Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 06:25:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wiedźmin 2  (Przeczytany 2359 razy)
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #30 : Maj 20, 2011, 17:03:00 »

Średnio? 5-6 to jest ocena średnia. Inna sprawa, że masa fanbojostwa obu tytułów (że nie wspomnę o koczujących u CDP redaktorach, co to pierwsi na świecie mogli wystawić 9+), zawyżająca oceny, skutecznie utrudnia poznanie jakości gry na podstawie oceny.

Inna sprawa to dziwny system oceniania: albo 1-3, albo 7-10. Każda ocena pomiędzy tym przedziałem automatycznie jest oceną z pierwszego przedziału. Syf i patologia.

Join the herd.
Lehtr
Gawędziarz

Reputacja: 6

Imię w grze: Vrask

« Odpowiedz #31 : Maj 20, 2011, 17:31:02 »

Wszystko zależy od punktu widzenia, średnia moim zdaniem gra jaką jest DA2 w większości rankingów dostaje 8, więc ciekaw jestem czy wieźmin 2 też jest tylko takim średniakiem:D
Deckard
Mówca

Reputacja: 9

« Odpowiedz #32 : Maj 20, 2011, 17:36:37 »

Na tę chwilę oceniłbym W2 na 8,5. Grafika i audio świetne, fabuła w sumie ciekawa, ale zbyt krótka rozgrywka oraz masa baboli (w tym nawet niemożność ukończenia jednego z zadań) i udziwnień powodują taką, a nie inną ocenę z mojej strony.
A jakiej grze wystawiłbyś 10?
Ja tam wieśniakowi 2 dałbym 9,5 - ujemne punkty za sterowanie i czasem sztucznie zawyżany poziom trudności (ale to pierwsza gra od wieeelu lat, gdzie tyle razy musiałem ładować sejwa po zgonie. I podobało mi się to!). Baboli wielu nie spotkałem, zresztą jaka gra ich nie ma na starcie.

Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #33 : Maj 20, 2011, 18:05:58 »

A co to ma do rzeczy?

Fabuła mnie nie zachwyciła (ba, jak się zastanowić to intryga jest przewidywalna aż do bólu, tak prosta, że człowiek nie wziąłby jej pod uwagę), baboli znalazłem sporo i mniejszych i większych (i tłumaczenie, że każda gra ma takowe nie przemawia do mnie).

Content w porównaniu do W1 też tak sobie wypada. Owszem jest ładniej (no kurczę, przecież to kilka lat minęło, a i wtedy używali starej Aurory, więc nowy silnik musiał być), dźwięk też super. Ale już np. liczba potworów w porównaniu do jedynki budzi uśmiech politowania (co ciekawsze potwory występują w liczbie 1-2, a tak to spam 3 rodzajów (z dwoma, rzadziej trzema podrodzajami)). Gra jest sporo krótsza od jedynki.

Czy to znaczy, że W2 jest zły? A gdzież tam! To kawał bardzo dobrego rpga, ale nie jest taką rewolucją, jaką był W1, co niestety usilnie stara się wmówić wszystkim naokoło (dobre bo polskie!).

DA2 oceniłbym niżej niż W2. A to, że w większości rankingów otrzymuje 8 pokazuje po prostu, jak ludziom wypaczył się system oceniania.

Niech ci będzie z tą oceną. Gry zasługującej na 10 nie spotkałem, natomiast 9,5 wystawiłbym pierwszemu Wieśkowi (choć też bym się wahał pomiędzy 9 a 9,5, to jednak bliżej mu tej drugiej oceny).

Join the herd.
malacar
Gość
« Odpowiedz #34 : Maj 20, 2011, 18:16:54 »

RDR
virtusek
Bard

Reputacja: 16

Imię w grze: Wirtus, Ganna

« Odpowiedz #35 : Maj 20, 2011, 18:40:46 »

Tetris.

Ogolnie wlasnie zaczynam w2 - jedynak dla mnie byla dobra, ale nie jakas super dobra - mozliwosci (a raczej ich brak) silnika dawalo sie bardzo odczuc.
Teraz niby jest nieco lepiej... Dzwiek i grafika narazie super -> ciagle jednak obecne denerwujace kopiowanie fragmentów fabuly/zadań/wypowiedzi ect na zywca z ksiazek...
Jaskier
Mówca

Reputacja: 22

Imię w grze: Emnelrith

« Odpowiedz #36 : Czerwiec 09, 2011, 10:47:44 »

Ja własnie skończyłem pierwszy raz i bardzo mi się podobało. Poziom trudności to dośc skomplikowana sprawa - wydaje się, jakby gra była duzo trudniejsza na poczatku a potem coraz łatwiejsza. Zaczałem jednak grać drugi raz i to co za pierwszym razem sprawiało mi trudnośc teraz przechodze z marszy i bez żadnego problemu na tym samym poziomie trudności. Trzeba po prostu opanować system walki. Problemem jedynki było też to że gra była po prostu za łatwa (nawet na najwyzszym poziomie) - fajnie, że postarali się o to, żeby tu tego nie było.
Mniejsza ilość potworów tez mi odpowiada - łażenia po bagnach i wycinanie 100 utopców na godzinę w jedynce było bardzo upierdliwe - tutaj walki nadal nie są łatwe.
Mam wersję z angielskim voiceactingiem oraz polskimi napisami i wyraźnie widac, ze tym razem stworzono najpierw kwestie angielskie a potem je przetłumaczono na polski (nie wiem czy takie same linie dialogowe są w polskiej wersji mówionej), przez co ta pierwsza wypada naprawdę świetnie.

Gdyby nie te upierdliwe drzwi, trwające tyle co obiad picie eliksirów i ograniczenia silnika sprawiajace, ze nie sposób wejść na 5-cio centymetrowe pozwyzszenie dałbym grze 10. Ale 9 bez problemu.

ps. nie wiem jaki problem macie z fabułą? Mnie tam odpowiadała. I nie - nie jestem taki genialny, zeby domyslić się całej intrygi jeszcze w 1 akcie.

Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 15, 2012, 06:58:34