Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 06:47:49 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak jest na Nornie?  (Przeczytany 7453 razy)
Dagor
Bard

Reputacja: 75

Imię w grze: Dagor

« Odpowiedz #90 : Czerwiec 04, 2011, 00:29:26 »

W heal specu to solo mogą mnie 'jeść'. Aby się tylko nie udławili.

When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
Boriak
Gawędziarz

Reputacja: 3

Imię w grze: Zhasor

« Odpowiedz #91 : Czerwiec 04, 2011, 00:35:26 »

Walka z dokiem to wykończenie go na starcie. Jeżeli WH pozwoli mu żyć dostatecznie długo, to DOK zje WH. A 4 sekundowy channel jest tak niewiarygodny, że trzeba swoją taktykę opierać na innych rzeczach. I nie mówię tu o poketach, bo w takim przypadku gear > skill.

PS. Morstas jest większym lolem.

W praktyce zawszę to wyglądało tak , atakujesz doka , spalasz wszystkie CD i modlisz się o kryty Język jak wejdą to jest szansa na zabicie delikwenta , a jak nie - no to cóż...starałeś się. Gorzej jest właśnie jak trafisz na kogoś potrafiącego myśleć np. Vithoria , taki delikwent nie będzie się z tobą pierdolił tylko wrzuci detaunt i na 40-50% parry będzie backpeddlował aż zjedzą cię auto-attacki , a KD mu nawet nie wrzucisz , bo jak ktoś potrafi dobrze obracać się myszką to nie ma na to szans.... ( a na feinted positioning liczyć nie możesz bo przez 50% parry KD ci nie wejdzie ) To jest z perspektywy buildu właśnie na burst -50% armour mitygacji na 7 sekund , heal debuffa , exit wounda itp itd. Po prostu trzeba farmić crook of radiance Język potem można kombinować!

The number you're trying to reach is currently unavailable.
Dagor
Bard

« Odpowiedz #92 : Czerwiec 04, 2011, 00:38:43 »

Backpedal twoim przyjacielem... do czasu nadjechania zergu Mrugnięcie

When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
grouth
Bard

Reputacja: 26

Imię w grze: grouth braath

« Odpowiedz #93 : Czerwiec 04, 2011, 02:11:32 »

badanie sprawy zajelo mi kilka miesiecy. osoby , ktore analizowaly dagora spostrzega fakt zmiany osobowosci w pewnym momencie 7.04.2010
Chwile wczesniej udalo mi sie dotrzec w archiwach gazet, do informacji o nim, jak z narazeeniem zycia ratowal 15 miesiecznego szczeniaczka, ktory przebiegaal przez ulice, nifrasobliwie spuszczony ze smyczy przez 5 letniego chlopca, tym bohaterem byl dagor

ale nadesszla chwila, gdzie nastapil wstras emocjonalny, zalamanie nerwowe, tym dniem byl 7.04,2010 rok
w internecie zostal zmaieszczony film, gdzie na koncu nasz bohater umarl pierwszy raz w warhammerze
http://www.youtube.com/watch?v=RV2RjXy8Hvo
Malo tego dostal dedykacje Dagor <3
w tym dniu, jak zauwazymy nastapila przemiana, prawdopodobnie zlozyl sluby milczenia, ze nie poprzeestanie nim ostatni swiaadkowie tego haniebnego wydarzenia nie znikna! (do tej pory nie odezwal sie na zadnym! sic komunkatorze glosowym!)
rozpoczal sie proces zmian destruikcyjnych w grze. Pierwszym punktem, jak zauwazymy bylo rozbicie enklawy i osob bezposrednio zaangazowwanych (skowyt)
jak to juz jest w naturze, gatunki zaggrozone wyginieciem migruja...

enklava uciekla do rifta ( nagle zainteresowanie dagora tym wtakiem pewnie zauwazyliscie, ostatni komentarz,ze juz ich tam nie ma tez.
natomiast czesto rozmawialem z chlopakami ze skowytu, uczestnikami owczesnego zdarzenia ( pragneli do tej pory zostac anonimowi, przepraszam)

byly slayer, byly czopas R..q ze lzami w oczach oopowiadal o straczycielstwie w/w osobnika
byly Kogtbs (agzal) sorc norc S.. - wysylal mi rozbierane fotki co godzine

byly bw(burlok, azgal), pozniej chosem sorc i inne P. - "przyszedl ze swoim jamnikiem i grozil wyotoczeniem sprawy o alimenty

Myslicie ,ze to glupi zart ? hmm tez bym tak zareagowal gdyby nie nastepujace fakty:

ratujaca sie wyginieciem grupka ludzi ze skowytu, uciekla na norn do gildii, dziwnym trafem pojawil sie tam.. dagor i gildia sie rozpadla...

najtwrdsze sztuki przeszly do Rod .. zgadnijcie gdzie poszedl dagor..

JA SIE PYTAM GDZIE JEST ROD?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gdzie sa moi przyjaciele ze skowytu?!

zastanawiacie sie, czemu Dagor sie czepia Mistrza Boriaka ( w drugiej czesci wam to sie wyjasni! "wszyscy do mnie! - Kur..a wszyscy do mnie! pokutnik (Boriak) gdzie ty tam zapierdalasz!)

chyba to wszystko jest jasne.. w orz zostala osoba grajaca bw P. a takze bg D.

ja jestem ostatnim, ktory te fakty powiazal razem, a dagor przychodzi coraz czesciej do nas na mumble..

idzie po mnie zegnaj Orz, zegnajcie!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 02:36:03 wysłane przez grouth » Zapisane

Strega
Małomówny

Reputacja: 0

Imię w grze: Nyarra

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 04, 2011, 02:22:48 »

Oj Filip Filip - 10te piwo ? Uśmiech

Nyarra - DoK rr 9x
Boriak
Gawędziarz

Reputacja: 3

Imię w grze: Zhasor

« Odpowiedz #95 : Czerwiec 04, 2011, 03:11:27 »

badanie sprawy zajelo mi kilka miesiecy. osoby , ktore analizowaly dagora spostrzega fakt zmiany osobowosci w pewnym momencie 7.04.2010
Chwile wczesniej udalo mi sie dotrzec w archiwach gazet, do informacji o nim, jak z narazeeniem zycia ratowal 15 miesiecznego szczeniaczka, ktory przebiegaal przez ulice, nifrasobliwie spuszczony ze smyczy przez 5 letniego chlopca, tym bohaterem byl dagor

ale nadesszla chwila, gdzie nastapil wstras emocjonalny, zalamanie nerwowe, tym dniem byl 7.04,2010 rok
w internecie zostal zmaieszczony film, gdzie na koncu nasz bohater umarl pierwszy raz w warhammerze
http://www.youtube.com/watch?v=RV2RjXy8Hvo
Malo tego dostal dedykacje Dagor <3
w tym dniu, jak zauwazymy nastapila przemiana, prawdopodobnie zlozyl sluby milczenia, ze nie poprzeestanie nim ostatni swiaadkowie tego haniebnego wydarzenia nie znikna! (do tej pory nie odezwal sie na zadnym! sic komunkatorze glosowym!)
rozpoczal sie proces zmian destruikcyjnych w grze. Pierwszym punktem, jak zauwazymy bylo rozbicie enklawy i osob bezposrednio zaangazowwanych (skowyt)
jak to juz jest w naturze, gatunki zaggrozone wyginieciem migruja...

enklava uciekla do rifta ( nagle zainteresowanie dagora tym wtakiem pewnie zauwazyliscie, ostatni komentarz,ze juz ich tam nie ma tez.
natomiast czesto rozmawialem z chlopakami ze skowytu, uczestnikami owczesnego zdarzenia ( pragneli do tej pory zostac anonimowi, przepraszam)

byly slayer, byly czopas R..q ze lzami w oczach oopowiadal o straczycielstwie w/w osobnika
byly Kogtbs (agzal) sorc norc S.. - wysylal mi rozbierane fotki co godzine

byly bw(burlok, azgal), pozniej chosem sorc i inne P. - "przyszedl ze swoim jamnikiem i grozil wyotoczeniem sprawy o alimenty

Myslicie ,ze to glupi zart ? hmm tez bym tak zareagowal gdyby nie nastepujace fakty:

ratujaca sie wyginieciem grupka ludzi ze skowytu, uciekla na norn do gildii, dziwnym trafem pojawil sie tam.. dagor i gildia sie rozpadla...

najtwrdsze sztuki przeszly do Rod .. zgadnijcie gdzie poszedl dagor..

JA SIE PYTAM GDZIE JEST ROD?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gdzie sa moi przyjaciele ze skowytu?!

zastanawiacie sie, czemu Dagor sie czepia Mistrza Boriaka ( w drugiej czesci wam to sie wyjasni! "wszyscy do mnie! - Kur..a wszyscy do mnie! pokutnik (Boriak) gdzie ty tam zapierdalasz!)

chyba to wszystko jest jasne.. w orz zostala osoba grajaca bw P. a takze bg D.

ja jestem ostatnim, ktory te fakty powiazal razem, a dagor przychodzi coraz czesciej do nas na mumble..

idzie po mnie zegnaj Orz, zegnajcie!

Filmik stary jak świat Chichot hehe to były czasy! grało się zupełnie inaczej. Pierun każący pchać się wszystkim w AoE enklawy (  a na 3 party mieliśmy jednego tanka xD )

The number you're trying to reach is currently unavailable.
Morstasowa
Rozmówca

Reputacja: 1

« Odpowiedz #96 : Czerwiec 04, 2011, 05:38:46 »

nie będzie wstydu jak cię kiedyś zje ten lol?
Jak będzie sobie siedział w tym heal to jest bezpieczny. Ja tylko pragnę Ci przypomnieć Dhagor gdy przybyłeś na nasz serwer to zanim zostałem zaatakowany przez twoją osobę trwało to gdzieś 1-2 tygodnie. Rozumiem przez ten czas do ataku to myślałeś po jakiego bić tego lolka jak i tak padnie w parę sekund lub jakieś inne dziwne myśli miałeś. Gdy zdecydowałeś się zaatakować Morstasa to skończyło się niech sobie przypomnę oo dostałeś po dupsku Język widocznie coś Ci nie wyszło bo przeważnie zawsze gdy ty atakowałeś WH a on nawet nie używał incognito to padał jak mucha, lecz tym razem zawiodłeś. Mogę dodać, że nie użyłeś Crook może dlatego bo nie wiedziałeś co się dzieje? może walka była zbyt szybka i za dużo rzeczy trzeba było zrobić w krótkim czasie? tego to nie wiem, ale wiem jedno od tamtego spotkania w DW już nie miałeś nigdy odwagi mnie zaatakować 1vs1.
Akurat to co mortsos napisał ma trochę sensu. Naprawdę dobrych DoKów jest niewiele mortsas , więc ja bym się nie przejmował. Natomiast jeżeli trafi ci się naprawdę dobry , to nie masz po prostu dość zabawek by dobrego podkreślam dobrego doka zjeść. Problemem nie jest jego burst , ani przeżywalność tylko kontrola walki , dok niestety z jego wysokim parry ma znaczną przewagę na innymi mdpsami , a jeżeli coś pójdzie nie tak to zawszę może 4sekundowy channel puścić i wyleczyć się za cały dmg w który w niego wpakowałeś sekundę wcześniej. Mi się DoKów udawało kiedyś niszczyć na 9 sekundowym lockdownie ( 5sec Repel + 4sec disarm ) Teraz już dawno na solotarda się nie specowałem na WH , więc jeżeli masz zamiar jeszcze robić jakieś filmiki to najlepiej umieść tam walki z DoKami , ciekawi mnie twoja taktyka czyli no burst vs klasa z 40-60% parry :p
postaram się coś wrzucić z dokami do filmu następnym razem tylko, że dużo czasu to zajmuje np. ostatnio nakręciłem film z sogepinguz trwa on 3.23. Moje walki z dobrym dokiem trwają od 1.30 - 3.5minuty też może być tak czasowo, więc osoba oglądająca to może się nudzić. Dhagor pisze tutaj cały czas o jakimś śmiesznym zabijaniu dok w 7sekund? według mnie to lepiej zostań sobie na tym healu bo widocznie dużo lepiej tą strefę gry dokiem masz opanowaną. Najlepiej mógłbyś zobaczyć to na duelu moim tylko, że mam zasadę nie nagrywać dueli to jest prywatna sprawa jak kto się zachowuje w tej dziedzinie. Ja wykorzystuje ten element który DoK w teori ma u siebie jako plus czyli +50 szybkości ataku. Zresztą co będę pierdolił nagram to pokarze Mrugnięcie za dużo pisania
grouth
Bard

« Odpowiedz #97 : Czerwiec 04, 2011, 07:34:22 »

Pokarzesz i nagrasz, czy nagrasz i pokazesz ? Z politowaniem

Lithashir
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Lithashir , Mishael

« Odpowiedz #98 : Czerwiec 04, 2011, 08:11:44 »

Z tego co się orientuje,to najszybciej takiego Doka zabic używając zwrotnej,wariat stara sie byc skuteczny a zabija sie sam o parry.Riposte,dmg pewny i nie moze byc obroniny.Pamietam jak grałem na t3 wl wrzucilem morale 1 i taki kozak sam siebie zabil hehe.
Morstasowa
Rozmówca

« Odpowiedz #99 : Czerwiec 04, 2011, 08:12:59 »

najpierw muszę walkę z dokiem nagrać i zarzucę tutaj. Dobrze nawet, że piszesz bo ty chyba masz dostęp do DoK'a w dps to mi go tam gdzieś podeślij i będzie szybciej Mrugnięcie
Dagor
Bard

« Odpowiedz #100 : Czerwiec 04, 2011, 08:16:41 »

Pamiętam to spotkanie w DW. A to co najbardziej pamiętam, to odpalenie Crook i seria twojego parry tuż po tym Smutny No i dodatkowo to były czasy def setów dla klas mdps.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 08:20:55 wysłane przez Dagor » Zapisane

malacar
Gość
« Odpowiedz #101 : Czerwiec 04, 2011, 08:31:55 »

frapsy trzeba wpierw obrobić, pociąć, skompresować, a potem wrzucić na yt,
np. ostatnio nakręciłem film z sogepinguz trwa on 3.23.
chyba nagrał Uśmiech

też chętnie bym zobaczył co to za taktyka, a 3.23 to nie długo tylko pewnie połowę takich pojedynków ktoś przerywa Smutny

Gdy zdecydowałeś się zaatakować Morstasa to skończyło się niech sobie przypomnę oo dostałeś po dupsku Język widocznie coś Ci nie wyszło...

jak go pierwszy raz zinspektowałem to stackował głównie siłę, gdzieś na forum też wspominał o 250-280? dmg bonusa Mrugnięcie

taki delikwent nie będzie się z tobą pierdolił tylko wrzuci detaunt i na 40-50% parry będzie backpeddlował aż zjedzą cię auto-attacki , a KD mu nawet nie wrzucisz , bo jak ktoś potrafi dobrze obracać się myszką to nie ma na to szans.... ( a na feinted positioning liczyć nie możesz bo przez 50% parry KD ci nie wejdzie )
mówisz o praktycznych wartościach parry czy tych które masz w zakładce postaci? bo do tych w zakładce trzeba doliczyć jeszcze % omijania przeciwnika parry (teoretycznie 20-25%) z tytułu dużej ilości siły, zablokujesz średnio co 4-5 cios, chyba że da się na doku uzbierać tak 70-75% parry?
Morstasowa
Rozmówca

« Odpowiedz #102 : Czerwiec 04, 2011, 08:54:31 »

Pamiętam to spotkanie w DW. A to co najbardziej pamiętam, to odpalenie Crook i seria twojego parry tuż po tym Smutny No i dodatkowo to były czasy def setów dla klas mdps.
Ze wszystkim się zgodzę oprócz Crook bo odpaliłem pocketa tylko na Melee Absorb.
jak go pierwszy raz zinspektowałem to stackował głównie siłę, gdzieś na forum też wspominał o 250-280? dmg bonusa Mrugnięcie
jeżeli mówisz o mnie to chyba jakiś mały błąd. Na Morstasie przed 90rr DMG Bonus miałem 164. Jak założyłem DF to był w granicy 198-201. Str tylko z talizmanów daje głowa+klata+pasek+2h broń jak starcza to jeszcze za renown pointsy też wykupie. teraz jest trochę inna sytuacja bo biegam w off dmg bonus jest trochę większy
Dagor
Bard

« Odpowiedz #103 : Czerwiec 04, 2011, 08:58:58 »

Chyba mówił o mnie... a maks dmg bonusa co wyciągnąłem na starym DF to 388 (full buffed) Chichot

grouth
Bard

« Odpowiedz #104 : Czerwiec 04, 2011, 11:52:24 »

Pamietam i miło było patrzeć , jak ludzie wręcz rozpuszczali się na sckach , masakra

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 13, 2012, 15:31:23