Mentasyn
Małomówny
Reputacja: 2
Imię w grze: Mentasyn
|
 |
« : Sierpień 25, 2009, 12:58:46 » |
|
Wystartowała open beta gry MMO Fallen Earth osadzona w klimatach post-atomowej apokalipsy (Fallout się kłania). Beta do ściągnięcia na fileplanet (trzeba posiadać konto - takie samo jak do gamespy jak ktoś miał wcześniej). Póki co fajnie się gra, chociaż mam dopiero 6 level. W skrócie pojazdy i konie do przemieszczania, wszystko można wykonać samemu, 0 fantasy tylko pistolety  I resztę trzeba zobaczyć samemu. Link do gamesite www.fallenearth.com Miłego testowania jeśli ktoś się zdecyduje na testy. Pozdro,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bagrik
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Bagrik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 28, 2009, 13:22:05 » |
|
Właśnie ściągam tego klienta. Nie powiem trochę waży. Ale wydaję się, że gra może trochę zaoferować zanim wyjdzie w końcu kiedyś upragnione przeze mnie Fallout MMO. Jak skończe ściągać to zapodam wrażenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amuntsen
Małomówny
Reputacja: 2
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 28, 2009, 16:01:49 » |
|
Jak wyglądają w tym walki? Jak się sprawuje FPS o którym piszą na stronie?
|
|
|
|
|
|
No one talks more passionately about his rights than he who in the depths of his soul doubts whether he has any.
|
|
|
Deckard
Mówca
Reputacja: 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 28, 2009, 17:01:04 » |
|
Troche przypomina System Shock - celujesz "mniejwiecej" a reszta jest liczona ze skili. Mozna miec kilka rodzajow broni (sa magazynki z czasem przeladowania) w podrecznym uzyciu. Calosc przypomina troche Tabula Rasa, tyle ze bez zwiekszenia szans w walce przez kucniecie/oslone. RPG FPS z bronia palna sprawdza sie moim zdaniem zabawnie - biegaja sztywne ludki dookola i probuja trafic przeciwnika... komicznie to wyglada. No i grafa mocna strona FE nie jest...
|
|
|
|
|
|
Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
|
|
|
|
Zachar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 28, 2009, 17:08:55 » |
|
"I have a bad feeling about this."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deckard
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 28, 2009, 17:21:35 » |
|
IMO slusznie. Co do fallouta mmo tez mam kiepskie przeczucia (F3 to mim zdaniem porazka...Bethesda nie potrafi robic gier fajnych dla mnie). Jakby chlopaki z Interplaya sie za to wzieli,ech...marzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piorunes
Gawędziarz
Reputacja: 5
Imię w grze: Piorunes
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 28, 2009, 19:37:57 » |
|
Ściągam, muszę to zobaczyć samemu. ponad 4 giga to trochę jest, ale ściągnąłem już 1/3. Ktoś kto gra mógłby napisać coś więcej?
|
|
|
|
|
|
"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."  
|
|
|
Culwch
Rozmówca
Reputacja: 4
Imię w grze: Adhernar, Borchardt, Lornanandar
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 28, 2009, 22:27:43 » |
|
Ja na przykład grać w to nie mogę. Wywala mnie średnio co 10 minut. Rozumiem, że to beta, ale tak częste wyloty to raczej nie w becie która za parę dni zamienia się w retail?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deckard
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 29, 2009, 00:17:30 » |
|
Gralem w closed bete. Uwielbiam klimaty postap. Fallout 1,2 to najlepsze cRPG jakie zostaly wydane. Fallen Earth jest po prostu kiepski. Pelny bugow, idiotyzmow i sztucznej walki. Jakby zrobili to w niezlym 2d i ciekawym systemem walki byloby moze ciekawie. W 3d i pseudo FPS (FPS nie nadaje sie do gier MMORPG...)to gra niewarta subskrybcji. Zmarnowany czas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artein
Bard
Ravens
Reputacja: 37
Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 29, 2009, 00:26:02 » |
|
Aż sobie ściągnę. Lubię takie eFPeeSoeRPeGi jak Deus Ex, Bloodlines, Fallout 3 czy Mass Effect.
|
|
|
|
|
|
414, never forget
|
|
|
Ygethmor
Małomówny
Reputacja: 1
Imię w grze: Ygethmor (magus), Narkull (chosen), Urghuel (sorcerer).
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 29, 2009, 07:08:39 » |
|
Fallout MMORPG prawdopodobnie będzie, gdzieś wyczytałem, że z twórcami współpracuje autor oryginalnego fallouta ale nie wiem ile w tym prawdy  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deckard
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 09, 2009, 14:54:58 » |
|
Troche znudzony WARem postanowilem dac FE szanse. Kupilem na stronie klucz (50$+ 30 dni gratis +quad lub kon) oplacilem miesieczny abonament (15$) sciagnalem pliki (calkiem sporo) i stworzylem sobie dzielnego pogromce pustkowi. Grafika postaci na dobrym,nawet bardzodobrym poziomie (customizacja,fryzury,tekstury itd ) animacja dalej troche nienaturalnie sztywna, ale nie jest zle.Grafika swiata to niestety gorsza para kaloszy - klimat jak z fpsow sprzed dobrych paru lat. Ogolnie da sie zyc, zreszta grafika w rpg to nie jakas super wazna sprawa. UI zrobione na podstawie modyfikowalnych okienek - mozna przeciagac,zmniejszac,zwiekszac itd. Calkiem ok. Muzyka bez przebojow,ale zeby nie bola. Ot,muzyka jak muzyka. Craftingsuper. Wlasciwie wszystko da sie zrobic samemu, pustkowia sa pelne smieci ktore mozna przerobic na cos uzytecznego. Mnostwo rzeczy do zrobienia,system zalerznosci... po prostu super. WalkaRozwiazana jak w TR - wchodi sie w tryb walki i mozna atakowac jak w FPP lub TPP.Caly czas pod reka kilka typow broni (np. najpierw strzal kontrolny z karabinu, potem jak mobek podbiegnie dokonczyc mozna sztacheta z plotu).Zasadniczo ok, tylko troche nienaturalne ruchy postaci.No i ciekaw jestem jak sie sprawdzi w PvP. Rozwoj postaciPelna swoboda, ale zeby osiagnac max w jednym,trzeba poswiecic cos innego. Skile,mutacje (taka "magia" postap),wybor spory. Co robic?A co sie chce. Mozna robic misje (questy jak questy - nic super nowego) mozna jezdzic po puskowiu zbierajac smieci,roslinki i kopiac skalki, a najlepiej wszystkiego po trochu.Wlasciwie wszystko co potrzeba na poczatku mozna zrobic samemu (wlacznie ze stara chabeta) Ogolnie gra sie calkiem ok. Zobacze czy pozniej gra sie nie nudzi, ale w zalewie objective based mmo FE jest mila odmiana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
34L
Rozmówca
Reputacja: 1
Imię w grze: Isuel, Draxxa, Hernald
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 28, 2011, 13:12:34 » |
|
Pax! Pogrywa ktoś z was w tę gierkę ?? PM do mnie jak coś.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|