Gold
Mówca
Reputacja: 33
|
 |
« : Grudzień 30, 2007, 00:41:58 » |
|
No właśnie. Jak ktoś z dawnych fanów SC jeszcze nie wie (mało prawdopodobne) to trwają pracę nad Starcraftem 2. I jak na razie zanosi się, że będzie to godna pierwowzoru kontynuacja. Tak pomyślałem (jako, że swego czasu dużo czasu spędziłem na netcrafcie) jeśli znalazłoby się paru fanów tej gierki - można by dla rozgrzewki przed dwójeczką trochę popykać (jakieś duele, 2vs2 etc.) Jacyś chętni? Ps. link do SC2: http://starcraft2.com/
|
|
|
|
|
|
 Napluję w twarz każdemu, który nazwie mnie niekulturalnym.
|
|
|
Aengrod
Redaktor
Mówca
We fight for blessed Hoeth
Reputacja: 25
Imię w grze: Aengrod
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2007, 01:08:19 » |
|
Powiem, ze maniakalnie juz w stara nie gralem .... 5 lat ? Amatorsko, pykne sobie przynajmniej po 2 rundki w tygodniu, nie ma zmiluj  Co do Sc2, naprawde blizz bardzo mnie zdenerwowal, rownie cukierkowa grafika jaka pojawila sie w W3. I nie tylko mnie, miliony wielbicieli stara wola o pomste do nieba, na oficjalnych forach o zmiane szaty graficznej, powracajacej do stylu jedynki. Nie bardzo, Mi się podoba wiekszośc jednostek tossów. Są jakieś takie ... nie mają duszy, brakuje im tego "czegoś", nie wiem jak to inaczej okreslić. Co do dueli etc, nie lubie przereklamowanej LT, gdyby sie ktos pytal dlaczego, to moja slodka tajemnica Btw: Z tego co wiem to netcrafta już nima, a spedzilem na nim sporo czasu  I gdzie moja piracka kopia Brooda ? Hmmm ....
|
|
|
|
|
|
Ten, który stłumił swe pożądliwości, który jest wolny od wszelkiej żądzy, którego pokarmem jest Pustka - bez zobowiązań, wolny - jego drogi są nieodgadnione niczym szlaki ptactwa na niebie.
|
|
|
|
Kharnan
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2007, 01:29:15 » |
|
Co do grafiki to Bloo się zastanawia co z tym fantem zrobic. Chyba w końcu zaczynają rozumieć, że nie każdemu styl WC się podoba (mi się nie podoba! tup tup!). Z drugiej strony devsi Bloo cechują się niewiarygodną wręcz upartością (jak już coś wymyślą to świat musi sie walić by to zmienili) więc nie wiem jak to będzie. Tutaj link do polskiej strony o SC2- gdzieś tam były screeny przerobionej grafy (mniej kolorów- bo dzisiejsza high-res grafa nie potrzebuje marina niebieskiego wyglądającego jak wyjęty z puszki z farbą + motyw z bardziej realistyczną) ale to trzeba znaleźć w starszych newsach. http://www.starcraft2.net.pl/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gold
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2007, 01:32:33 » |
|
Aen: Hehe ja najbardziej do dueli lubiłem huntersów. Dużo możliwości zakładania baz tylko do ciągnięcia surówki, trza było kontrolować, czy pan gdzieś się nie chowa etc  Zawsze można popykać na blizzardowskich serwach - sc + bw kosztuje chyba ze 20 zł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Destroyer
Mówca
Warcrimer (Chosen)-Royal Legio
Reputacja: 12
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2007, 03:16:25 » |
|
SC2 to gowno!!  stracraftowy WoW i nic wiecej ...grafika mega cukierkowa
|
|
|
|
|
|
I w wyznaczonym czasie powstaniemy z naszych miejsc ukrycia i zdobędziemy miasta i osady Imperium.Nasi bracia wyjdą z lasów by zabijać i palić.Chaos ogarnie ziemię, a my wybrani jego sludzy zostaniemy wyniesieni w JEGO oczach. Niech będzie pozdrowiony Tzeentch, Ten, Który Zmienia Drogi!!
|
|
|
Gold
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2007, 12:40:20 » |
|
No ja bardziej patrzę na SC2 pod względem nowych jednostek i ich możliwości. A te prezentują się bardzo dobrze dla osób chcących się pobawić vide colossus z możliwością wspinania się na klify etc. Dobre wykorzystanie tych jednostek umożliwia całkiem nowe strategie względem jedynki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Risthalion
Gawędziarz
Nie, pomimo wszystkich przesłanek, to nie ja:)
Reputacja: 4
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 30, 2007, 12:52:56 » |
|
Tylko zeby grafikę poprawili... I te wszystkie transformersy:/
|
|
|
|
|
|
"-Ładne... Dobra, co rozwalamy najpierw?"  
|
|
|
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz
Swordmaster
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 30, 2007, 14:08:47 » |
|
Heh, tez kiedys, dawno temu troche gralem, moze nie na pr0 poziomie ale troche sie bawilem  A potem niestety rzucilem, wiec teraz musialbym uczyc sie wszystkiego od nowa praktycznie. Ale jakbym przyniosl gre do domu (bo jakis czas temu wynioslem i lezy gdzies tam  ), to kto wie  A co do dwojki - te same wrazenia co wiekszosc. Jednostki brzmia ciekawie... Ale wyglada jak ostatni Warcraft a to jest nedzne :/
|
|
|
|
|
|
"I am not bound to please thee with my answers" Shylock [The Arden Shakespeare The Marchant Of Venice]
|
|
|
Aengrod
Redaktor
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 30, 2007, 16:54:45 » |
|
Mówiąc szczerze, to zbyt duża ilość jednostek z superfajnymi umiejętnościami przytłacza ( przynajmniej mnie ) Tyle razy blizzard wspominał o balansie, niestety nie uzyskał go w WoW'ie, może i nie uzyskać go tutaj. Z chęcią widziałbym starą, dobrą I, z nową grafiką i może 4 nowymi jednostkami na każdą z ras. Byłbym Happy.
|
|
|
|
|
|
Ten, który stłumił swe pożądliwości, który jest wolny od wszelkiej żądzy, którego pokarmem jest Pustka - bez zobowiązań, wolny - jego drogi są nieodgadnione niczym szlaki ptactwa na niebie.
|
|
|
kowal
Małomówny
magia spiewa. magia tanczy. magia zabija.
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 30, 2007, 22:21:20 » |
|
czekam od lat ale tez juz lata cale nie gralem. szacun dla starej gwardii. to byly czasy... w domu czy w kafejkach cale noce sie spedzalo grajac 3v3 i inne. wtedy zrozumialem co znaczy obudzic sie na klawiaturze.
|
|
|
|
|
|
Kiedy mag ma juz dosc szukania tluczonego szkla w jedzeniu - znaczy ze ma juz dosc zycia.
Wielkiego maga poznac po tym ze ludzie przychodza na Jego pogrzeb tylko po to zeby sie upewnic ze naprawde nie zyje.
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 31, 2007, 11:43:21 » |
|
grałem i ja swego czasu nawet zrobiłem z kumplem jedną popularną mapkę  a do serwera netcraftu to miałem kilka przystanków autobusem bo to było w Białymstoku, nawet znałem kolesia jednego co do Korei pojechał na mistrzostwa  a najbardziej denerwującą rzeczą jaka może się okazać w SC2, jest nie cukierkowa grafika, a możliwość wprowadzenia stałej miesięcznej opłaty za granie na serwerach battle.net i jak to zrobią to: KIJ IM KUR** W OKO! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aengrod
Redaktor
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 31, 2007, 13:56:54 » |
|
a do serwera netcraftu to miałem kilka przystanków autobusem bo to było w Białymstoku,
Z tego co pamiętam to w pawilonach, obok ABC ? :> A co do mapki, to jaką żeś zrobił ? Jeszcze jedno, odnośnie opłat, za kożystanie z Battla, narazie, z tego co wiem to działacze blizzu nabierają wody w usta, jednak, jeżeli taka opłata zostanie wprowadzona ... No cóż, będe musiał wybierać, ( w grach ) niestety  .
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 14:01:03 wysłane przez Aengrod »
|
|
|
|
|
Benny
Rozmówca
Reputacja: 5
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 02, 2008, 15:26:53 » |
|
Mimo, że nie za bardzo przepadam za przefuturystycznymi klimatami, to z chęcią popykałbym sobie w SC2. Graficzka też mi się całkiem podoba.
P.S. Mam nadzieję, że z tą opłatą to jest plotka. Jeśli nie, to niestety, żegnaj battlu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz
Swordmaster
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 02, 2008, 19:48:17 » |
|
a do serwera netcraftu to miałem kilka przystanków autobusem bo to było w Białymstoku, nawet znałem kolesia jednego co do Korei pojechał na mistrzostwa  Kogo, tak z ciekawosci, bo kiedys dosc uwaznie sledzilem co sie na scenie dzieje, wiec moze kojarzy nicka  a najbardziej denerwującą rzeczą jaka może się okazać w SC2, jest nie cukierkowa grafika, a możliwość wprowadzenia stałej miesięcznej opłaty za granie na serwerach battle.net i jak to zrobią to: KIJ IM KUR** W OKO!  Ale to tak strzelasz z ta mozliwoscia, czy gdzies pojawily sie konkretnie takie glosy, ze jest taka mozliwosc? 
|
|
|
|
|
|
"I am not bound to please thee with my answers" Shylock [The Arden Shakespeare The Marchant Of Venice]
|
|
|
Aengrod
Redaktor
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 02, 2008, 19:55:30 » |
|
Pozwolę sobie podsycić niepewność, co do odpłatnego Batka:
"Inicjatywa koncernu Microsoft w postaci usługi Live dla PeCetów nie sprawi, że Blizzard Entertainment, Inc. zmieni swoją strategię dotyczącą rozgrywek online – Battle.net pozostaje tu absolutnym priorytetem. Niestety, nie oznacza to, że internetowe potyczki w StarCraft II pozostaną darmowe. Obecni podczas konferencji przedstawiciele firmy nie chcieli jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, czy za rozgrywkę będą pobierane opłaty. To źle wróży... "
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|