Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 10, 2012, 20:54:33 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Disciple of Khaine  (Przeczytany 26320 razy)
Strega
Małomówny

Reputacja: 0

Imię w grze: Nyarra

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #225 : Maj 04, 2010, 13:39:33 »

Czyżby DoKi wymarły? Od grudnia nikt więcej nie płacze, że są przepakowane? Mrugnięcie

A tak w ogóle to mam straszny dylemat. Nie wiem czy nosić płaszcz Wardena z +3 do healcrita, czy ten płaszcz z Pustyni, co daje bonusa z biżuterią do heal power :/ Niby próbowałam i tak i tak i...nie mogę wyłapać różnicy Smutny

Ps. Wyjasni mi ktoś jak to jest z tym heal powerem w ogóle? Ważne toto bardzo? Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 13:43:06 wysłane przez Strega » Zapisane

Nyarra - DoK rr 9x
Anethra
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #226 : Maj 04, 2010, 14:20:30 »

hej,

z racji dupiatego bonusu biżu z tovla (melee power) niewiele doków stackuje heal power.
1) jako aoe spamerzy lepiej funkcjonują z wymaksowanym crit heal chance, ok 850 willpower a reszta w staty pozwalające przeżyc (wounds, armor do 75% mitygacji, inicjatywa). Aoe heal spammer ma przeżyć większą presję niż inni healerzy, ale ceną za to jest że nie nadaje się na ratowanie kogokolwiek z innego party i nie radzi sobie z leczeniem focusowanych celów.

2) Kryt heal przy aoe leczeniu z odpowiednią taktyką daje perma absorb (wysoki cirt heal chance ticknie na kimś z 6ściu osób z party) co jeszcze powiększa i tak dużą przeżywalność.

To trochę z własnych doświadczeń, trochę z lektury WHA dotyczącej heal speców. Ja na Evelynne biegam z tym płaszczem z +3% do crit heal i wydaje mi się że jest lepiej niż bonus z piachów.

pozdrowienia Koleżanko Chichot

Strega
Małomówny

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #227 : Maj 05, 2010, 09:47:15 »

Dzięki Uśmiech

A heal power przelicza się jakoś na willpower?

Nyarra - DoK rr 9x
Dagor
Bard

Reputacja: 75

Imię w grze: Dagor

« Odpowiedz #228 : Maj 05, 2010, 10:11:34 »

1 heal power = 1 willpower.

Heal power nie daje tylko bonusa do disrupta tak jak willpower.

When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
Strega
Małomówny

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #229 : Maj 05, 2010, 15:14:51 »

ok, thx

Nyarra - DoK rr 9x
WarNew
Milczący

« Odpowiedz #230 : Listopad 11, 2010, 10:42:37 »

Niestety "DoK" był. Ale już go nie ma.Tak to streszcze.
Swoim "DoK" robiłem co chciałem "the long time ago".Teraz po restarcie konta nie poznaje "DoKa".
Nie chce mi się elaboratu pisać ale narazie słabo się nim gra.nie to co kiedyś.Może jest ta sama sytuacja jak z WP orderu.trzeba być cierpliwym do 40 lvl i zdobyc dobry gear.Może nie wiem.Na dzien dzisiejszy WP leje Doka.Co się mi nie zdarzało wcześniej.

""Uwaga: W tym wątku nie pisano od 60 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.""

hmm forum zamarło czas je rozruszać???

Radogost
Rozmówca

« Odpowiedz #231 : Listopad 13, 2010, 12:55:24 »

różnica miedzy dokiem a wp jest katastrofalna przynajmiej pod względem heal i przeżywalność, jedynie an 80rr jeszcze da sie coś ugrać

Strega
Małomówny

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #232 : Listopad 22, 2010, 16:39:26 »

I ogarniety DOK i ogarniety WP = nadal OP Język

Nyarra - DoK rr 9x
Cyrulik
Małomówny

Wielki upierdliwiec

Reputacja: 1

Imię w grze: Cyrulik

« Odpowiedz #233 : Listopad 22, 2010, 16:47:16 »

Niestety "DoK" był. Ale już go nie ma.Tak to streszcze.
Swoim "DoK" robiłem co chciałem "the long time ago".Teraz po restarcie konta nie poznaje "DoKa".
Nie chce mi się elaboratu pisać ale narazie słabo się nim gra.nie to co kiedyś.Może jest ta sama sytuacja jak z WP orderu.trzeba być cierpliwym do 40 lvl i zdobyc dobry gear.Może nie wiem.Na dzien dzisiejszy WP leje Doka.Co się mi nie zdarzało wcześniej.

No cóż, nie ma już easy mode i trzeba się trochę w klawisze naklepać, tak jak inne, mniej op klasy Duży uśmiech Wszystko zależy od Twoich umiejętności, większość DoK jakich znam w dps spec nie ma problemu z zabiciem przeciętnego WP.
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #234 : Grudzień 02, 2010, 07:51:49 »

różnica miedzy dokiem a wp jest katastrofalna przynajmiej pod względem heal i przeżywalność, jedynie an 80rr jeszcze da sie coś ugrać
rozwiń proszę?
Dla mnie narzekanie na obecny stan doka ma w sobie odrobinę prowokacji Chichot prościej juz się leczyć po stronie destro nie da Chichot chyba że chodzi o to by był niekończący się "god mode" Leczący WP może mieć lepsze narzędzia (skille/taktyki), leczący DoK ma swoje M4 - w jakiś sposób się to balansuje mimo że to nie mirror. Wolę żeby zachować różnice pomiędzy tymi klasami niż robić dokładne kopie skilli/taktyk.
Nie wiem co takiego ma ma WP co czyni go tak nieporównywalnie lepszym od DoKa?
Poza tym porównywanie mirrorów ma sens tylko wtedy gdy masz doświadczenia z gry po obu stronach (jako wp/dok), masz ten sam gear, RR, skład party...ciężko to osiągnąć.
Nie twierdze że nie ma różnic - to widzi każdy. Ale czy jest przepaść (jak sugerują wcześniejsze posty)? Nie sądzę.

Ornery
Małomówny

Imię w grze: wieczna

« Odpowiedz #235 : Grudzień 02, 2010, 09:26:42 »

zabrac im aoe detaunta w takiej postaci jakiej mają, za dobrze im ;>
Siro
Rozmówca

Reputacja: 2

« Odpowiedz #236 : Grudzień 02, 2010, 09:51:51 »

A czym on się różni od aoe detaunta DoK'ów? I ten i ten wymaga zajętego slota taktyki, oba działają na 30 stóp.

Destro czy Order...
Oto jest pytanie!
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #237 : Grudzień 02, 2010, 10:15:51 »

yo,

wiadomo ze są różnice - taki essence lash działa inaczej niż smite. Ale przepaści w podstawowej funkcji (leczenie) nie widzę. W dpsie wydaje mi się że dok jest lepszy - nie gram w dps, wiec to tylko moje subiektywne wrażenie.
Ornery
Małomówny

Imię w grze: wieczna

« Odpowiedz #238 : Grudzień 02, 2010, 11:20:41 »

mnie tam chodziło o doka/wpka Duży uśmiech
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #239 : Grudzień 15, 2010, 10:23:58 »

ale nas znerfili...teraz to juz normalnie nie da się grać...trzeba będzie podnieść willpower z 800 na okolice capa zeby sensownie leczyć!!!! Skandal! Kosztem statystyk defensywnych...

A tak na powaznie to ciekawe czy inni healerzy zostaną jakos wzmocnieni.
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Styczeń 15, 2012, 03:35:06