Aldrin
Mówca
Reputacja: 22
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 04, 2010, 18:48:37 » |
|
TheOddOne?
|
|
|
|
|
|
Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 04, 2010, 18:49:27 » |
|
nie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sivar
Mówca
Reputacja: 5
|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 04, 2010, 23:50:41 » |
|
tylko theoddone jest w Libertarii. I jest naprawdę dobry. na solo to mara jest calkiem mocny bo ma self heala i to dość potężnego.
|
|
|
|
|
|
<inactive>
|
|
|
Lehtr
Gawędziarz
Reputacja: 6
Imię w grze: Vrask
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 05, 2010, 01:34:38 » |
|
Zrób sobie maraudera na PTS'ie, przeczytaj skille lub poproś o jakieś konkretne buildy, niszcz wrednych orderlingów:P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radogost
Rozmówca
Reputacja: 4
|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 05, 2010, 08:53:21 » |
|
ja powiem tka nie ma słabych klas są tylko słabi gracze, jak ogarniasz swoją klasę to zawsze będziesz przydatny dla grupy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Urgehal
Małomówny
Reputacja: 0
Imię w grze: Urgehal
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 05, 2010, 15:56:38 » |
|
Chodzi o to ze maruderem nie da się zbyt wiele wymyśleć ze względu na mutacje, wybór jest mocno okrojony i bardzo, bardzo duzo zalezy od sprzętu. W zasadzie wszystko rozchodzi się o taktyki (wysysanie ap, kryt, moc kryta, sila + http://www.wardb.com/spell.aspx?id=8443 +http://www.wardb.com/spell.aspx?id=8445 jest jeszcze parę ale nie będę zanudzać ) Wiem ze maruder na duele jest mocny ale na tym się to już kończy ( chodzi o czas bo w normalnym przypadku to ktoś odleczy nasza ofiare, albo nasza ofiara zacznie uciekać, albo przyjdzie jej ktoś z pomocą). To ze jest jeden dobry gracz (pewnie nawet kilku) o niczym nie świadczy bo ile jest np BW którzy wszystkich rozwalaj  ? Każda klasa z rr 80 i z pełną możliwością doboru setów i itemow może cos u grac to nie jest żaden wyznacznik, pyzatym ja nie twierdze ze maruderem nie da się grac/ czegoś ugrać, bo grywalny jest jako tako, ale bardzo ciężko się nim gra (brutality). Twierdze ze jest słabym dpsem, bo nie zabija skutecznie, bo w krótkim czasie ciężko jest wbić duże dmg (savagery), a jak to już potrafi (brutality) to nie ma nic pyzatym dmg (nic nie potrafi, czyli nie może się jakoś ochronić przed atakiem przeciwnika, przytrzymać przy sobie kogoś, wyłączyć na pewien czas. Ta klasa jest popsuta, i zamysl twórców jeśli był taki ze ja do danego celu zmieniam mutacje w ogóle nie działa. Radogost chcesz powiedzieć ze nie widzisz różnicy miedzy BW, Choppa, WP/DOK, a reszta? Jak tak to ok……. Moje wypowiedzi tutaj nie maja na miejscu wylewania swoich żalów do was bo za co mam was winić?. Nie użalam się nad sobą i nad swoja klasą(no może troszkę  nie potrzebuje pomocy w buildach bo sam potrafię do pewnych rzeczy dojść tylko chce doradzić komuś ,że jak ma ochotę grac dpsem to żeby wybrał choppe (a nie pseldo dpsa) gdyż w tej grze według twórców dobrych może być tylko kilka klasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karvos
Małomówny
Imię w grze: karvos
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 05, 2010, 16:50:39 » |
|
W tym kontekscie zgodze sie w 100%. Jesli chcesz grac mdpsem to choppa to najlepszy wybor. Tobie Urgehal proponuje przestawic sie z Brutality/Monstro na Savagery/Monstro - ewentualnie jesli chcesz zwiekszyc dmg Savagery/Brutality. Taktyka flanking, growing instability no i skill Mutated Agressor przy okazji dobre debuffy z savagery i bedzie git 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Urgehal
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 05, 2010, 17:30:59 » |
|
Narazie to musze dobic 5 leveli to sobie warlorda zaloze swoja droga musze sparwdzic czy z 6 warlordami bedzie jakas roznica bo ten bonus jest kuszacy.Pogrywam sobie na savagery czasami ale bez darkpromise to nie to.. Posted on: Luty 05, 2010, 17:28:51 PS Flanking swoja droga to slaba taktyka ( czasami lepszy rydz niz nic ale ) te 15% w zasadzie przy dobrym przeciwnku zamienia sie w 8%
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Linden
Bard
Please don't hurt me.
Reputacja: 27
Imię w grze: Lindenn AM
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 05, 2010, 17:42:07 » |
|
Dlaczego proponujecie koledze takiego słabego DPSa jak choppa? O wiele lepszy jest DoK.
ciekawe kiedy admini skasują tego posta?
|
|
|
|
|
|
Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
|
|
|
Chaosdeathtrap
Niemy
Imię w grze: Betzeferr
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 16, 2010, 13:53:09 » |
|
Nie posłuchałem rad żadnego z was. Na szczęście.
Poszedłem w Monstrosity i Brutality i jestem bardzo zadowolony. Kiepsko jest być nowicjuszem w tierze, ale gdy trochę się rozbudujesz - spokojnie można grać. Mając r28 latałem po t3 i może nie byłem jakimś mega terminatorem, ale chłopcem do bicia też nie. Przekonało się o tym wielu, nawet sporo takich, którzy chcieli pokonać mnie 2vs1. Ktoś pisał o wadzie IMPALE, że działą tylko od tyłu. W związkuz tym, ze to mój ulubiony atak - nauczyłem się biegać tak, by zadawać te ciosy i nie ma z tym specjalnych problemów. Lubię swojego marudera, chociaż to dopiero r31rr31.
Ktoś z Was przytoczył argument, że marauder jest dość okrojony i daje mało możliwości. Mi się to podoba, nie muszę zachodzić w głowę jaki setup zadziała, bo działa całkiem prosty ten, który mam. Kluczem dla mnie jest szybka siekierka (2,2, 41dps) i dość zdecydowany atak. Reszta jest już tylko scaveningiem.
Ilu z Was radzi z czystej praktyki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lehtr
Gawędziarz
Reputacja: 6
Imię w grze: Vrask
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 16, 2010, 14:29:36 » |
|
Ja grałem marauderem do 20ranka ale z ciekawości zrobiłem sobie na PTSie i tam sporo grałem. Klasa bardzo fajna, jednak mój build savagery - monstro zadawał troche za małe obrażenia np wpadałem na WH, którzy zadawali nawet 2x tyle co ja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chaosdeathtrap
Niemy
Imię w grze: Betzeferr
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 17, 2010, 01:00:53 » |
|
Dziwne, bo jak do tej pory każdy WH jakiego spotkałem był średnim przeciwnikiem. Zwykle pokonuję ich nawet gdy mnie zninjują. Dla mnie masakrą są SLAYERZY - nigdy nie wygrałem ze SLAYEREM w walce 1vs1 a i w grupie widzę, że nie tylko moje ciosy biora na klatę bez mrugnięcia okiem. Świetna klasa, podziwiam ludzi, którzy dobrze umieją nim zagrać i spowodować że ginę w 3 sek. (;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anathyeal
Gawędziarz
Reputacja: 7
Imię w grze: Anathyeal, Tirath, Arethalas, Solkanite
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 17, 2010, 01:16:45 » |
|
grajac moim WH [34/32] w niepelnym anni i bronmi z lotd nie mam problemow z marudami. nawet 40.
niewidla+burning armor+repel blasphemy+tormentow kilka na FP+seeker blade+burn heretic...
i mamy pieczyste z chaosnika... duzo bardziej wkurzaja mnie chopassy.
zwlaszcza te z guardem -____-
|
|
|
|
|
|
"(...) Każda wojna jest święta. Jedynym prawem świata jest prawo Siły. Jeśli Bóg istnieje, nie może być niczym innym niż wojną. Dobro i Zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka." baron Roman von Ungern-Sternberg
|
|
|
Urgehal
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 19, 2010, 02:56:15 » |
|
Od czego by tu zaczac… mam 67rr (miał bym wiecej ale mój maruder załapał się jeszcze na Bullocka „Ktoś pisał o wadzie IMPALE, że działą tylko od tyłu. W związku z tym, ze to mój ulubiony atak - nauczyłem się biegać tak, by zadawać te ciosy i nie ma z tym specjalnych problemów” to dlatego ze na niższych T ludzie jeszcze nie umieja grac zapewniam cie ze na T4 już nie będzie tak beztrosko, swoja droga dobry gracz (nie nub z którymi walczyles do tej pory) może ci prawie całkowicie uniemożliwić zadanie ciosu w plecy ( to wbrew pozorom jest bardzo latwe a nawet banalne  , oprocz tego impale czasami nie wchodzi samo z siebie (lag itp.) „Ktoś z Was przytoczył argument, że marauder jest dość okrojony i daje mało możliwości. Mi się to podoba, nie muszę zachodzić w głowę jaki setup zadziała, bo działa całkiem prosty ten, który mam. Kluczem dla mnie jest szybka siekierka (2,2, 41dps) i dość zdecydowany atak. Reszta jest już tylko scaveningiem” Wiesz to bywa czasem nudne uzywanie ciagle tych samych skilli ( ale nie dla wszystkich BWkom to raczej nie przeszkadza). Ja Nie wiem jak ci to wytłumaczyć może tak malo skilli= malo możliwości ? malo skilli znacznie ogranicza pole manewru, czasami sprowadze gre do spamowanie 3 guzikow, nie masz się czasami jak wykazac bo nie masz odpowiednich skilli, masz pod gorke bo nie masz skilli które znacznie by ci ułatwiły walke z jakas szczególna postacia, nie masz skilli które poprawia twoja wytrzymałość, reasumujac malo skilli znacznie cie oslabia. Szkoda ze mimio moich usilnych rad ( i nie tylko moich) postanowiles dlalej grac ta klasa. Powiem ci tak ja już bym dawno zminil klase ale niestety jestem klimaciazem(tylko chaos skaveni bastmani)… i reszta dostępnych klas dla mnie odpada poza tym jeśli miał bym 3 raz expic to dal bym sobie spokoj chyba ze wprowadza nowa rase/klase ,lecz wiedz ze jeśli bym wiedział ze granie moja klasa będzie takie nijakie to NAPEWNO bym wybral inna. Maruder jest popsuty od gory do dolu a nie zanosi się żeby cos z tym niestety zrobili mythic uwaza ze dmg jaki robimy przy naszej legendarnej wytrzymałości ( ciagle jej szukam ale nie mogę znalesc) jest wystarczajacy poza tym czesc nubow i osob ograniczonych uwaza ze maruder jest op!!!!! PS Ogulnie mDPSi to jedne z najgorszych/najtrudniejszych klas w grze. Samo w sobie jest to już problematyczne a ty wybierasz moim zdaniem jednego z najgorszych mDPSow w kazdym razie zycze powodzenia i wytrwałości ( ciekawe do jakiego rr dojdziesz ) PS2 Mam goraca prozbe do wszytkich nie piscie ze maruder jest fajny itd. Na niższych T . TO NIE MA JAKIEGO KOLWIEK ZNACZENIA KTO I JAKI JEST NA NIZSZYCH T ZADNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobry/wprawiony gracz może wybrac obojetnie jaka kalse i wszystkich jechac na niższych t. Posted on: Luty 19, 2010, 02:49:38
PS3 Anathyeal ja niewiem na kogo ty trafiasz ale dlamnie cala trudnosc walki z wh opiera sie gluwnie o ten skill do parry (easy mode) a to ze nie masz prblemu z 40 maruderem to swiadczy o tym ze jestes albo dobrym graczem i trafiasz na totalnych lamusow albo graczy ktozy nie umieja grac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
t0mpre
Administrator
Gawędziarz
Reputacja: 8
Imię w grze: Loudek, Ziwago, Zdzicho
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 19, 2010, 11:04:44 » |
|
chlopie, nie pisz po nocy, bo najwyrazniej po ciemku nie umiesz znalezc slownika
ps. nie ma zjebanych klas, najczesciej gracz nie umie sie odnalezc we wlasciwej roli. przyklad dobrego marudera? theoddone
|
|
|
|
|
|
So Long, and Thanks for All the Fish
|
|
|
|