Nelfein
Gawędziarz
We are the chosen ones...
Reputacja: 10
Imię w grze: Ghontar
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 27, 2009, 09:09:13 » |
|
Anadim, Tank Wall pojawia się tylko w keepach i fortecach. W oblężeniu miasta będzie mało użyteczny, w czasie walki z królem bezużyteczny. Taka prawda.
Zdobycie fortec i dostanie się do miasta nie równa się jego zdobyciu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anadim
Mówca
Reputacja: 20
Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 27, 2009, 09:34:30 » |
|
Czy ja piszę że to będzie skill wykorzystywany w mieście i u króla?? Owszem niby keepy to nie wszystko ale to jedyna droga prowadząca do end game. Inaczej się do stolicy nie dostaniesz, a jeśli tylko jedna strona będzie miała narzędzie pozwalające łatwo przełamać opór twierdz, balans pozostanie tylko wspomnieniem.
|
|
|
|
|
|
Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.
"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
|
|
|
Arkan
Mówca
Reputacja: 36
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 06, 2009, 17:48:56 » |
|
Przegladalem sobie troche skille Choppy i musze powiedziec, ze ta klasa jest tak przepakowana, ze moja WE wyglada przy nim jak maluch przy czolgu. Osobiscie czuje, ze gdy Choppy/Slayerzy dojda juz do t4 i sie wygearuja to stana sie w orvr/sc tym czym BW w Keepach - w skrocie - walki beda polegaly na tym kto ma ich wiecej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nelfein
Gawędziarz
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 06, 2009, 18:57:42 » |
|
Arkan, z Choppasami (i slayerami też) jest tak, że jak nie umiesz grać tą klasą, to gówno zrobisz. Umiejętność operowania furious i berserkiem nie jest takie proste zwłaszcza w ogniu walki. Pamiętaj, że berserk zmniejsza armor i resisty o 50% więc jak wbiegniesz w tłum i trzaśniesz jeden raz za dużo to nawet grupa healerów Ci nie pomoże 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkan
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 06, 2009, 19:06:03 » |
|
A myslisz, ze WE da sie dobrze grac bez umiejetnosci? Choppa w berserku bedzie mial takie resisty i armor jak WE a dmg i utility 3x wieksze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anathyeal
Gawędziarz
Reputacja: 7
Imię w grze: Anathyeal, Tirath, Arethalas, Solkanite
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 06, 2009, 19:09:29 » |
|
To ja ci wyłożę co jest takiego OP w 100% heal locku. Mało mnie obchodzą małe sytuacje typu 4vs4, bo niezbyt często dobija się do r4 morale. Wyobraź sobie keepa. Choppa robi AoE 100% heal block na tank wall. resztę załatwiają DPS. I chodźbyś miał w twierdzy 50 healerów to g...o mogą zrobić. Natomiast przy 50% da się wybronić. Źle się może wyraziłem (chociaż: czy to nie Ty porównałeś te zdolności??  ), ale jakbym miał wybierać zdjęcie shielda + slayer R4 morale przeciw Choppa R4 morale, to zgadnij co rozwali praktycznie każdą obronę keepa??? Już nie wspominam o tym że poszczególne mirror skille Choppy mają większy dmg niż Slayera. Słowa nie powiem o +50% crit dmg bonus (Racial tactic to racial tactic, niemniej Devsi już zaczynają przebąkiwać o balansie w tej materii) Dokladnie tego samego sie obawiam jak uslyszalem o tym 100% blocku. Wpada na schody kilka choopassow i tank wall idzie w rozsypke... Co tam Kilka... Starczy jeden jesli zdarzy odpalic. Co zas sie tyczy odpowiedzie Nelfa ze jak sie widzi naladowanego choppasa to tzreba unikac ego morala... efekt tn sam. Tank wall idzie w rozsypke. Bardzo mi sie to nie podoba i mam nadzieje ze nasze obawy sie nie spelnia. (...) Osobiscie czuje, ze gdy Choppy/Slayerzy dojda juz do t4 i sie wygearuja to stana sie w orvr/sc tym czym BW w Keepach - w skrocie - walki beda polegaly na tym kto ma ich wiecej.
Mam podobne przeczucia jak ty Arkan - mam nadzieje ze sie obaj mylimy...
|
|
|
|
|
|
"(...) Każda wojna jest święta. Jedynym prawem świata jest prawo Siły. Jeśli Bóg istnieje, nie może być niczym innym niż wojną. Dobro i Zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka." baron Roman von Ungern-Sternberg
|
|
|
Jugan
Gawędziarz
Grass Eater
Reputacja: 28
Imię w grze: Jugan
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 06, 2009, 19:13:44 » |
|
Nie ma co dzielic skóry na żywym niedźwiedziu. O słoneczniku i czarnuchu też sie mówiło jacy to oni wspaniali, silni i w ogóle jak wejdą na t4 to bedzie masakra....bla bla bla...jak jest każdy widzi. Jak będzie z choppasami/slayerami dowiemy się na przestrzeni paru tygodni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkan
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 06, 2009, 20:01:58 » |
|
Jesli choppa nadal bedzie mial taktyke zwiekszajaca obrazenia z crita to mozemy sie spodziewac critow za ponad 2000 obrazen na szlafrokach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nelfein
Gawędziarz
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 06, 2009, 20:14:24 » |
|
Miał 100% redukcji heala - ma 50% i dmg. Ma taktykę - mieć jej nie będzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkan
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 06, 2009, 20:20:47 » |
|
Miał 100% redukcji heala - ma 50% i dmg. Ma taktykę - mieć jej nie będzie  Jak nie bedzie? Masz jakies info czy tak tylko sobie gadasz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nelfein
Gawędziarz
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 06, 2009, 21:05:26 » |
|
Zakładam, że tak będzie (że mu zabiorą) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 06, 2009, 21:58:55 » |
|
taktyka na crita dostała nerfa z +50% na +25% BO też , bo to taktyka rasowa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkan
Mówca
|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 06, 2009, 22:17:43 » |
|
Dobrze wiedziec. Jednak nadal beda mozliwe ciosy za ponad 2000 o ile Choppa zalozy wpierw debuffy.
P.S. Czy +75% dmga z berserku liczy sie tez do autoattacku?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 07, 2009, 22:18:51 » |
|
nie +75, a +50 i tak, liczy się do autoattacku a w połączeniu ze zwiększeniem autoattack speed o 30% to jest masakra samym autoattackiem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkan
Mówca