Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 07:28:52 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z wyborem klasy  (Przeczytany 8036 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Siemniaq
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Urkros

« : Maj 09, 2010, 12:13:06 »

Witam,
od 3 dni gram w warhammera,wbiłem sobie juz 8r marauderem i przeczytałem na Waszym forum,że marauder jest prawdopodobnie najsłabszym mdpsem : (.Zastanawiam się czy nie zmienić klasy na sorca,który podobno ma największy dps po stronie destruction i chciałem zapytać Was,czy to dobry wybór?Czy marauder naprawdę jest taki słaby jak się o nim słyszy?Jeżeli nie(i jeżeli postanowię dalej nim grać) to której mutacji powinienem używać na początku?Będę wdzięczny za rady.

PS jak zarobić w tej grze jakieś pieniądze na początku ? : ) bo gdy klikałem na innych graczy i dawałem inspect ,widziałem,że wielu na moim poziomie miało jakieś fioletowe itemki z niezłymi statami, a ja mam albo białe albo zielone.A gdy ktoś sprzedawał jakiś item na 8r ,zapytałem ile za niego chcę,powiedział,że 4g ( ja mam tylko 58 srebrniaków).

Culwch
Rozmówca

Reputacja: 4

Imię w grze: Adhernar, Borchardt, Lornanandar

« Odpowiedz #1 : Maj 09, 2010, 12:50:03 »

Pieniądze zarabiasz wykonując zadania. Możesz też wyrabiać mikstury lub talizmany i sprzedawać na aukcjach niepotrzebny sprzęt (zwróć uwagę, czy nie jest bind on pickup - takiego nie możesz sprzedać. Bind on equip przypisuje się do gracza, który go założy, więc póki go nie założysz, możesz go sprzedać).

Dużo niebieskich, fioletowych i złotych przedmiotów zdobędziesz z questów, PQ, Influence i walk RvR. Nie martw się, szybko doposażysz sobie postać, żeby nie odstawać. Na przykład wystarczy około 20 medalionów rekruta, by kupić po 8-mym poziomie złoty zestaw zbroi u kupca w warcampie.

Medaliony rekruta dostajesz za walkę PvP i powtarzalne zadania z warcampu.

Siemniaq
Niemy

« Odpowiedz #2 : Maj 10, 2010, 18:56:10 »

A jaka jest najlepsza klasa w dotach?Która najłatwiej wbić rr?
Lanic
Milczący

« Odpowiedz #3 : Maj 10, 2010, 19:30:51 »

Magus/Inzynier
virtusek
Bard

Reputacja: 16

Imię w grze: Wirtus, Ganna

« Odpowiedz #4 : Maj 10, 2010, 21:06:15 »

Najlepszego DoTa w grze to ma zelot Mrugnięcie
Siriam
Rozmówca

Imię w grze: Cyphero [kiedyś Virya] Chosen of Karak-Azgal

« Odpowiedz #5 : Maj 11, 2010, 11:35:29 »

Najłatwiej rr bije się zealkiem/rp, przynajmniej takie mam odczucia, chosenem z beznadziejnego sc zgarniam po 300 rp,  zealkiem sporadycznie dostaje nawet za farmienie pod spawnem poniżej 1k.

Ceny za itemy dla niskich lvli są sztucznie wywindowane przez endless trial, ludzie kupują niskie itemki co by wypasić swoje toonki, osobiście radze nic nie kupować, za pierwsze q w landach 11+ dostaniesz lepsze itemki niż te fiolety na niski lvl. Ogólnie jak już zdecydujesz się na stronę/serwer najlepiej wstąpić do gildii tam życzliwi ludzie wszystko wyjaśnią ;p
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2010, 11:39:14 wysłane przez Siriam » Zapisane

mall
Rozmówca

Reputacja: 6

Imię w grze: Gruffud

« Odpowiedz #6 : Maj 11, 2010, 11:42:45 »

Wybór klasy do grania nie powinien być podejmowany pod wpływem innych. Pamiętaj, że to ty będziesz tą postacią grał w chwilach świetności i słabości. Wszystko więc zależy od twoich preferencji- jeżeli wolisz zabijać z bliska bierzesz MDPS-a, jak wolisz z daleka- RDPS-a. Są tacy co lubią pomagać innym- wtedy zostają healerzy i tank. Dalej w miarę grania zaczniesz poznawać swoją postać i będziesz znał jej zalety i wady. Ale jak zawczasu zastanowisz się nad tym jak lubisz grać to nie będziesz się wadami tak przejmował jak powszechnie spotykana klasa na forum zwana 'narzekacz' Uśmiech

Powodzenia w wyborze Mrugnięcie

===
Gruffudd - Duraz Tarag
Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #7 : Maj 11, 2010, 11:53:38 »

A ja napiszę tak:
W tej grze nie ma jasno określonych celów do danej klasy, gdyż Mythic tak skonstruował tą grę, że healer może być lepszy w DPSie niż niektóre klasy stricte DPS, i jednocześnie leczy. Inny przykład to tank który nie dość , że jest w miarę wytrzymały, to jeszcze zadaje przyzwoity DMG (oczywiście w specu na dmg).
Najlepiej popróbuj sobie granie daną klasą, poszukaj filmików na youtube i http://www.warhammermovies.com/
Miej też świadomość, że w tej grze są klasy zdecydowanie lepsze w swojej specjalizacji od innych, są takie którymi zdecydowanie łatwiej grać i są takie których każdy z otwartymi ramionami przywita w swojej grupie, podczas gdy są klasy im przeciwne (mało przydatne/popularne/skuteczne).

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Siemniaq
Niemy

« Odpowiedz #8 : Maj 12, 2010, 16:00:56 »

Chyba najbardziej kusi mnie dalsza gra marauderem,ale jak wygląda jego obecna sytuacja w grze ?Bo naczytałem się u Was,że jeszcze niedawno był słaby ale teraz ponoć się poprawiło?
Radogost
Rozmówca

« Odpowiedz #9 : Maj 12, 2010, 18:37:25 »

jedna z fajniejszych klas, a wszystko zależy tylko i wyłącznie do skilla

Siriam
Rozmówca

Imię w grze: Cyphero [kiedyś Virya] Chosen of Karak-Azgal

« Odpowiedz #10 : Maj 13, 2010, 08:51:58 »

Aby grać maruderem trzeba być przygotowanym na gre pod party/wb. Klasa sama w sobie może i jest ciekawa [zwłaszcza możliwość osłabiania przeciwników] ale radości z cyferek nie daje. Musisz liczyć się z tym że większy dmg zada tank zrobiony w dps, więcej killing blowów bezie miał każdy inny dps, na guarda raczej nie ma co liczyć. Fakt że przeżywalność jest nieco wyższa niż choppy/we/srocy czyli innych close combat dpsów ale i tak tank w dpsie będzie twardszy. Do tego klasa wymaga sporego skilla, konieczne jest wyfarmienie mocnego gearu, bardzo duże ogarniecie na polu bitwy.

Siemniaq
Niemy

« Odpowiedz #11 : Maj 13, 2010, 22:57:46 »

A tak w ogóle skąd wziąć recruit medaliony?Bo pojawiły mi się złote itemki do wzięcia i potrzebuje ich,a mam tylko recruit emblemy.
Culwch
Rozmówca

Imię w grze: Adhernar, Borchardt, Lornanandar

« Odpowiedz #12 : Maj 14, 2010, 05:33:26 »

Emblemy są za walkę w scenariach, a medalliony za PVP/RVR poza scenariami. Medaliony o wyższych nominałach możesz rozmienić na drobne.

virtusek
Bard

Reputacja: 16

Imię w grze: Wirtus, Ganna

« Odpowiedz #13 : Maj 14, 2010, 14:44:39 »

Medaliony o wyższych nominałach możesz rozmienić na drobne.
Nie do konca.
Medaliony o nizszych nominalach laczy sie na te o wyzszym nominale.

Czyli np. 5 rekrutow mozna przerobic w 1 scouta
Wyjatkiem jest officer medalion ktory przerabia sie w 125 rekrutów

Jesli chcemy zmienic 1 scouta w 5 rekrutów, musimy udac sie do sprzedawcy np. w keepie (ten co czesci set'ów sprzedaje) i kupic za 1 scouta pudełko z 5 rekrutami.
Siemniaq
Niemy

« Odpowiedz #14 : Maj 14, 2010, 17:46:58 »

A skąd wziąć hełm lub pelerynę ? Bo widzę,że nawet 8 lvle to mają.
Strony: [1] 2 3 ... 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 11, 2012, 01:07:33