Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 10, 2012, 22:15:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Buildy SH  (Przeczytany 1684 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Deckard
Mówca

Reputacja: 9

« : Październik 26, 2009, 19:52:07 »

Jako ze czasy radosnego spamowania plinka sie skonczyly,moze mala dyskusja o buildach post 1.3.2 (jesli ktokoliek bedzie zainteresowany... bo SH to elita elit - jak 2 jest na sc,to juz tlok)

hybryda 11/0/11
+sporo przeszkadzajek
+niezly dps
-bardzo APekozerny
-tylko jeden wolny slot taktyk

FullBS/QS
+prawdopodobnie najlepszy ST dps
+najlepsze M4
+APeki w normie.
-kiepskie przeszkadzajki
-stacjonarny
-build jednego skilla
-jeden wolny slot taktyk

QS/ST i QS/BS
+niezly dps
+wiekszosc przeszkadzajek pod reka
+Niskie zuzycie AP
-brak pozadnego finishera

9/13
+wszystkie przeszkadzajki w niezlej formie
+wszechstronnosc
+dosc niska APekozernosc
+bonus dla 2 glownych squigow
-rr
-pozycjonowanie peta

Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
Szyszko
Rozmówca

Reputacja: 3

Imię w grze: Ghupik, Matttiah, Youri

« Odpowiedz #1 : Listopad 07, 2009, 17:38:51 »

Jeśli chodzi o moje komentarze:
-po ostatnich zmianach, kilku bustach dla Magusa (zasłużonych), Marudy i WE nasz Squig herder lekko znerfiony stał się moim zdaniem najgorszym DPS po stronie destruction.
- właściwie żeby skutecznie grać SH trzeba używać innego builda na instancje innego na RvR a innego na SC.
- w dobie wszechobecnego AOE pozostaje tylko spamować RNS z odpowiednią taktyką lub STY tylko że wtedy SH traci trochę sens.
- przestałem praktycznie biegać ze squigiem, potrzeba ciągłego ręcznego zmieniania trybu po zejściu z wilka doprowadza mnie do szału
- na obcięciu skilli CC którymi SH jest bogato obdarzony stracił bardzo dużo.

to tyle jeśli chodzi o moje marudzenie, ale ciężkie czasy dla SH.

Ghupik - SH - Chłopi Chaosu - 50+ RR
Giallar - Chosen - Chłopi Chaosu - 40+ RR
Bimber
Rozmówca

Reputacja: 1

Imię w grze: Bhalin

« Odpowiedz #2 : Listopad 07, 2009, 19:14:04 »

Środkowa ścieżka jest najlepsza Uśmiech

Niestety nie widziałem jeszcze squgia który by w niej latał:P
Szyszko
Rozmówca

« Odpowiedz #3 : Listopad 07, 2009, 20:37:08 »

W teorii środkowa ścieżka nie jest zła, niestety w praktyce wygląda to inaczej bo:
- SH był pomyślany jako RDPS, bonusy takie jak ranged power czy range crit są w tym momencie do bani , a jest ich w setach i sprzęcie sporo:/. Praktycznie każdy dobry łuk ma range crit lub range power.
- pierwsze i trzecie drzewko rozwoju nic w praktyce nie dają mDPS, co oznacza że jak już wykupisz swoje drugie drzewko to około 40 rr zatrzymujesz się w rozwoju jeśli chodzi o skille
- jest oczywiście cała gama problemów które ma ten "mDPS" a które wszyscy znają, brak taktyki na siłę, BARDZO mała różnorodność skilli.
- wejście w Squig Armour - mimo że skill jest instantem to animacja trwa około 2s, co oznacza że jak dojadę do walki muszę zejść z wilka, wejść w Squig Armoura, przywołać squiga lub zmienić tryb squiga. Trochę to za długo trwa :/
- idiotyzmem tego speca jest to że ma zabawki dla squiga do close combatu a specjalizację w ranged squigu.

« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2009, 20:53:57 wysłane przez Szyszko » Zapisane

Bimber
Rozmówca

Reputacja: 1

Imię w grze: Bhalin

« Odpowiedz #4 : Listopad 07, 2009, 21:15:28 »

Mówisz że lipa?

Myślałem że taka zabawa jak SW w assaulcie:P
Deckard
Mówca

« Odpowiedz #5 : Listopad 07, 2009, 21:29:40 »

Fakt,stabbin sobie,BS i QS sobie. Ja SA uzywam wlasciwie wylacznie do kombinacji stun,snare,knockback, zreszta niewiele wiecej tam jest.Bad gass jest poteznym debufem, ale w polaczeniu ze zbugowanym pathingiem peta...niby w 1.3.3 maja to naprawic, ale idealnie by bylo gdyby po prostu zrobili z tego AoE atak.
Do AoE RnS mam stosunek negatywny - 30% na spamowalnym skilu to za duzo. I niestety jest to problem, bo po ostatniej genialnej zmianie SH ma nie ma dobrego ST dmg w zadnym drzewku.Zreszta mysle ze to problem calego balansu - Mythic dazy do zrobienia mirrorow,tyle ze SW ma +20% na skilach i +20% z VoN, wiec logiczne ze podniesli koszt mocnego skila z z drzewka ktorego uzywa wiekszosc SW(zeby uniknac "one shoot mastah"). Ale dlaczego podniesli i SH to nie za bardzo rozumiem. Fanem BS nie jestem od dawna, ale...Znerfili( lub starali sie) AoE,teraz nerfia ST  - WTF?!Nie podoba mi sie nerfienie taktyk, w koncu trzeba sporo poswiecic by jakiejs uzywac.
Obecnie SH,moim zdaniem, jest dalej lepszy lub na podobnym poziomie co magus, ale ale od reszty dpsow dzieli ich sporo. Poza Rotten Arrer i kilkoma debufami mogloby ich nie byc.
@ Bimber - SW w asaultcie moze uzywac ranged speli - SH w SA nie. To tyle w kwesti tego jak to zle ma SW ze stance'ami.

Szyszko
Rozmówca

« Odpowiedz #6 : Listopad 18, 2009, 12:25:12 »

Znudziło mnie już granie na AOE, nie do tego SH był stworzony, więc gram teraz na takim buildzie

http://www.wardb.com/career.aspx?id=8#15:2056:0:0:9:512:29:542:1869:1867:760::::648:649:650:651

Mam jednak pytanie o kilka rad.
1. Zastanawiam się nad 4 taktykę, wkładam tam http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1860 kiedy biegam bez peta, ale z petem nie mogę się jakoś zdecydować i często zmieniam.

2. To jest build na którym będę mógł coś dokupić na 60rr - jak myślicie co? Morale 4, czy może jakiś inny skill

3. Co obecnie jest według was najlepsze do zapewnienie SH AP na skille w drogiej BS bo jest tego trochę
http://www.wardb.com/spell.aspx?id=549
http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1868
http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1869

ja wybrałem trzecią taktykę i wydaje mi się najlepsza.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 12:44:59 wysłane przez Szyszko » Zapisane

Deckard
Mówca

« Odpowiedz #7 : Listopad 24, 2009, 11:00:28 »

Co do ABM to nie przepadam za ta takta- pet daje milego debuffa i dmg (fakt, chyba jednak mniejszy od ABM).  No i drop that,bad gas,run away! wymagaja peta. Ja tego uzywam wlasciwie tylko na niektorych bossach.
Moralka z BS jest super,ale ...
Moim zdaniem BS (1sek Plink konkretnie)potrzebuje wszystkich mozliwych taktyk na zmniejszenie zuzycia APekow. CS jest spoko, natomiast IFYP jest taka sobie. Teoretycznie daje 50 AP, ale trzeba raz ze critnac, dwa pewnie najczesciej uzywany skill to plink,wiec zysk z tego niewielki. Clever recovery.... malo kto doguje strzaly. Teoretycznie ktos z wysokim INI, ale chyba ostatnio niewiele osob stackuje to. (no i przy wysokim Ball tez nie jest latwo zobaczyc "evade")IMO najlepiej dac CS i IFYP.Ale i tak APeki leca w tempie zastraszajacym.
Posted on: Listopad 18, 2009, 20:12:38
A jeszcze mi sie przypomnialo - warto zebrac tome taktyki - niektore daja 10% mniejsze zuzycie APekow.

GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #8 : Listopad 24, 2009, 14:27:25 »

A jeszcze mi sie przypomnialo - warto zebrac tome taktyki - niektore daja 10% mniejsze zuzycie APekow.

A one nie są czasem liczone tylko przy walce z mobami?

Join the herd.
Deckard
Mówca

« Odpowiedz #9 : Listopad 24, 2009, 15:15:34 »

Sa. Ale takta -10%AP na dwarfy/elfy/ludzi przyda sie na mobki z BO/keep.
Nie mowie ze to rozwiazanie wszystkich problemow, ale jak mozna miec i z niczym to nie koliduje - to czemu nie?
No i na PvE (ktore tez czasem sie robi,nawet jak ktos zdeklarowanym przeciwnikiem jest - chocby dla locka) te 10% tez sie przyda.

Hong10
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Rimsof

« Odpowiedz #10 : Sierpień 02, 2011, 02:33:39 »

Hej, co mi poradzicie o tym buildzie ?

http://builder.arsenalofwar.com/CareerBuilder.aspx?Class=SH#13;7;0;13:11:9:5:;5:7:;;5524:5519:5508:5507:;5511:5505:5515:5516:

http://builder.arsenalofwar.com/RenownBuilder.aspx#00034002002000000000000000

oraz powie mi ktoś jak i gdzie zrobić questy na taktyki z liceum do AP itd itp ? Z góry dzięki .

warius
Małomówny

Imię w grze: Ostupam

« Odpowiedz #11 : Sierpień 02, 2011, 15:40:31 »

Hej, co mi poradzicie o tym buildzie ?

http://builder.arsenalofwar.com/CareerBuilder.aspx?Class=SH#13;7;0;13:11:9:5:;5:7:;;5524:5519:5508:5507:;5511:5505:5515:5516:

http://builder.arsenalofwar.com/RenownBuilder.aspx#00034002002000000000000000

oraz powie mi ktoś jak i gdzie zrobić questy na taktyki z liceum do AP itd itp ? Z góry dzięki .

zamiast wounds i tafa lepiej wziąć weapon skill bez WS Twój dmg co najmniej średni. Nigdy nie grałem w ścieżce big shooting ale skill fiinishem off wydaję mi się z 2 sek castem zupełnie nie przydatny gdyż w ciągu 2 sek albo cel zginie, albo Cię zabije, albo ktoś go uleczy więc szansa na zadanie porządnego hita wydaje się tu minimalna, lepiej podciągnąć quick shooting do debuffa na heala.

ps. jeśli zamierzasz grać w grupie/wb to zrezygnuj w ogóle z big shooting i zainwestuj w bad gas, wtedy na coś się przydasz w warbandzie Mrugnięcie

Hong10
Niemy

Imię w grze: Rimsof

« Odpowiedz #12 : Sierpień 02, 2011, 21:27:29 »

Dzięki za rade, na pewno się przyda  Mrugnięcie

PS. bardziej wole samemu sobie zabić, już magusem się nagrałem w warbandzie Język

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Styczeń 22, 2012, 15:39:05