To ja się pochwalę swoim buildem i innymi takimi. Levelując dawałem wszystko w ścieżkę Agony (direct), biorąc po drodze
Impending Doom i
Soul Stealer, reszta punktów poszła w ścieżkę Destruction (aoe), bez żadnych skilli.
Jak trochę pograłem na ranku 40-stym to, żeby spróbować czegoś innego, respecnąłem się, dałem Calamity do
Hand of Ruin włącznie (żadnych dodatkowych skilli), cała reszta w Agony (wykupując po drodze
Impending Doom).
Na RR 40 podbiłem ostatni punkcik w Agony i na RR 50
Soul Stealer.
Soul Stealer jest lepszy od bazowego morale na rank 4, mimo, że mniejszy dmg to jednak jest mniej sytuacyjny i nie raz uratuje nam naszą kształtną pupcię.
Z pozostałych morale używam:
Dire Blast - troche dmg-u, potem jeszcze dot, w sumie calkiem sporo.
Siphon Power - rzadko używam, ostatnio trochę częściej, czasami daje naprawdę ładne rezultaty.
Scintillating Energy - ot, zwykły dmg, przydaje się.
Z taktyk używam:
Endless Knowledge - moim zdaniem podstawa
Infernal Gift - do gry solo nie daje nic, podczas gry w grupie naprawdę dużo. Dzięki innej sorcce, która używała tej taktyki udało mi się Doomboltem zadać 3738 dmg jednym strzałem.
Glorious Carnage - dzięki temu przy dobrych wiatrach jesteśmy w stanie na jednym mobie dobić do drugiego morale, naprawdę świetna taktyka.
Triumphant Blasting - teoretycznie zmniejsza nasz potencjalny dmg czarów aoe, ponieważ wyrzuca z nich przeciwników, jednak przydaje się do rozbijania grup wroga, tank wallów, zrzucania ludzi z murów, przepaści, czy jako taki niepewny knockback ostatniego ratunku.
Podczas PvE
Triumphant Blasting zamieniam na
Sleight Of Hand. Natomiast do levelowania nieocenioną taktyką jest
Bathing In Blood.
Punkty zdobywane za Renown Rank dajemy na początku Inteligence, następnie Inteligence + Willpower. Jak dobijemy do RR 40 robimy respeca i dajemy wszystko w pierwsze Inteligence, ew. jak coś zostanie to w Wounds, zeby dopchać do tej 40-stki. To co zdobywamy potem dajemy w Magic Crit Chance.
Sprzęt do walki:
Inteligence to podstawa. Drugie miejsce to wounds, żeby się nie zabijać samemu. Toughness możemy zignorować, jak dopadnie nas WH to i tak jesteśmy martwi. Initiative też nie potrzebne. Willpower podobnie. O Strengh, Weapon Skill czy Ballistic Skill nie wspominam nawet.
Do tego Elemental Resistance, na drugim miejscu Corporeal i mamy Bright Wizardów praktycznie z głowy.
Trochę Magic Crit Chance też się przyda.
Ja obecnie chodzę w trzech itemach z Annihilatora i trzech z Sentinela, oba te sety dają mi boosta do Int i Elemental Resistance. Staffa używam tego za elite reward w Greenskins T4 - duży bonus do inteligencji, 5% szansa na crita i dwa miejsca na talizman, jedna z najlepszych lasek dostępnych w grze (jeśli nie nalepsza). Talizmanów używamy do inteligencji i woundsów. Najlepsza sytuacja jak osiągniemy ponad 1000 Int i ponad 5000 hp.