GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Reputacja: 28
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #630 : Marzec 24, 2011, 22:17:02 » |
|
Zgadzam się z przedmówcą. Z walk tylko pierwsza była ciekawa. Reszta (łącznie z filozofią na końcu) taka trochę meh.
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Ninerl
Małomówny
Reputacja: 0
Imię w grze: Ninarhainth
|
 |
« Odpowiedz #631 : Marzec 24, 2011, 22:48:49 » |
|
Ale to pierwszy filmik, więc możemy wybaczyć  . Popastwimy się nad następnym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DevilWrath
Małomówny
Reputacja: 2
Imię w grze: Fallasleep
|
 |
« Odpowiedz #632 : Marzec 24, 2011, 23:32:54 » |
|
Wszystko mialo sie ulozyc w rozdzialy, solo, ganking, gildia, gildiowy premade. Sceny krecilem w 2 dni wiec moze nie sa najwyzszych lotow, ale jako z calosci jestem zadowolony. Ostatnia czesc mozyki to outro z Samael "Ceremony of opposites" Nastepny filmik juz siedzi w glowie - Da W MORD guild promo:P To be countinued...
|
|
|
|
|
|
Fallasleep WE 100 Latthspell Chosen 80 Symbelmyne Sorc 60
|
|
|
Dagor
Bard
Reputacja: 75
Imię w grze: Dagor
|
 |
« Odpowiedz #633 : Marzec 24, 2011, 23:48:58 » |
|
Po co dwa paski hp na ekranie? Od tego nie ma się dwa razy więcej życia 
|
|
|
|
|
|
 When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
|
|
|
DevilWrath
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #634 : Marzec 25, 2011, 02:13:22 » |
|
Spostrzegawczy stunty:P to pozostalosc po kombinowaniu z ustwieniami frames. Zostawilem bo fajnie pokazuje ilosc apekow.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grouth
Bard
Reputacja: 26
Imię w grze: grouth braath
|
 |
« Odpowiedz #635 : Marzec 25, 2011, 04:09:47 » |
|
fajne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tarell
Gawędziarz
Reputacja: 15
Imię w grze: Tareell / AM Gildia: The Forsaken KN, Jirell /Shaman Gildia: Da W Mord KN
|
 |
« Odpowiedz #636 : Marzec 25, 2011, 20:13:03 » |
|
Świetna jakość filmu, aż miło sie ogląda.  Ogólnie fajny filmik, tylko jak na 4 minutowe vid , przeznaczenie calej minuty na logowanie, trochę wprowadza niedosyt co do samej treści. Takie odczucie, że dopiero co sie zaczeło a juz jest koniec filmu. Wygląda na to, że z takim potencjalem, Mordki będą miały niezły filmik promocyjny.  Jakiego programu używasz do nagrywania?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DevilWrath
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #637 : Marzec 26, 2011, 04:17:27 » |
|
Milo uslyszec cieple slowa od ciebie, Tarell:P Pierwotnie filmik mial trwac okolo 9ciu minut, ale w polowie calkowicie zmienilem muzyke (porzucilem Thunderstuck AC/DC i pare innych wstawek z Audioslave i Priestess) i zaszylem sie w bardziej mroczne klimaty Samaela. Rytmika utworow byla podobna, nie musialem zmieniac tempa co odbijalo sie na "pitchnietym vocalu". Wstep z Hells Bells zostal, wstawilem "Epilogue" bo fajnie sie slowa nakladaly na bit i ogolnie ciarki przechodzily slyszac: In a world of sorrow, a tormented soul dreams of vengeance, through man she will live, through blood she will rule. Jak ktos lubi takie klimaty to wie o co chodzi. Guild promo bedzie na pewno, zdradze tylko co zamierzam wykorzystac: Evoken - Antithesis Of Light http://www.youtube.com/watch?v=QirLzGg4yvYwstep i fraze od 1.46min, bedzie miazga  Uzywam Magix Movie Edit Pro 16. Jest bardzo intuicyjny i ma wiele funkcji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aldrin
Mówca
Reputacja: 22
|
 |
« Odpowiedz #638 : Marzec 26, 2011, 07:00:58 » |
|
To może zimne słowo ode mnie  Masz tragicznie nieczytelne UI, nawet jeśli tobie fantastycznie się tak gra, wszystkie akcje praktycznie całkowicie zasłonięte są różniastymi indicatorami addonów. Pozbieraj materiał, w 5 minutowym filmiku ponad połowa to wodotryski i zapychacze, w tym conajmniej minuta loading screenów. Myśmy te loading screeny wszystkie już widzieli, wierzaj mi  Zrób sobie 2 tygodniową sesję z frapsem i powybieraj z tego akcje, które są w jakikolwiek sposób miłe dla oka, w których ktoś robi coś wyjątkowego. Kilkusekundowe migawki, w których zaliczasz killing blowy na randomach to materiał bardzo kiepskiej jakości. No i pobaw się kontrastem/jasnością. Ja rozumiem, mhroczny filter musi być, ale na tych ciemniejszych ujęciach z IC praktycznie nic poza twoją postacią nie widać. U mnie ogólne wrażenie raczej słabe, muzyka zdaje się grać tu główną rolę, obrazy są dla niej jedynie podkładem. Jednakowoż za dobre chęci należy ci się medal, nawet jeśli tylko z kartofla 
|
|
|
|
|
|
Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
|
|
|
DevilWrath
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #639 : Marzec 26, 2011, 12:37:11 » |
|
Dzieki Aldrin. Troche dalo mi do myslenia. To przyciemnienie wyniklo z kompresji 20GB do 300 MB. Nie moglem nic zrobic. Nie chcialem wsadzac samych combatow bo wydawalo mi sie to nudne i egoistyczne, zamiast tego, dodalem dynamike, wlasnie przez ten "dlugi" loading time, pare killblowow (super pasuja do tego przejscia) i dorzucilem gildie. Nie wyszlo to mega zaje...scie, ale racja, sceny krecilem pod muzyke, ktora zrobielm wczesniej. Mnie sie podoba rytmicznosc wszystkiego - tickniecia dotow, animacja postaci w tempo muzyki, poruszanie sie. Bardziej przemysle i dopracuje nastepny filmik. Dzieki za komentarz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artegall
Rozmówca
Reputacja: 6
Imię w grze: Artegall
|
 |
« Odpowiedz #640 : Marzec 26, 2011, 13:37:48 » |
|
Jak na początek to całkiem całkiem - już za same chęci należy Ci się DUŻY plus. Nastepnym razem wrzuć troche filmików z polowań 1v1 bo to zawsze ciekawi czy będzie/nie będzie happy endu (tak wiem WAR to nie gra pod 1v1 ale WE jest do tego wręcz stworzona).
|
|
|
|
|
|
Full devastator kotbs
|
|
|
Opeteh
Gawędziarz
Reputacja: 17
Imię w grze: Opeteh/Eviane
|
 |
« Odpowiedz #641 : Marzec 27, 2011, 12:00:17 » |
|
A tak w prostych słowach, co trzeba zrobić żeby filmik był na tyle w rozsądnej jakości (chociażby jak powyższy, brawa za jakość) a przy tym miał rozsądna wielkość aby dało się go wrzucić na youtube lub inne megavideo? Jakie ustawienia Frapsa i czy potem trzeba to jakos obrabiać, kompresować, prasować, kisić, marynować, bułka z masłem, Smoleńsk, czekolada, idę trzeźwieć....
|
|
|
|
|
|
podYum.pl
|
|
|
DevilWrath
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #642 : Marzec 27, 2011, 18:58:40 » |
|
Jakosc tego filmiku ucierpiala troche po skonwertowaniu. Orginal jest w 1080p 25fps, zajmuje 20 giga (4.5 min) Konvertowalem do avi zmieniajac rozdzielczosc - zeszlem do 700 MB ale w bardzo kieskiej rozdzielczosci - 240p - pixeloza. Sprobowalem formatu appla - MOV - rewelacja, plik zajal 300 MB, rozdzielczosc 720p, tylko obraz sie przyciemnil troche, fragmentami jest bardzo ciemno. Cos musialem zle ustawic. Wszsytkie konwersje programem Magix Movie Edit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ovvi
Gawędziarz
Reputacja: 3
Imię w grze: Wunard, Ovvi
|
 |
« Odpowiedz #643 : Czerwiec 19, 2011, 11:53:22 » |
|
Mała rzecz a cieszy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macias
Małomówny
Da W MORD
Reputacja: 1
Imię w grze: Macias
|
 |
« Odpowiedz #644 : Czerwiec 20, 2011, 11:24:59 » |
|
Faktycznie snare grubo Ci krytuje. nadal masz defensywny renown? Coraz bardziej mnie sie mara podoba, kto chce kupić Maciasa?  5. Bratislav(WP) 90+ - koleś przed nerfem WP solo healował full tovla ja tez^^; chociaz od Bratislava moglbym sie wiele nauczyć.
|
|
|
|
|
|
| Macias 9x ORZ | Sroo 7x, Mcdrive 7x Da W MORD |  ...i wszystkie moje emotikony były udawane!
|
|
|
|