Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 07:42:38 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: tankujący tank :)  (Przeczytany 3369 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« : Lipiec 13, 2010, 08:23:07 »

Witam,

Mam pewien problem i postanowiłem napisać posta, a nuż ktoś mi pomoże. Raz na jakiś czas bawię się swoim tankiem SM. Głównie biegam z 2rakiem i DPSuję na scenario lub też idę we wsparcie drużyny i WW. W obydwu przypadkach mam renown i itemki podpasowane po DPS.
Teraz jednak chciałbym pobawić się w coś innego. Chciałbym zrobić sobie prawie nieśmiertelnego tanka, którego każdy będzie olewał na scenkach, a DoKi wręcz zachęcały do ich bicia, aby odnowić im furię. Nie mam problemu z ułożeniem buildu. Natomiast mam problem z itemizacją i renownem.
Powiedzcie mi w jakie statystyki najlepiej inwestować? Skupoić się na touch i woundsach , czy może wybrać inne statystyki? Jak się ubierać pod PvE aby być main tankiem?

PS. To , że mam akurat SM nie ma znaczenia. Proszę niech się wypowiedzą tanki z wszystkich klas.

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
MGGG
Mówca

Reputacja: 15

« Odpowiedz #1 : Lipiec 13, 2010, 08:37:11 »

Z renowna inicjatywa, potem block
Z itemizacji - to nie wiem, który masz RR, ale na niskim to nie opłaca sie zaden set.
Lepiej wymieszać sobie kilka czesci primavala (w tym hełm), z naramami z jakiegoś setu dla redukacji kryta.
W to wszystko powkładaj talki na woundsy, by dojsć do tych 9-10k, znajdź dobra tarcze i gotowe.

Chodz powiem szczerze, ze nie wiem, czy SM w pure tanku jest az takim fajnym wyborem.

unplagged
Thoern
Mówca

Reputacja: 6

« Odpowiedz #2 : Lipiec 13, 2010, 08:56:28 »

jezeli chcesz robic za MT na instancjach to podpakuj inicjatywe do ok 300 i zaloz itemki z reducja kryta zeby zmiejszyc ta szanse jak najbardziej.
Na swojej lowlev kobzie (51rr) nosze darkromisa wymieszanego z conq lub primevalem, taliki na woundy, renown w inicjatywe i blocka. Wyszlo z tego jakies 10k hp, 850 tought, 0.7 szansy na kryta
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 09:03:12 wysłane przez Thoern » Zapisane

leniwy lider Garaz Runkaraki
t0mpre
Administrator
Gawędziarz

Reputacja: 9

Imię w grze: Loudek, Ziwago, Zdzicho

« Odpowiedz #3 : Lipiec 13, 2010, 08:58:09 »

co wy macie z ta inicjatywa....

So Long, and Thanks for All the Fish
andzik13
Bard

Imię w grze: Maradag

« Odpowiedz #4 : Lipiec 13, 2010, 08:59:24 »

Za rr z pierwszego zestawu pakujesz 4 punkty w taffa, z drugiego 3-4 w ini/ws, z trzeciego w block i RD (jesli nie uzywasz, to jesli cos zostanie kup taktyke zwiekszajaca ci szybkosc nabijania moralki - zaleznie od tego z kim najczesciej biegasz, ale chyba najbardziej oplaca sie empire).

Na poczatek bizuteria z Gunbadu, BS do blocka, a jak bedziesz mial szczescie i czas to na kanalach tez taka leci. Do tego za invadery mozna kupic z redukcja kryta. Jak juz sie zalapiesz to wymien wszystko co dawalo blocka na 3 glyphy.

Tarcza na poczatek z LV (niestety leci na Goraku), ale latwiej zdobyc ta z st2 z fioletowego worka. Mieczyk za insygnia z redukcja kryta.  

Co do zbroi, to naramy setow ktore daja blocka sa bardzo przydatne, ale na niskim rr lepiej ubrac primavele (mozna zastapic overlordem lub watcherami) + pasek overlorda. Do tego wpakowac inicjatywe (jesli szansa na kryta w Ciebie jest powyzej 5%), nie wiem jak jest z armorem u sm, ja na kobzie mam 3 taliki za armorem, a reszta w wounds. Na rvr wystarcza 9k hp.

"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
Thoern
Mówca

« Odpowiedz #5 : Lipiec 13, 2010, 09:04:39 »

co wy macie z ta inicjatywa....

bo nie kazdy na IB z ponad 70% blocka  Język

leniwy lider Garaz Runkaraki
t0mpre
Administrator
Gawędziarz

Reputacja: 9

Imię w grze: Loudek, Ziwago, Zdzicho

« Odpowiedz #6 : Lipiec 13, 2010, 09:09:02 »

szef kuchni poleca na instancje duzo armora i woundsow

So Long, and Thanks for All the Fish
andzik13
Bard

« Odpowiedz #7 : Lipiec 13, 2010, 09:14:28 »

IB ma buffa do inicjatywy i redukcje kryta przeciwnikowi, reszta musi sobie radzic inaczej. Tak na instancje 0% kryta w Ciebie + duzo armoru + okolo 10k woundsow.

A z ta inicjatywa to na rvr slabo sie przydaje dopoki nie dostaniesz debuffa do niej, wtedy z kilku % na kryta w Ciebie, nagle skacze szansa na 15-20%. Poza tym w drugim zestawie za rr nie ma nic innego do wykupienia - woundsy sa za drogie w stosunku do efektu.

Ps. Nie wiem co tam SM ma do tankowania, ale jak juz zalozysz tarcze to HTL powinien byc twoim podstawowym skillem.

ps. No i zapomnialem o secie z landow za silver ankhi z redukcja kryta, na poczatek. Z czasem jak podciagniesz rr, mozesz sie przerzucic na ten do dpsu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 09:18:34 wysłane przez andzik13 » Zapisane

"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #8 : Lipiec 13, 2010, 09:17:25 »

na PvE:
wounds do capa, 0% na bycie trafionym krytycznie, armor, toughness
w tej kolejności

na PvP:
(zakładając że chodzisz w party z healerem)
toughness do capa, resisty do capa (*bez kobzy/AM/RP bo i tak cię chosen zdebufuje Język), woundsy do capa, block, armor
w tej kolejności

andzik13
Bard

« Odpowiedz #9 : Lipiec 13, 2010, 09:21:25 »

W tym pve to jednak najpierw postawilbym na 0 szanse na kryta, moby same z siebie maja kryta na poziomie 0%. Wiec z takim krytem spokojnie przezyjesz majac 8.5k hp (na Nkari moze byc ciezej jak przywali za 7.5k), ale nie ma szans zebys dostal jakiegos naglego kryta z kosmosu, co znacznie zmniejsza losowosc na bossach. Oczywiscie duzo zalezy tez od healerow jak sa dobrzy to nawet jak co drugi cios bedzie krytem to i tak Cie utrzymaja. Ale w zerujac kryta ulatwisz im robote.

Lehtr
Gawędziarz

Imię w grze: Vrask

« Odpowiedz #10 : Lipiec 13, 2010, 09:27:07 »

ja osobiście na rvr biegam z -15% na oberwanie krytem, olewam toughness i armor bo główny dmg pochodzi od BW/sorców
(sreen z HTL Język)
Jeśli chodzi o sprzęt to najlepiej 3x tyrant (hełm koniecznie) + 3x darkpromise/invader lub +4x warlord.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 09:47:34 wysłane przez Morthar » Zapisane
MGGG
Mówca

« Odpowiedz #11 : Lipiec 13, 2010, 09:54:44 »

toughness do capa

Jego nie słuchaj. On nawet do kibla idzie z taktyką Runefang
Miedzy 900 T a 1050 T jest minimalna różnica.
Między 150 ini, a 300 ini jest cholernia duża różnica.

unplagged
Miggh
Rozmówca

Reputacja: 4

Imię w grze: Miggh

« Odpowiedz #12 : Lipiec 13, 2010, 10:02:32 »

To tak się zapytam co daje armor gdy wychodzimy już poza 100% redukcji.
Jakieś teorie spiskowe słyszałem, że im więcej tym lepiej ale osobiście nie widziałem na PvE różnicy w cyferkach pomiędzy 98% a 130%.

A co do redukcji kryta to olać inicjatywe lepiej zarzucic jednego itemka czy dwa z -3% i ciastko z -5% ( PvE ) , bo za cholere nie wiem czy jakoś się liczy to zejście na minus ileśtam szansy na cryta w PvP.
andzik13
Bard

« Odpowiedz #13 : Lipiec 13, 2010, 10:06:01 »

To ze duzo mobkow ma penetracje armora. Kryt w rvr liczy sie wg prostej zasady szansa na krytyka np bw + szansa na trafienie ciebie krytycznie, wiec jesli masz ja na poziomie 20% to taka sorca czy inny bw jesli nie trafi cie krytem to miala pecha Chichot. A co do tych itemow z redukcja szansy na trafienie to one sa fajne na pve zeby dojechac do tego 0, ale na rvr gdzie mozesz dostac debuffa do inicjatywy, lepiej ja podpakowac, u tanka tak do poziomu 350-400 (z rp w party to nie jest trudne).

ps. No to mnie Oct wyprzedzil (itemki co prawda daja cos ale przy debufie niewiele Uśmiech)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 10:10:28 wysłane przez andzik13 » Zapisane

MGGG
Mówca

« Odpowiedz #14 : Lipiec 13, 2010, 10:08:52 »

Nie mozesz miec szansy na kryta mniejsze niż 0.

Jesli dostaniesz debuffa do ini, to itemki z punktową redukcją kryta nic ci nie dadzą.

Polecam przeczytać:
http://blurringshock.blogspot.com/2010/06/war-stats-debuffing-initiative.html

unplagged
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 12, 2012, 11:35:23