Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 11, 2012, 17:59:02 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Ankieta
Pytanie: jaką wolisz temperature panującą na forum?  (Głosowanie skończone: Styczeń 06, 2010, 12:07:15 )
- 27 (61.4%)
- 17 (38.6%)
Głosów w sumie: 41

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: temperatura na forum  (Przeczytany 13981 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« : Grudzień 30, 2009, 12:07:15 »

opcje są dwie, albo zostawiamy tak jak jest (1) i wycinam tylko osobiste utarczki słowne między użytkownikami, które powinny być wysłane na PM, albo coś zmieniamy (2), czyli kilka banów tu i tam i będzie spokój

Pierun
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2009, 12:52:20 »

Problem dotyczy tylko jednego tematu na forum Azgala, szkoda, żeby ściągać całe forum na dno, bo kilku się nie potrafi powstrzymać.
Amuntsen
Małomówny

Reputacja: 2

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2009, 13:04:43 »

Zdaje mi się, iż populacja graczy WAR'a a co za tym idzie tego forum sama w sobie ma tendencje raczej spadkowe. Wyrzucenie osób, które może i czasem przeginają, ale za to w pewnym sensie napędzają to forum może spowodować po prostu uśpienie całego tego miejsca. Wiem, że nie jestem stałym bywalcem warhammer-online.pl i może nie wpadłem na co bardziej denerwujących flamerów / trolli ale opinię mam taką jaką mam. Nie dobijajmy polskiej sceny WAR'a.
Głos na HOT oczywiście.

No one talks more passionately about his rights than he who in the depths of his soul doubts whether he has any.
Wolf Panzer
Administrator
Orator

« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2009, 13:12:21 »

można też spojrzeć z innej perspektywy:
że kilka osób swoim postępowaniem odstrasza od tego forum i od gry potencjalne rzesze nowych użytkowników

albo też:
że taka żywiołowa dyskusja sprawia wrażenie, że jednak ta gra nie umiera i nie trzeba jej skreślać

dlatego też postanowiłem zasięgnąć opinii pozostałych użytkowników, bo samemu ciężko podjąć taką decyzję, a tak przynajmniej odpowiedzialność się rozłoży

Amuntsen
Małomówny

Reputacja: 2

« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2009, 14:17:13 »

Zdecydowanie bardziej odstrasza brak postów, pustka niż sporadyczne poirytowanie spowodowane zachowaniem flamerów. Wchodząc na nieznane mi forum pierwsze na co patrzę to ilość postów i daty ostatnich wpisów w działach. Przestarzałe wiadomości -> nawet na chwilkę się nie zatrzymuję. Wydaje mi się, że podobnie robi większość "internautów".

No one talks more passionately about his rights than he who in the depths of his soul doubts whether he has any.
MGGG
Mówca

Reputacja: 14

« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2009, 14:18:04 »

Jesli chodzi o forum KA, to ono praktycznie jest juz martwe.

Poza mną, Sivarem i Dagorem to nikt inny nie pisze czesciej na tym forum , nieliczac ludzi z MM. Destro przegrało nierówną wojnę na trolling i kilka pokazowych banów tylko zniechecilo reszte ludzi (w mysl zasady: zbanowali nam kolegę z gildii - niech sie pierdo.... i sami bawią).

Za to forum KN trzyma sie całkiem fajnie i bardzo przyjemnie sie je czyta, ale coraz mnie osob na nim pisze

Ze swojej strony obiecuje zamilczeć na jakiś czas Uśmiech

edit: taka mnie jeszcze reflesja naszła;
a.) porządki na forum - jest ono chyba troche za bardzo rozbudowane w stosunku do potrzeb i ilosci piosanych postów w 2-3 tematach.
b.) animacja - ludki na forum dziele na 4 kategorie: trolli (tych paru mamy), Wujków Dobra Rada alias Mistrzowie Cietej Riposty (są gorsi od trolli bo odstraszaja nowych userów i trzeba ich tepic), szaraków i animatorów. Tych ostatnich po prostu na forum nie ma. Nie ma kto zakładać nowych tematów, rzucać nowych propozycji, spierać się o drobiazki, dyskutować na nowymi bulidami, sprzetem, PvE, intancjami (np. dlaczego nie mamy na forum opisu jak zrobić końcowych bossów w pirce). A takie tematy tworza animatorzy. Ich po prostu nie ma.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 15:19:51 wysłane przez MGGG » Zapisane

unplagged
Istrith
Rozmówca

Reputacja: 10

« Odpowiedz #6 : Grudzień 31, 2009, 13:23:08 »

Mimo tego, że większość moich wszystkich 19-nastu postów na forum Azgala było nawoływaniem do pokoju i braterskiej miłości Uśmiech, jestem za opcją 1 Mrugnięcie. Zakładam, że pod „wymyślaniem sobie” z opcji pierwszej nie kryje się zwykłe, prostackie obrzucanie się epitetami.

1.   W wielu „grzecznych tematach” jest już zbyt cicho, bo się po prostu przemieliły po pewnym czasie i niewielkie są szanse, na powrót ich popularności, a ktoś/coś musi forum napędzać Uśmiech.

2.   Imho stworzenie tu atmosfery rodem z zamkniętego forum miłośników muzyki poważnej to pomysł utopijny, którego realizacja może w efekcie zanudzić najbardziej pokojowo nastawionych użytkowników.

3.   Można by nieco ukrócić te napaści na chwalących się w tematach „pochwal się”, albo pytających się w „zapytaj”, ale mam wrażenie, że to się już przejadło i sytuacja się powoli sama układa.

A co do forum Azgala, to dużo na nim nie piszę, ale czytuję sobie regularnie i muszę przyznać, że mi osobiście najwięcej rozrywki dostarczają osoby potrafiące celnie i dowcipnie (choć na pewno to nieco złośliwy humor) spuentować swoich adwersarzy. Nie ma ich wiele co prawda, ale dobrze się ich czyta Uśmiech. Ich mniej elokwentne ofiary są dorosłe, same się podstawiają i są najwyraźniej zadowolone z przebiegu sprawy, więc chyba nikomu nie dzieje się krzywda. Osób skłonnych do ciekawego relacjonowania zdarzeń nie ma wiele i wycięcie reszty wątków imho nic w tej kwestii nie zmieni (można je po prostu wywalać do oddzielnych tematów, żeby nie zaśmiecały Mrugnięcie).
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2009, 13:36:35 wysłane przez Istrith » Zapisane
MakotoSekane
Milczący

Reputacja: 4

Imię w grze: Shannon

« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2009, 15:41:00 »

Jestem za opcją 1-wszą. Te forum trzyma poziom i nawet przyjemnie czyta się utarczki słowne póki nie przeradzają się w długie wojny zajmujące parę stron. Co do nastroju jaki panuje na forum to nie wiem co można by zrobić by sprawić, że coś się dzieje poza poszczególnymi tematami. Osobiście jednak wolę siedzieć w grze niż na forum by wreszcie dojść do tego T4 i móc przyłączyć się do niektórych dyskusji. A z tą tendencją spadkową to aż tak bym nie przesadzał bo po roku od wydania gry ciągle widzę wiele osób które dopiero poznają grę.
Pozdrawiam

Merhis - Eng - 19/18 Karak-Azgal
Shannon - WP 19/16 Karak-Azgal
zanzi
Gawędziarz

Ves Laut Imperia!

Reputacja: 19

Imię w grze: Zanzi

« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2009, 15:54:33 »

nie ma dobrego forum jesli nie ma DRAMY !!!!!!!!!!!

Uśmiech

red4hat
Milczący

Reputacja: 0

« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2009, 20:10:08 »

Zdecydowanie opcja 1! W Młotka nie gram już od dłuższego czasu, ale to forum trzymam w RSS feeds i czytam jak mi się nudzi w pracy, albo jak mi smutno. Niech się schowają Nasze Klasy, Facebooki, Man i Materna, Daniec, Mounty Python, YouTube i inne tego typu wymysły - Dagor, Pierun, MGGG i reszta ekipy wymiatają. Kto nie był na warhammer-online.pl ten nie wie, co to forum internetowe. Wspaniałą rzeczą jest obserwować postępy w ortografii Aliro (na plus, oczywiście), być na bierząco ze slangiem MMORPG (na przykład ewolucja słowa zerg w blob i tym podobne kwiatki) - przecież z tego forum to można pracę magisterską napisać.
Oby tak dalej chłopaki! Przy okazji, ponieważ w dziale KA trochę przycichło, polecam dział Dodatki dla Kobzy - dzieje się tam teraz trochę, przy odrobinie szczęścia znowu będzie ubaw po pachy Chichot
Wszystkim forumowiczom w nowym roku życzę jeszcze więcej zabawy z czytania postów.
zanzi
Gawędziarz

Ves Laut Imperia!

Reputacja: 19

Imię w grze: Zanzi

« Odpowiedz #10 : Styczeń 01, 2010, 09:05:52 »

W Młotka nie gram już od dłuższego czasu, ale to forum trzymam w RSS feeds i czytam jak mi się nudzi w pracy, albo jak mi smutno. Niech się schowają Nasze Klasy, Facebooki, Man i Materna, Daniec, Mounty Python, YouTube i inne tego typu wymysły

Tez tak mam Uśmiech Pozatym jak wyjdzie War40k mmo to Wolf tez pewnie zrobi forum albo rozbuduje to Uśmiech

Dubhe
Małomówny

Reputacja: 6

Imię w grze: Dubhe

« Odpowiedz #11 : Styczeń 01, 2010, 14:13:15 »

Zaglosowalem na COLD, ale tylko dlatego, ze nie istnieje opcja posrednia. Czy na pewno musimy wybierac tylko z tych dwoch, czy na forum nie moze panowac rownowaga pomiedzy emocjonalnie nacechowanymi dyskusjami i rzeczowa wymiana idei, pogladow i doswiadczen?

Chcesz być hardkorem? Zostań Szadoł Łoriorem Język
Wolf Panzer
Administrator
Orator

« Odpowiedz #12 : Styczeń 01, 2010, 15:46:07 »

może, na forum Ery Mrugnięcie

Fireforge
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Zikrin, Mongrig

« Odpowiedz #13 : Styczeń 01, 2010, 19:48:22 »

Zagłosowałem na opcję 1, w końcu ... WAR IS EVERYWHERE !
Artegall
Rozmówca

Reputacja: 6

Imię w grze: Artegall

« Odpowiedz #14 : Styczeń 02, 2010, 13:45:46 »

Zagłosowałem za opcją 2 - jak ktoś się nakręci to i tak podsumuje przeciwnika, tyle że będzie musiał bardziej się postarac aby nie przegiąc. Gorąca atmosfera plus kubeł zimnej wody na najgorętszych (3 ostrzeżenia - ban) Uśmiech .
Edit :Sivar  Szok ...........aby przynajmniej ZACHOWAĆ POZORY BEZSTRONNOŚCI podczas rzucania ostrzeżeniami i banami..... Niezłe  Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2010, 10:11:47 wysłane przez Derge » Zapisane

Full devastator kotbs
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Styczeń 28, 2012, 18:04:49