Linden
Bard
Please don't hurt me.
Reputacja: 27
Imię w grze: Lindenn AM
|
 |
« Odpowiedz #135 : Wrzesień 16, 2010, 10:12:54 » |
|
Wiecie , dla osoby nowej w grze idealnym rozwiązaniem jest gra z ludźmi którzy już mają doświadczenie, a jeżeli do tego zobaczą jak grasz, to będą mogły podpowiedzieć różne ciekawe rzeczy , które pewnie dla nich są oczywiste, a dla nowego już nie. Do tego jeżeli jest komunikacja na jakimś mumblu/vencie, to już żyć nie umierać 
|
|
|
|
|
|
Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
|
|
|
virtusek
Bard
Reputacja: 16
Imię w grze: Wirtus, Ganna
|
 |
« Odpowiedz #136 : Wrzesień 16, 2010, 14:03:51 » |
|
No ja zagralem wczoraj 1 gre. Po jakis 10 probach "wystartowania". (jest jeszcze gorzej niz w DoW2 z wychodzeniem graczy ;/) Ogolnie nieco sie gubie. AP=Ability Power? Tzn. co? zwieksza dmg/heal ability? Ultimate ability to ta ostatnia? (pod R?) Gdzie mi wyswietla takie rzeczy jak Autoatack dmg etc. (wczoraj jakos nie znalazlem na szybko  ) (bo nie wiem czy mi sie oplaca np. rzeczy do autoataku kupowac itd.) Jak dziala Armor? -> Rozumiem ze powinnem przekomac sie przez forum LoLa? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sivar
Mówca
Reputacja: 5
|
 |
« Odpowiedz #137 : Wrzesień 16, 2010, 14:29:16 » |
|
też mi brakuje logów, albo ich jeszcze nie odkryłem  dopiero rozkminiam gierkę ale fun daje... parę meczyków już na normalu zagrałem, runki jakieś kupiłem, jest nieźle... 
|
|
|
|
|
|
<inactive>
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
Reputacja: 21
Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio
|
 |
« Odpowiedz #138 : Wrzesień 16, 2010, 14:54:27 » |
|
Warto zapoznać się z http://www.lol-europe.com/learnPytać na forum też warto jak coś nie jasne  AP = Ability Power, czyli w większość przypadków siłe umiejętności (najedziesz na umiejętność w grze, to te cyferki na zielono to bonus jaki daje AP) Ulti to umiejętność pod R, dotyczy wszystkich champów poza Udyrem. Armor, jak i Magic Resist działają wg wzoru: armor/(100+armor) = % obrażeń o jaki zmniejszone zostaną obrażenia. Np mając 100 armoru obrażenia z autoattacku przeciwnika zmniejszone są o 50% Podstawowe statystyki (jak dmg z aa) masz zaraz na prawo od portretu postaci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #139 : Wrzesień 16, 2010, 15:24:29 » |
|
magic resist działa jak amor ale na obrażenia magiczne, czyli z wiekszości zdolności (autoataki zawsze zadają obrażenia fizyczne niezaleznie od tego czy jest to pierdolniecie toporem czy fireball, a niektóre zdolnosci też, ale wtedy maja wyraźnie napisane). Polecam też http://leaguecraft.com/strategies/guides - wybierasz sobie poradniki od "good" w górę, klikasz na champa który Cie interesuje i się dokształcasz. Co do statystyk to dość szczegółowe omówienie znajdziesz tutaj: http://leaguecraft.com/strategies/gameguide/133-heat-n-serve-s-guide-to-mathcrafting.xhtml. Rzuć też okiem na inne "game guides". A tutaj masz coś na kształt instrukcji.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2010, 15:27:53 wysłane przez Jaskier »
|
|
|
|
|
sivar
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #140 : Wrzesień 16, 2010, 16:24:25 » |
|
rany boskie.. normal games są śmieszne.. trafiasz na jakiś dziwnych kolesi, którzy walą ci po 600 normalnego dmg.. koleś o nicku zhann wali jak chce po 600, kryty po 1100.. 30/0 kill/death ratio... jakaś masakra...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2010, 16:27:45 wysłane przez sivar »
|
|
<inactive>
|
|
|
Aldrin
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #141 : Wrzesień 16, 2010, 16:26:47 » |
|
Mój rekordowy hit to ~1200 Nasusem  Edit: takie hity to właśnie z czasów początkowych, kiedy nie wiedząc co robię budowałem zielonego w czysty papierowy dps 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2010, 16:46:28 wysłane przez Aldrin »
|
|
Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
|
|
|
sivar
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #142 : Wrzesień 16, 2010, 16:29:00 » |
|
super, tylko gdzie tu balans? mam 4ty lvl
|
|
|
|
|
|
<inactive>
|
|
|
Jaskier
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #143 : Wrzesień 16, 2010, 17:11:15 » |
|
Ale to nijak się ma do Twojego levelu. Jesli odpowiednio "zbudujesz" postac będziesz bił tak samo. Gankplankiem albo Nidalee z ich Q ability mozna spokojnie pod 2k podejść. Przewagę miał gość po prostu w tym, że był doświadczony, zfarmił nowicjuszy i tak się upasł, że mordował potem 2 strzałami. Zdarza się nawet w grach na nieco wyższym poziomie. Jaką on w ogóle postacią grał?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #144 : Wrzesień 16, 2010, 18:36:48 » |
|
Zapewne Gankplank, bo darmowy obecnie jest 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sivar
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #145 : Wrzesień 16, 2010, 20:21:46 » |
|
a nie pamiętam  poczytałem trochę poradnika jest już lepiej  jest jakaś strona z bazą przedmiotów/mocy - coś jak wardb?
|
|
|
|
|
|
<inactive>
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #146 : Wrzesień 16, 2010, 20:39:56 » |
|
Na głównej stronie ( http://www.leagueoflegends.com/ ) zaraz pod banerem są odnośniki do Champions i Items. Tam wszystko ładnie możesz pooglądać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #147 : Wrzesień 16, 2010, 22:07:14 » |
|
lvl 5 wymiatam  najfajniejszy póki co to ten kolo z brzuchem piwnym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaskier
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #149 : Wrzesień 17, 2010, 01:24:44 » |
|
O tak - Gragas jest świetny - mozna go robić na masę sposobów (od Ap przez AD po tanka) i zawsze świetnie się spisuje xD Tak w ogóle jeśli ktoś chciałby pograć w drużynie (niezaleznie od tego czy ma level 3 czy 30) po prostu odezwijcie się w grze i powiedzcie na jakiego venta mam wpadać :0 Co do imienia ingame, to hmm...jest to lekko wstydliwa sprawa. Konto na którym gram kupiłem na allegro i zapomniałem zapytać o to jak się nazywa... I tak wystepuję pod szlachetnym mianem "ruchenwpupen"  btw - wie ktoś jest jakaś opcja zmiany? wysłałem nawet kilka raportów na sebie z innego konta, że mnie to imię obraża ale bez efektu ;/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|