczniej musiałeś trafić na okres pve i błogiego lenistwa z tego co zaobserwowałem to ally miało 2 x pvp i 2 x pve
więc moge tylko doradzić odrobinie cierpliwości pewnie z tydzień może  dwa i będzie pvp hard core

Mocart
Milczący

Reputacja: 2

Imię w grze: Mocart

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 08, 2010, 13:19:15 »

Odpowiem jak wygląda moja subiektywna ocena:

W aliansie są 4-y gildie o każdej można powiedzieć coś dobrego :

Bad Farma - to grupa przyjaciół którzy ponad zorganizowanie przedkładają przyjemność z grania . Jak zrobisz war bandę rvr i ich zaprosisz to przyjdą chętnie i pomogą.

Royal Legio to indywidualiści który mają rozwinięte postacie i dużą znajomość gry, dobrze bawią się w swoim towarzystwie , potrafią dać łupnia jak im się chce , problem w tym że nie chce im się integrować.

Fresh Meat - obecnie najliczniejsza gildia polska na Norn , gracze casualowi i kliku zatwardziałych hardcorowców , mają klika wizji społecznościowych w tym zjednoczenie wszystkich polskich graczy , doskonała atmosfera i słabe zrywy oRVR .

Chłopi Chaosu - kiedyś silna gildia z której odeszli gracze pro do zachodnich aliansów, powodując dysonans i ogólne rozbicie . Obecnie grają tam gracze wierni idei wspólnej zabawy, ze znajomymi i gidli którą zakładali , trudno powiedzieć co będzie dalej.

Jak sami widzicie alians trudno byłoby przestawić na profesjonalne oRVR a gildie średnio współpracują lub wcale. Nie ma też wspólnych zasad dla gildii aliansowych. Może nie należy oczekiwać zbyt wiele. Sytuacja polskiej sceny na Norn przypomina zajazd szlachecki poprzedzony sejmikiem Uśmiech .

Mocek

Radogost
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 08, 2010, 16:21:08 »

w porównaniu z orderem i tak dobrze wypadamy Język

Scylar
Gawędziarz

I Stopped the Chop!

Reputacja: 7

Imię w grze: Kiroy/Scyroy

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 08, 2010, 19:43:57 »

Chłopi Chaosu - kiedyś BARDZO silna gildia z której odeszli gracze pro do zachodnich aliansów, powodując dysonans i ogólne rozbicie . Obecnie grają tam gracze wierni idei wspólnej zabawy, ze znajomymi i gidli którą zakładali , trudno powiedzieć co będzie dalej.
Kiedyś jak się widziało wb ChCh to od razu info na regionie szło co gdzie i jak Mrugnięcie Mam nadzieję że kiedyś te dni powrócą Chichot

KIROY - SLAYER - RR80 - KN - VII
"Killing the beastie would be a great deed, and dying in the attempt would be a Mighty Doom!"
andzik13
Bard

Reputacja: 15

Imię w grze: Maradag

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 09, 2010, 13:14:37 »

w porównaniu z orderem i tak dobrze wypadamy Język

E tam zyjecie przeszloscia a nie dobrze wypadacie Język

"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
Valderin
Milczący

Reputacja: 0

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 09, 2010, 17:25:15 »

Kiedyś jak się widziało wb ChCh to od razu info na regionie szło co gdzie i jak Mrugnięcie Mam nadzieję że kiedyś te dni powrócą Chichot

tez bysmy chcieli;)
Lailer
Milczący

Imię w grze: Lailer, Erabet

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 09, 2010, 21:09:16 »

E tam zyjecie przeszloscia a nie dobrze wypadacie Język

graj se tam  lepiej na azgalu dalej stary..
Scimitar
Mówca

Reputacja: 5

Imię w grze: Wiele ich jest

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 09, 2010, 22:30:13 »

Zaraz powróci ulubiony Popcornowy temacik Norn >> Azgal, albo Azgal >> Norn, czyli w skrócie, kto ma dłuższego Duży uśmiech

Krysia (KotBS) RR 8X, The Sovereign
Shantis (Sorc) RR 8X, The Sovereign
-----------------------
SKOWYT
Yogi
Bard

avat by Ygethmor

Reputacja: 21

Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 10, 2010, 07:30:52 »

Ja mam.
Jusew
Małomówny

Imię w grze: Jusew

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 14, 2010, 13:29:29 »

Chłopi Chaosu - kiedyś silna gildia z której odeszli gracze pro do zachodnich aliansów, powodując dysonans i ogólne rozbicie . Obecnie grają tam gracze wierni idei wspólnej zabawy, ze znajomymi i gidli którą zakładali , trudno powiedzieć co będzie dalej.
Ja to widzę trochę inaczej, pro gracze odeszli po prostu z gry i nie wrócili po przerwie wakacyjnej, kilku z ChCh przeszło do FM w czasie jak ja leżałem w szpitalu i nikomu się nie chciało zrobić cokolwiek by utrzymać gildię no i na koniec faktycznie 2 -3  graczy poszło do zachodnich gildii.
To o czym Mocek piszesz to typowa polska przywara, 24 w wb a 29 chce rządzić, grałeś kiedyś w wb unnamed lub innych - ja miałem okazję, w orvr odzywa się 2 ludzi słownie dwóch, jeśli nie było orvr to gadali wszyscy, ale po wyjściu w teren spokój. U nas jest odwrotnie.
Pamiętasz czas jak Gormor prowadził wb - jeden z lepszych dowódców na orvr moim zdaniem, który potrafił to robić, a jak się skończyło (faktem przeginał czasami), skończyło się tym, że ludzie z ally oświadczyli, że pod Gormorem nie będą grali.
To tyle z moich szybkich przemyśleń.

Chłopi Chaosu na zawsze.
Mocart
Milczący

Reputacja: 2

Imię w grze: Mocart

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 14, 2010, 14:30:17 »

Ja to widzę trochę inaczej, pro gracze odeszli po prostu z gry i nie wrócili po przerwie wakacyjnej, kilku z ChCh przeszło do FM w czasie jak ja leżałem w szpitalu i nikomu się nie chciało zrobić cokolwiek by utrzymać gildię no i na koniec faktycznie 2 -3  graczy poszło do zachodnich gildii.
To o czym Mocek piszesz to typowa polska przywara, 24 w wb a 29 chce rządzić, grałeś kiedyś w wb unnamed lub innych - ja miałem okazję, w orvr odzywa się 2 ludzi słownie dwóch, jeśli nie było orvr to gadali wszyscy, ale po wyjściu w teren spokój. U nas jest odwrotnie.
Pamiętasz czas jak Gormor prowadził wb - jeden z lepszych dowódców na orvr moim zdaniem, który potrafił to robić, a jak się skończyło (faktem przeginał czasami), skończyło się tym, że ludzie z ally oświadczyli, że pod Gormorem nie będą grali.
To tyle z moich szybkich przemyśleń.

No.. wiesz ja też nie jestem bez winy , byłem jednym z graczy którzy sie z nim poprztykali .. ale w sumie teraz żałuję, że Gormor nie prowadzi WB bo zdecydowanie był najlepszym prowadzącym jakiego znam . Jeśli jakaś gildia - zacznie znowu grać oRVR wtedy na bank mase ludzi z aliansu się podporządkuje. Teraz kiedy chłopi się oczyścili z malkontentów możecie przejąć ciężar dowodzenia w orvr . Nie wyobrażam sobie by goszcząc w aliansowym orvr nie przyjąć zasad organizatora.

Gdy leżałeś w szpitalu, odeszli gracze pro pozostawiając resztę samym sobie, nagle okazało się że logują się 4 osoby dziennie i nie wiadomo o co chodzi - gracze znikają do „randomów”. Tak jak powiedział detrytus – jak nie dostałeś zaproszenia do nowej gildii pro tzn. , że jesteś dla nich bezwartościowy.
Teraz wrócili do Ciebie z podkulonymi ogonami, może poprowadzą nam orvr na serwerze w ramach zadośćuczynienia.

Malacar
Gość
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 14, 2010, 14:44:10 »

Ja to widzę trochę inaczej, pro gracze odeszli po prostu z gry i nie wrócili po przerwie wakacyjnej, kilku z ChCh przeszło do FM w czasie jak ja leżałem w szpitalu i nikomu się nie chciało zrobić cokolwiek by utrzymać gildię no i na koniec faktycznie 2 -3  graczy poszło do zachodnich gildii.

Z pustego to i król Salomon nie naleje. Jak sam napisałeś spora cześć pro (wolę  słowo "ogranych") odeszła, nie wróciła, ci ograni co zostali by czerpać z gry w pełni musieli przenieść się gdzieś gdzie są im gracze podobni. Większe pole manewru.

Może nie rządzić, bo nikt do samodzielnego prowadzenia wb sie nie garnie, prędzej wygląda to tak http://www.youtube.com/watch?v=QI0bB4Pe7sU Uśmiech.
Jusew
Małomówny

Imię w grze: Jusew

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 14, 2010, 15:32:35 »

Znaczy jeśli chodzi o pomysł z randoms - moim zdaniem był to ciekawy pomysł, który mógł spowodować, że powstała by w końcu gildia osób, które znają się na grze i mogłyby w orvr przeciwstawić się gildiom pokroju RG, Crimson lub VII, jak sami wiecie tam są gracze, którzy są usprzętowieni i wylewelowani.
Myślę, że Detrytus przesadził z tym stwierdzeniem, lub źle to odebrałeś. Żaden gracz nie jest bezwartościowy, po prostu jak z diamentem - należy oszlifować i dotrzeć Uśmiech a później można mordować.
To, że chłopaki wrócili do ChCh cieszy mnie bardzo i nie uważam, że wrócili z podkulonymi ogonami, wrócili z większą chęcią robienia czegoś fajnego.
Jeśli chodzi o orvr myślę, że będziemy coraz częściej w tym kierunku coś robili, jednakże należy się spodziewać tego, że jeśli ktoś nie wejdzie na komunikator "bo nie ma ochoty" to w takim wb nie ma co szukać, jeśli ktoś ma maina na 80, ale na siłę chce grać xnastym altem to też w takim wb nie ma co szukać (jedyny wyjątek jeśli zostanie poproszony przez wb leadera o przejście na inna klasę), będą pewne zasady o których porozmawiam z odpowiednimi osobami i ustalimy. Nie może dochodzić do sytuacji w których osoba w pełnych sovach "zapomina" się "wyoptować" i bierze invadery lub warlordy osobom, którym to się bardziej przyda. Już niedługo na forach gildyjnych te zasady się wklei bo nie ma co zaśmiecać tego forum.
Jeśli za bardzo oftopwałem o przepraszam.

Chłopi Chaosu na zawsze.
Lehtr
Gawędziarz

Reputacja: 6

Imię w grze: Vrask

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 14, 2010, 15:58:10 »

wybaczam:P
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 15, 2012, 07:05:32