Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 23, 2012, 05:21:05 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Świadomy wybór servera udany pierwszy kotnakt z grą początek wspaniałej przygody  (Przeczytany 1096 razy)
fantasztik
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Bloodyn

« : Kwiecień 17, 2009, 14:04:47 »

17 kwietnia 2009 (wiem, posty są datowane, ale nie każdy zwraca na nie uwagę w przeciwieństwie do samej treści)

Mój debitu, więc jeśli dubluję jakiś wątek lub popełniam jakiekolwiek inne błędy, proszę o wyrozumiałość.  Zawstydzony Jeśli istnieje choć cień szansy, że może on cieszyć sie powodzeniem, proszę autorów wypowiedzi o dodatkowe podkreślanie na ich początku ich dat, co uważam za bardzo istotne dla nowych czytelników w przypadku tematów o ogromnej liczbie postów,a dynamicznych, nieponadczasowych.

Po 10dniowym Trialu zdecydowałem się na zakup gry. Ze względu na specyfikę Triala grałem dotychczas na serverach Karak-Norn i Karak-Azgal. Zanim trafiłem na forum zdążyłem usłyszeć już "wiele" o K8P, gdzie zamierzam stanąć po stronie Order. Mam ambicje naprawdę poznać grę, dlatego oczekuje propozycji serverów, na których warto zagrać Destruction. Ze względu na małą znajomość gry i doświadczenie w RPG bliskie zeru, preferuję servery typu Core, niekoniecznie zbalansowane, ale wiadomo bez przesady Mrugnięcie Podobnie jak wielu grających w MMO mam nie najlepsze wspomnienia z typowo "polskimi" serverami.

Będę niezmiernie wdzięczny za propozycje, mające na względzie to co napisałem wyżej, a wysunięte przez bardziej doświadczonych graczy.

Trochę offtopowo, a dla wszystkich, którzy zaczynają grę z podobnym podejściem. Zamierzam grać: Order: main - ib/alt - wp z odpowiednio craftami tm + salv/scav, Destruction: main -  shaman/zealot /alt - choppa z craftami apothecary/cultivation. Wybory uzasadniam: ib - subiektywnie kupa frajdy, klimat, wp - wielu i moim zdaniem op + potrzebny(?) alt pod tm, na któryś ze skilli "do zbierania", shaman/zealot - subiektywnie frajda i klimat, choppa - podobnie jak wp. Osobiście nie podeszła mi dotychczas żadna z klas rdps, ale mimo wszystko uważam, że taki zestaw charów i craftów pomoże w lepszym poznaniu WARa i doprowadzić może do wybrania tej najwłaściwszej dla siebie postaci, a także poznania przeciwnika  Duży uśmiech

W razie gdyby coś mi się przypomniało będę edytował, a za wszystkie uchybienia z góry przepraszam i pozdrawiam.

Czy istnieje mozliwość transferu trialowych postaci z Norna na K8P? Jeszcze nie upgradowałem konta, w profilu na war-europe box character transfer mam siwy  Mrugnięcie (pytam co bym wiedział, czy uprgadowac wygaslego juz triala i wtedy spokojnie przerzuce sobie Ordery na K8P, czy zalożyc nowego triala, upgradowac, zrobic remake postaci od 0 i miec te 40 dni)

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 18:56:08 wysłane przez fantasztik » Zapisane
Anadim
Mówca

Reputacja: 20

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 18, 2009, 08:59:14 »

Ja bym raczej nowego triala zrobił. I zanim zrobisz postać od razu upgraduj do pełnej wersji.

Core nie oznacza nie RPG. Jedyny (ostatni) RPG serwer europejski (Bulrok) jest właśnie "Core". http://forum.warhammeronline.pl/index.php/topic,227.2925.html  tu masz kilka opisów czym konkretnie są poszczególne typy serwerów

Crafting: Weź talisman making + scavenging na main i salvaging na alcie. Scav jest zbieractwem z mobków i żeby go dobrze rozwinąć i wykorzystać potrzebujesz levelu (main). Salvaging polega na rozbijaniu itemów które możesz sonbie przesyłać na alta.

Co do aptekarstwa to ci nie pomogę jakoże nie znam specyfiki Butcheringu ( nie wiem co dropi).

Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.

"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
Gerdhard
Rozmówca

Za krew naszych Ojców

Reputacja: 6

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 18, 2009, 09:18:06 »

Zapraszamy na K8P jest wiel porządnych polskich gildii napewno coś znajdziesz pozdrawiam Chichot

anownim
Milczący

Reputacja: 1

Imię w grze: Zogg

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 18, 2009, 15:14:54 »

Kolega poleca K8P...a ja moge polecic Ci Karak-Azgal dla postaci z Destro Uśmiech Przyda nam sie zaszczyk swierzej krwi ^^

Dzień śmierci uzasadnia ludzkie życie.
Paradoks
Rozmówca

Waaagh!

Reputacja: 1

Imię w grze: Derkaderka, Groggor

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 18, 2009, 19:00:04 »

Destro na Eltharionie proponuję - destro płacze strasznie, że jest młócone, ale tak naprawdę sytuacja jest dość dobra i raz oni nas, raz my ich. Serwer jest ludny i nie ma problemu ani ze scenariuszami, ani z zebraniem ekipy do PQ czy wspólnego questowania, rvr jako się rzekło jest w miarę zbalansowany, więc i powalczyć można.

Serwer jest orvr, więc można się natknąć na wyższe ranki po przeciwnej stronie, jednak nie jest to aż tak nagminne, żeby bardzo przeszkadzało.

No i jeśli będziesz miał greenskinów, to zapraszam do gildii - Green Iz Best, pure greenskinowa, international (jest trochę Polaków, ale nie większość gildii), jeszcze świeża, ale szybko się rozwijająca Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 19:02:10 wysłane przez Paradoks » Zapisane

XMAT Xergon
Rozmówca

Carpe Diem / VooDoo people

Reputacja: 7

Imię w grze: Xergon / Xergov / Xergok

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 18, 2009, 21:57:55 »

Burlok jest dość specyficznym i kameralnym serwerem, jego przyszłość nie jest pewna, ale uważam, że pozostanie jako jedyny serwer Core RP. Jest tu mnóstwo frajdy i nie ma dużo hardcore/nolifowania, aczkolwiek można spotkać pewną ilość takich graczy. Obecnie Order ma przewagę (prawie codziennie bijemy w mury Destro). Co do klimatu to po obu stronach myślę, że jest dość miła i zabawna amtosfera (chodź i tak nic nie pobije speciala w wykonaniu gobbasów Spoko).

Aktualnie robimy z kilkoma znajomym z Burloka alty na Eltharionie po stronie Destruction (szukamy wyzwania i jeszcze więcej frajdy pod sztandarem gildii "Ekipa Mocnego Jebniencia" Spoko ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu). To tutaj Order pierwszy zdobył strolice Destro.

Na K8P-ie proponwałbym chyba stanąć po stronie Orderu (jeśli też szukasz wyzwania), jak narazie to tam Destro pierwsze pokonało Karola Franza Mrugnięcie.

CZŁOWIEK CZŁOWIEKA CZŁOWIEKIEM CZŁOWIECZY
"Krew pokonanych zmienia często barwy zwycięzcy" "Kapitulacja to próba ocalenia wszystkiego, oprócz honoru"
fantasztik
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Bloodyn

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 19, 2009, 20:48:35 »

Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Nie było mnie od czasu założenia tematu i problem rozwiązał się, to jest założyłem nowego triala i od razu upgradowałem. Na dziś dzień mam na k8p lvl5 wp, lvl7ib i na azgalu lvl11sham. Pozdrawiam  Uśmiech
Selraten
Rozmówca

Reputacja: 5

Imię w grze: Selraten / Cpunek/ Uglyduck / Ownmachina

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 20, 2009, 11:10:24 »

ja osobiscie polecam oRvR. Bo na t3 czasem nudno ciezko ludzi na core zorganizować zeby komus coś się chciało.

Bright Wizards don't die. They just go to warcamp to retake a quest.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 25, 2012, 13:32:51