Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #60 : Wrzesień 05, 2010, 18:55:57 » |
|
Ja ostatnio naprawdę masę gram w LoL'a. Nawet bardziej mnie wciagnęło niż na początku. Testuje różnych champów (w zasadzie wiekszoscią rozegrałem minimum kilka gier), trenuje się w ogólnych umiejetnosciach i chyba przekonuję do skupieniu się na kilku najbardziej mi pasujacych takich jak Amumu, Gragas czy Nasus. Zwłaszcza jungling Amumu to prawdziwa bestia do wygrywania gier jeśli ma się kogoś kompetentnego i odpowienim champem w 1vs2 lane. Widziałem Cię nawet Yogi kilka razy online, po tym jak Cie dodałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Darkstar
Małomówny
Reputacja: 0
Imię w grze: Darkstarss
|
 |
« Odpowiedz #61 : Wrzesień 06, 2010, 10:17:05 » |
|
A swoja droga macie jakieś pomysły na zabicie Morda czy garena 1v1 ?? bo niestety mój vladek wymięka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
Reputacja: 21
Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio
|
 |
« Odpowiedz #62 : Wrzesień 06, 2010, 10:45:20 » |
|
Garena obecnie nie dasz rady 1vs1 ubić, chyba że grasz Kogiem  Z Morde nie powinno za to być większego problemu. Podstawa to odciągnąć go od minionów tak żeby tarczy ładować nie mógł, a potem spamuj Transfusion i Tides of Blood, użyj Pool'a jak tylko Morde walnie swoje ulti, a jak HP spadnie mu gdzieś do połowy to użyj ulti i dalej spamuj. Ale podstawa to kite'owanie. Jak Morde nie może do Ciebie podejść to maksymalnie może Cie bić tylko jednym skillem, a Ty i tak będziesz leczył się więcej z Transfusion.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ishtiah
Niemy
Imię w grze: Ishtiah
|
 |
« Odpowiedz #63 : Wrzesień 06, 2010, 21:48:58 » |
|
E, bez przesady z tym Garenem, większość carry z mandredem czy last whisper powinna dać sobie radę. Już nie mówię o drugim tanku, który dobrze ograny jest w stanie go wydymać że hej.
Ja pykam gdzieś od pół roku w LoLa. Klient US, użytkownik Lichu. Jakby co to chętnie pyknę z chłopami czy innymi kolesiami z forum ;-)
Głównie gram Mordem (imo najokrutniejszy champ, mam mega twardy build a MORDuję nim strasznie), Akali (trochę ją zaniedbałem, ale uwielbiam tę kobietę), Trynd (ten to ma pier..lnięcie), no i jeszcze trochę Morganą i Twisted Fate.
Obecnie ciułam punkty na nową championkę i Galio (jeden z najlepszych tanków imo).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #64 : Wrzesień 06, 2010, 23:04:48 » |
|
Cóż, Garen jest obecnie najsilniejszą i najłatwiejszą do grania postacią. Sam Last Whisper niewiele da, bo Garen ma mase hp. Dlatego ostatnio tak popularny jest Kog'Maw, bo to naturalny counter Garena. Całe szczęście że Kog jest moim mainem odkąd się w grze pojawił  Mordem też sporo grałem, Sunfire build jest okrutny i na 1vs1 przeciwko takiemu lepiej nie wychodzić. Jeśli mogę Ci coś doradzić, to odpuść sobie Galio. Tank z niego kiepski, a średnio ogarnięta osoba kupi Mercury's Treads i Twoje ulti nic nie zrobi. O wiele lepiej jako tank sprawdza się Amumu. Ja obecnie staram się wygrać każdym championem w solo ranked. Jest już 51/58 no i lekki klops, bo reszty champów nie mam i trzeba będzie troche IP pogrindować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ishtiah
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #65 : Wrzesień 06, 2010, 23:11:01 » |
|
Sunfire jest overrated, mam bardzo klimatyczny build - buty, force of nature, mallet, randuin, aniołek a na 6 przedmiot zależy, najczęściej warmog albo sunfire, chociaż do 6 itemu nie doszedłem wiele razy  Kog jest przerąbany, ostatnio przeciwko takiemu grałem to penta kille walił non stop, op op op ;/ nie było na niego szans. Garen no może i ma tego hp sporo, ale moim zdaniem jest do rozpykania. Nie jest łatwy, ale też nie jest niezniszczalny. Aż tak źle z tym ultem Galio? Szkoda...bardzo mi się spodobał, spowalnia, przyspiesza, chroni, no i ten ult. Idealny support/tank mi wychodził. Amumu ostatnio próbowałem. Ma potencjał, chociaż ja go jeszcze nie jestem w stanie wyciągnąć  Jaki build dla niego proponujesz? Mówię o tankowym, nie o ap. Solo ranked? Heh, ja tam się tylko mordem wybieram póki co. Mój pierwszy ranked rozpoczął się leavem jednego z moich  Dlatego nie mam zaufania co do tego, bo wkurw jest większy jak się ranking przegra, a ja poza mordem to jestem strasznym przeciętniakiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #66 : Wrzesień 07, 2010, 06:17:48 » |
|
Tak jak mówiłem, Galio jest średnim tankiem, ale support-tank to już inna bajka. W tej roli sprawdza się nieźle. Buildu jednego konkretnego nie ma. Wszystko zależy czym gra przeciwnik. Jak mają samych magów to Banshees Veil + Force of Nature. Jak mają samych dpsów to stackowanie Sunfire. Jak mają mieszany skład to Aegis. Zawsze warto też zaopatrzyć się w Guardiana.
Na początku dość poważnie chciałem grać w solo ranked, więc grałem głównie właśnie Mordem. Doszedłem do 1500 i byłem w top 1k Europy, ale potem stwierdziłem że mnie to nudzi i chce wygrać wszystkimi. Teraz utrzymuje się tak na poziomie 1300-1400. Ale początki są przerąbane. Na poziomie 1200 i niżej pełno jest feederów, leaverów i innego ścierwa. Trzeba mieć szczęście żeby się przebić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ishtiah
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #67 : Wrzesień 07, 2010, 15:30:10 » |
|
Czyli amumu na standardowych itemach tankowych. Jasne, że na różne teamy są różne buildy, ale trendy podobne  No to nad galio pomyślę. Może zamiast niego kupię Vlada. Koleś na warmogach jest nie do zniszczenia. Bierze się mu tylko Mejai na ap, reszta w hp i regenkę, nie mam pytań do takiego mago-tanka. Jeszcze co do Koga - imo jest to najlepszy anty ranged champ (no, teraz vlad też nieźle miesza). Jeśli jest vs inny carry/mag, to i tak większość rozwala jak chce. Natomiast jak wbiłem w niego Akali to nie miał co zrobić, chociaż to było dawno temu, teraz chyba jest bardziej przypakowany, może by mnie szybciej rozpykał, niż ja jego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Scylar
Gawędziarz
I Stopped the Chop!
Reputacja: 6
Imię w grze: Kiroy/Scyroy
|
 |
« Odpowiedz #68 : Wrzesień 07, 2010, 16:58:58 » |
|
Ostatnio też zacząłem troche pogrywać, obecnie gram Jax'em ale chyba nie był to trafiony wybór  Mogłem kupić Twitch'a. Yogi jaki masz tam nick?
|
|
|
|
|
|
KIROY - SLAYER - RR80 - KN - VII "Killing the beastie would be a great deed, and dying in the attempt would be a Mighty Doom!"
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #69 : Wrzesień 07, 2010, 17:16:56 » |
|
Kog dalej jest mientki jak BW na t1, ale niszczy tanków przeciwnika aż miło. Scylarku drogi, Jax obecnie jest drugim najgorszym champem w grze. Twitch wcale lepszy nie jest  Najlepsi IMO są: Ezreal, Amumu, Morgana, Garen, Taric, Kog'Maw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Scylar
Gawędziarz
I Stopped the Chop!
|
 |
« Odpowiedz #70 : Wrzesień 07, 2010, 17:31:25 » |
|
Gram w to dopiero od paru dni więc niewiem kto jest jaki, Jax mi się spodobał więc go wybrałem i już  myśle też nad Karthusem lub Kassadinem
|
|
|
|
|
|
KIROY - SLAYER - RR80 - KN - VII "Killing the beastie would be a great deed, and dying in the attempt would be a Mighty Doom!"
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #71 : Wrzesień 07, 2010, 18:05:56 » |
|
Ja Ci tylko mówie kto jest obecnie imba  Karthus i Kassa są dość trudni w graniu. Jeśli dopiero zaczynasz to zdecydowanie ich nie polecam. Garena albo Annie sobie wypróbuj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Darkstar
Małomówny
Imię w grze: Darkstarss
|
 |
« Odpowiedz #72 : Wrzesień 07, 2010, 18:36:08 » |
|
Ja od siebie dodam ryze. Naprawdę fajna postać na początkowe gry jak ktoś lubi mag/assasin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Scylar
Gawędziarz
I Stopped the Chop!
|
 |
« Odpowiedz #73 : Wrzesień 07, 2010, 18:55:56 » |
|
Dość spory czas grałem też Malzaharem, ogólnie to nim nazbierałem na Jaxa. Nie chce banalnej postaci, gdzie wystarczy wciskać 2 klawisze i po sprawie - Jax taki jest a Malz nie jest dużo cięższy. Myśle też właśnie nad Amumu, kurde za duży wybór w tej grze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #74 : Wrzesień 07, 2010, 19:00:25 » |
|
Nunu jest super mocny jak się gra przeciwko nowym graczom. Wciskasz R i zaliczasz 3-4 kille. Za to na wyższych poziomach to już jest jedna z najsłabszych postaci.
Jak chcesz postać dobrą która wymaga skilla to polecam: Morgana, Amumu, Kog'Maw, Akali, Anivia lub Kennen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|