Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 06, 2012, 06:03:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Choppa  (Przeczytany 15900 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Arkan
Mówca

Reputacja: 36

« Odpowiedz #105 : Marzec 24, 2009, 01:19:35 »

Ta chosena jest na magię, jest silniejsza i nie ma ograniczenia - zadającego dmg raz na 2s.
Tak gwoli ścisłości.

Jest na magie, zadaje wiecej i ma to samo ograniczenie.
Osobiscie wole, zeby uderzalo w mdpsow ktorzy sa bici i czasem poza zasiegiem heala niz w BW ktorzy maja na sobie healboty.
W calej mojej karierze Chosena laczac ta aure z Bane Shieldem udalo mi sie nimi zabic 2 BW.

Anadim
Mówca

Reputacja: 20

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #106 : Marzec 24, 2009, 08:15:54 »

No to nieźle, skoro Aurą udało się kogoś zabić. A ilu udało się pokiereszować ??  Język

Jeśli walka była uczciwa, znaczy że źle ją zaplanowałeś.

"There is no 'I' in 'team', but there is a 'we' in 'weapon.'"
Thaard Boft
Administrator
Bard

Reputacja: 30

Imię w grze: Thaard, Boft

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #107 : Marzec 24, 2009, 08:22:19 »

Arkan chcialby zeby na sam jego widok padali Mrugnięcie porażeni potężna aurą wszechpotężnego chosena Mrugnięcie

W pojedynkę twardzi jesteśmy jak skała, zjednoczeni w grupie - niezniszczalni jak góra!" 
Duraz Un Angaz! Karaz Garaz Runkaraki!
Arkan
Mówca

« Odpowiedz #108 : Kwiecień 10, 2009, 22:35:41 »

No to nieźle, skoro Aurą udało się kogoś zabić. A ilu udało się pokiereszować ??  Język

Zadnego, nawet nie zauwazaja tego przez spamheal.
Posted on: Marzec 24, 2009, 11:39:44
Ktos tu gra Choppa na 40stce? Uśmiech Jakie taktyki stosujecie? Jaki build?

Morgok
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Morgoh, Gormor, Gizbah, Zgryz

« Odpowiedz #109 : Kwiecień 16, 2009, 05:32:14 »

Faktycznie Losta Choppin to potężne narzędzie do zabijania i jest używane przeze mnie w 75% ataków w połączeniu z taktyką Extra Choppin która zwiększa obszar o 20 feet i zadaje obrażenia 9 celom jednocześnie.
Czy zauważyliście że Git To Da Choppa ze ścieżki Da'Wrecka, losowo powala mobów, dziwne bo w opisie skila nic o tym nie wspomniano albo z moim angielskim jest coś nie tak. Dobry skil gdy uciukasz jednego szlafroka i biegniesz dobić drugiego;].
Gormor rozwinął się tak; http://www.wardb.com/career.aspx?id=6#0:0:4:0:15:41640:25:521:1796:734:1794:14124:14121::1799:1800:1801:1804
Anadim
Mówca

Imię w grze: Sidorius (Karak-Azgal), Zooltan (Bulrok), Tissaja(Karak-Azgal), Borlis(Karak-Azgal)

« Odpowiedz #110 : Kwiecień 16, 2009, 07:42:55 »

A nie ma czasem w opisie GTDC wzmianki o pullu?? Takie rzeczy przekładają się na powalanie mobków.

Arkan
Mówca

« Odpowiedz #111 : Kwiecień 16, 2009, 15:06:47 »

Morgok:

imo twoj build ma 2 bledy. 1 to Longer and Stronger - swietne do lvlowania ale nieprzydatne do powaznej walki rvr. 2 to wykupione morale 4 - morale 2 jest bardzo przydatne a o wiele czesciej mozna je odpalac.

Anadim
Mówca

« Odpowiedz #112 : Kwiecień 17, 2009, 07:49:23 »

http://www.wardb.com/career.aspx?id=6#3:8:3:8:13:8864:25:521:1796:1791:1788:14124:14121::1799:1800:1801

Chopp fasta + Long lasta + wild Choppin przez te 10s w furious. Potem można już sobie do woli spamować Lotsa Chopping, jeśli cokolwiek dookołoa jeszcze żyje, lub żyjemy my  Język    Można ewentualnie +160 siły zamienić na większe krytyki, lub +160 wounds.

Arkan ma rację z tą taktyką. Srrawdza się w biciu mobków i być może jeszcze w walkach 1vs1 (co jest niezbyt częste). Chcesz się leczyć - idź w Furious Choppin.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 07:52:14 wysłane przez Anadim » Zapisane

Morgok
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Morgoh, Gormor, Gizbah, Zgryz

« Odpowiedz #113 : Kwiecień 17, 2009, 08:47:14 »

imo twoj build ma 2 bledy. 1 to Longer and Stronger - swietne do lvlowania ale nieprzydatne do powaznej walki rvr. 2 to wykupione morale 4 - morale 2 jest bardzo przydatne a o wiele czesciej mozna je odpalac.
Mogę się zgodzić co do morale 4 które u Choppy jest słabiutkie widziałem u innych klas takie same morale 2, tylko powalenie było o 2s. krótsze.
A jeżeli chodzi i taktykę Longer and stronger używam jej aby zbalansować obrażenia jakie sobie zadaje za każdym ciosem ponieważ używam Hurtin Time.
Po za tym gdy jestem w Berserku to leczenie działa tagże ze stanu Furios czyli ponad 400hp(chyba + willpower które jest słabe), to tak jak bym wypił miksturę i ruszył w bój.

Postaram się sprawdzić jak się zabija przy wyborze waszych ścieżek ale póki co ze swojej byłem zadowolony. 
Anadim
Mówca

« Odpowiedz #114 : Kwiecień 17, 2009, 09:05:06 »

Chyba żartujesz że to się sumuje. Nie powinno, bo jak jesteś w berserku to nie jesteś w furious. Powinno dodawać tylko te 262, bez żadnych bonusów, bo to taktyka, nie dodaje się do niej bonusów ze statystyk. Jeśli leczy cię za 400, to bug.

W buildzie który wrzuciłem nie robisz sobie krzywdy Hurtin time, bo się nie odpala  z wild chopin. Za to wlatując w grupę przeciwników z zaproponowanym zestawem, jeśli ktokolwiek sparuje cios, masz darmowy spam Wild choppin z 75% dmg boostem(i lepszy minimalny dmg niż furious Choppin ale bez Hurtin time) przez te 10s. Zasięg 30ft. Potem już tylko 50% zwiększenie przez pozostałe 10s trwania Chop Fasta. Jako wykończenie - GTDC. Wtedy nawet nie potrzeba za bardzo taktyki do furious chopping.
Ja akurat gram Slayerem, tu niestety trzeba być w berserku i robić zupełnie inny build żeby móc spamować tym AoE. U choppy da się to zrobić pozostając w specjalizacji AoE.
Oczywiście nie jest bez wad, jako że nie będzie możliwości zrzucenia rage. ALe coś za coś Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 09:11:11 wysłane przez Anadim » Zapisane

Arkan
Mówca

« Odpowiedz #115 : Kwiecień 27, 2009, 15:17:57 »

Mogę się zgodzić co do morale 4 które u Choppy jest słabiutkie widziałem u innych klas takie same morale 2, tylko powalenie było o 2s. krótsze.
A jeżeli chodzi i taktykę Longer and stronger używam jej aby zbalansować obrażenia jakie sobie zadaje za każdym ciosem ponieważ używam Hurtin Time.
Po za tym gdy jestem w Berserku to leczenie działa tagże ze stanu Furios czyli ponad 400hp(chyba + willpower które jest słabe), to tak jak bym wypił miksturę i ruszył w bój.

Postaram się sprawdzić jak się zabija przy wyborze waszych ścieżek ale póki co ze swojej byłem zadowolony. 

Ta taktyka nic ci nie balansuje - 262 healtha co 4 sekundy to smieszna wartosc i kompletnie nie warta zmarnowanego slota taktyki. Ja biegam z 9000hp i Hurtin Time to jest nic przy dmgu jaki zadaja ci przeciwnicy. Walka wyglada tak - albo walczysz 1vs1 i tam kazdy dodatkowy dmg jest na wage zlota, albo walczysz grupowo i wtedy masz heala i HT to kropla w morzu obrazen jakie dostajesz.

Zreszta jak mowiono - jesli chcesz sie leczyc w walce to bierz Furious Choppin - tam sie mozesz i za 5000 podleczyc w przeciagu 5 sekund.
Posted on: Kwiecień 17, 2009, 10:17:09
Po wczorajszych duelach (100 walk, z czego jakies 10 przegranych, glownie z tankami) musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolony z mojego buildu.

Duzy dmg, duza przezywalnosc w 1vs1, do tego pare punktow w DaWrecka i wysokie staty sprawiaja, ze i Lotsa Choppin zadaje calkiem niezle obrazenia w ORVR.

havana
Małomówny

Boll

Reputacja: 1

« Odpowiedz #116 : Czerwiec 06, 2009, 21:19:13 »

jak dla mnie Longer and Stronger jest podstawową taktyka w 1v1
żadna walka 1v1 nie trwa 3 sekund, a w przeciągu tych kilkudziesięciu sekund walki L&S może cię uleczyć nawet za 3-4 k
co w połączeniu z Furious Choppin sprawia że jestem prawie niezniszczalny

Anadim
Mówca

« Odpowiedz #117 : Czerwiec 06, 2009, 21:38:43 »

Dla 1v1 to byłoby mi szkoda punktu. Z doświadczeń, taktyka sprawdzała się świetnie kiedy te ticki to był spory % naszych HP. Na r40 w większości sytuacji wolę coś co da mi po prostu lepszy dmg, albo więcej HP. Duele to zbyt znikomy odsetek zdarzeń w których uczestniczę żeby sobie zawracać głowę tą taktyką na wyższych levelach.

Arkan
Mówca

« Odpowiedz #118 : Czerwiec 07, 2009, 00:32:36 »

Havana ma racje co do 1vs1 i walki z tankami. Ogladalem filmik (wklejany tu przez kogos w innym temacie) z Choppa rozwalajaca tanki 1vs1 - taktyka polegala na zalozeniu yer all bleedin i bleed em out, odbiegniecu, podleczeniu sie l&s, przybiegnieciu, furious choppin, 2 doty i odbiegniecie. Zabicie tanka zajmowalo mu z 5 minut ale dawal rade Chichot

grouth
Bard

Reputacja: 25

Imię w grze: grouth braath

« Odpowiedz #119 : Czerwiec 07, 2009, 03:22:37 »

o ile nie trafi na IB z GNM Uśmiech

Lock is Coming
Czosnek Cruaulas & Maruda Shellert
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Grudzień 28, 2011, 02:35:39