Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 07:34:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 [2] 3 4 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z wyborem klasy  (Przeczytany 8036 razy)
Urgehal
Małomówny

Reputacja: 0

Imię w grze: Urgehal

« Odpowiedz #15 : Maj 14, 2010, 21:21:34 »

Maruder jak był tak jest beznadziejny. W nowym patchu nic istotnego nie dostaje, nadal będzie najgorszym mdpsm z gry (chyba WL po nowym patchu zepchnie marudera na druga pozycje  Niezdecydowany ). Jak masz możliwość to weź choppe albo doka. Chce rozwiązać cześć twoich nadziei pewnie myślisz ze jak będziesz dobrym graczem itp. to cos tam zdziałasz, niestety  skill na niewiele się zda. Żeby robic „cos” maruda trzeba mieć bardzo dobry sprzęt z instancji. W zasdzie tylko z instancji  conqueror nie jest taki zly , ujdzie ale to nie ten kaliber. Będziesz potrzebowal  min darkpromisa . Maruder potrzebuje b duzego kryta żeby cos robic taka ma już mechanike. Jeśli koniecznie chcesz jakąś wymagająco klase to rob  WE. A i jeszcze jedno maruder nie wymaga jakoś specjalnie skilla jakis wielkich umiejętnosci a to przez to ze ma b malo skili. Zmienianie mutacji podczas walki to nieporozumienie. Wiec  i tak  jestes ograniczony do kilku skilli. Szkoda ze wczesniej tego tematu nie zauważyłem mam nadzieje ze nie jest jeszcze za późno.

„jedna z fajniejszych klas, a wszystko zależy tylko i wyłącznie do skilla”
Niewiem co rozumiesz przez fajność .Gowno zalezy od skilla .Czy jest się nubem czy pro to bez znaczenia bez najlepszego sprzetu dostępnego dla tej klasy nie da się wiele osiągnąć.

GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #16 : Maj 14, 2010, 21:26:47 »

taka ma już mechanike.

Czytaj: tylko tak może wysysać AP i nic innego nie potrafi.

Join the herd.
Siemniaq
Niemy

Imię w grze: Urkros

« Odpowiedz #17 : Maj 14, 2010, 22:38:32 »

Zrezygnowałem z marudy i postanowiłem grać chosenem : ) Mam nadzieję,że on też nie okaże się beznadziejną klasą ; p
Lanic
Milczący

« Odpowiedz #18 : Maj 15, 2010, 08:53:49 »

Zrezygnowałem z marudy i postanowiłem grać chosenem : ) Mam nadzieję,że on też nie okaże się beznadziejną klasą ; p

Nie biegaj z 2h, blagam.
Radogost
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #19 : Maj 15, 2010, 09:25:26 »

„jedna z fajniejszych klas, a wszystko zależy tylko i wyłącznie do skilla”
Niewiem co rozumiesz przez fajność .Gowno zalezy od skilla .Czy jest się nubem czy pro to bez znaczenia bez najlepszego sprzetu dostępnego dla tej klasy nie da się wiele osiągnąć.

przez fajną postać rozumiem postać którą daje  przyjemność z gry i nie ogranicza sie do wciskania 1 przycisku, którym jest auto atak, a sprzęt, przy każdej postaci jak nie masz sprzętu to nie wiele zdziałasz

Siemniaq
Niemy

« Odpowiedz #20 : Maj 15, 2010, 10:18:53 »

Czemu nie z 2h?Właśnie z nim biegam na razie ; )
mall
Rozmówca

Reputacja: 6

Imię w grze: Gruffud

« Odpowiedz #21 : Maj 15, 2010, 13:41:23 »

Uśmiech Widzisz. W pewnym sensie stałeś się 'ofiarą' narzekań. Być może chcieli cię uchronić przed możliwym rozżaleniem, że twoja klasa nie jest taka wspaniała jak by się chciało. Uśmiech
A 2H Chosenów jest po prostu na pęczki Chichot

===
Gruffudd - Duraz Tarag
Urgehal
Małomówny

« Odpowiedz #22 : Maj 15, 2010, 15:37:43 »

Chosen jest bardzo dobry, obok kobsy to chyba 2 najlepsze tanki. Może nie najlepsze w kwestii wytrzymałości ale dzięki aura stagerowi sa bardzo przydatne  na rvr na sc i dobrze się dueluja w każdym razie chosen, umie tez bardzo mocno przywalić ( nawet mocniej niż maruder ). Moim zdaniem chosen jest tez dosc wymagający i w rekach dobre gracza można im dużo zdziałać.

Maruder jest klasa nudna. Ma malo skili. Malo możliwości. Mechanika tej klasy to gorzej niz katastrofa. Sa tylko 2 możliwości grania tym, no w zasadzie 3. Jedna to spec w aoe i drainie ap swoja droga niezwykle nudne rozwiązanie skuteczne tylko na duze bitwy. 2  znowu wysysanie ap tylko bez aoe. NA tym się konczy można grac bez wysysania  i wziąć sobie jeden z najgorszych zmiejszaczy leczenia i pomagać innym prawdziwym dpsom lecz to jest takie samo sobie utrudnianie gry bo i tak dok, choppa, we lepiej by się sprawdziła na tym miejscu.
Nie wszystkie klasy potrzebują najlepszego sprzętu żeby osiągać jakieś wyniki. Moja WE jest tylko w conquerorach i daje rade. Po prostu maruder potrzebuje duzego kryta (min bazowe 30%) bo czesc najlepszych taktyk tego wymaga ( drain ap  zwiekszenie kryta fof). Bez 30%  to zawracanie sobie glowy.

Widzisz. W pewnym sensie stałeś się 'ofiarą' narzekań. Być może chcieli cię uchronić przed możliwym rozżaleniem, że twoja klasa nie jest taka wspaniała jak by się chciało. 
A 2H Chosenów jest po prostu na pęczki

Nie stales się żadna ofiara  Chichot . Po prostu dzieki wiedzy bardziej doświadczonych graczy nie popełniłeś bledu co się nazywa maruder . To nie chodzi o to żeby maruder był wspanialy tylko o to czy nadaje się do grania, a jak wiemy się nie nadaje  Smutny . Po co zniechęcać nowego gracza do gry? A to ze jest duzo chosenow  itd. to tylko dobrze swiadczy, znaczy to ze cos jest w tej klasie lepszego bo duzo ludzi go wybralo.
Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #23 : Maj 15, 2010, 16:33:14 »

Tak pięknie piszesz o maruderze, że aż mnie zachęciłeś do stworzenia jednego Uśmiech

A i jeszcze jedno, w swoim pięknym poście zaprezentowałeś tezę jakoby wszyscy myśleli , że maruder to dno itd, itp... Proponuję zmienić słowa: wiemy, uważamy itd na wiem , uważam ...

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Nenadrin
Małomówny

Reputacja: 1

Imię w grze: Nenadrin, Nishtar

« Odpowiedz #24 : Maj 15, 2010, 16:37:39 »

Prawda jest taka że w tej grze są klasy równe i równiejsze. Mój WL coś o tym wie. Dobrze zrobiłeś zmieniając klasę, Chosenem wyciągniesz pewnie więcej dpsu niż marudą, i chętniej cię będą do party brać.

Nenadrin - WL (czeka na lepsze czasy)
Nishtar - WP (aktywny)
Kaira - SW (for fun)
Urgehal
Małomówny

« Odpowiedz #25 : Maj 15, 2010, 17:22:44 »

A czy ktos uwaza ze maruder jest ok.  Szok ? Jeśli tak to kto i dlaczego* ( *z uzasadnieniem  Z politowaniem ) ? W tej grze jak wspomnial Nenadrin niektóre klasy sa  rowne i rowniejsze w zasdzie można by powiedziec ze niektóre klasy nic nie robia, niektóre cos robia, a jeszcze inne wszystko rozpierdzielaja, problem jest niestety taki ze ta sytauacja się nie zminia, co prawda cos tam prubuja ale efekt jest taki ze nie robia tego w obrebie jednej klasy które jest op, nerfia  tylko typ umiejetnosci przez która klasa jest op. Dokladnie to co się dzieje z aa. Problemem jest aa  u slayera i u choppy a nie u WL czy BG ale dostaje się wszystkim. Identycznie było kiedys z aoe u bw sorcy, kiedys to był największy problem. Jak to roziwazali ? Opcieli aoe wszystkim klasa. Takie zmiany nie robia balansu bo  co prawa nerfia dana klase ale i przy okazji wszystkie w kolo. Wiec po co grac klasa beznadziejna która nigdy nie dostanie buffa  a będzie tylk nerfiona jak np. WL ? W tej grze tak jest od zawsze !!! Rozumiem ze nie będę robic klasy od nowa tak jak powinni z maruderem np. ale ze nie potrafia poprzestawiac kilku skilli na drzekach albo po prostu wzmocnic kilku skilli to  jest żałosne. Idac tym tropem możemy zadac pytanie nie umieja czy nie chca nic robic?
Ja już dawno stwierdziłem ze nie chca  Mrugnięcie
Lanic
Milczący

« Odpowiedz #26 : Maj 15, 2010, 18:17:54 »

Skoro chcesz byc mdpsem to dlaczego wybierasz klase ktora jest tankiem ? Sam healera nie zabijesz, nie dogonisz ogarnietego rdpsa, ludzie nie beda Cie chcieli brac na instancje i nikt nie bedzie Cie traktowal powaznie. To nie jest WoW, tutaj klasy trzymaja sie mocno swojej wyznaczonej roli. Rollnij Choppe jezeli chcesz byc prawdziwym mdpsem.
Btw, twistujesz aurami ?
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2010, 18:20:09 wysłane przez Lanic » Zapisane
Siemniaq
Niemy

« Odpowiedz #27 : Maj 15, 2010, 20:06:10 »

Nie wiem gdzie napisałem,że chce być mdpsem.
Lanic
Milczący

« Odpowiedz #28 : Maj 15, 2010, 20:33:09 »

To po co grasz tankiem z 2h ?  Szok
virtusek
Bard

Reputacja: 16

Imię w grze: Wirtus, Ganna

« Odpowiedz #29 : Maj 15, 2010, 20:40:35 »

Bo fajniej wyglada! O!

I "Bo Tak!"