Chaosdeathtrap
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Betzeferr
|
 |
« : Styczeń 08, 2010, 18:36:18 » |
|
Zastanawiam się ciagle nad jedną rzeczą. Dlaczego wszyscy mnie tłuką? Po zrobieniu r40 Chosena stwierdziłem, ze chciałbym mieć jakiegoś DPS'a. W związku z tym, ze grając Chosenem przygodę z PVP zacząłem dość późno, bo w tierze 2 a na dobre to w 3 - swoje wyniki kładłem na karb nieumiejętności prowadzenia postaci, niewiedzę, brak dobrych zestawów którymi grają inni - tak też pewnie po części było. Zrobiłem Maraudera, by cieszyć się grą od samego początku, z początkującymi graczami. Grać świadomie i być DPS'em. Jednakowoż mam wrażenie, że tłuką mnie wszyscy a ja nie wiem co robię źle. Widze innych zawodników, których otacza chmara przeciwnika, ale mimo to nie giną oni tak szybko jak ja, mimo, ze są np. Choppasami. Może któryś z doświadczonych kolegów maruderów pomoże mi wyjść z tego impasu? Mam dopiero r8, więc sporo jeszcze przede mną w tym temacie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lehtr
Gawędziarz
Reputacja: 6
Imię w grze: Vrask
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 08, 2010, 20:41:39 » |
|
Staraj się nie biec w pierwszym szeregu aby nie zostać od razu stargetowanym; atakuj z flanki; wybieraj miękkie cele; nie wahaj się prosić o guarda; marauder nie zadaje ogromnych obrażeń, więc asystuj innym dpsom (w t1 każdy ogarnięty healer rozwali cię 1na1 ); zadbaj o swój sprzęt np kup tali +15str które wymagają jedynie 1ranka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
virtusek
Mówca
Reputacja: 16
Imię w grze: Wirtus, Ganna
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 08, 2010, 20:50:40 » |
|
Ogolnie w t1 nie spodziewaj sie cudow - biega tam duzo trialowych kont z wypakowanymi na maksa postaciami (10 rank). Pozniej powinno byc lepiej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thunder
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 08, 2010, 22:26:23 » |
|
Ja mam 13 lvl White Liona ale na tierze 2 nie widuje kox Maruderów. Ostatnio pokonałem jednego 1 vs 1  (on miał 19 bazowo) więc coś musi być nie tak. Fakt są tacy co wybiją wszystkich healerów i padną, a są tacy co padną szybciej niż czopa/slayer  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 09, 2010, 07:27:38 » |
|
W t3 marauder jest świetny - przez kilkadziesiąt godzin gry biegałem tylko i wyłacznie solo po talabekland/high pass i mordowałem na solo graczy mając statystyki w stylu 50 killi 3 deathy. Deathy praktycznie tylko gdy zbiegła się grupa zbyt duża by ich wybić lub uciec. Jedne z najprzyjemniejszych momentów grania w warhammera jakie pamiętam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Scylar
Gawędziarz
I Stopped the Chop!
Imię w grze: Kiroy/Scyroy
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 09, 2010, 08:26:41 » |
|
Każdy mdps może wydawać Ci się słaby na początku gry, obojętnie czy to marauder czy choppa czy cokolwiek innego. Sam byłem rozczarowany swoim slayerem na początku - głównie za sprawą niskiej przeżywalności (porównując z moją pierwszą postacią - KOTBS'em). Dopiero później przekonałem się jak fajnie gra się mdpsem i na dzień dzisiejszy nie ma szans żebym powrócił do grania knightem  Mając r8 naprawdę cudów się nie spodziewaj, nie masz większości swoich umiejętności, nie masz jeszcze dostępu do żadnego z drzewek i znajdujących się w nich umiejętności. Dopiero po nabyciu wszystkich najważniejszych skilli dla Twojej postaci będziesz mógł ocenić czy ten marauder jest słaby czy nie, a ja zapewniam Cię że słaby nie jest  Z niektórymi mam dużo większe problemy niż np z przepakowanymi choppami.
|
|
|
|
|
|
KIROY - SLAYER - RR80 - KN - VII "Killing the beastie would be a great deed, and dying in the attempt would be a Mighty Doom!"
|
|
|
Thoern
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 09, 2010, 09:39:52 » |
|
ogolnie to 90% marud potrafi przyciagnac, powalic i na tym sie koncza ich umiejetnosci bo nie wiedza co robic dalej 
|
|
|
|
|
|
leniwy lider Garaz Runkaraki
|
|
|
Chaosdeathtrap
Niemy
Imię w grze: Betzeferr
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 09, 2010, 16:52:35 » |
|
Dzięki za rady, zdaję sobie sprawe, że początek nie jest łatwy, zastanawiam się tylko, czy to faktycznie ja czegoś nie wiem, czy po prostu tak musi być i cierpią to wszyscy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thunder
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 09, 2010, 19:12:43 » |
|
na początku wszystko zależy od farta, później każdy może niszczyć:) wystarczą dobre itemy, odpowiednie taktyki i można wszystko:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sivar
Mówca
Reputacja: 5
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 22, 2010, 02:15:16 » |
|
Mara to monster  własnie się nim bawię na Nornie, 21 rank i biegam już po t3. czasem soluję WH czy WL o 4-5 ranki większe.. naprawdę mara jest niesamowity  umiejętne rollowanie giftami podczas walki daje spooooro mozliwości.... na sceneriach jest różnie, bo biegam sam, bez gildii, więc i jakiegokolwiek wsparcia, więc trzeba kombinwać jak nie umrzeć za szybko, ale i tak zabawę mam przednią... owszem nie jest to OP klasa, ale umiejętnie wykorzystana staje się niezłą maszynką do zabijania... jakby ktoś zobaczył hasającego radośnie mara o nicku Zaqrwiaszcz to niech pomacha 
|
|
|
|
|
|
<inactive>
|
|
|
Urgehal
Małomówny
Imię w grze: Urgehal
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 04, 2010, 04:58:18 » |
|
Osobiście radził bym zimnic klase (po co sie w przyszłości flustrowac) najlepiej na choppe (WE tez nie jest za dobra). Maruder jest najgorszym dpsem z gry (w każdym razie razem z WL i WE jest na samym końcu) i nic się pewnie w tej kwestii nie zmieni a jeśli już to minie sporo czasu. To jakim maruder jest mordercą na niższych T nie ma jakiegokolwiek znaczenia. „umiejętne rollowanie giftami podczas walki daje spooooro możliwości” –to jakis żart??? . Żeby nie było że tylko generalizowania to ci w skrócie powiem dlaczego . Maruder ma tylko 2 grywane drzewka, z czego każdy build wygląda tak ze albo savagery + jolt z 3 albo brutality + jolt 3. Na savagery jesteśmy pseudo dpsem zadajemy „mały” dmg w dużym odstępie czasu ( ciężko kogoś żabic) dodatkowo mamy wiele debuffow. Samo w sobie jest to grywane ale nie wiem czy cie interesuje bycie pomocnikiem innego dpsa. Jest jeszcze brutality nie dość ze trudne do grania ( impale działa tylko od tylu) to dmg wcale nie jest jakieś takie duże, poza tym tam nie ma zdanych debuffy, buffow ani innych bajerów. Wiec zmień klase puki nie jest za późno jak chcesz być dpsem to jak mówiłem najlepiej choppa ewentualnie możesz zrobić dpsujaceg DOKa lub Chosena którego już masz ( swoja droga to bardzo dobra klasa )
PS Nie słuchaj innych jak pewnie będą mówić o wysysaniu ap itp na savagery nie jestes i nie będziesz dpsem ;( wszyscy inni bija mocniej lepiej i w przypadku choopy maja o wiele wieksza przeżywalność. A mordowanie lekarzy za pomocą taktyki -50% do leczenia wcale tak pięknie nie działa PS Mam nadzieje ze nie jest za późno : )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karvos
Małomówny
Imię w grze: karvos
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 04, 2010, 15:12:09 » |
|
Urgehal. Zgodze sie z toba co do jednego. Maruda jest rzeczywiscie jednym ze slabszych DPSow w grze i jesli ktos gra np. chosenem ustawionym na dps to z pewnoscia bedzie mial wiecej do zaoferowania. Niezaleznie wydaje mi sie ze w grupie maruda moze spelniac wazne zadania. Czy to AP drain czy chociazby "szelki", swietna taktyka Exhaustive Strikes (za kazdego crita zabierasz ofierze 40 Ap) czy tez genialne morale Force of Will - ktore obniza sile o 160 i wysysa 200 Ap. Niemniej wszystko zalezy od gearu i wysokiego rr ranku. Bron - 66 dps z rozowego worka z drugiego stage'a Altdorfu (ale scalebreaker mallet z pierwszego bossa w LV tez jest git (ja osobiscie nie dorobilem sie jeszcze takiej, nie mam chyba wystarczajaco szczescia) Onslaught Ring - z rozowego worka z pierwszego stage'a Altdorfu +2% Zbroja - Warlord Shoulders/ Helm / Gloves / Ring (3% crit z rekawiczek, plus talizman na +3 lub +4 do shoulderow); Dark promise Boots (3%) / Belt / Chest (5% crit z bonusa za 3 czesci) Opportunist III (za renown) moze dac dodatkowe +12% Jednak to wszystko na min. 70 renown ranku. Jesli ktos jest na tyle wytrwaly mysle ze bedzie usatysfakcjowany swoja postacia. Polecam ten link: http://forums.warhammeronline.com/warhammer/board/message?board.id=chaos_mr&thread.id=7294Zawiera garsc przydatnych informacji na temat buildow i ustawien. Da w Mord!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Urgehal
Małomówny
Imię w grze: Urgehal
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 04, 2010, 17:08:11 » |
|
Fakt można zrobić marudera skoncentrowanego na zabieranie ap ( jeszcze skill i talizman) ale wymaga to dużego kryta (WL ma dużego kryta za darmo) do którego obowiązkowy jest darpromise ( ja mam pecha i moja cierpliwość do lv się wyczerpała  . Zgodzę się z tym ze wtedy jesteśmy użyteczni dla grupy ale wciąż nie jesteśmy dpsem poza tym potencjał każdej klasy wzrasta z wyszukanym sprzętem, a u nas bez niego to jest męczarnia… Wspomnę jeszcze ze slayer może nas w banalny sposób pozbawić ap draina  Co do broni to jest jeszcze ten sandstorm z krytem (drugi jest z parry) który wali o oko 10 dmg więcej (w porównaniu do maczugi z lv)no i ta bron z landu ale na razie nie osiągalna. Liczę ze nowe bronie ze scenariuszy będą mocne. Dodam jeszcze ze się boje o nasza klase, że nie będzie jakiś nowych zmian, niestety dużo ludzi uważa że maruder nie jest taki slaby ;( . Poza tym maruder dostał po drodze też nerfa(trzeba nerfic takie op klasy) !!!!!!!!!!!!!!! kiedyś ten skill co zabierał w woundsy (najmocniejszy ofensywny skill) był na 3 drzewku i grając na brutality i savagery się go zawsze miało teraz tylko na savagery go mamy. Powiedzmy tez prawdę jaki dps jest słabszy od nas  Może Wl ale naprawią lwa i cos jeszcze i znowu będzie lepszy ( jeśli już nie jest). WE ta klasa tez jest zwalona w porównaniu np do WH i jest katastrofalnie słabo przeżywalna ale czy gorsza od nas ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Linden
Bard
Please don't hurt me.
Reputacja: 27
Imię w grze: Lindenn AM
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 04, 2010, 18:24:48 » |
|
WL ma dużego kryta za darmo
Pozwolę się nie zgodzić.
|
|
|
|
|
|
Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 04, 2010, 18:46:49 » |
|
jest na Karak Azgal taki maruda, który kosi wszystko i wszystkich wali po prostu jak czołg oczywiście RR80 z tego co pamiętam, ale i mój kobza to nie leszcz (RR70) a nie może dać mu rady w żadnym ustawieniu niech mi ktoś przypomni jego nicka bodajrze z Libertalii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|