Blacksparrow
Milczący
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpień 29, 2008, 13:46:10 » |
|
Czyżby nikt z betatesterów nie grał tą klasą? Bardzo cicho na temat tej klasy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Civrill
Gawędziarz
Silent Warrior
Reputacja: 20
Imię w grze: Yavimaya Wolfheart
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 29, 2008, 15:19:49 » |
|
Ja grałem, ze względu na wygląd :p Szybko jednak sobie odpuściłem - zbyt skomplikowane, jak na mój mózg. Trzeba uważac na swoje hp i hp party, patrzeć czy soul essence jest na dostatecznym poziomie i jeszcze uganiać się za wrogami :p
|
|
|
|
|
|
Yavimaya Wolfheart The Peculiar <Radiant Knights> "Rock is overpowered, please nerf it... Paper is fine, thank you." - Scissors "Male elves are a lie."
|
|
|
Sander
Rozmówca
Reputacja: 3
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 29, 2008, 16:10:14 » |
|
grałem chwile zanim sie przerzuciłem na zealota/runepriesta do robienia questów solo albo w grupach klasa fantastyczna, nonstop walczysz i nonstop masz esencje na lecznie, plus masz heale dla grupy, jak cie złapie ktoś w rvr 1 na 1 to będzie miał cholerny problem żeby cię zabić, aż w końcu odpuści i zacznie uciekać ale.... w wielkich rvr kupa vs kupa klasa radzi sobie średnio żeby nie powiedzieć że kiepsko, tutaj od leczących oczekuje się że będą żyli najdłużej, będą leczyć i resować, i tu pojawia się problem, idziesz walczyć w meele, masz mniejszy armor niż np orki albo chosen i giniesz dużo szybciej, twoje leczenie na zasięg byłoby ok gdyby nie to że co chwile kończy ci sie esencja i musisz ją innym czarem doładować, a to znowu wyłącza cię na 5-15 sekund, podczas tego czasu zazwyczaj ginie osoba którą wspomagałeś leczeniem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaurim
Małomówny
Reputacja: 0
Imię w grze: Gaurim
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 29, 2008, 18:34:33 » |
|
Mój main  czy ktoś jeszcze kto grał tą postacią może podzielić się spostrzeżeniami ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quig
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 30, 2008, 18:58:02 » |
|
Nie trzeba walczyć w środku młyna żeby kogoś zabijać... trzeba dobierać targety, bić gości w robach a nie heavy armor... ja zapatrywałem się na zealota ale chyba wybiorę DoK, narazie mam tylko filmiki YT opisy i komentarze na forum ale myślę, że będzie dobry  . Pogram zobacze... ale podczas walki 1 v 4 DoK dawał radę i to chyba znaczy, że wszystko zależy od gracza.
|
|
|
|
|
|
Eltharion: SH, S, BO, CH ;] wszystko co zielone 
|
|
|
Sander
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 30, 2008, 20:52:26 » |
|
jeśli ktoś wygrywa przeciw 3-4 wrogim postaciom to walczy z nubami co grać nie umieją musisz leczyć podczas walki, po to jest ta klasa, żeby wspomagać leczenie grupy, owszem DoK i WP mają niezły dps, ale nadal gorszy niż klasy wyłącznie dpsujące siła drzemie w healowaniu podczas dpsowania  to są moim zdaniem dość trudne klasy do prowadzenia, szczególnie na wielkich bitwach w rvr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bhaal
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sierpień 30, 2008, 22:17:56 » |
|
Klasy w stylu DoK albo WP będą mistrzami w 1vs1, przynajmniej tak mi to jakos się wydaje.
Ale to i tak żaden atut gdyż gra opiera się w 100% na RvR i wielkich bitwach.
Ciekawi mnie też to czy klasy DoK i WP są tak samo efektywne w leczeniu jak RP, Shaman czy Zealot. Bo o ile się orientuję to te klasy nie muszą bić żeby leczyć. Czyli że DoK i WP powinni się lepiej sprawować w bitwach niż pozostali healerzy ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Civrill
Gawędziarz
Silent Warrior
|
 |
« Odpowiedz #22 : Sierpień 30, 2008, 22:23:34 » |
|
Klasy w stylu DoK albo WP będą mistrzami w 1vs1, przynajmniej tak mi to jakos się wydaje.
Ciekawi mnie też to czy klasy DoK i WP są tak samo efektywne w leczeniu jak RP, Shaman czy Zealot. Bo o ile się orientuję to te klasy nie muszą bić żeby leczyć. Czyli że DoK i WP powinni się lepiej sprawować w bitwach niż pozostali healerzy ?
Pierwsze zdanie - nie prawda, nie jest tak trudno ich ubić. Tuż przed końcem closed bety, archmagiem zwiedzałem pustkowia chaosu i akurat natknąłem się, na DoK'a na tym samym lvl. Po jakichś 5 minutach zabiłem go pozostając z połową HP (Choć bywało, że licznik schodził niebezpiecznie nisko  ) Ciężko powiedzieć który healer lepszy. Wiele tu zależy od sytuacji i kryteriów oceniania.
|
|
|
|
|
|
Yavimaya Wolfheart The Peculiar <Radiant Knights> "Rock is overpowered, please nerf it... Paper is fine, thank you." - Scissors "Male elves are a lie."
|
|
|
Sander
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #23 : Sierpień 30, 2008, 22:38:25 » |
|
Ciężko powiedzieć który healer lepszy. Wiele tu zależy od sytuacji i kryteriów oceniania.
Kryterium jest następujące: healer musi stać jak najdalej od wrogiej frakcji bo martwy healer to zły healer i nikt tutaj nie ma co ściemniać zawsze master healer to zealot/runepriest a secondary to shaman/archmage ofc mogą się zamieniać gdyż leczą podobnie więc odpowiadając na pytanie Bhaala Nie, Dok/WP nie są tak efektywnymi healerami jak reszta healerów i nie będą bo mają ciut inne zadanie co nie zmienia faktu że sam się zastanawiam nad graniem WP/DoK ze względu na złożoność klasy i fun przy grze w party 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 22:46:58 wysłane przez Sander »
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #24 : Sierpień 30, 2008, 22:54:31 » |
|
za to DPS i armor mają największy ze wszystkich healerów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sander
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #25 : Sierpień 30, 2008, 22:58:20 » |
|
bo go potrzebują z racji tego że sa blisko starć
ranged healerzy tego nie potrzebują
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bhaal
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #26 : Sierpień 30, 2008, 23:01:26 » |
|
Czyli który healer najbardziej nadaje się na RvR, większe bitwy jak i mniejsze takie 3v3, 5v5 ? Bo z tym healerami totalnie nie potrafię się połapać  Fajnie by było jakby ktoś poopisywał trochę klasy, NDA zniesione, wystarczą chęci. Bo z chęcia dowiedziałbym się czy taki np. Shaman daje rade na pvp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sander
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #27 : Sierpień 30, 2008, 23:09:17 » |
|
zomg ileż tego było, poszukaj na 1vs1 słabiutko nadaje sie zealot(za slaby dps żeby kogoś zabić imho), shaman nieźle, a DoK świetnie na 6vs6 EDIT w tej grupie w zasadzie wszyscy leczą świetnie  na 30vs30 świetnie zealot, nieźle shaman, słabo DoK(patrz moje poprzednie posty)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 23:14:59 wysłane przez Sander »
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #28 : Sierpień 30, 2008, 23:10:28 » |
|
wszystkie klasy "dają radę" w PvP , na prawdę WSZYSTKIE DoK i WP to melee healers: "their heals are now more passive while attacking. In addition, the improvements have made them the strongest group healers in the game" Archmage i Shaman to nuker / healers : "are capable of doing moderate sustained healing and average spike healing" Runepriest i Zealot to flex healers : "Rather than designing them to be “Good” at one thing and “Bad” at another, we have allowed these healers to choose what their focus will by how they spec. The heal in these two Careers are split across all three lines, and mixed in with both Damage and Debuff / Buff type abilities" EDIT Sander dobrze prawi, dać mu piwa 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2008, 00:29:08 wysłane przez Wolf Panzer »
|
|
|
|
|
Civrill
Gawędziarz
Silent Warrior
|
 |
« Odpowiedz #29 : Sierpień 30, 2008, 23:50:14 » |
|
a archmage i shaman to ... nie pamiętam  ale coś pomiędzy Spike healer. Naładowani potrafią rzucić 1k heal na instancie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|