Yogi
Bard
avat by Ygethmor
Reputacja: 21
Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio
|
 |
« : Listopad 23, 2009, 11:59:16 » |
|
http://www.lol-europe.com/Jak ktoś lubi gry typu DotA albo Demigod to ta mu się jeszcze bardziej spodoba. W szybkim skrócie: gra nie ma żadnej fabuły, jest arena na którą wrzucani są bohaterowie podzieleni na 2 strony. Celem rozgrywki jest zniszczenie głównego budynku strony przeciwnej. Po drodze oczywiście trzeba zniszczyć wieżyczki. Gra jest całkowicie DARMOWA. Można płacić za alternatywne skórki championów, ale to tylko taki bonusik. Wszystko można osiągnąć poprostu grając. Championów obecnie jest około 40. Spory wybór, a każdym się gra inaczej. Przed każdym meczem/rozgrywką można wybrać sobie innego championa. Gram już od czasów zamkniętej bety i widać że autorzy wiedzą co robią. Niestety w europie opiekuje się tym GOA i już są problemy choćby z chatem. Mimo wszystko jednak bardzo polecam. ps. Służę pomocą zarówno w sprawach mechaniki jak i sposobu gry poszczególnymi championami (nie wszystkimi jeszcze grałem, ale większość magów i rdpsów mam opanowanych, około połowe mdpsów. Jak narazie omijałem tanki i healerów). Mój nick w grze to Yogi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 23, 2009, 12:00:56 » |
|
sorki, ale znaczek GOA na dole strony od razu eliminuje tą pozycję z mojej listy interesujących tytułów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aengrod
Redaktor
Mówca
We fight for blessed Hoeth
Reputacja: 25
Imię w grze: Aengrod
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 23, 2009, 13:11:14 » |
|
"Podąża za hymnem modlitwy Wolfa" Cokolwiek z GOA nie jest grą dla mnie 
|
|
|
|
|
|
Ten, który stłumił swe pożądliwości, który jest wolny od wszelkiej żądzy, którego pokarmem jest Pustka - bez zobowiązań, wolny - jego drogi są nieodgadnione niczym szlaki ptactwa na niebie.
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 23, 2009, 13:12:03 » |
|
Tobie i tak by się nie spodobało. Nie ma elfów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artein
Bard
Ravens
Reputacja: 37
Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 24, 2009, 00:38:59 » |
|
Podpisuję się pod Wolfem i Aenem.
|
|
|
|
|
|
414, never forget
|
|
|
JureK
Mówca
Say HI! Skowyt.
Reputacja: 12
Imię w grze: Jureczek
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 24, 2009, 12:06:56 » |
|
Grałem w tą grę podczas beta testów i nie powiem, ale fajnie jest się tak oderwać od Warhammera. Niestety gra szybko się nudzi.
|
|
|
|
|
|
'll puke, eat it and freak you, Battle?
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 24, 2009, 12:15:39 » |
|
Zależy może od gustu. Zwłaszcza teraz, po resecie expa jak trzeba od nowa poziomy nabijać, runki już nie są za free, więc trzeba grać żeby być lepszym. No i 40 championów do wyboru, więc przynajmniej u mnie na nudę nie ma mowy, bo jak już jednego do perfekcji doprowadzę to uczę się grać następnym. Spróbować warto, może się spodoba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JureK
Mówca
Say HI! Skowyt.
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2010, 14:16:00 » |
|
Yogi jeszcze Ciebie nie widziałem grającego w LoLa, chociaż sam rzadko gram. W razie czego gram pod nickiem Jureczek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2010, 14:30:45 » |
|
Codziennie przynajmniej kilka gier gram. Może różnica ELO między nami jest zbyt duża i nie wrzuca nas do tej samej gry. Się zaloguje dzisiaj to dodam Cię do friendsów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JureK
Mówca
Say HI! Skowyt.
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 16, 2010, 15:00:35 » |
|
Codziennie przynajmniej kilka gier gram. Może różnica ELO między nami jest zbyt duża i nie wrzuca nas do tej samej gry. Się zaloguje dzisiaj to dodam Cię do friendsów.
A no może być, bo ja mam dopiero 8 poziom  Kupiłem sobie za punkty Vegira, ale jakoś marnie mi idzie. W sumie żałuję, bo chcę mieć tego szczurka z psn + stealth. Tylko jak uzbierać na niego te 6k punktów  Na razie mam 1,3k, więc jak dobrze pójdzie to za tydzień będę go posiadał, chyba, że dadzą go jako free to szybciej nabiję punkty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 16, 2010, 15:36:01 » |
|
Veigar jest najlepszym nukerem (no może poza Annie i Shaco) w całej grze, ale faktycznie trzeba się nauczyć nim grać. Twitch (szczurek) dostał ostatnio lekkiego nerfa i już nie jest taki wypasiony jak wcześniej, choć na forum ciągle są płacze na jego temat, ale głównie dlatego że ludzie nie potrafią grać. Do nauki gry ranged champami dobra jest Ashe i Teemo (oboje obecnie dostępni za free, a Teemo wg mnie jest lepszy od Twitcha bo umożliwia kontrolę mapy swoimi grzybkami i ma blinda).
Nie kupuj runek. Strata ip na te quality 1 i 2. Runki dopiero od poziomu 20 jak będziesz mógł kupować q3. No i zbieranie IP na champów jest bolesne, dlatego wole zapłacić prawdziwą kasą a IP wydawać na runy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JureK
Mówca
Say HI! Skowyt.
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 16, 2010, 16:29:05 » |
|
Wiesz Yogi ja kupić tych punktów nie mogę, bo nie mam paypala ani też karty kredytowej, więc pozostaje mi zbieranie punków. Zgadzam się, że Teemo jest fajny dzięki grzybkom, ale mi jakoś nie podchodzi. Za to Twitch jest kozacki dzięki znikaniu i wychodzeniu z cienia = szybkość ataku się zwiększa, psn atak od początku + wybuch stacków. Początek rund Twitchem to marzenie vs nawet średnio zaawansowani gracze. Ogólnie Veigar jest też bardzo fajny dzięki temu aoe cc. Tylko, że ciężko się gra nim bez ogarniętego dpsa lub drugiego cc, według mnie Veigar strasznie ma przerąbane tak solo. Lubię jeszcze tego Kayle, ale nie wiem czy go wykupić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 16, 2010, 17:03:05 » |
|
Veigarem poprostu trzeba wiedzieć kogo nukować. Jak się dobrze nim gra to na 18 poziomie zabija dpsów przeciwnika dwoma strzałami.
Średnio ogarnięci ludzie nie mają najmniejszych problemów z Twitchem. Masz 8 poziom więc grasz jeszcze z nowicjuszami którzy nie potrafią go kontrować, ale powiem Ci że jak dojdziesz wyżej to będziesz miał problem z zabiciem kogokolwiek. Prawdę mówiąc to Twitcha od jakiegoś miesiąca już w żadnej grze nie widziałem.
Kayle jest ciężka (!!! Tak, to kobieta, więc nie "lubie tego Kayle" tylko "lubię tą Kayle") w grze. Ni to tank, ni to dps. Poza swoim ulti nie ma nic przydatnego. IMO jeden z najgorszych champów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JureK
Mówca
Say HI! Skowyt.
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 16, 2010, 17:42:40 » |
|
No może to rzeczywiście babka, teraz coś kojarzę  Co powiesz o tym champie Udyr? Grałem przeciwko niemu 2 razy. Raz ktoś nim wymiatał a raz totalne zero. Warty uwagi w ogóle? Muszę sobie znaleźć jakąś postać, którą się będę szkolił. Veigar jest spoko, ale potrzebuję jakieś alternatywy, chociaż pochwalę się, że ostatnie dwie walki chociaż przegrane to skończyłem z dodatnim kill w porównaniu do deaths  Jakoś lepiej mi się nim zabijało ostatnio. Na początek skille kłaść w utility czy co radzisz? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 16, 2010, 18:03:36 » |
|
Udyr jest dobrym champem, ale naprawde trudnym do opanowania. Naprawdę, naprawdę trudnym.
Jeśli grasz magiem: Jak masz 8 poziom to w utility. Na 9 poziomie respec i idź w offence tak żeby wykupić 15% magic penetration. Później nowe punkty znowu w utility, ale tak żeby te 9 punktów w offence było. Spróbuj może Ryze. Najbardziej OP champ z bety, całkowicie go przerobili, ale dalej jest dość silny, zwłaszcza po ostatnim buffie. Łatwiejszy w grze niż Veigar, no i jest jak narazie darmowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|