Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 11, 2012, 18:32:59 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Słaby Maruder?  (Przeczytany 8797 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Anathyeal
Gawędziarz

Reputacja: 7

Imię w grze: Anathyeal, Tirath, Arethalas, Solkanite

« Odpowiedz #30 : Luty 19, 2010, 12:14:06 »

Posted on: Luty 19, 2010, 02:49:38
PS3 Anathyeal ja niewiem na kogo ty trafiasz ale dlamnie cala trudnosc walki z wh  opiera sie gluwnie o ten skill do parry (easy mode) a to ze nie masz prblemu z 40 maruderem to swiadczy o tym ze jestes albo dobrym graczem i trafiasz na totalnych lamusow albo graczy ktozy nie umieja grac.

Repel blasphemy to wlasnie to "easy mode" chociaz on tez ma cd i mozna troche poganiac w kolko i przeczekac. Do tego Confess! dajacy 4s disarma po udanym parowaniu... Wy macie swoje zabawki ja mam swoje... ;]

Tak czy siak za tego klimaciarza i tzrymanie sie chara masz plusa ;]
Mam nadzieje ze grasz na Nornie to moze kiedys skrzyzujemy orez ;]
Pozdrawiam.

"(...) Każda wojna jest święta. Jedynym prawem świata jest prawo Siły. Jeśli Bóg istnieje, nie może być niczym innym niż wojną. Dobro i Zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka."
baron Roman von Ungern-Sternberg
Urgehal
Małomówny

Reputacja: 0

Imię w grze: Urgehal

« Odpowiedz #31 : Luty 19, 2010, 19:10:43 »

tOmpre  ja nie wiem ile razy mam powtarzac ze jeden dobry gracz o NICZYM NIE SWIADCZY. Wiesz ilu jest np bw któzy wszytsko rozjeżdżają Co?Co?Co?Co?? I co twoim zdaniem nie ma zajebistych klas ?? Czy trzeba być dobrym graczem żeby zabijac wszystko w kolo grajac bw ? Nie wystraczy dobry sprzet, nawet malpe można nauczyc wciskania kilku guzikow. Czy trzeba być dobrym graczem żeby slayer em  w tyrancie i taktykta zabijac bardzo szybko ?? Nie to tez nie wymaga specjalnego skilla. Czy mam tak pisac w nieskonczonosc  ?
Posted on: Luty 19, 2010, 19:08:12
Anathyeal z checia bym wyskoczyl na solowe ale gram na azgalu. Z mojej perspektywy jest to przegięty skill ( nie postac ale skill) a to dlatego ze przy riposcie jest pozamiatane . Przy standardowym /statystycznym duelu to  tak: jakos sobie poradze z atakiem z ukrycia ale jeśli zdazysz szybko odpalic tego skilla to masz w zasdzie  nieśmiertelność ( strzelam 5 sec) przy czym walisz mnie riposta dajmy na to min 1000-2000 plus reszta skilli i auto atak + wcześniejsze skile z ukrycia ( suden) wiesz ile to już dmg ? Poza tym masz jeszcze cc kolejne pare sekund ciezko przyjąć taki dmg  trzeba być naprawde twardym a odbija się to puzniej na dmg. Jest jakas szansa ze pod koniec zycia to ja cie wywale i jakos  ubije ale tylko wtedy jak mam duzo  bazowego dmg + ^bazowego kryta + GI ( zwiekszenie bonusu do kryta wprost proporcjonalnie do straconego zycia  10%hp=90% kryt bonus).
Bez tego skilla ( w zaleznosci od gracza sprzętu itd.)  mogę zabic WH bo  to możliwe żeby uniknąć( osłabić ) twój atak z ukrycia i spowolnienie a z parry zabrdzoe nie da rady cos zrobic trzeba być idealnie na plecach (żeby riposta nie dostac) a jest to dosc trudne zwłaszcza przy WH.
Aldrin
Mówca

Reputacja: 22

« Odpowiedz #32 : Luty 19, 2010, 20:24:11 »

tOmpre  ja nie wiem ile razy mam powtarzac ze jeden dobry gracz o NICZYM NIE SWIADCZY.

Trunks  Uśmiech

Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
Lehtr
Gawędziarz

Reputacja: 6

Imię w grze: Vrask

« Odpowiedz #33 : Luty 19, 2010, 21:09:01 »

Ja też bardzo lubię duele ale ta gra nie polega na 1na1. Jeżeli zadamy sobie pytanie - jaką rolę marauder pełni w wb to większość się raczej zgodzi, że to debufer i wysysacz APeków. Jednak wysysanie AP zależy bardzo od szansy na kryta i trzeba do tego bezmyślnie spamować aoe, które w przypadku maraudera jest słabe. A co do debufow - bierzemy drugiego choppe/sorca i już żadnych debuffow nie potrzeba. Marauder robi trochę za mały dmg, nawet mój chosen potrafi zadać więcej Chichot

PS: ja gram na nornie Anathyeal, możemy się ustawić.
Chaosdeathtrap
Niemy

Imię w grze: Betzeferr

« Odpowiedz #34 : Luty 19, 2010, 21:57:55 »

To jeszcze zależy jaki maruder i jaki chosen. Gdybys postawił ich przeciw sobie mających te same sety - wynik pojedynku mógłby ciebie zaskoczyć, bo chyba maraudera nie doceniasz. Jest to klasa MDPS i tego się trzymajmy.

Co do debuffów i ap leecherów. Nie wiem, może jestem jedyny i nie spełniam pokładanej w maruderze funkcji, jednak: mój styl gry ma za zadanie wpakowanie jak najwiekszej ilości obrażeń. Wszystkie moje taktyki koncentrują się albo na podnoszeniu moich statystyk, albo na obrażeniach. To samo abilities - zdecydowana większość których używam, to ataki. W razie potrzeby uwalniam się tylko od wszelkich rootujących i innych tego typu. Morale - aktualnie używam dwóch, każdy z nich zadaje masowe obrażenia. Może to źle, ale wysysanie AP nie jest w moim stylu. Wole ubić, zanim zdąży je wykorzystać.

Anathyeal
Gawędziarz

Reputacja: 7

Imię w grze: Anathyeal, Tirath, Arethalas, Solkanite

« Odpowiedz #35 : Luty 20, 2010, 01:19:22 »

tOmpre  ja nie wiem ile razy mam powtarzac ze jeden dobry gracz o NICZYM NIE SWIADCZY. Wiesz ilu jest np bw któzy wszytsko rozjeżdżają Co?Co?Co?Co?? I co twoim zdaniem nie ma zajebistych klas ?? Czy trzeba być dobrym graczem żeby zabijac wszystko w kolo grajac bw ? Nie wystraczy dobry sprzet, nawet malpe można nauczyc wciskania kilku guzikow. Czy trzeba być dobrym graczem żeby slayer em  w tyrancie i taktykta zabijac bardzo szybko ?? Nie to tez nie wymaga specjalnego skilla. Czy mam tak pisac w nieskonczonosc  ?
Posted on: Luty 19, 2010, 19:08:12
Anathyeal z checia bym wyskoczyl na solowe ale gram na azgalu. Z mojej perspektywy jest to przegięty skill ( nie postac ale skill) a to dlatego ze przy riposcie jest pozamiatane . Przy standardowym /statystycznym duelu to  tak: jakos sobie poradze z atakiem z ukrycia ale jeśli zdazysz szybko odpalic tego skilla to masz w zasdzie  nieśmiertelność ( strzelam 5 sec) przy czym walisz mnie riposta dajmy na to min 1000-2000 plus reszta skilli i auto atak + wcześniejsze skile z ukrycia ( suden) wiesz ile to już dmg ? Poza tym masz jeszcze cc kolejne pare sekund ciezko przyjąć taki dmg  trzeba być naprawde twardym a odbija się to puzniej na dmg. Jest jakas szansa ze pod koniec zycia to ja cie wywale i jakos  ubije ale tylko wtedy jak mam duzo  bazowego dmg + ^bazowego kryta + GI ( zwiekszenie bonusu do kryta wprost proporcjonalnie do straconego zycia  10%hp=90% kryt bonus).
Bez tego skilla ( w zaleznosci od gracza sprzętu itd.)  mogę zabic WH bo  to możliwe żeby uniknąć( osłabić ) twój atak z ukrycia i spowolnienie a z parry zabrdzoe nie da rady cos zrobic trzeba być idealnie na plecach (żeby riposta nie dostac) a jest to dosc trudne zwłaszcza przy WH.

true.
co do cyferek i skilli zapomniales jeszcze dodac taktyki: Inquisitors Fury [+50% autoattack speed po ctitach] i Fanatical Cleansing [criticale wala 50% wiecej dmg] ;] wiec rozumiem twojpunkt widzenia...

aczkowlwiek... nie masz pojecia ile razy mnei marudy do szewskiej pasji doprowadzily jak po cichym sprzatnieciu healera nie ma jak w cien wejsc i nagle cos mnei zasysa w tlum destrakow i nawet dziendobry nie powie ;p

grrrr ;]

"(...) Każda wojna jest święta. Jedynym prawem świata jest prawo Siły. Jeśli Bóg istnieje, nie może być niczym innym niż wojną. Dobro i Zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka."
baron Roman von Ungern-Sternberg
Urgehal
Małomówny

« Odpowiedz #36 : Luty 20, 2010, 02:25:39 »

Ja tez nie wyobrazam sobie gry na monstro + wysysanie ap to taka nuda… wystarczy mi ze do T4 musialem używać, poza tym dla mnie savagery to tez nuda i flustracja .  Maruder nie powinien być debuferem tylko klasycznym dpsem  szkoda tylko ze brutality tego do konca nie umozliwia. W zasdzie ciagle biegam na brutality czasami dla odmiany wezme savagery ale szybko wracam;)

Z abilities na brutality to nie ma wyboru Mrugnięcie Sam osobiście gram na brutality i w zasdzie taktyki mamy pewnie te same hehe. Jakis maruderr dorobil się już 4 tyratow i może się podzielic wrazeniami ? Wiecie może jeszcze co to za umiejętności z kompletem Soverina ? A tak z ciekawości jakie macie buildy na brutality ? Ja na razie najlepsze co wymyśliłem – na 70 ranku tylko bierzemy GI zamiast jednej do sily http://www.wardb.com/career.aspx?id=14#5:32:9:552:9:512:29:8435:523:521:8441::::8449:628:8451:630
Szkoda tylko ze thunderous blow jest na savagery a nie tam gdzie być powinien i był !!!!!
Anathyeal parry tez broni przed linka chyba ze masz cd na to , ale zwroc uwage ze ty już swoja robote zrobiles i możesz sobie zginac, ja natomiast nie zabadzo mam jak po cichu wejsc na plecy zreszta nawet  i jak się uda to zbyt wiele nie zwojuje ciezko jest zabic kogos w pare sekund nawet jak ma się 1150 S itd to wszystko ucieknie (wliczając  w to imuna na cc na sobie)
karvos
Małomówny

Imię w grze: karvos

« Odpowiedz #37 : Luty 20, 2010, 17:13:55 »

Przyznam ci sie szczerze Urgehal, ze nie wiem co cie trzyma przy brutality.
Sam gralem Brut/Monstro do pewnego czasu /jak jescze thunderous blow byl w monstro/ niemniej wiecej uzytecznosci marauder ma w Sav/Monstro.

Brutality jak sam zauwazyles jest bardzo zalezne od kierunku z ktorego zadajesz atak - np. Impale (z tylu).
Jednak bazowo Imaple zadaje tyle samo dmg co flail, ktore juz takiego ukierunkowania nie wymaga!!!

Dodatkowo pamietaj ze te niby debuffy ze sciezki Savagery tez zadaja jakis dmg. Nie jest to tylko pure debuff na okreslony czas!!!
Wchodzisz z Thunderous blow (wounds debuff), potem Cutting Claw (niemitygowalny armor debuff), Tainted Claw (healing debuff), Corruption (Toughness debuff) potem flail, flail, flail i od poczatku.. a w przerwach Touch of Rot (dmg za uzycie melee) albo Touch of Instability (dmg za uzycie magii) albo Mouth of Tzeentch (na przerwanie casta) i pozamiatane.
Ze zmaksowana sila, wysokim weapon skillem i inicjatywa mozna naprawde niezle zamieszac. Dodatkowo na 70 rr mozna juz miec +12% do crita.

Ja korzystam z takiego builda.
http://www.wardb.com/career.aspx?id=14#13:8872:0:0:9:544:29:521:8438:8428:8439::::631:8450:8451:630
Poniewaz z braku szczescia nie dorobilem sie jeszcze butow i klaty Dark Promise - biegam ciagle w 4 invaderach (dla +5% crita), talizman w shoulderach na +3% crit, bron +3% crit (x2 ze wzgledu na czesciowe klonowanie statow do offhandu) - swobodnie osiagam bez ciastka 29% crit chance.

Taktyke Exhaustive strikes mozna zamienic np. na Deadly Clutch, mozna kombinowac i wrzucic jeszcze Feeding on Fear.

Oczywiscie wszystko odbywa sie kosztem np. toughnessu, niemniej Marauder nigdy nie bedzie tankiem ani nie bedzie mial takiego dps jak chociazby WE.
Twoim celem nie maja byc tanki tylko szlafroki.
Poza tym nie jest to gra solo tylko raczej mass pvp.
Maruda powinies sie raczej skupic na dobijaniu tego co przejdzie przez pierwsza linie dpsow/tankow/zguardowanych bomb sorcek.

No ale oczywiscie to twoj wybor.

W brutality na pewno trzeba zmaksowac sile, korzystac z piercing bite i growing instability..

Pzdr

[En] Karak-Azgal: Karvos [Marauder]

http://www.dawmord.pl/
Urgehal
Małomówny

« Odpowiedz #38 : Luty 20, 2010, 19:26:03 »

Na razie mam za malego kryta na savagery. Tez 4 invadery i warlordy ale to i tak jak dla mnie malo. Gram na brutality bo to namiastka dpsa poza tym gra sie mi jakos fajniej niz na savagery i mam lepsze wyniki na Sc często mam najwięcej kbs, zwykle jestem w pierwszej trojce = wiecej renowna.  Poza tym ja zawsze ide inaczej niż wszyscy jak kiedys każdy używał 3 drzewka ja wlasnie biegalem na savagery hehe. W zasadzie to u mnie caly zamysl polega na tym zeby zadac jak najwiecej dmg w jak najkrótszym czasie ( najważniejszy jest wlasnie czas i to jest klucz do sukcesu) i  z  polaczeniu z taktyka czesto sie to sparawdza radze sprobowac, czasami to moge kogos zdiac na 3 ciosy ( jesli odpale buffy) ale nie zawsze. Samo impale nie wali tak jakos mocno ale (patrz moj build) mam ok 1140 sily (bonus do broni napewno 300) plus dodakowe 170 do sily buff +15%dmg flanking +25%dmg  buff to juz calkiem sporo. Co do twojego builda to pare rzeczy mi sie nie podoba mianowicie dot z 3 drzewka to jednak kiepski pomysl ( kiedys byl za oko 2000 dmg) bo to taki nabijacz ordij mozna uzyc na duelu ale ogulnie nie jest to cos specjalnego no może dla wysysania ap. Moralka pierwsza jest fajna tylko wtedy warto wziac riposte do niej bo bez riposty to juz nie to samo. Taktyki po pierwsze moim zdaniem 160 do ws to kiepskie rozwiazanie poza tym ze da jakies +3 do pary nic specjalnym sie nie wyroznia jedyny bajer to ta inicjatywa natomiast 50% obchodzenie armura zwiększy twój dmg bardziej .Taktyka na ap dla ciebie  tez mi jakos nie lezy nie lepiej wiecej bizuteri z ap i np flanking ? Sprubuj tez zamienic wysysanie ap na http://www.wardb.com/spell.aspx?id=8445  szybciej dziala (nie wyssasz od razu calego ap) pozatym jest aoe.
Co do brutality jeszcze to tak TB razem z dmg i auto atakiem to w pewnym sensie prawie 3000 dmg, niektórzy nie maja za wiele woundsow  ale tak srednio dajmy na to ze ludzie maja po 7000hp wiec zostaje jeszcze 4000hp do zdiecia gilotyna oko 1000 wiec zostaje 3000 czyli oko 4 impale. A co jak twój przeciwnik ma np. polowe hp? wtedy brutality się swietnie sprawdza .Na brutality masz jeszcze zmiejszanie o 30% blocka i 10% parryi dot dla czarujących mocniej bije. A ile ciosow trzeba walnac na savagery?
I na koniec kluczem i najważniejszym czynnikiem dla mdpsa jest czas   jeśli nie zabijemy kogos szybko to zaczynaja się schody bo wynik starcia coraz bardziej zaczyna zależeć od  naszego albo przeciwnika party .
Troche mnie natchnęło i pobiegam dzis troche z http://www.wardb.com/career.aspx?id=14#14:10784:0:0:9:512:29:521:523:8435:8440::::8449:628:8451:630
Thunder
Małomówny

« Odpowiedz #39 : Luty 21, 2010, 14:24:04 »

podzielisz się z nami odczuciami? Jakie czujesz różnice itp. Uśmiech

Ovvi
Gawędziarz

Reputacja: 3

Imię w grze: Wunard, Ovvi

« Odpowiedz #40 : Marzec 08, 2010, 16:36:27 »

Aż mi się zachciało wrócić na WARa po przeczytaniu tego tematu. W maruderze brakuje mi chyba 4 leveli do 80rr, a słyszałem że można już wejść na drugi stage w Aldorfie i co więcej zabić Karla.... Brzmi pysznie, więc od kwietnia wracam na Azgala Uśmiech

Co do całej dyskusji to Marauder słabo sprawdza się jako solo mDPS, za to może przyczynić się do wygranej swojej frakcji bo wprowadza trochę zamieszania.

Pozdro

http://www.ravens.com.pl
Ravens - polska gildia po stronie Destro na serwerze Karak Azgal
Brolli
Gawędziarz

Imię w grze: Brolli Nosebiter, Dolmir Nosebiter

« Odpowiedz #41 : Marzec 09, 2010, 10:17:09 »

Maruda z tankiem ma male szanse, a przynajmniej ja jeszcze takiego marudy nie widzialem,  ale pokonanie wiekszosci mpds to dla niego nie problem a i z rdps dzieki wendeczce nie stanowi wiekszego problemu. Ogolnie szacunek dla ludzi ktorzy graja ta klasa bo jest ona naprawde trudna do opanowania

Krasnoludy nigdy nie uciekaja, wycofują sie jedynie na z góry upatrzone pozycje w celu przegrupowania i kontrataku!
karvos
Małomówny

Imię w grze: karvos

« Odpowiedz #42 : Marzec 09, 2010, 14:55:48 »

Aż mi się zachciało wrócić na WARa po przeczytaniu tego tematu. W maruderze brakuje mi chyba 4 leveli do 80rr, a słyszałem że można już wejść na drugi stage w Aldorfie i co więcej zabić Karla.... Brzmi pysznie, więc od kwietnia wracam na Azgala Uśmiech

czekamy!
dobrych marauderow nigdy za duzo... po ostatniej wizycie w Altdorfie mam juz buty soverigna i pasek a z temple of sigmar wyciagnalem Crusher of Unending Violence http://www.wardb.com/item.aspx?id=640765 - calkiem zacna bron (chociaz jej odpowiednik z Bright Wizard Collage - Slayer of Unending Violence http://www.wardb.com/item.aspx?id=640753 jest nieco lepszy)! poza tym maruda w secie soverigna wyglada zarabiscie /no ale to off top troche/

w kazdym razie ostatnio biegam guardowany przez tanka i korzystam z Insane Whispers http://www.wardb.com/spell.aspx?id=8445 wlasnie, tak ze nawet kilku WP niezabijalnych dla mnie do tej pory /wsrod nich nawet octawius, samolet itp/ dawalo plecy Uśmiech))

[En] Karak-Azgal: Karvos [Marauder]

http://www.dawmord.pl/
Artegall
Rozmówca

Imię w grze: Artegall

« Odpowiedz #43 : Marzec 09, 2010, 15:18:48 »

....... poza tym maruda w secie soverigna wyglada zarabiscie....
Co racja to racja płaszczyk macie zajebisty (ja na kobzie mam dywan jakiś). Inna sprawa że jak się widzi maraudera podobnego do Adella do od razu zbiera on focus Mrugnięcie

Full devastator kotbs
Lehtr
Gawędziarz

Imię w grze: Vrask

« Odpowiedz #44 : Wrzesień 22, 2010, 14:38:56 »

Z oficjalnego forum:

We're making some changes to the Marauder career which will address a few playability and potency issues which we've been concerned about.  These adjustments affect a few different aspects of the career - most notably the Mutations themselves - but are largely focused on the Brutality Mastery.

* Gift of Brutality, Gift of Monstrosity, and Gift of Savagery will neither cause the global cooldown, nor be prevented by it.

* Growing Instability will no longer vary its effectiveness based on Hit Points.  Instead, it will now always provide a +50% bonus.

* Guillotine will now almost always critically hit, and its damage has been slightly reduced.  By "almost always", we mean that it will critically hit the victim no matter how much Initiative or Reduced Chance To Be Critically Hit that they have - the only thing that will prevent it is if the victim is completely unable to be critically hit at all (such as from the Sovereign "Absolute Preservation" ability).

* Impale is now usable from any position.  When used from the rear, it will now ignore an amount of the target's armor based on Mastery level (ignoring 990 armor at full Mastery at rank 40).  Additionally, its damage has been reduced.  The net result is that Impale will deal more damage than it currently does when used from the rear, and will now also be usable from non-rear positions as well.

* Pulverize's damage has been increased, and the Block penalty has been reduced to -10%.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Luty 04, 2012, 04:37:20