No cóż... zdenerwowało mnie, że po męczarni związanej z instalacją i update gry (trwało to zbyt długo) pojawiło mi się server busy. Przegooglowałem, znalazłem na kilku forach taką podpowiedź i mnie też wmurowało jak ten sposób zadziałał. Nie wiedziałem, że jest to niedozwolone i coś za to grozi.
Za używanie nic nie grozi, tylko za rozprowadzanie informacji o tym kodzie. Mają go wyłączyć w niedługim czasie, bo za dużo osób już o nim wie.
Póki co zostaję przy Sorace i Jannie, szczególnie ta druga przypadła mi do gustu bojak znudzi mi się supportowanie mogę też conieco pozabijać. Zastanawiałem się nad Ryze, ale jest on chyba zbyt popularny czyli jeżeli ktoś inny go wybierze przede mną to dupa. Punkciki pozbieram sobie chyba na Anivię, zresztą zanim je zdobędę zdołam przetestować innych free champów i kto wie, może jakiś mi się spodoba.
Ryze jest popularny na niższych poziomach, bo jest łatwy w grze i tani. Jak dobijesz do 20+ to prawie wogóle go nie będziesz widział. Anivia jest najtrudniejszym w grze casterem, więc raczej bym odradzał, zwłaszcze że droga jest. No ale najlepiej samemu potestować to co jest free i z tego coś wybrać

Sama gra jest miodna i mega wciągająca, no i nie ma lagów w odróżn ieniu od warka który od jakiegoś czasu jest u mnie niegrywalny.
Lagi są, zwłaszcza w weekendy. Obecnie Riot upgrade'uje serwery, więc w nieokreślonym czasie można spodziewać się polepszenia jakości i rzadszego statusu Busy.
Jedyną denerwującą rzeczą jak na razie jest chwilowe wyłączanie trybu 5 vs 5, bo w walkach 3 vs 3 support to chyba mała strata miejsca.
Wyłączenie 5vs5? Nikt nie wyłączał 5vs5. W zeszłym tygodniu wyłączyli 3vs3 żeby obniżyć obciążenie serwera (im więcej stworzonych gier, tym większe obciążenie. w 5vs5 jest więcej graczy niż w 3vs3, więc jakby co to wyłączają 3vs3).