Flammendrung
Rozmówca
Reputacja: 3
Imię w grze: | Flammendrung |
|
 |
« Odpowiedz #105 : Czerwiec 04, 2011, 12:24:54 » |
|
Raya zjechalem ostro, juz go mialem konczyc jak jakis orderowiec podlecial. W ten dzien przy polnocnym BO bylo jakis 2 WH, jeden low rank, drugi flame...ung, nick nie do zapamietania. Wielkie gratulacje i respekt za te duele na BO xD Tak się zastanawiałem co to za ogarnięta WE się nagle pojawiła niewiadomo skąd  Szkoda, że miałem nieciekawy build wtedy, no ale jak znów wrócę do grania to się pewnie jeszcze spoktamy ... Jeszcze raz dzięki  EDIT: Co do DPS DOK'ów Morstas to nie wyobrażam sobie innej taktyki jak odpalenie swoich najlepszych zabawek na początku walki oraz liczyć na soczyste kryty. (oczywiście będąc w full off secie z damage bonusem 300+) Moim skromnym zdaniem kryt na poziomie jak to gdzieś pisałeś około 20% i "pakowanie" w defensywne statystyki to jakieś poteżne nieporozumienie. Jesteśmy WH, naszym zdaniem jest zabijać tak szybko jak to tylko możliwe i znikać czym prędzej. Oczywiście każdy preferuje inny styl gry ale to co pisałeś jest dla mnie zupełnie nie do zaakceptowania. Przywykłem do tego, że jestem papierowym DPS'em i choć czasami faktycznie umieram wręcz instantowo to ... trudno ... Zawsze są potki 3k + absorb poty + pockety + najróżniejsze heal poty. Jeśli to nie wystarczy no to śmierć 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 12:53:16 wysłane przez Flammendrung »
|
|
Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią ...
... | 2011/04/08 | ... Your Character named Flammendrung will be transferred from Karak-Norn to Karak-Azgal ... ... | 2011/05/09 | ... Your Character named Flammendrung will be transferred from Karak-Azgal to Karak-Norn ...
|
|
|
Lithashir
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Lithashir , Mishael
|
 |
« Odpowiedz #106 : Czerwiec 04, 2011, 14:21:08 » |
|
Jeśli to nie wystrczy to oznaczac bedzie że 'healer' jest lepszym dpsem niz 'dps" ;P bo skoro klasa która ma archetyp healer zabija dps'a ;] Mało grąłem mdps bo wole raczej rdps lub healowac,lecz z tego co się zorientowałem rent soul(bo te leczenie sie 350% zadane dmg,irytuje dpsów najbardziej)można zniwelowac.ma to 5feetów zasięgu,charakterystyczna animacje i dzwięk skilla,starczy grac na 5feetów i wyjśc z zasięgu wtedy dok ma interupta.Ale co ja bede pisał,nie jestem rasowym dpsem,nabardziej dumny jestem jak na t3 brightem potrafie solo kłaśc takich doków z 30feetów stojąc w miejscu,tylko musze miec close Q, takich fireballi nie odhealuje z rent soul,tylko muszą krytnac.4 kulki za 2k i leży dok 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Flammendrung
Rozmówca
Reputacja: 3
Imię w grze: | Flammendrung |
|
 |
« Odpowiedz #107 : Czerwiec 04, 2011, 15:31:46 » |
|
A mnie rent(d) soule ? fuc** it ... Z kilometra dopadają 
|
|
|
|
|
|
Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią ...
... | 2011/04/08 | ... Your Character named Flammendrung will be transferred from Karak-Norn to Karak-Azgal ... ... | 2011/05/09 | ... Your Character named Flammendrung will be transferred from Karak-Azgal to Karak-Norn ...
|
|
|
Lithashir
Niemy
Imię w grze: Lithashir , Mishael
|
 |
« Odpowiedz #108 : Czerwiec 04, 2011, 16:32:18 » |
|
wiem.Ale jak sie ma dwa kompy obok siebie i gracze graja w WAR'a na roznych postaciach,to jest róznica miedzy tym co pokazuje monitor A a co pokazuje monitor B.Wynika z tego że w grze jest zupełnie inaczej niż pokazane na monitorze i nie wiem czy to kwestia laga.
W Enklavie koles i dziewczyna tak grali a kompy mieli dwa obok siebie i wspominali ze roznica czasem wynosi 50-60 feetow.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Morstasowa
Rozmówca
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #109 : Czerwiec 04, 2011, 21:07:16 » |
|
Co do DPS DOK'ów Morstas to nie wyobrażam sobie innej taktyki jak odpalenie swoich najlepszych zabawek na początku walki oraz liczyć na soczyste kryty. (oczywiście będąc w full off secie z damage bonusem 300+) Moim skromnym zdaniem kryt na poziomie jak to gdzieś pisałeś około 20% i "pakowanie" w defensywne statystyki to jakieś poteżne nieporozumienie. Jesteśmy WH, naszym zdaniem jest zabijać tak szybko jak to tylko możliwe i znikać czym prędzej. Oczywiście każdy preferuje inny styl gry ale to co pisałeś jest dla mnie zupełnie nie do zaakceptowania. Przywykłem do tego, że jestem papierowym DPS'em i choć czasami faktycznie umieram wręcz instantowo to ... trudno ... Zawsze są potki 3k + absorb poty + pockety + najróżniejsze heal poty. Jeśli to nie wystarczy no to śmierć  Moja taktyka na DoK'ów(dps) została opracowana pod def ustawieniem. teraz gram cały czas off i idzie zabijać dok'a tą taktyką tylko dużo mocniej boli każdy atak przeciwnika. Zgodzę się z tobą w 100% naszym zadaniem jest włożyć max dmg po to by nasz cel padł jak napisałeś szybko. tylko takie coś dotyczy według mnie team-play. Ja wchodząc na sc z chłopakami zawsze jestem ustawiony pod zadawanie jak największych obrażeń i to nie podlega dyskusji mam swoją rolę do zrealizowania i muszę wykonać. Teraz wchodzimy na teren gry solo i tutaj zasady zmieniają się o 180stopni. należy pamiętać o różnicy jaka występuje pomiędzy duelem a walka 1vs1 na oRvR. W tym drugim wypadku na dok'a może wystarczą Ci zabawki+burst, ale co stanie się gdy spotkasz tego gracza na duelu? Podam swój przykład jeżeli ja specjalizuje się w solowaniu to przynajmniej tak uważam, że nie ma opcji gdy ktoś mnie /point a ja mu od mówię gdyż "nie mogę użyć tych zabawek" to tylko będzie świadczyło o mojej bezradności do wybranej klasy. Ja nikomu nie bronie duelować się pod full offensem każdy wybiera ścieżkę i stara się pokazać jej najlepsze walory.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quxe
Niemy
Imię w grze: Kyilsaathi (DoK), Kyrrianelle (BG)
|
 |
« Odpowiedz #110 : Czerwiec 04, 2011, 21:42:49 » |
|
Ale dlaczego Mortras zakladasz ze ktoś Ci odmawia duelu z powodu niemożności użycia zabawek?  . A co do rend soula dopadajacego z kilometra - miałam sytuację, gdzie z 'kilometra' dopadały mnie autoataki slayera i innych orderowców, którzy u mnie na monitorze byli conajmniej 130 feetów za mną. To po prostu najnormalniejszy lag, nie wiem jak maja napisane warka, ale rzadko kiedy odbierany obraz jest 'bieżący', nakłada się na to nie tylko lag wynikający z netu, bezposredniej obróbki danych przez Twojego kompa, ale przede wszystkim wynikający ze sposobu transferowania tych danych przez serwer.
|
|
|
|
|
|
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" - Albert Einstein 
|
|
|
DevilWrath
Małomówny
Reputacja: 2
Imię w grze: Fallasleep
|
 |
« Odpowiedz #111 : Czerwiec 06, 2011, 00:01:59 » |
|
Morstas co ty pierniczysz. Jak nie odmowisz duela jesli twoje skille sa na Cdownach? Ofc stajesz do duela przygotowana postacia, a nie w "kazdej chwili i o kazdej porze". A tak w ogole o jakich my tu duelach mowimy? Umawiasz sie z kims na "duele" czy po prostu jak ja spotykasz samotnika w terenie? Bo to zupelnie co innego. Jak duelujesz to masz czas na set up taktyk, moralek etc, a w terenie czasami atak jest kwestia sekundy (czy ktos podjedzie za raz, czy nie). Zgadzam sie z Flamem, WE i WH to klasy typowe na burst, jak ty nie zabilesz pierwszy to "likely you will die". Przynajmniej WE. Ofc nie wale wszystkich moich zabawek na pale i klikam jak matol tylko sobie patrze co przeciwnik robi. Staram sie odpowiednio uzyc skilli do sutuacji, niestety walka z np WH, czy slayerem czasami trwa kilka -kilkanascie sekund, wiec bardzo wazna jest kwestia koncentracji. WH wyskakujacy mi zza wegla jak jade na autopilocie sprawdzajac przy okazji poczte ma prawie 100% szanse mnie ubic w 2 sek. Do tego dochodza rozne buildy ktorymi ludzie graja. Generalnie trzeba przeciwnika poznac zeby znalezc sposob na niego. Jak spotkasz mnie w orvr i zciagniesz w 3sek 3 razy to wcale nie znaczy ze jestes zajebistym WH. Znaczy tyle ze "wykorzystales adventage" i tyle. Stawaj na duele z ta postacia z ktora czesciej przegrywasz i znajdz na nia sposob. Wtedy mozesz sobie wystacic surname "iamthegod". Teraz wiem jak sie nazywasz, wiec zeby rozwijac swoje umiejetnosci bede cie wypatrywac w terenie. Cya:P
|
|
|
|
|
|
Fallasleep WE 100 Latthspell Chosen 80 Symbelmyne Sorc 60
|
|
|
Morstasowa
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #112 : Czerwiec 06, 2011, 16:55:39 » |
|
inaczej chodziło mi o sytuacje gdy na orvr dajesz sobie rade z przeciwnikiem przy pomocy pocketów i potek. Dalej odwołam się do sytuacji walki z dokiem(dps) i teraz przychodzi czas na duel. Stajesz na przeciwko tego dok'a i nie możesz używać pocketów i potek co wtedy? gdy na orvr bazowałeś na burst+pocket melee absorb+crook+potka na absorba+ liczyłeś jeszcze na szczęście aby dużo critów wchodziło. Dobrze wiesz o tym, że powyższa kombinacja i tak sprawdzała się na "sekundy walki". Co teraz zrobić gdy taki dok chce duel? oczywiście możesz go ignorować lub przyjąć walkę i być skazanym na porażkę lub co według mnie najlepsze zmienić całkowicie podejście do walki z takim przeciwnikiem. Zgadzam sie z Flamem, WE i WH to klasy typowe na burst, jak ty nie zabilesz pierwszy to "likely you will die".
Tutaj się nie zgodzę bo ja cały czas udowadniam swoim WH, że jest alternatywa burstu na tych klasach. Powiedz mi jak chcesz zabić tanka w hpregen na burst? może macie jakiś pomysł  prosty przykład przyjdzie na duele Kalisto i gdy Cię /point to co? od razu stwierdzisz "tak nie mam szans to po co w ogóle próbować". czyli trzeba szukać cały czas nowych rozwiązań a nie bazować na tych kto wymyślił jedno i powiedział, że tylko burst na WH jest skuteczny. "Great fights I see out there, maximum usage of WH defensive skills and a bit of help from riposte:P anyway gratz:P" Ciesze się bardzo, że skomentowałeś i obejrzałeś filmik. Wiesz dlaczego riposta znajduje takie wykorzystanie w moim wykonaniu? nie dlatego jak niektórzy twierdzą, że tylko to potrafię tylko dlatego jak słusznie zwróciłeś uwagę w swoim komentarzu o wykorzystaniu do maximum def umiejętności WH. Moje walki nie trwają parę sekund tylko po parę minut tutaj riposta przynosi korzyści. Jeżeli jakiś WH gra na burst to riposta do niczego się nie przyda. Ja osobiście riposty na duelach nie używam tylko pod tanków i rdps. orvr raczej zawsze gdyż muszę być przygotowany na sytuację gdy będę bił tanka to może przyjdzie np. mdps
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2011, 17:09:02 wysłane przez Morstasowa »
|
|
|
|
|
Dagor
Bard
Reputacja: 75
Imię w grze: Dagor
|
 |
« Odpowiedz #113 : Czerwiec 06, 2011, 17:43:24 » |
|
Ciekawe czy byś przyjął duela od doka w heal specu? W sumie można powiedzieć, że to taki def spec dla doka 
|
|
|
|
|
|
 When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
|
|
|
Morstasowa
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #114 : Czerwiec 06, 2011, 17:48:29 » |
|
Ciekawe czy byś przyjął duela od doka w heal specu? W sumie można powiedzieć, że to taki def spec dla doka  oczywiście bo nawet wiem jak się zakończy ten duel  jednym wielkim remisem. Jeżeli będę w off sov to wygrasz prędzej czy później tylko w def secie już będzie remis
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Telaelle
Milczący
Imię w grze: Telaelle, Ristaul
|
 |
« Odpowiedz #115 : Czerwiec 06, 2011, 17:48:50 » |
|
Mi bardzo spodobało się duelowanie z Morstasem w całkiem niecodziennym buildzie. Przez to, że w ogole nie spodziewałem się, że ta klasa tak może to dostałem kilka razy po tyłku bo po prostu ustarte schematy nie działały w tym przypadku. Dzięki temu znowu miałem zabawę szukając inncyh sposobów na pokonanie WH. Byłem zmuszony znów patrzeć na apki, rozsądnie gospodarować skillami itd, dało mi to o wiele większą frajdę niż jakakolwiek "zwykła" walka z WH. I bynajmniej nie było tak, że jak juz wypracowałem technikę w miarę odpowiednią, to wygrywałem bez problemu, nadal była to walka, w której jeden błąd mógł się szybko zemścić i bywało tak, że przegrywałem. Jednak jak mówię, frajdę miałem z tej walki o wiele większą niż zwykłe 10 sekundowe duele z WH  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Morstasowa
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #116 : Czerwiec 06, 2011, 18:35:26 » |
|
Mi bardzo spodobało się duelowanie z Morstasem w całkiem niecodziennym buildzie. Przez to, że w ogole nie spodziewałem się, że ta klasa tak może to dostałem kilka razy po tyłku bo po prostu ustarte schematy nie działały w tym przypadku. Dzięki temu znowu miałem zabawę szukając inncyh sposobów na pokonanie WH. Byłem zmuszony znów patrzeć na apki, rozsądnie gospodarować skillami itd, dało mi to o wiele większą frajdę niż jakakolwiek "zwykła" walka z WH. I bynajmniej nie było tak, że jak juz wypracowałem technikę w miarę odpowiednią, to wygrywałem bez problemu, nadal była to walka, w której jeden błąd mógł się szybko zemścić i bywało tak, że przegrywałem. Jednak jak mówię, frajdę miałem z tej walki o wiele większą niż zwykłe 10 sekundowe duele z WH  . niestety na środę nie będę w stanie wbić jeszcze 80rr teraz trochę mało czasu na granie mam, więc jeszcze nie założe def setu gdzie ten build się najlepiej sprawdza. PTS otwarli gdybyś chciał to można tam się trochę pobawić i zapytaj Kalisto czy ma ochotę  każdy kto ma ochotę na duele to na PTS zawsze mogę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andzik13
Bard
Reputacja: 15
Imię w grze: Maradag
|
 |
« Odpowiedz #117 : Czerwiec 06, 2011, 20:25:17 » |
|
Ja osobiście riposty na duelach nie używam tylko pod tanków i rdps.
Dlaczego pod rdpsow?
|
|
|
|
|
|
"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
|
|
|
DevilWrath
Małomówny
Reputacja: 2
Imię w grze: Fallasleep
|
 |
« Odpowiedz #118 : Czerwiec 06, 2011, 20:59:15 » |
|
Wszystko pieknie ladnie dziala na WH ktory ma wiecej def skill niz np Wiczka. Kiedys probowalem builda na total def i damage z niemitygowalych skilli, ale to byla totalna porazka. Kissy bily po 100, Witchbrew po 200 a riposte po 50:( Gdybym chcial sobie grac klasa gdzie moja walka trwa jakas minute wybral bym tanka, przynajmniej poza solo roam przydalbym sie bardziej w party niz WE. Mnie osobiscie brakuje siphon vitality i buildu z kiss of death. Specowalem sie na aoe i prowadzilem wiczke jak melee DoKa. W sc bylem w stanie zrobic 100k damagu i heala 30k:P, ale te czasy juz nie wroca. Po patchu 142 wszystkie inne opcje dla mdps poza offensive nie ma ja sensu... Chyba ze ktos ma inny pomysl? Jak lol high HP regen build Taransuli:P
|
|
|
|
|
|
Fallasleep WE 100 Latthspell Chosen 80 Symbelmyne Sorc 60
|
|
|
Morstasowa
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #119 : Czerwiec 06, 2011, 21:13:05 » |
|
tutaj się zgodzę, że WE pod względem def to do WH brakuje dużo. Ja tam na SV nie narzekam było a teraz jest co innego. Ja WE na PTS różne opcje testowałem i tą klasą również idzie zrobić coś ciekawego w def ustawieniu. z wh można zrobić całkiem przyjemnego tanka pod 1vs1 który troszkę mocniej bije niż zwykły tank
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|