drake93
Niemy
Reputacja: 0
|
 |
« : Maj 31, 2010, 21:24:58 » |
|
Przejdę od razu do sedna sprawy, nie mogę zdecydować się kim grać. Próbowałem już chyba większości postaci po stronie Orderu i Destro, bez skutku każdą postacią grało mi się spoko bez różnicy czy był to healer, range dps mdps czy tank. Przed Warhammerem grałem bardzo długo w WoW-a(3 lata) i jak widzę mechanika gry Warhammera bardzo różni się od tej z WoW-a. Dlatego chcę was poprosić o wybór postaci, powiedzieć mi po prostu kogo trzeba, kogo brakuje a kogo jest nadmiar i macie ochotę się wyrzygać na kolejny ich widok. Przeczytałem w wielu postach, że gra niby upada jednak ja chcę spróbować, jest to wielka odmiana od Wowa która według mnie pozytywnie się zapowiada, myślę, że po wyjściu Cataclysmu do Wowa sporo ludzi może się właśnie na Warhammera przestawić z racji tego, że blizzard już przesadza.
Z góry wielkie dzięki za wszelkie pomocne. Aha jeszcze prosił bym o jedną rzecz, jeżeli ktoś ma zamiar napisać "to już jest 10000000 taki temat itd." niech się po prostu nie wypowiada i zachowa to dla siebie. Zawsze wydawało mi się, że forum to miejsce gdzie ludzie mogą prosić o wszelką pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dagor
Bard
Reputacja: 75
Imię w grze: Dagor
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2010, 22:15:16 » |
|
to już jest 10000000 taki temat
Przynajmniej raz na tydzień ktoś przychodzi i zadaje dokładnie to samo pytanie i dokładnie tych samych argumentów używa.
|
|
|
|
|
|
 When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
|
|
|
Lehtr
Gawędziarz
Reputacja: 6
Imię w grze: Vrask
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 31, 2010, 22:25:45 » |
|
loldps chosen lub loldps black ork. Innych opcji nie bierz pod uwage.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mall
Rozmówca
Imię w grze: Gruffud
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2010, 08:43:48 » |
|
Potrzebni są gracze, którzy znają pełnię możliwości prowadzonej postaci. Niezależnie od tego czy to będzie Bright Wizard (bardzo pożądany:) czy White Lion (mało pożądany  . Najlepiej nie słuchaj sugestii 'graj tym a tym' tylko graj postacią, która daje ci najwięcej frajdy i najbardziej ci odpowiada. Najłatwiej wtedy poznać jej możliwości i grać dobrze. Warto poszukać dobrej gildii, która pomoże  Powinno się mieć też na uwadze, że z czasem siła niektórych klas się zmienia. Kilka miesięcy temu taki White Lion był popularniejszy niż teraz bo potrafił zadać naprawdę duży dmg. Teraz klasa ta jest bardzo rzadka. Nic więc nie jest tak do końca zagwarantowane i może się zmieniać w czasie z kolejnymi patchami.
|
|
|
|
|
|
=== Gruffudd - Duraz Tarag
|
|
|
Lanic
Milczący
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 01, 2010, 18:20:05 » |
|
Jak w kazdym mmo najbardziej pozadani sa healerzy. Nadmiar jest WP, DoKow, Chosenow i BW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malacar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2010, 21:16:57 » |
|
loldps chosen lub loldps black ork. Innych opcji nie bierz pod uwage.
lub loldoka albo lolwpka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 01, 2010, 22:05:30 » |
|
Brakuje Maruaderów, Magusów, częściowo też Shamanów i Zealotów. Jest nadamiar Chopp, Slayerów, Bright Wizardów, Warrior Priestów, Disciple of Khaine, Chosenów. W tak zwanym end-game w cenie są: 1. Posaci zadajace bardzo wysoki damage (single target jak i AoE)- Sorc/BW, Slayer/Choppa 2. Healerzy. 3. Postaci buffujące w jakis sposób całe party (Aury chosena, morale Ironbreakera czy DoKa, Rift Magusa itp).
Mniej przydają się postaci zadające głównie single target damage nizszy niż top-damage dealerzy (Squig Herder, Shadow Warrior, White Lion itp.)
EDIT: Niemniej bardzo dobry gracz grający jakąkolwiek klasą, nawet najslabsza jest bardzo cennym nabytkiem. Dużo cenniejszym, niż kolejny średni BW czy Chosen.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2010, 22:41:01 wysłane przez Jaskier »
|
|
|
|
|
Thoern
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 01, 2010, 23:57:18 » |
|
3. Postaci buffujące w jakis sposób całe party (Aury chosena, morale Ironbreakera czy DoKa, Rift Magusa itp).
tylko ze od 1.3.5 IB nie ma moralki dla party 
|
|
|
|
|
|
leniwy lider Garaz Runkaraki
|
|
|
Jaskier