Revo
Niemy
Reputacja: 0
|
 |
« : Październik 17, 2009, 20:43:43 » |
|
Witam, To mój pierwszy post na tym forum. Przymierzam się właśnie do kupna Warhammera, a piszę ponieważ chciałbym się co nie co dowiedzieć o rozgrywce PvP/RvR w tej grze, czegoś więcej niż piszą "recenzje pod publikę" czy też propaganda Mythica, czyli jakieś bardziej subiektywne odczucia tych z Was, którzy sporo już się nagrali i wiedzą co i jak.  Obecnie gram w WoWa i tamtejsze "RvR" jest po prostu śmieszne. Gra się solo bo nie ma z kim a większość czasu spędza się nie na graniu ale na czekaniu na respawn, jeżdżeniu do pola bitwy czy też czekaniu aż zejdzie z ciebie stun czy inny crowd control (z reguły wcześniej się i tak zdycha). A twoi przeciwnicy od czasu do czasu dostają heala i nagle skaczą od 20% zycia do 100%, choć sam heala dostajesz jak jest święto. Mało kontroli nad walka no i oczywiście zero kontroli nad rezultatem całej bitwy, chaos coś jak chłopska rewolucja. Natomiast czego ja szukam to gry bardziej taktycznej, gdzie można zbudować grupę graczy, społeczność, klan i razem powalczyć i faktycznie mieć jakąś kontrolę nad zwycięstwem i móc być z niego dumnym, a także gdzie sama walka faktycznie trochę trwa i daje pole do popisu, wykazania się umiejętnościami i doświadczeniem, a nie tylko kto szybciej wciśnie 123, kto dłużej farmił gear oraz która strona ma więcej nieśmiertelnych healerów (czyli tych ubranych w gear z pvp którzy emanują aurą "nie jesteś w stanie zabić tego celu nawet jak się gwiazdy ułożą więc idz i najlepiej skocz z klifu"), co sprawia że możesz równie dobrze iść napić się herbatki i przyjść kiedy się cały żart zakończy. Tak więc powiedzcie mi, czy Warhammer jest wart moich pieniędzy, czy też jest to kolejny smutny klon WoWa, gdzie króluje chłopska rewolucja, emo-dziedziaki i kompletny brak współpracy czy balansu. I tak a propo, czy jest jakiś serwer którzy zrzesza większość naszych polskich graczy? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Urkhad
Gawędziarz
1vs1 master
Reputacja: 4
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 17, 2009, 21:59:10 » |
|
To czego byś chciał, teorytycznie znajdziesz w WARze. Praktycznie jednak możesz czuć pewnien niesmak, np. gdy nagle po masie lagów okazuje się, że jesteś martwy a nad tobą przejeżdża pociąg przeciwników. Teorytycznie jednak, wszystko jest idelane. 
|
|
|
|
|
|
The Camper.
|
|
|
Tekriss
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 17, 2009, 22:45:02 » |
|
A ja odpowiem ci, drogi przyjacielu następująco:  WAR to po prostu to czego szukasz!  Tak mi się przynajmniej wydaje po lekturze twojej pisemnej wypowiedzi 
|
|
|
|
|
|
,,Miarą sukcesu jest krew- Twoja lub wroga.''
|
|
|
Revo
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 17, 2009, 23:28:19 » |
|
Ironia mi nie jest potrzebna, bardziej fakty. Ale doceniam i dziękuję za inicjatywę! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 18, 2009, 02:15:00 » |
|
WAR kręci się wokół organizacji i współpracy. Jeden zorganizowany warband (24 osoby) gdzie wszyscy są na ventrilo lub innym teamspeaku, mają rozsądny level i sprzęt oraz są w odpowiednich proporcjach (po 2 healerów na party, minumum jeden tak, 2-3 dpsów) jest w stanie pokonać kazdą ilość zebranych przypadkowo graczy w warbandach typu PUG.
Znajdź sobie dobrą gildię na serwerze gdzie jest względna równowaga, lub Twoja strona przegrywa i będziesz się genialnie bawił.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MGGG
Mówca
Reputacja: 15
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 18, 2009, 08:35:17 » |
|
Gear nie ma az tak duzego znaczenia w WAR, jak w innych MMO. Oczywiscie warto miec dobry gear, ale juz sredni (podstawowe sety T4) wystarczy, zeby dobrze i skutecznie sie bawic. Dodam, że gear PvP sie nie farmi. Za zabicie innych graczy dostajesz cresty, za ktore kupujsz czesci zbroi. Przy duzych walkach, jak spotyka sie kilkadziesta osob na kilkadziesta nie ma miejsce na finezje. Decyduje brutalna siłą, tak wiec sporo graczy stawia na zdolnosci AoE (1,2,3  . Dodam, że nie ma w WAR piekniejszego widoku, jak wjechanie w tył sił przeciwnika na jego miękkie cele 
|
|
|
|
|
|
unplagged
|
|
|
Artein
Bard
Ravens
Reputacja: 37
Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 18, 2009, 10:15:47 » |
|
Dodam, że gear PvP sie nie farmi. Za zabicie innych graczy dostajesz cresty, za ktore kupujsz czesci zbroi.
Crestów potrzeba kilkanaście-kilkadziesiąt na jeden item, czyli jednak się farmi. Poza tym bardzo często sprzęt z instancji jest lepszy w PvP od "gearu PvP".
|
|
|
|
|
|
414, never forget
|
|
|
Tekriss
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 18, 2009, 13:42:00 » |
|
Nie wydaje mi się by stwierdzenie "farmienia" względem zabijania postaci graczy było dobrym sformułowaniem.  Nie potrafię tego uzasadnić, po prostu nie podoba mi się fonetycznie I psuje pojęcie PvP oraz RvR... ;] Może dlatego, że "farmienie" zwykle odnosi się do grindu na mobach? 
|
|
|
|
|
|
,,Miarą sukcesu jest krew- Twoja lub wroga.''
|
|
|
Artein
Bard
Ravens
Reputacja: 37
Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 18, 2009, 22:10:23 » |
|
Phi, nie raz nie dwa farmiło się Order, czy to na sc, czy to na stolicach, czy to na zwykłym RvR.
Nie raz, nie dwa również było się farmionym przez Order....
|
|
|
|
|
|
414, never forget
|
|
|
Fireforge
Gawędziarz
Reputacja: 5
Imię w grze: Zikrin, Mongrig
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 19, 2009, 15:35:22 » |
|
Natomiast czego ja szukam to gry bardziej taktycznej, gdzie można zbudować grupę graczy, społeczność, klan i razem powalczyć i faktycznie mieć jakąś kontrolę nad zwycięstwem i móc być z niego dumnym, a także gdzie sama walka faktycznie trochę trwa i daje pole do popisu, wykazania się umiejętnościami i doświadczeniem, a nie tylko kto szybciej wciśnie 123, kto dłużej farmił gear oraz która strona ma więcej nieśmiertelnych healerów (czyli tych ubranych w gear z pvp którzy emanują aurą "nie jesteś w stanie zabić tego celu nawet jak się gwiazdy ułożą więc idz i najlepiej skocz z klifu"), co sprawia że możesz równie dobrze iść napić się herbatki i przyjść kiedy się cały żart zakończy. W WARku znajdziesz odrobinę taktyki, zwłaszcza jak uda Ci się dołączyć do dobrze zgranej gildii która posiada kanał na mumblu/ventrillo, odnośnie walki - na KA czegoś takiego jak długa walka nie uświadczysz - grając orderem jesteś po prostu wałkowany przez tłumy tępych zielonych z domieszką czarnuchów i chaosowych pokrętów  , nieważne wtedy czy masz gildię czy nie - conajwyżej postoicie troszkę dłużej ale i tak rezultat końcowy jest ten sam. Sety, sprzęt faktycznie nie są tutaj sprawą przesądzającą o zwycięstwie/porażce, liczą się głównie umiejętności i klasa którą grasz - zagraj choosenem lub dokiem - rozwalisz wszystko na polu walki, takie moje zdanie. Reasumując- nieważne co byś robił, gdzie był i jak był ubrany - liczy się tylko ZERG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 19, 2009, 15:50:55 » |
|
Kówiąc o sensownym sprzecie miałem na myśli jakieś conquerory czy sentinele zamiast zielonego syfu  A zdobywa się to niejako przy okazji w okolicach osiągnięcia 40tego levelu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MGGG
Mówca
Reputacja: 15
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 19, 2009, 16:18:58 » |
|
Reasumując- nieważne co byś robił, gdzie był i jak był ubrany - liczy się tylko ZERG!
.... zapłakał żołnierz pod Verden  to wojna, oczywiście, że liczy się przede wszystkim liczba szabel.
|
|
|
|
|
|
unplagged
|
|
|
WarNew
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 11, 2010, 11:45:02 » |
|
To juz chyba wiesz patrząc po dacie posta. Ale dla innchy którzy chcą zadac to pytanie jeszcze raz to odpowiem tutaj.Na dzień dzisiejszy/ Wyglada zajebiście..  To wszystko czego szukasz tam jest.Co do lagów to sprawa indywidualna i łacza pewnie.Ja nie mam lagów żeby po mnie biegali.Nawet jak tłuczemy się w dyużych grupach i przewalamy się po lasach i zamkach zdobywając i odbijając raz tu raz tam a raz cała ekipa oszłomów ( jak ja  ) leci na inna kraina i dalej walczy ! Akórat ja gram teraz na Badlands. No i tak to wszystko wygląda ze od 2 dnich spałem tylko 3 godziny....wlaśnie wstałem ..dojdę do siebie i lecę tłuc się od nowa..Aha polecam zaopatrzyc się w SUBBUFFER i dac prawie na maxa  Jak napierdzielają 4 armaty kiedy bronimy obozu ..to można odlecieć ..wszystko dudni..nawet szklanki w kuchni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Reputacja: 28
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 11, 2010, 17:34:15 » |
|
Wyglada zajebiście..  To wszystko czego szukasz tam jest.Co do lagów to sprawa indywidualna i łacza pewnie.Ja nie mam lagów żeby po mnie biegali.Nawet jak tłuczemy się w dyużych grupach i przewalamy się po lasach i zamkach zdobywając i odbijając raz tu raz tam a raz cała ekipa oszłomów ( jak ja  ) leci na inna kraina i dalej walczy ! Akórat ja gram teraz na Badlands. No i tak to wszystko wygląda ze od 2 dnich spałem tylko 3 godziny....wlaśnie wstałem ..dojdę do siebie i lecę tłuc się od nowa..Aha polecam zaopatrzyc się w SUBBUFFER i dac prawie na maxa  Jak napierdzielają 4 armaty kiedy bronimy obozu ..to można odlecieć ..wszystko dudni..nawet szklanki w kuchni  Po pierwsze:  Po drugie: Sprawa lagów to sprawa silnika gry, serwery od dłuższego czasu mają się nieco lepiej. I napisz o jakich dużych grupach mówisz, bo gra w T3 to nie wyznacznik jakości serwera. Jeśli nie walczyłeś przynajmniej w dwustu osobowej bitwie, to nie masz pojęcia o jakości serwera.
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 11, 2010, 17:38:25 » |
|
chyba poszukam addona do automatycznego zamykania postów po 2 miesiącach od ostatniej odpowiedzi LOCK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|