Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 11, 2012, 18:44:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 11   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Choppa  (Przeczytany 15954 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
gooster
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Gooster

« : Luty 24, 2009, 11:51:00 »

No więc chciałbym byście pisali tutaj wszystko co wiecie postaci i jak wrażenia z gry ;] na pts ;p
Selraten
Rozmówca

Reputacja: 5

Imię w grze: Selraten / Cpunek/ Uglyduck / Ownmachina

« Odpowiedz #1 : Luty 24, 2009, 12:02:14 »

bardzo fajna postać Uśmiech idealna na zerg Język 1na1 juz troche gorzej ale bardzo przyjemna postać Uśmiech

PS. gooster zamierzasz jeszcze z nami grac na DBM ? odpisz na gadu/pm

Bright Wizards don't die. They just go to warcamp to retake a quest.
gooster
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Gooster

« Odpowiedz #2 : Luty 24, 2009, 12:39:39 »

Chcę się dowiedzieć o tej postaci dużo bo prawdopodobnie będą nią grał Uśmiech

Ps Selraten oczywiście że zamierzam grać z wami póki co siedzę na laptopie a na nim gra W WarHammera jest nie możliwa ;d mam mała przerwę można powiedzieć i mam nadzieje że szybko się ona zakończy Duży uśmiech Uśmiech

Pozdrawiam Uśmiech
Anadim
Mówca

Reputacja: 20

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #3 : Luty 25, 2009, 10:19:54 »

Chcę się dowiedzieć o tej postaci dużo bo prawdopodobnie będą nią grał Uśmiech

Ps Selraten oczywiście że zamierzam grać z wami póki co siedzę na laptopie a na nim gra W WarHammera jest nie możliwa ;d mam mała przerwę można powiedzieć i mam nadzieje że szybko się ona zakończy Duży uśmiech Uśmiech

Pozdrawiam Uśmiech

Na chwilę obecną (dostępne template r18) sprawdza się na PTS lepiej niż. Slayer. Walki kupę czasu trwały bez healerów, zerg choppasów vs zerg Slayerów. W takich warunkach Choppasowy buff autoatack speed, zmniejszenie armora o 550, i taktyka na woundsy sprawdza się lepiej (Slayer ma 20%tansze skille, zmniejszenie heal 25% i szybszy cc recover). Reszta dostępnych zdolności Choppy i slayera jest praktycznie identyczna (mogłem o czymś zapomnieć  Zawstydzony )
Obie postacie to sprinterzy (50% speed na 8s)
Co do dmg ciężko coś powiedzieć. Teraz wygląda super, bo pośredni stan naładowania rage jest zbugowany (zamiast 25% zadaje się 100% większy dmg) więc nawet nie opłaca sie wchodzić w berserk. Raz że przez takie podkręcenie dmg wszyscy w obu zergach giną strasznie szybko, dwa że cięzko ocenić samą mechanikę nowych postaci.
Co do skili z górnej półki to nic o nich nie będę wspominał póki nie będą dostępne na PTS. Z samych opisów Choppa prezentuje się w tym względzie lepiej od Slayera, ale to może tylko wrażenie (w końcu 100% blok heala chyba jest lepszy od 50% ... )

Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.

"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
Nelfein
Gawędziarz

We are the chosen ones...

Reputacja: 10

Imię w grze: Ghontar

« Odpowiedz #4 : Luty 25, 2009, 23:07:28 »

Owszem, ale Slayer posiada w ścieżce Giantslayer(2h) skill zdejmujący jedną dowolną tarczę z gracza drużyny przeciwnej. Choppa tego nie ma. Plus dla Slayera.
Anadim
Mówca

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #5 : Luty 26, 2009, 08:29:10 »

zdjęcie tarczy z jednego gracza kontra AoE 100% blokowanie heala? bez porównania... ze zdolnością sprintu będą chłopaki siać zamęt.

Urkhad
Gawędziarz

1vs1 master

Reputacja: 4

« Odpowiedz #6 : Luty 26, 2009, 08:41:38 »

Na PQ albo jak im Magus przyciągnie wrogów.. Ciężko dobrze trafić AoE klasą mDps. Slayer będzie lepiej ściągał pojedyńcze cele.

The Camper.
Ygnis
Rozmówca

Reputacja: 3

Imię w grze: Ygnis

« Odpowiedz #7 : Luty 26, 2009, 09:05:53 »

Pull magusa + blok heala od choppy + aoe od sorcek, maruderów, chopp i magusów i nic nie ustoi.

Anadim
Mówca

« Odpowiedz #8 : Luty 26, 2009, 09:17:58 »

Różnica jest jeszcze taka, że choppa ma 100% heal lock w drzewku 2h a Slayer 50% w drzewku dual wield/AoE. Ale i tak chyba wolę 100%  - lepiej się sprawdzi w grze w teamie.

Nelfein
Gawędziarz

« Odpowiedz #9 : Luty 26, 2009, 13:58:43 »

zdjęcie tarczy z jednego gracza kontra AoE 100% blokowanie heala? bez porównania...

Nie porównuj 4 Morala do skilla ze ścieżki. Bo robisz dużą głupotę.

Śmiejcie się, ale moim zdaniem dmg+50% obniżenie heala = 100% obniżenia heala. Dlaczego?

Hipotetycznie, weźmy do grupy inżyniera (granadier), Rune Priesta + Slayera z tym moralem. Inżynier rzuca granaty w miejsce, Slayer wbiega, rzuca morala (a jako iż jest to skill ze ścieżki AoE, ma on tez mocniejsze skille obszarowe) i napieprza czym ma + DoT'y inzyniera - grupa leży.

Weźmy sorckę, zealota i choppasa z tym moralem. Choppas wbiega, rzuca morala, sorcka wali PoS, choppa dobija pojedyncze cele. Grupa leży.

Efekt ten sam. W większej grupie będzie to samo, zobaczycie. Moim zdaniem Mythic nie popełnił błędu z brakiem balansu Morali, zrobił to bardzo dobrze. Oba skille są na tym samym poziomie.

To jest MOJE zdanie.
Anadim
Mówca

« Odpowiedz #10 : Luty 26, 2009, 15:26:31 »

Nie porównuj 4 Morala do skilla ze ścieżki. Bo robisz dużą głupotę.

Śmiejcie się, ale moim zdaniem dmg+50% obniżenie heala = 100% obniżenia heala. Dlaczego?

Hipotetycznie, weźmy do grupy inżyniera (granadier), Rune Priesta + Slayera z tym moralem. Inżynier rzuca granaty w miejsce, Slayer wbiega, rzuca morala (a jako iż jest to skill ze ścieżki AoE, ma on tez mocniejsze skille obszarowe) i napieprza czym ma + DoT'y inzyniera - grupa leży.

Weźmy sorckę, zealota i choppasa z tym moralem. Choppas wbiega, rzuca morala, sorcka wali PoS, choppa dobija pojedyncze cele. Grupa leży.

Efekt ten sam. W większej grupie będzie to samo, zobaczycie. Moim zdaniem Mythic nie popełnił błędu z brakiem balansu Morali, zrobił to bardzo dobrze. Oba skille są na tym samym poziomie.

To jest MOJE zdanie.

To ja ci wyłożę co jest takiego OP w 100% heal locku. Mało mnie obchodzą małe sytuacje typu 4vs4, bo niezbyt często dobija się do r4 morale. Wyobraź sobie keepa. Choppa robi AoE 100% heal block na tank wall. resztę załatwiają DPS.  I chodźbyś miał w twierdzy 50 healerów to g...o mogą zrobić. Natomiast przy 50% da się wybronić.

Źle się może wyraziłem (chociaż: czy to nie Ty porównałeś te zdolności??  Chichot Chichot ), ale jakbym miał wybierać zdjęcie shielda + slayer R4 morale przeciw Choppa R4 morale, to zgadnij co rozwali praktycznie każdą obronę keepa???

Już nie wspominam o tym że poszczególne mirror skille Choppy mają większy dmg niż Slayera. Słowa nie powiem o +50% crit dmg bonus (Racial tactic to racial tactic, niemniej Devsi już zaczynają przebąkiwać o balansie w tej materii)
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 15:31:27 wysłane przez Anadim » Zapisane

Nelfein
Gawędziarz

« Odpowiedz #11 : Luty 26, 2009, 17:47:03 »

czy to nie Ty porównałeś te zdolności??

Nie, Ty podałeś morala 4 jako plus Choppy, ja podałem skill Slayera jako plus dla niego Uśmiech

Ja rozumiem Anadim o czym mówisz. W tym przypadku masz rację, ten skill jest OP. Ale pamiętaj, że ta gra nie skupia się tylko na keepach a również na scenariach i oRvR. W tych dwóch przypadkach nie masz tank walla, nie masz zwartej grupy 30 graczy w jednym miejscu. Wiadomym będzie, że Choppa ma tak przepakowany skill i ludzie będą się rozbiegać, gdy zobaczą, że biegnie. 30 stóp to nie jest taki duży obszar. Nie dosięgnie sporej ilości graczy.
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #12 : Luty 26, 2009, 21:46:17 »

a nawet jak mu go zostawią, to jak będzie zbyt przepakowany to Mythic nie zawaha się ani chwili żeby go znerfić aż po granice (a może i poza) używalności

już nie raz pokazał, że jak dużo ludzi na coś płacze to oni to zmieniają

Arkan
Mówca

Reputacja: 36

« Odpowiedz #13 : Luty 27, 2009, 03:05:24 »

W DAOC Mythic robil balans na zasadzie - po balansujacym patchu 1-2 klasy staja sie przepakowane (FOTM tzw. czyli flavour of the month - "smak miesiaca") a klasy ktore poprzednio byly przepakowane sa znerfione do granic grywalnosci. Przy nastepnym patchu to samo staje sie z poprzednimi FOTM a jego miejsce zajmuja nowe klasy.
Mam nadzieje, ze tutaj tak nie bedzie i Mythic raczej postawi na drobne zmiany w balansie jesli jakas poszczegolna rzecz bedzie dawala za duze bonusy a nie nerfienie wszystkiego zwiazanego z ta klasa bo np jeden skill czy taktyka byly za mocne.

Anadim
Mówca

« Odpowiedz #14 : Luty 27, 2009, 08:37:08 »

Nie, Ty podałeś morala 4 jako plus Choppy, ja podałem skill Slayera jako plus dla niego Uśmiech

Ja rozumiem Anadim o czym mówisz. W tym przypadku masz rację, ten skill jest OP. Ale pamiętaj, że ta gra nie skupia się tylko na keepach a również na scenariach i oRvR. W tych dwóch przypadkach nie masz tank walla, nie masz zwartej grupy 30 graczy w jednym miejscu. Wiadomym będzie, że Choppa ma tak przepakowany skill i ludzie będą się rozbiegać, gdy zobaczą, że biegnie. 30 stóp to nie jest taki duży obszar. Nie dosięgnie sporej ilości graczy.

Owszem niby keepy to nie wszystko ale to jedyna droga prowadząca do end game. Ułatwienie tej drogi tylko jednej stronie pachnie mi brakiem balansu. W mniejszych starciach tak jak napisałem, będzie ten skill mało odczuwalny, ale w w scenariuszach nie dropią sety czyż nie??  Chichot Chichot   Pewnie że Mythic nie zawacha się znerfić takiej przepakowanej zdolności, tylko najpierw  wyleci trochę złotych worków w stolicy.......

No właśnie podałem przykład tego moralesa na co w odpowiedzi dałeś zdejmowanie tarczy.... jak sam twierdzisz są nie do porónania, po prostu skill choppy jest z górnej półki, a zdjęcie tarczy to taki sobie skill. Swoją drogą czy czasem sever blessing nie zdejmuje też tarczy??

Strony: [1] 2 3 ... 11   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Luty 09, 2012, 01:58:57