Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 10, 2012, 21:07:55 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 12 13 [14]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sorceress/Sorcerer  (Przeczytany 21241 razy)
Anethra
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #195 : Styczeń 28, 2010, 12:32:05 »

hej,

no płacić za lagę jakieś x k golda to dla mnie abstrakcja...nawet gdybym miał uciułane tyle to by mi było szkoda. Albo tak jak wspomniał Pierun (brak wiedzy) albo MGGG (dobry lans nie jest zły Chichot ).
Najdroższy sandstorm dla sorcy jaki widziałem to 3,5k golda.

Strasznie jestem ciekaw jakie będą te nowe bronie za sc, może torchę to unormuje ceny...

Czym Ci się gra lepiej Pierun - BWkiem czy Sorką?
Pierun
Gość
« Odpowiedz #196 : Styczeń 28, 2010, 12:52:24 »

Ostatni miesiąc grałem sorcką, teraz znów gram BWkiem, to ogólnie rzecz ujmując:
Action Pointy: Na korzyść sorcki bez względu na to czy gramy AoE czy ST, brakuje VoD na BWku

Burst ST: Sorc osiąga większy burst, ale musi czekać na tik WoP i nie ma gwarancji, czy nie zostanie wyczyszczony przez zerg WPków z cleansing power, natomiast BW ma mniejszy, ale osiąga go szybciej i częściej. Na sorcce brakuje Pyroclastic Surge, nie rozumiem czemu Arctic Blast ma cooldown

Burst AoE: Tutaj jest przewaga BWka, ze względu na to, że takie czary jak Detonate i Spreading Flames są instantami, natomiast Gloom of Night sorcki to 2s casta, ponadto jest Flashfire, jednak na dłuższą metę dzięki lepszej regeneracji APków Sorc zrobi więcej presji na healerach.

Przeżywalność: W grze solo lub gdy sytuacja wymaga zdolności gry solo sorcka jest znacznie lepsza od BWka, disarm, snare, self heal na instant caście. Tapping the dark daje bardzo dużo jeśli gramy w grupie, ale to się dzieje kosztem innych taktyk.

Wsparcie od drużyny: Arcymag leczy lepiej od Shamana w taki zwykłym tempym healu, na dodatek heal Shaman jest bezuzyteczny gdy jakaś śmierdząca kobza stosuje na tobie shatter confidence, Slayer bije lepiej od Choppy(taktyka na auto atak), więc ogólnie w
takich okolicznościach sorcką gra się trudniej, bo trzeba mieć konkretnie ułożone party, musi być black guard w specyficznym buildzie, marauder nastawiony na przeszkadzanie, chosen z crippling strikes. Grając orderem wystarczy stosować zasadę "coco jumbo i do przodu".

Dobrze mi się gra i jednym i drugim Spoko
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #197 : Styczeń 28, 2010, 13:30:53 »

hej,

tak czytając Twoje porównanie chyba nawet potrafię się domyślić jakim buildem mozesz grać na sorcy Chichot BW jednak wolę zabijać niż nim grać.
Na sorcy brakuje mi tylko snare'a na HoR lub taktyki w stylu flashfire.

Aoe burst u Sorcy wymaga jednak Gloom of Night co mnie niezmiennie boli. Trudno, coś za coś Uśmiech

Nie wiem jaki masz skład ekipy na nornie ale od biedy bez BG na ap drain też da rady. 6 aur od 2 chosenów jakoś to kompensuje Chichot
Pierun
Gość
« Odpowiedz #198 : Styczeń 28, 2010, 13:44:02 »

Z Blackguardem chodziło mi o slayerów/WH, którzy operują taktyką do auto ataku. W dodatku wielu ma jeszcze 25% od tyranta i talizmany do lodówkowych broni. Jakiego byś nie miał guarda i healera to nie pograsz, bo przed stzrałami po 1k+ częściej niż co sekundę nic cię nie wybroni, a Blackguard ma fajną taktykę: Crush Vitality, obniżanie auto ataku o 25% i do spółki z marudą, chosenem mogą zneutralizować WH/Slayera. Bez tego po prostu nie pograsz.

Tymczasem Choppa dla BWka nie jest tak groźny, wystarcza guard i zwykły heal, ponadto Choppa składa się szybciej będąc leczonym przez Shamana niż Slayer z leczeniem od AMa.

Wszystko sprowadza się do okoliczności, a nie samych różnic pomiędzy tymi dwoma klasami.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2010, 13:49:21 wysłane przez Pierun » Zapisane
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #199 : Styczeń 28, 2010, 13:55:25 »

hej,

ostatnio mam 3 guardy...niestety u mnie w guildii nie ma żadnego BG na 40 ranku (nie wiem czy w ogóle jest jakiś alt BG powyżej T2).
No ale na szczęście nie każdy WH na KA wali za 1k+ a tylko połowa Uśmiech
Co do wrażeń z gry BWkiem to masz więcej doświadczenia. Choppy enklavowo-ravensowe jakoś sobie radzą chyba Uśmiech
Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #200 : Styczeń 28, 2010, 15:04:21 »

A dlaczego nikt nie docenia WLa? Też ma taktykę zwiększającą autoatak o 50%, też potrafi walnąć za 1k i wyżej, do tego ma 2 skille zmniejszające szybkość ataku wroga w tym jedno obszarowe od peta.

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Pierun
Gość
« Odpowiedz #201 : Styczeń 28, 2010, 15:12:51 »

WL nie ma takiej mechaniki jak WH/Slayer
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #202 : Styczeń 29, 2010, 16:15:54 »

hej,

to nie topik o WLach ale co tam Uśmiech to co napisał Pierun to superkurtuazja. Kontynuując uprzejmości można dodać że WL to klasa która wymaga naprawdę sporo umiejętności w prowadzeniu i wysokiego RR żeby pokazać potencjał. Czyli nie każdemu się chce.

A mniej uprzejma odpowiedź jest taka: w aoe WL jest słabszy od slayera, w singlu słabszy od WH. I niewiele osób potrafi nim grać. Przed nerfem fetcha każdy potrafił tylko robić chain pulle, po nerfie fetcha 95% populacji WLów to spec guardian. Potraficie leczyć peta, zrobić czasami charge, fetch już nie każdy. I to wszystko. Jak widzę mdpsa któy ucieka od mojej sorcy wysyłając kotka to się nie dziw że klasa jest lekceważona. Chyba ostatnia żeby dostać guarda.

Osobniki będące wyjątkami od powyższego schematu:
- Morph (ze śp. K8P) już nie gra
- Akame (chyba najlepszy WL na KA)
- Khanne - mistrz świata w skoordynowanym fetchu.

koniec offtopa o WL-ach.
Pierun
Gość
« Odpowiedz #203 : Styczeń 29, 2010, 16:43:41 »

Marauder jest bardziej upierdliwy dla BW niż WL dla sorcy. Mam tutaj na myśli grę w grupie na scenario czy rvr.
Jaskier
Mówca

Reputacja: 22

Imię w grze: Emnelrith

« Odpowiedz #204 : Styczeń 31, 2010, 01:42:05 »

Solo chyba tez nie lepiej. Ze strony maraudera mogę powiedzieć tyle, że BW to zwykle najprostszy przeciwnik - niski tou oraz armor w okolicach 0 po debuffie sprawia, że składa się zwykle na przysłowiowe trzy ciosy. Zwłaszcza jesli uda się go zaskoczyć i nie rozpoczyna ostrzału artyleryjskiego gdy tylko wejdzie się na 100ft.
A kolei WL nie jest dla mojego magusa jekimś warym uwagi zagrożeniem, zwłaszcza w scenariuszu na rvr. Slayerzy są o niebo gorsi. Podejrzewam, ze sorki mają podobnie.

Opeteh
Gawędziarz

Reputacja: 17

Imię w grze: Opeteh/Eviane

« Odpowiedz #205 : Styczeń 31, 2010, 13:50:21 »

Wyjdzie lepszy lachon od sandstorma, prawie 3 razy więcej magic powera, prawie tyle samo inta i jedyna różnica to -5% magic crita, ale na to miejsce lepiej wsadzić talik na APki lub ten co daje undefendable atak.
Jaki talik na APki masz na mysli?

podYum.pl
Pierun
Gość
« Odpowiedz #206 : Styczeń 31, 2010, 15:18:34 »

x% szans na zmniejszenie kosztów do 0 AP przez 5 sekund co 30 sekund, przy spamowaniu AoE się przydaje
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #207 : Luty 02, 2010, 16:26:43 »

hej,

W KOŃCU Chichot "Ice Spikes: Fixed an issue in which multiple Sorcerers using this ability would overwrite each other's effects." I po paczu się okaże że Calamity specced sorca będzie lepsza w aoe niż destruction specced Chichot zajebiście Uśmiech
Gilotynus Satanus
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Geraldin

« Odpowiedz #208 : Wrzesień 29, 2010, 23:56:38 »

Czy mógłby ktoś podać aktualne buliny dla Sorcki,bo nie wiem dokładie którą ścieżką pójść.dzięx
Malacar
Gość
« Odpowiedz #209 : Wrzesień 30, 2010, 00:06:09 »

po znerfieniu CQ najlepiej pójść w taką która ci najbardziej pasuje do stylu gry Agony - single target; Calamity - Doty, Destruction - AoE, z czego ST pół w miejscu pół w ruchu, DoTy raczej w ruchu, AoE raczej w miejscu,
Strony: 1 ... 12 13 [14]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Styczeń 31, 2012, 14:36:50