Jezeli wezmiemy pod uwage ze wszystkie dodatkowe skille, poza jednym hotem, mogace procnac MRoA maja cooldowny oraz sa glownie skillami CC/obronnymi to prosze o powazna wypowiedz jakim cudem MRoA ma dac RP porownywalna ilosc AP jak taktyka RB.
Nie twierdzę że daje PORÓWNYWALNĄ. Twierdze, że daje WYSTARCZAJĄCĄ do wygodnego leczenia. A więc można dzięki temu slot taktyki wykorzystać w innym celu. A tych jest masa.
o prawie pewnym procu taktyki Restorative Burst mowilem w kontekscie spamowania teamheala bo to glownie robie na sc/rvr. Oczywiscie rzuca sie rozwniez hoty, single target heale ale tak 70% czasu to spam teamheala.
To ja gram zealotam zupełnie inaczej - przez dobre 80% czasu rzucam hoty i ST heale (głównie
Flash of Chaos) i dopiero przymuszony sytuacją AoE heal. Wychodzę z założenia, że lepiej AoE healują pozostali healerzy, a skoro Zealot/RP najlepiej leczą ST czemu mam z tego nie korzystać
Armor - hmm z perspektywy Slayera/Choppy i Warlorda - mocno obojętne czy wyzeruję 1200 czy 2000 pancerza.
Taki RP może wyciagnąc ponad 3500, szansa na proc z warlorda to 10% a choppa ma waśnie stracić swojego armor debuffa.
Frunąc po pierwszym kb Slayerem zwykle odpalam speeda, aby uciukać szybko niesfornego szlafroka. Podpowiedź: ja mam jednego speeda - ty dwa kb, bo pierwszy nie odpala immuna.
Jak nie stoję jak kołek spamując AoE heale to mogę pre-kitować a więc szarżę będziesz musiał odpalić, żeby w ogóle do mnie dojść

Staram się wykorzystywać we swoje 150ft zasięgu więc tak łatwo nie jest

Pomijam juz tu ze MRoA castuje sie 2 sekundy i ma czas trwania taki sam jak cooldown oraz jest stacjonarny. Czyli rzucamy go na poczatku walki i po 20 sekundach siada na nas melee train. W tym momencie zaczynamy kitowac i po 10 sekundach jestesmy bez odzyskiwania AP bo runka sie skonczyla a nie zatrzymamy sie na 2 sekundy zeby rzucic nowa jak goni nas czopas i 2 tanki.
W 1.3.6 bedzie instantem!

Nie mogę się doczekać.
a bez tyranta?
Bez tyranta to napewno znajdzie się jakiś healer z tyrantem któtego można zmusić do res duty

W ogóle to jestem rozczarowany, że nie masz tyranta

Jaskier ja się z tobą zgodzę, że RP może nie wybierać Restorative Burst ale to nie jest zasługa runki na AP tylko regeneracji AP jaką daje sovek przy każdym innym secie bedzie ci notorycznie brakowało AP bez tej taktyki. ( No może poza pełnym DP ale wedle mnie i tak sovek lepiej się sprawdza )
Ja nie używam Restorative Burst na swoim RP ale biegam w 7 częściach sovka.
Więc takie rozwiązanie jest możliwe ale jak masz rr79+
Ech - no testowałem to cholerstwo na PTSie bez 7 cześci sova i naprawdę spokojnie byłem w stanie spamować heale nie wypstrykując się z AP (zwłaszcza jeśli nie masaktuje klawisza z healem a daję grze te 0,5 sec czasu na tick APeków). Szkoda, że jestem teraz z dala od swojego kompa z Warem i nie mogę sprawdzić ponownie

Czy buff dla party jest lepszy czy gorszy niz zelotowy Mark to juz zalezy od skladu party i sytuacji.
Bez watpienia - sam to przyznałem przecież w przykładzie z 3ma chappami