Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 06, 2012, 05:55:01 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Choppa  (Przeczytany 15898 razy)
Warchoł
Rozmówca

Reputacja: 5

« Odpowiedz #45 : Marzec 12, 2009, 14:09:56 »

5% bonus do parry ma kazda sztuka broni - tyle ze mozna miec 2 siekacze i podwojny bonus.
Dodatkowo jest kwestia slotow na talismany - DW ma wiecej potencjalnych slotow.

Galia est omnis divisa in partes tres
Quorum unam incolunt Belgae aliam Aquitani
Tertiam qui ipsorum lingua Celtae nostra Gali apelantur
Anadim
Mówca

Reputacja: 20

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #46 : Marzec 12, 2009, 15:16:10 »

Tu się mylisz. Proponuję wziąć do ręki great weapon, a potem zamienić na dwie sztuki innej broni. Dual wield ma bonus +10% który odpala się właśnie ze względu na dual wield. Chyba że 1.2 coś zmienił, niemniej zawsze działało to w ten sposób.

Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.

"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
Warchoł
Rozmówca

« Odpowiedz #47 : Marzec 12, 2009, 17:14:13 »

Fakt. Dwie bronie daja +15%, jedna +5%.

Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #48 : Marzec 12, 2009, 17:52:09 »

NIE
bazowa szansa na parry = 5%, tak jak na disrupt, dodge i inne
dual wield = +10%
dlatego:
1 broń = 5%
2 bronie = 15% (a nie jak Ty napisałeś +15%)

Warchoł
Rozmówca

« Odpowiedz #49 : Marzec 12, 2009, 18:37:30 »

Bazowe to chyba 0%? Wtedy jedna +5%,dwie +15%?

Anadim
Mówca

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #50 : Marzec 13, 2009, 02:10:50 »

Obojętne jak na to patrzyć, liczy się różnica między 2H a DW, bo o to było pytanie chyba...

Warchoł
Rozmówca

« Odpowiedz #51 : Marzec 13, 2009, 08:35:09 »

To ja mam takie pytanie:
If you are Furious, gains a 75% damage bonus instead of the 25% bonus.
Jak to wlasciwie dziala?

Arkan
Mówca

Reputacja: 36

« Odpowiedz #52 : Marzec 13, 2009, 08:47:59 »

Masz skille zerujace twoja rage.

Na furious normalnie kazdy twoj atak dostaje +25% a na berserk +50%.

Skille zerujace rage na furious dostaja +75% (zamiast 25%) a na berserku 50%.

P.S. Uwazam ze te finishery powinny miec minimum 50% wiekszy dmg - teraz sie ich nie oplaca uzywac.

P.P.S Jak tam wasze lvle? Ja wlasnie dobijam do 20stki.

Edit:

Jeszcze takie moje przemyslenie na temat choppy po przegraniu tych 20 lvli (nie przecze jednak, ze moze sie to radykalnie zmienic w t4) - wg. mnie uzywac sie bedzie 2giej i 3ciej sciezki - bo cala sztuka dobra gra Choppa bedzie polegala na tym, by zadawac obrazenia AoE wiekszej grupie przeciwnikow (by wprowadzic zamieszanie i obciazyc healerow) by w odpowiednim momencie przerzucic sie na jeden cel i blyskawicznie go dobic zanim reszta zauwazy ze temu jednemu health spada mocniej niz reszcie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 09:49:07 wysłane przez Arkan » Zapisane

Anadim
Mówca

« Odpowiedz #53 : Marzec 13, 2009, 09:47:50 »

Dmg jest wystarczający, jak masz bonus +75%. Na 10 levelu niektóre kopią mocniej niż morale(morale za 400, a deathblow udało mi się prawie 500) Po to masz taktyki żeby móc spamować exhaustami. Zwróć zresztą uwagę na koszt skilli exhaust w stosunku do zwykłych.
Level u mnie nędzny 11  Zawstydzony  Ale jak chcesz się pościgać to już przegrałeś. Wczoraj był już pierwszy Slayer r40  Chichot

Arkan
Mówca

« Odpowiedz #54 : Marzec 13, 2009, 09:52:18 »

Dmg jest wystarczający, jak masz bonus +75%. Na 10 levelu niektóre kopią mocniej niż morale(morale za 400, a deathblow udało mi się prawie 500) Po to masz taktyki żeby móc spamować exhaustami. Zwróć zresztą uwagę na koszt skilli exhaust w stosunku do zwykłych.
Level u mnie nędzny 11  Zawstydzony  Ale jak chcesz się pościgać to już przegrałeś. Wczoraj był już pierwszy Slayer r40  Chichot

Wg. mnie dmg za maly - juz wole sie ustawic za plecami i dac go for de soft spot niz Weaklin Killa ktory sprawi, ze kazdy moj kolejny cios bedzie przez pare sekund zadawal -25/50% obrazen - jesli to ma byc finisher to powinien byc tego wart - jak narazie uzywam ich tylko i wylacznie wtedy gdy jestem celem focus fire i potrzebuje podniesc sobie armor/resisty zeby pomoc healerowi w uleczeniu mnie.

Warchoł
Rozmówca

« Odpowiedz #55 : Marzec 13, 2009, 09:59:37 »

No wlasnie to mnie dziwi - teraz to rage dump skill, myslalem ze moze tooltip niedokladny,ale Co to za finisher, ktorego lepiej uzywac w polowie budowania combo (rage)?
Wczoraj był już pierwszy Slayer r40
Szok w jeden dzien?

Arkan
Mówca

« Odpowiedz #56 : Marzec 13, 2009, 10:06:41 »

Cos mi sie nie chce wierzyc. Znam pare osob ktore doslownie siedzialy 20 godzin na dobee i wczoraj byly dopiero na 20stym - nawet jesli on siedzial 24 godziny na dobe to nie powinien byc dalej niz 25-30. Chyba, ze zna jakis trick o ktorym mi nie wiadomo, no ale wtedy to ciezko nazwac levelowaniem.

wilq
Małomówny

Reputacja: 1

« Odpowiedz #57 : Marzec 13, 2009, 11:02:07 »

Od czego jest power lewel Język

Szkarłatne skrzydła pręży Smok przez czarny wiatr niesiony Rycerze wiecznym legli snem bo srogi bój ich strudził A w głębi gór przeklętych hen szatański rój się budzi Godzina Smoka Trupi chłód Strach krwawym łypie okiem Godzina Smoka Struchlał lud któż oprze się przed Smokiem
Arkan
Mówca

« Odpowiedz #58 : Marzec 13, 2009, 11:06:06 »

Na dzisiejszy stan mojej wiedzy o Choppie, taki bedzie wygladal moj build na 40 lvlu:

http://www.wardb.com/career.aspx?id=6#0:0:8:32:13:8352:25:1796:739:1778:523::::1799:1800:1801:630
Posted on: Marzec 13, 2009, 11:04:51
Od czego jest power lewel Język

A jak niby to zrobic? Chodzenie z 40stkami daje nam mniej expa niz gdybysmy bili samemu, bicie w grupach sie nie oplaca (brak bonusa) etc etc. Do 30 lvlu najbardziej sie imo oplaca robic questy - a 40tego na questach w dzien nie nabijesz.

Blackfish
Milczący

Reputacja: 3

« Odpowiedz #59 : Marzec 13, 2009, 11:27:52 »

Jak w każdym MMO jest kilka trików z lvlowaniem, ale po co psuć sobie zabawe Mrugnięcie

Co do choppy to moje spostrzeżenia:
Wbrew pozorom nie jest to prosta klasa, trzeba byc chyba matematykiem z kalkulatorem algorytmu w bani aby zdecydować jaka kombinacja skilli jest w danym momencie walki najkorzystniejsza : ) Jak gram WE to przeciwko każdej klasie mam piękną sekwencję ciosów specjalnie dla niej: szybką, sprawną i bolesną. Choppą się chyba tak nie da...
Czasem widać ze ta roznorodność, którą oferuje, przerasta graczy, niekoniecznie grających do tej pory melersem. Śmiesznie to wygląda jak na sc biegnie na siebie party choppasow - slayerow i robi sie młyn w którym większość spamuje aoe. Nic tylko robic sobie rdpsa i walic w ten kocioł bijąc rekordy dmg na sc ; ) Raz sie usmialem jak stanelismy naprzeciwko siebie po 5 chyba, w rownym rządku, chwila konsternacji i nikt sie nie mial zamiaru wychylic. Wiadomo pierwszy ktory ruszy będzie wziety na cel i znukowany w kilka chwil przez przeciwnika - tak sie zaczęla kilkusekundowa walka na rzucanie toporkami.   
Moja taktyka walki wygląda następująco (głownie chodzi mi o sc) - proszę o sugestie:
Z tego co wyliczyłem po wejściu w furios trzeba użyć 3 - 4 skilli zwykłych (z 25% bonusem) aby było to bardziej opłacalne niż szybkie zejscie z rage jakims finisherem. Potrzebujemy na to 4,5 sekundy - trochę długo. Z góry załozyłem sobie, że nie bedę walczył w berserku - za dlugo trzeba czekać aż się naładuje i najczesciej i tak wynika sytuacja gdy jest potrzebny jakis szybki finisher.
Zatem działam nastepująco: czekam chwilę, robi sie mlyn, wybieram jeden cel i sekwencja "Throat slasha" - "Slasha" - "Throat slasha" - (wchodzi furious) - "Reckless blow" - "Throat"... (furious) - tym razem zmiekczam gościa "Weaklin killa". Jak przypadkiem załaduje się moral to jest już po gościu, a jeżeli już leży pod stopami, moral wchodzi w nastepny cel. Najczęściej przeciwnik w pewnym momencie gdy widzi, że mu jakoś szybciej niż innym "lizanym" przez aoe spada życie, odwraca się i ucieka. Sytuacja idealna ponieważ ja sam wychodzę z zasięguu aoe a on jest do mnie plecami - "go for da soft" boli - zwłaszcza na furiosie.
Oczywiście jest to model, który modyfikuję: jeżeli ktoś mnie bierze na direct target (dygresja: jest na to mala szansa, załóżmy że 5 choppasow okłada 5 slayerów - 3 z nich na 100% tłucze aoe, 2 pewnie koncentruje się na konkretnym celu - czyli jest 40% szansy że akurat ja będę na celowniku, a że zazwyczaj sekundkę odczekuję, myślę że ta szansa jest mniejsza), odpuszczam temu kogo biję i twarzą do walczących odciągam gościa. Trochę jestem na przegranej pozycji ale jeżeli gośc ma porownywalny lvl i za mocno mnie jeszcze nie zjechal - miksturka i zobaczymy co bedzie. Jak uda sie przeżyc można sobie podobijac gości, gorzej jeżeli nasi zostali rozjechani w mlynie wtedy rip.

Zazwyczaj na scenerio nie jestem w top dps, mam za to sporo DB i regularny, mocny wynik w ilosci dmg.

Przepraszam za ten troche dlugi wywód, ale mnie intersuje Wasza perspektywa walki opisana w takiej, w miarę dokładnej formie, chciałbym wspolnie opracowac jakis ciekawy model choppania, a im więcej spostrzeżeń i wyprobowanych kombinacji tym lepiej. 

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Wczoraj o 11:47:34