Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 06:49:34 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 [2] 3 4 ... 17   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: League of Legends  (Przeczytany 13769 razy)
JureK
Mówca

Say HI! Skowyt.

Reputacja: 12

Imię w grze: Jureczek

« Odpowiedz #15 : Luty 16, 2010, 18:10:20 »

Ok to już będę wiedział czym grać teraz. Jak nie Ryze to Veigar. Ile Ty masz postaci Yogi? Język

'll puke, eat it and freak you, Battle?
Yogi
Bard

avat by Ygethmor

Reputacja: 21

Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio

« Odpowiedz #16 : Luty 16, 2010, 18:20:43 »

Dużo Język
Z tych co pamiętam to kupiłem już: Veigara, Fiddlestick, Rammus, Shaco, Karthus, Master Yi, Pantheon, Sivir, Teemo, Blitzcrank, Cho'Gath..

Ale najlepiej gram Rammusem, Karthusem i Fiddlestickiem.
JureK
Mówca

Say HI! Skowyt.

« Odpowiedz #17 : Luty 16, 2010, 18:35:46 »

W środę czy tam w czwartek nowy week będzie z innymi champami? Aha i jedyne gry jakie mogę grać to normal i pratice. Ranked match jest u mnie szary :/ To się potem odblokuje?

Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #18 : Luty 17, 2010, 08:36:57 »

teoretycznie nowe champy powinny być w czwartek.
Ranked match został jeszcze niezaimplementowany. Mają to wprowadzić w jednym z nadchodzących patchy.
Posted on: Luty 16, 2010, 18:51:53
Zagrałem wczoraj Ryze. Zupełnie inaczej się nim gra niż w becie, ale też przyjemnie. Po 10 minutach gry miałem już 5 killi. Potem zaczęli mnie gankować i bardziej na mnie uważać Smutny Gdzieś w około 20 minucie rozwaliliśmy ich bazę. Przyjemnie się nim gra, ale tak jak w przypadku Twitcha trzeba od początku zacząć zabijać, bo w przeciwnym wypadku w końcowej grze będzie się zupełnie bezużytecznym.
Tak dla hecy założyłem później nowe konto. Pierwsza gra to zupełna porażka, grałem znowu Ryze, na linni byłem z Soraką, która najpierw dała się 5 razy zabić a potem wylogowała. Dwóch innych kolesi z mojej drużyny też nie miało najmniejszego pojęcia o grze i często ginęli. Fiddle coś tam potrafił ale postanowił w końcówce chodzić solo na środek mapy gdzie był gankowany. Przegraliśmy, ale miałem staty gdzieś 10/4/xx.
Druga gra zaczynała się podobnie. Na linii byłem z Pantheonem który co chwile ginął, albo atakował przeciwników przy ich wieży i znowu ginął Język Większość czasu więc byłem sam sam vs 2, ale dzięki temu zyskałem trochę przewagi w poziomach i zaczynałem zabijać obu przeciwników. Na szczęście na pozostałych liniach byli w miarę ogarnięci ludzie i dało się fajnie pograć. Jako dość doświadczony gracz w końcówce byłem w stanie wygrywać walki 3vs1. Ostatecznie przeciwnicy z pomocą wieżyczki zabili mnie i się poddali.

Przechodząc do sedna. Zauważyłem że w grach na niskich poziomach ludzie często nie mają pojęcia choćby o skillach swojej postaci. Idą od razu na normal game zamiast najpierw nauczyć się grać na practice z botami. Co bardziej denerwujące to fakt, że nikt nie odpisuje jak się o coś pytasz, nie reaguje na polecenia. W obu grach starałem się jakoś pokierować ludźmi i doradzić co mają kupować, ale zero odzewu. Ludzie też nie mówią jak któryś z przeciwników zniknie ze swojej linii, nie dziwie się że Twitch w takich grach jest bogiem, skoro nie ostrzega się że gdzieś zniknął i może zaraz gankować na innej linii. No i jakoś nie potrafią ludzie wykorzystywać krzaków. One nie są tam po to żeby ładnie wyglądać.
W sumie łatwo się zrazić do gry po pierwszych wrażeniach, ale na wyższych poziomach rozgrywka wygląda zupełnie inaczej. Bez współpracy i komunikacji nie ma najmniejszych szans na wygranie.
Posted on: Luty 17, 2010, 08:34:18
aha.. Polecam jeszcze ten temat:
http://www.lol-europe.com/board/showthread.php?t=3209
zwłaszcza jak się wybiera nowego champa. Najaktualniejszy guide jest ostatni pod imieniem dowolnego champa.
JureK
Mówca

Say HI! Skowyt.

« Odpowiedz #19 : Luty 17, 2010, 18:27:07 »

Właśnie ogarnąłem, że mam LoL us Chichot Muszę ściągnąć wersję Europe :<

Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #20 : Luty 17, 2010, 19:35:44 »

haha Chichot
To przygotuj się na bezkrwawego LoLa. Podziękuj niemcom.
JureK
Mówca

Say HI! Skowyt.

« Odpowiedz #21 : Luty 17, 2010, 19:51:01 »

haha Chichot
To przygotuj się na bezkrwawego LoLa. Podziękuj niemcom.

Bardziej mnie wkurza fakt, że muszę ściągać grę od początku, wbijać od nowa poziom :/

Przynajmniej już wiem czemu miałem ponad 200 pinga Język

Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #22 : Luty 17, 2010, 20:19:12 »

ten poziom to w tydzień wbijesz.
JureK
Mówca

Say HI! Skowyt.

« Odpowiedz #23 : Luty 18, 2010, 10:21:38 »

Yogi wczoraj zagrałem 3 normal games, i w każdej grałem z 30 poziomowymi graczami... Jak ten match finding działa w końcu?

Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #24 : Luty 18, 2010, 13:07:28 »

Kiepsko Język Każdy, bez wyjątku, na niego narzeka. Teoretycznie gracze poniżej 13 poziomu nie powinni być w grach z tymi powyżej tego poziomu, chyba że mało osób jest online.
Ogólnie to działa na zasadzie dopasowania ELO. Im więcej wygrywasz tym większe masz ELO i z tym lepszymi graczami będziesz grał. Przegraj trochę, ELO spadnie i będzie Cię wrzucać do słabszych graczy.
JureK
Mówca

Say HI! Skowyt.

« Odpowiedz #25 : Luty 18, 2010, 13:51:05 »

A gry practice dają xp? Język

Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #26 : Luty 18, 2010, 14:06:11 »

Na niższych poziomach dają, ale mniej niż w normalnych grach.
Artein
Bard

Ravens

Reputacja: 37

Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk

« Odpowiedz #27 : Maj 17, 2010, 19:48:35 »

Takie coś mi wyskakuje:
"Unable to connect to the server. If you have a firewall, it may be blocking the connection. Please refer to your firewall's documentation. Would you like to retry the connection?"
Wyłączyłem antywirusa i bez zmian. To coś z mojej winy czy GOA psuje?

414, never forget
Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #28 : Maj 17, 2010, 23:12:35 »

Raczej wina GOA. Serwery strasznie wolno chodzą, zwłaszcza logowanie czasami może zająć nawet minutę, czasami ponoć wogóle się nie udaje i wyskakuje taki właśnie komunikat.
Z tego co czytałem to niektórym pomogło reinstalowanie gry, niektórym samo przeszło.
Ja np. średnio co drugi patch musze reinstalować LoLa bo wyskakuje jakiś krytyczny błąd przy aktualizacji plików. Co ciekawe mam też zainstalowaną wersję US i NIGDY takiego problemu nie miałem. Kolejny GOA fail.

Zwłaszcza po ostatnim patchu sporo napsuli, bo już wiedzieli że Riot rozwiązuje z nimi umowę. Klient zaczął działać o wiele mniej stabilnie, pojawiły się problemy z logowaniem, wróciły stare bugi, zniknęły friend i ignore listy, a nowego championa razem ze skórkami można "kupić" za darmo. Wygląda to zupełnie jakby starali się jak najbardziej zniechęcić graczy zanim zakończą hosting.
Siriam
Rozmówca

Reputacja: 0

Imię w grze: Cyphero [kiedyś Virya] Chosen of Karak-Azgal

« Odpowiedz #29 : Maj 19, 2010, 15:03:37 »

Morze mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie działa wykupywanie champów, ile to kosztuje? Ogólnie gra wydaje się ciekawa.

Strony: 1 [2] 3 4 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 02, 2012, 11:25:45