Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 07:45:18 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 [2] 3 4 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Leczący RP a Zealot  (Przeczytany 4576 razy)
Miggh
Rozmówca

Reputacja: 4

Imię w grze: Miggh

« Odpowiedz #15 : Lipiec 27, 2010, 12:33:10 »

Dlatego, że nie ma miejsca w slotach na taktyki aby mieć jednocześnie Ancestor's Blessing i Restorative Burst.
A jak będziesz mieć sam Ancestor's Blessing to sie wypstrykasz z AP bardzo szybko ( brak odzyskiwania) i w rezultacie nie podbustujesz party tymi AP'kami darmowymi.

A co do Discipline to fakt jak masz 2 sety pomieszane to można z niej zrezygnować ale na 1 to trochę mało tego willpoera będzie.

Taktyka na kryta jest do Grungni's Gift
Bardzo tani instant cast u mnie z tą taktyką po dniu zmagań ma w okolicach 65% crita.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2010, 12:36:30 wysłane przez Miggh » Zapisane
Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #16 : Lipiec 27, 2010, 12:37:45 »

Na jednym healu to niby mała różnica, ale zsumuj sobie cały swój heal na przestrzeni np. 10 sekund i wtedy 160 willpowera już robi różnicę.
Napisał WP który ma o niebo lepszą przeżywalność od innych healerów.
I tak przy 2 healerach w party jest wystarczający overheal. Jeżeli mam zabrać ze sobą taktykę na insta rez to właśnie wymieniam ją za discipline.
Discipline opłaca się używać tylko i wyłącznie gdy w itemizacji całkowicie olałeś willpower, lub gdy nie mieszasz setów.

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Jaskier
Mówca

Reputacja: 22

Imię w grze: Emnelrith

« Odpowiedz #17 : Lipiec 27, 2010, 12:38:26 »

1@ Trzy bazowe taktyki - o to mi właśnie chodzi w wywodzie o wyższości Marku nad Rytuałem, że Mark umożliwia nie wybieranie Restorative Burst - z niego samego + z przedmiotów odzyskuje się wystarczająco AP (nie tyle samo, czy więcej, ale nadal wystarczajaco) aby wygodnie leczyć (i właśnie przetestowałęm to na PTSie - niby na czym cały ten wywód opieram? Chichot ) ----------> Daje to RP 2 wolne miejsca na taktyki w przeciwieństwie do jednego u Zealota.

2@ taktyka na armor - co za różnica czy rasowa czy nie? Baaardzo ułatwia stackowanie wysokiego armora. A przypominam, że +660 w Light Armorze daje znacznie więcej niż tyle samo dla Heavy.

3@ Buff armora z Rune of Regeneration - ostatnio w modzie są potki na resisty. Ta taktyka jest świetnym uzupełnieniem. Ile mitygacji miałby Rp w sovie z taktyką na armor, talikami i tym procem?

4@ Runic Blasting - zealot ma identyczną, a tu skupiałem się na róznicach. Jasne, że warta uwagi, ale inne też mają sens.

5@ Wyższośc Rytuału dla DPSów nad Markiem - nie twierdzę, że Mark jest zawsze lepszy. Do party z 3 choppami Rytuał z pewnością byłby świetną opcją, ale wszędzie tam gdzie nie ma tylu autoattacków (a więc przy większej ilosci casterów łącznie z healerami) Mark w ogólnym rozrachunku daje większy zysk. Reszta wynikajacych z niego korzyści? Patrz punkt 1.
A czy jest to "samolune"? Chichot Nie no, proszę - z tej samolubnosci będę w nieskończonośc te APeki gromadził i nikogo nimi nie uleczę Chichot

6@ Wind of Insanity - teoretycznie odrzucenie kogoś i wyłaczenie tgo zaraz jest opcją. Niestety w jakimkolwiek lagu trwa to zdecydowanie za długo Smutny Znacznie bezpieczniejszy jest zwykły knockback (identyczny z tym który ma RP) który można zagrac w biegu nie ryzykując samobójstwa.

EDIT:
I tak przy 2 healerach w party jest wystarczający overheal. Jeżeli mam zabrać ze sobą taktykę na insta rez to właśnie wymieniam ją za discipline.
Taktyka na instant res? Przecież z procem tyranta trwa on nie dłużej niż GCD.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2010, 12:40:48 wysłane przez Jaskier » Zapisane

Miggh
Rozmówca

« Odpowiedz #18 : Lipiec 27, 2010, 12:42:51 »

Jaskier ja się z tobą zgodzę, że RP może nie wybierać Restorative Burst ale to nie jest zasługa runki na AP tylko regeneracji AP jaką daje sovek przy każdym innym secie bedzie ci notorycznie brakowało AP bez tej taktyki. ( No może poza pełnym DP ale wedle mnie i tak sovek lepiej się sprawdza )
Ja nie używam Restorative Burst na swoim RP ale biegam w 7 częściach sovka.
Więc takie rozwiązanie jest możliwe ale jak masz rr79+
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2010, 12:53:52 wysłane przez Miggh » Zapisane
Linden
Bard

Please don't hurt me.

« Odpowiedz #19 : Lipiec 27, 2010, 12:47:47 »

EDIT: Taktyka na instant res? Przecież z procem tyranta trwa on nie dłużej niż GCD.
a bez tyranta? Uśmiech
Poza tym nadchodzi 1.3.6

Thoern
Mówca

Reputacja: 6

« Odpowiedz #20 : Lipiec 27, 2010, 12:56:23 »

o prawie pewnym procu taktyki Restorative Burst mowilem w kontekscie spamowania teamheala bo to glownie robie na sc/rvr. Oczywiscie rzuca sie rozwniez hoty, single target heale ale tak 70% czasu to spam teamheala. Taktyka ta procuje przy kazdym krycie do direct heala, takze jezeli calosc byla overhealem. Czyli w praktyce z:
Rune of mending http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1599 - beznadziejny hot kosztujacy prawie tyle co teamheal i umieszczony w drzewku do dps-u. Odpala taktyke jezeli pierwsza czesc hota krytnie Z politowaniem
Grungni's Gift http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1587 - instantowy i spamowalny single heal, idealny gdy trzeba kitowac i rownoczesnie leczyc siebie/kogos z party.
Rune Of Restoration http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1596 - 2,5sekundowy single target heal, uzyteczny tylko kiedy ma sie odpalony HG lub FM oraz nikt nas nie bije. W innych przypadkach cel pewnie zginie zanim go wycastujemy.
Blessing Of Valaya http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1604 - 2,5sek teamheal, chyba nie trzeba omawiac  Mrugnięcie
Wszystkie powyzsze skille odpala taktyke jezeli krytna na ktoryms celu, moj healkryt to 35-50% w zaleznosci od itemkow i skladu party.

Master Rune of Adamant ma stale 20% szansy na odpalenie sie przy kazdym uzyciu skilla. Czyli wszystkie powyzsze, ale teamheal ma 1 szanse nie 6, oraz detaunt (15sek cooldownu), drugi hot (spamowalny), hot obszarowy (10 sek cooldown) , aoe knocback (60 sek cooldownu), buff do woundsow (3 min cooldown), redukcja dmg (3 min cooldown), stager (20 sek cooldownu). I to tyle uzytecznych skilli RP w czasie walki.

Jezeli wezmiemy pod uwage ze wszystkie dodatkowe skille, poza jednym hotem, mogace procnac MRoA maja cooldowny oraz sa glownie skillami CC/obronnymi to prosze o powazna wypowiedz jakim cudem MRoA ma dac RP porownywalna ilosc AP jak taktyka RB.

Pomijam juz tu ze MRoA castuje sie 2 sekundy i ma czas trwania taki sam jak cooldown oraz jest stacjonarny. Czyli rzucamy go na poczatku walki i po 20 sekundach siada na nas melee train. W tym momencie zaczynamy kitowac i po 10 sekundach jestesmy bez odzyskiwania AP bo runka sie skonczyla a nie zatrzymamy sie na 2 sekundy zeby rzucic nowa jak goni nas czopas i 2 tanki.

Co do taktyki rasowej na armor to zgadzam sie ze daje duzego busta dla RP. Zeby zaspokoic Twoja ciekawosc to z wlozonymi talikami, potka i taktyka mam jakies 3,8-4k armora. Nie dzieje sie to jednak bez pewnych wyrzeczen i moj healpower to jedyne 210.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2010, 13:12:14 wysłane przez Thoern » Zapisane

leniwy lider Garaz Runkaraki
Anadim
Mówca

Reputacja: 20

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #21 : Lipiec 27, 2010, 13:00:33 »

Pomijasz aspekt AoE proccowania rytuału. Jeśli jest jak myślę, to pamiętaj że runka to zawsze 20% przy każdej zdolności. Rytuał to 20% (lub dużo więcej przy AoE) przy atakach. I tu już można mówić o 9 szansach (mój błąd z tym 9-6, zapomniałem że to nie WP). Plus autoatak.

Armor - hmm z perspektywy Slayera/Choppy i Warlorda - mocno obojętne czy wyzeruję 1200 czy 2000 pancerza.

Wind of Insanity - masz drugiego knockbacka? No dobra, podpowiem ci coś, choć będę tego żałować  Płacz  . Frunąc po pierwszym kb Slayerem zwykle odpalam speeda, aby uciukać szybko niesfornego szlafroka. Podpowiedź: ja mam jednego speeda - ty dwa kb, bo pierwszy nie odpala immuna.

Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.

"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
Miggh
Rozmówca

« Odpowiedz #22 : Lipiec 27, 2010, 13:02:09 »

Zpomniałeś o Rune Of Regeneration też 1 tick może procnąć taktykę i też się tego kupę używa, a jak wspomniałem wcześniej już runka na AP jest fajnym dodatkiem ale nie ma szans być głównym dostarczycielem AP - i tej wersji się będę trzymać Uśmiech
Pierun
Gość
« Odpowiedz #23 : Lipiec 27, 2010, 13:07:21 »

Napisał WP który ma o niebo lepszą przeżywalność od innych healerów.
Discipline opłaca się używać tylko i wyłącznie gdy w itemizacji całkowicie olałeś willpower, lub gdy nie mieszasz setów.

ale jak to się ma do mojego argumentu, że willpower(podobnie jak statystyki defensywne) daje najwięcej przy dłuższej walce?
Thoern
Mówca

« Odpowiedz #24 : Lipiec 27, 2010, 13:13:28 »

Zpomniałeś o Rune Of Regeneration też 1 tick może procnąć taktykę i też się tego kupę używa, a jak wspomniałem wcześniej już runka na AP jest fajnym dodatkiem ale nie ma szans być głównym dostarczycielem AP - i tej wersji się będę trzymać Uśmiech

Rune of Regeneration NIE procuje taktyki Restorative Burts, nawet jak pierwszy tick krytnie

Dokladnie tak, Master Rune stanowi dodatek do taktyki i buff dla party nie zamiennik RB. Czy buff dla party jest lepszy czy gorszy niz zelotowy Mark to juz zalezy od skladu party i sytuacji.

Anadim
Mówca

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #25 : Lipiec 27, 2010, 13:27:55 »

... Czy buff dla party jest lepszy czy gorszy niz zelotowy Mark to juz zalezy od skladu party i sytuacji.

Bingo

Jaskier
Mówca

Reputacja: 22

Imię w grze: Emnelrith

« Odpowiedz #26 : Lipiec 27, 2010, 13:31:06 »

Jezeli wezmiemy pod uwage ze wszystkie dodatkowe skille, poza jednym hotem, mogace procnac MRoA maja cooldowny oraz sa glownie skillami CC/obronnymi to prosze o powazna wypowiedz jakim cudem MRoA ma dac RP porownywalna ilosc AP jak taktyka RB.
Nie twierdzę że daje PORÓWNYWALNĄ. Twierdze, że daje WYSTARCZAJĄCĄ do wygodnego leczenia. A więc można dzięki temu slot taktyki wykorzystać w innym celu. A tych jest masa.

o prawie pewnym procu taktyki Restorative Burst mowilem w kontekscie spamowania teamheala bo to glownie robie na sc/rvr. Oczywiscie rzuca sie rozwniez hoty, single target heale ale tak 70% czasu to spam teamheala.
To ja gram zealotam zupełnie inaczej - przez dobre 80% czasu rzucam hoty i ST heale (głównie Flash of Chaos) i dopiero przymuszony sytuacją AoE heal. Wychodzę z założenia, że lepiej AoE healują pozostali healerzy, a skoro Zealot/RP najlepiej leczą ST czemu mam z tego nie korzystać

Armor - hmm z perspektywy Slayera/Choppy i Warlorda - mocno obojętne czy wyzeruję 1200 czy 2000 pancerza.
Taki RP może wyciagnąc ponad 3500, szansa na proc z warlorda to 10% a choppa ma waśnie stracić swojego armor debuffa.

Frunąc po pierwszym kb Slayerem zwykle odpalam speeda, aby uciukać szybko niesfornego szlafroka. Podpowiedź: ja mam jednego speeda - ty dwa kb, bo pierwszy nie odpala immuna.
Jak nie stoję jak kołek spamując AoE heale to mogę pre-kitować a więc szarżę będziesz musiał odpalić, żeby w ogóle do mnie dojść Uśmiech Staram się wykorzystywać we swoje 150ft zasięgu więc tak łatwo nie jest Mrugnięcie

Pomijam juz tu ze MRoA castuje sie 2 sekundy i ma czas trwania taki sam jak cooldown oraz jest stacjonarny. Czyli rzucamy go na poczatku walki i po 20 sekundach siada na nas melee train. W tym momencie zaczynamy kitowac i po 10 sekundach jestesmy bez odzyskiwania AP bo runka sie skonczyla a nie zatrzymamy sie na 2 sekundy zeby rzucic nowa jak goni nas czopas i 2 tanki.
W 1.3.6 bedzie instantem! Chichot Nie mogę się doczekać.

a bez tyranta?
Bez tyranta to napewno znajdzie się jakiś healer z tyrantem któtego można zmusić do res duty Chichot W ogóle to jestem rozczarowany, że nie masz tyranta Język

Jaskier ja się z tobą zgodzę, że RP może nie wybierać Restorative Burst ale to nie jest zasługa runki na AP tylko regeneracji AP jaką daje sovek przy każdym innym secie bedzie ci notorycznie brakowało AP bez tej taktyki. ( No może poza pełnym DP ale wedle mnie i tak sovek lepiej się sprawdza )
Ja nie używam Restorative Burst na swoim RP ale biegam w 7 częściach sovka.
Więc takie rozwiązanie jest możliwe ale jak masz rr79+
Ech - no testowałem to cholerstwo na PTSie bez 7 cześci sova i naprawdę spokojnie byłem w stanie spamować heale nie wypstrykując się z AP (zwłaszcza jeśli nie masaktuje klawisza z healem a daję grze te 0,5 sec czasu na tick APeków). Szkoda, że jestem teraz z dala od swojego kompa z Warem i nie mogę sprawdzić ponownie Smutny

Czy buff dla party jest lepszy czy gorszy niz zelotowy Mark to juz zalezy od skladu party i sytuacji.
Bez watpienia - sam to przyznałem przecież w przykładzie z 3ma chappami Język

Anadim
Mówca

« Odpowiedz #27 : Lipiec 27, 2010, 13:41:45 »

Jak nie stoję jak kołek spamując AoE heale to mogę pre-kitować a więc szarżę będziesz musiał odpalić, żeby w ogóle do mnie dojść  Staram się wykorzystywać we swoje 150ft zasięgu więc tak łatwo

Poluję tylko na dobrze nażarte lwy, a nie płochliwe sarenki  Duży uśmiech

A trochę poważniej - przecież nie będziesz stosować kb jak dps jest 150ft od ciebie. A ja (nie wiem jak inni) zwykle trzymam szarżę jako kontrę a nie jako środek do osiągnięcia przeciwnika, co zwykle po paru chwilach po rozpoczęciu walki jest całkiem wykonalne (choć nie zawsze)

Linden
Bard

Please don't hurt me.

« Odpowiedz #28 : Lipiec 27, 2010, 13:43:04 »

ale jak to się ma do mojego argumentu, że willpower(podobnie jak statystyki defensywne) daje najwięcej przy dłuższej walce?
Więcej dają statystyki defensywne niż willpower, a jedno zwiększasz kosztem drugiego. Jest to szczególnie ważne dla klasy którą się atakuje z reguły jako pierwszą.

Thoern
Mówca

« Odpowiedz #29 : Lipiec 27, 2010, 13:45:45 »

No to postawowy problem polega na tym ze IMHO nie da sie odzyskac odpowiedniej ilosci AP z samego MRoA jezeli nie masz na sobie 7 czesci sovka. Juz nie wspomne co sie dzieje z AP-ekami jak masz tyranta. I wcale nie zaliczam sie do osob spamujacych teamheal 'na sile'. Rzucam wiecej teamheala niz singli bo jestem support healerem (niestety) i moja podstawowa rola jest zbuffowac WP-kowi heal o 25%.

Jedyna sytuacja kiedy nie nosze RB to jak jestem z dobrym WP w party i wiem ze jedyne czym musze sie zajac to focus heal na pojedynczych celach. Wtedy zakladam +15% do kryta na instant healu, bo jego koszt czyli 15AP odzyskam z itemkow/potek/MRoA.

Mam obecnie 3,8k armora/cap na resisty bo niestety na sc to ja jestem pierwszym celem do ubicia nie WP. Wszyscy wiedza ze RP/zelot to najlatwiejszy do zabicie healer, wiec czemu mam im to jeszcze ulatwiac  Mrugnięcie. Niestety po 1.3.6 i nerfie GH bede musial wrocic do biegania z 270-280healpower i stanie sie to pewnie kosztem przezywalnosci.

Taki RP może wyciagnąc ponad 3500, szansa na proc z warlorda to 10% a choppa ma waśnie stracić swojego armor debuffa.
o czopasy to Ty sie nie martw. 10% to duzo a debuff bedzie mial 1800 nie 900 jak maja teraz. Dodatkowo czopas bedzie mogl mi zjechac heal do 25% czyli skoncza sie dla mnie czasy tankowania czopkow i wysylania im emotek  Duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2010, 13:57:19 wysłane przez Thoern » Zapisane

Strony: 1 [2] 3 4 ... 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 23, 2012, 13:05:27