Selraten
Rozmówca
Reputacja: 5
Imię w grze: Selraten / Cpunek/ Uglyduck / Ownmachina
|
 |
« : Marzec 29, 2009, 23:16:54 » |
|
nie będę dużo pisał od razu do sedna:
Bierzesz swoje party/warband gildyjne czy jakie tam chcesz, jesteś mDPSem, posiadasz potke na rezowanie/24lvl gildii i masz sztandar. Przechodzisz mDPSem przez pierwszy mur, reszta Twoich kumpli ginie (od broniacych NPCów), wchodzisz na mur (w sumie nie musisz bo przez mur tez działa ;P, ale żeby było to mniej 'exploitowe') i rezujesz healera, Healer wstaje przy Tobie i wskrzesza reszte. Powinno to trwac jakieś 2 minuty wiec mDPSem idziesz do postern doora do zamku wlasciwego. Robisz to samo i juz masz całe party/warband w sali lorda bez ubijania drzwi.
Edit: z niektórych murów nie da sie wskrzesić sztandarem bo jest out of range.
uważacie, że to exploit? czy nie? Ja osobiście uważam, że exploitem to nie jest, LECZ jesli to nie exploit to trzeba zapobiec jakoś obcinając skille, wzmacniając NPCe aby mozna coś takiego było zrobić. Niestety nie mam pomysłu w jaki sposób można to zrobić.
|
|
|
|
|
|
Bright Wizards don't die. They just go to warcamp to retake a quest.
|
|
|
Pluszowy
Mówca
Pluszowa Śmierć
Reputacja: 29
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 30, 2009, 07:44:08 » |
|
Jak dla mnie exploit, tylko nie wiem czemu panowie z GOA do tej pory nie wzieli sobie do serca inforlacji ze LOS rozwiazalo by przynajniej 75% exploitow serwera.
|
|
|
|
|
|
*** Dla potwierdzenia wagi mych słów, siłacz walnie pięścia w stół ***
|
|
|
Anadim
Mówca
Reputacja: 20
Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 30, 2009, 08:11:42 » |
|
Jeśli res przez mur a nie z murów to exploit. Z murów już bym się nie czepiał. Teraz pytanie czy upgrady keepów zmienią tu sytuację. Weźmy pod uwagę takie zmiany: upgrade strażników do championów - z jednej strony ułatiw exploit bo latwiej zginąć przed keepem (ile teraz NPCe biją tanka ??), z drugie j pojedyńczy mdps będzie miał problem z przejściem samemu w keepie. Tu kwestia tego czy będzie LOS dla resów czy nie, to by wyeliminowało możliwości oszustw. Dodanie do keepów poczty, AH - pozwoli zająć się craftingiem czy handlem, nie będzie się nudziło graczom pilnującym keepa. Ogólnie to jestem przeciwny dawaniu klasom innym niż healerzy możliwości resa. Ewentualnie potek musiałby być łyknięty samemu prewencyjnie i dzałałby wtedy jak skill RP. Sztandar wywalić. Po to są healerzy, ot co. Całe to resowanie tylko bardziej położy nacisk na nocne rajdy na keepy  P.S. Pluszak dobrze prawi. LOS załatwi wiele problemów.
|
|
|
|
|
|
Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.
"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
|
|
|
Krell
Milczący
Reputacja: 2
Imię w grze: Ankhazar Krell /serwer Karak Norn
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 30, 2009, 12:12:14 » |
|
Wskrzeszanie ze sztandaru jest OK. To ostatnia deska ratunku w instancjach. Lepiej, aby ta furtka zostala otwarta.
Niestety w systemie najslabszym ogniwem pozostaje czlowiek i chocby nie wiem jak dobre rozwiazania zastosowac, ludzie beda szukac sposobu, aby ulatwic sobie zycie.
Tak sie dzieje np. z resem za pomoca sztandaru z murow keepa. Wg mnie, w ten sposob nie powinna dzialac ta umiejetnosc. Zdecydowanie jestem za "out of range" w takich przypadkach.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 12:16:50 wysłane przez Krell »
|
|
|
|
|
virtusek
Bard
Reputacja: 16
Imię w grze: Wirtus, Ganna
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 30, 2009, 14:39:00 » |
|
Sprawa jest prosta, potki i sztandar powinny stawiac tak jak morale 4 - w miejscu gdzie sie padlo - i nie bedzie problemu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tsunami
Rozmówca
Reputacja: 3
Imię w grze: Steamhammer
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 30, 2009, 21:27:33 » |
|
Po patchu rez na sztandarze ma zasięg 30 stóp. Nasze dotychczasowe testy (fakt, nie były mocno intensywne) wykazywały, że to zbyt mało, aby kogoś wskrzesić z murów zamku - Czy są więc zamki, gdzie to możliwe? Z ciekawości bym chciała wiedzieć, gdzie taka sztuka się udała 
|
|
|
|
|
|
Rock is OverPowered, please nerf... Paper is fine, thank you. Scissors
|
|
|
Redshift
Mówca
All Hope Is Gone
Reputacja: 6
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 14, 2009, 18:12:19 » |
|
Ja znam sposób trochę słabszy, ale bez exploitów. Do niektórych keepów można skakać z górna mury (trzeba mieć RP albo Zealota z self resem) potem RP się resuje i resuje resztę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aldrin
Mówca
Reputacja: 22
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 14, 2009, 22:11:38 » |
|
Grzaski temat definiowania pojecia exploitu?
|
|
|
|
|
|
Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
|
|
|
GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Reputacja: 28
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 14, 2009, 22:22:34 » |
|
Jaki grząski, omijanie rozbijania pierwszej bramy jest exploitem. Redshift, wstydziłbyś się, zamiast tu pisać o tym, podałbyś listę keepów CSR'om, coby mogli coś z tym zrobić.
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Pluszowy
Mówca
Pluszowa Śmierć
Reputacja: 29
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 15, 2009, 05:24:46 » |
|
nic z tym nie zrobia tak samo jak nic nie robia z keepami do ktorych mozna wejsc po skalklach... np. wschodni w Caledorze
|
|
|
|
|
|
*** Dla potwierdzenia wagi mych słów, siłacz walnie pięścia w stół ***
|
|
|
Ucek
Małomówny
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 15, 2009, 07:44:09 » |
|
Hi hi , do niektorych fortec tez sie da dostac po skalkach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aengrod
Redaktor
Mówca
We fight for blessed Hoeth
Reputacja: 25
Imię w grze: Aengrod
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 15, 2009, 10:41:18 » |
|
Niestety człowiek pisze na to csry i co? i nic.
|
|
|
|
|
|
Ten, który stłumił swe pożądliwości, który jest wolny od wszelkiej żądzy, którego pokarmem jest Pustka - bez zobowiązań, wolny - jego drogi są nieodgadnione niczym szlaki ptactwa na niebie.
|
|
|
|
Malacar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 15, 2009, 12:24:27 » |
|
Jak keep jest broniony taki exploit na wiele się nie zdaje. Chyba, że by był przeprowadzony na dużą skalę, wtedy może i by coś się zmieniło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Redshift
Mówca
All Hope Is Gone
Reputacja: 6
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 15, 2009, 16:45:30 » |
|
Jaki grząski, omijanie rozbijania pierwszej bramy jest exploitem. Redshift, wstydziłbyś się, zamiast tu pisać o tym, podałbyś listę keepów CSR'om, coby mogli coś z tym zrobić.
Czemu mam się wstydzić? To nie ja temat zacząłem ja go tylko rozwijam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
Reputacja: 5
Imię w grze: Selraten / Cpunek/ Uglyduck / Ownmachina
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 16, 2009, 23:29:34 » |
|
nie zwalaj winy na mnie LOL. To że o tym piszemy nie znaczy że stosujemy, prawda?
|
|
|
|
|
|
Bright Wizards don't die. They just go to warcamp to retake a quest.
|
|
|
|