Artein
Bard
Ravens
Reputacja: 37
Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 20, 2008, 10:29:39 » |
|
w tier 1 zadawalem w scenariuszach po 40k dmg (mam screen jak na 13 lvl 44k dalem rade)
na 13 lvl nie wejdziesz do scenariusza w Tier 1 Sorcką niby soluje się PvE łatwo, ale jak wydaje się że jest dobrze to nagle wpadną Ci ze 2-3 backlashe pod rząd i jesteśmy w pupie....
|
|
|
|
|
|
414, never forget
|
|
|
Draco
Milczący
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 22, 2008, 05:10:37 » |
|
Ogólnie głowne założenie sorca to pakować wszystko w inteligence wtedy masz best damage i dps,twoim celem na pvp nie jest przeżycie w końcu tylko zadanie najwiekszego damage ja na 23 lvl mam juz 644inta wale nuki juz po 1200-1350dmg aż sie boje pomyśleć co bedzie później...Dla mnie w przedmiocie liczy sie tylko int reszta to bajer ew dodatek,ciułam każdy punkcik inta żeby było najwiecej,healer i tak powinien cie utrzymać na polu bitwy przy życiu...
|
|
|
|
|
|
LvL nie ma znaczenia,to tylko fikcja
|
|
|
|
|
Karp
Milczący
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 10, 2008, 23:32:48 » |
|
Ja gram chosenem ale cos tam wiem. Sorc jest dupa jak pakuje tylko w inta. Dostanie backslasha i koniec. Ogolnie int i wounds to dwie wazne statystyki. Na pewno nie touhtnes bo sorc dostaje duży dmg jednorazowo więc te -50 dmg nic mu nie daje. Za to jak ma z 4 k hp to nie ginie czesto, a ma możliwość sukesywnego ataku. Razem z tankiem, który tankuje, a nie udaje dpesa to jest wymiot. Sorc kasuje najpierw heale i wtedy ja mam szanse zająć się tankiem orderu. Ponieważ ludzie grając ranged dpsami i helerami nie dają w wounds to są z reguły na jednego - dwa strzały sorcy, a ona sama mając te 4k hp i broniona przez tanka ma ich nagle 8k! To jest naprawde sporo i nie łatwo ubić takie coś. My z kumplem jak gramy i mamy to szczęście, że dostaniemy sprawnego heala to giniemy raz, góra dwa razy na scenario.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wian
Milczący
Imię w grze: Tetriale
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 16, 2008, 09:44:46 » |
|
^ || Ja z nim gram:P Ogolnie bazujac na moich doswiadczeniach: Najbardziej oplaca sie drzewko DOTów. Przetestowalem wszystkie 3:
Aoe- ciezko trafic w grupe ludzi zazwyczaj dostaja 1,2 osoby(przy 100DM jest to ok 2k dmg) ale backlash bardzo czesty bo duzo sie trzeba nacastowac zeby zabic. Jednak jak grupa sie znajduje wtedy potrafi sie rozgromic 5 przeciwnikow bez zadnych problemow(oczywiscie jesli stoja blisko siebie i w jednym miejscu) Odleglosci z jakich ownowac mozna aoe sa straszne(od 40yrds), trzeba podejsc na prawde blisko a wtedy ataki skupiaja sie na tobie(a kazdy dobry sorc wie ze nie broniony wytrzyma kilka sekund ataku)
immidate dmg- opracowalem sobie kombo ktorym zadawalem jakos 4k dmg. Nie powiem milo rozsadzac przeciwnikow w przecioagu 2 sek ale wiekszosc to kombo przetszymuje zostaje im malo hp i zazwyczaj ktos ich wyleczy. A strach ich dokanczac bo samemu ma sie 20%hp.
dot- najlepsze drzewko, przepakowane tak samo jak u BW(jednak BW maja 1 dota wiecej i ogolnie lepsze taktyki). Zakladajac na przeciwnika 4 doty w 6 sekund jest sie w stanie zadac 7-8k dmg.(1 tick dota to jakies 800-1100 przy 100 DM) Nawet heal nie wyrabia z Hotami i healami i range jest 90-100yrds wiec bardzo przystepny. Do tego zakladajac dory mamy o wiele mniejsza szanse na backlasha bo uzywa sie o wiele mniej skilli.(porownujac drzewko Immidate- uzywalem 8 skilli, dot-4) I kolejna rzecz ktora stawia to drzewko na 1 miejscu to to, ze nawet jak przeciwnik ucieknie z twojego zasiegu i tak moze zginac;)
W co pakowac?: Inteligence - wiadomo, aby zadawac wiekszy dmg Wounds - aby przetrwac swoje straszliwe backlashe oraz lekki dmg od wroga. Wydaje mi sie ze na tych statach sie najlepiej skupic, bo toughnes ani willpower duzo nie daja(i tak sorc nie jest od otrzymywania dmg tylko od jego zadawania, do tego sam potrafi sobie niezle wkopac, a dla backlashow niewazne czy masz duzo resistow;) ) Mozna pakowac spokojnie w obydwie staty bo siebie wzajemnie nie eliminuja. Mam staffa 44wounds 44 intel i 22 willpower. Przyznam ze mialem duzo sytuacji gdzie sorc straszliwie mnie denerwowal(ginolem strasznie czesto, czy to na pve czy na pvp) Dopiero jakos od 25 lvlu sytuacja sie poprawila. Pakujac w wounds pve jest przyjemniejsze bo mozna wytrzymac atak 3,4 mobow;) To taki moj poradnik dla sorcow, bo cos ich malo, ludzie zniechecaja sie tym ze szybko giną. Polecam znalesc sobie dobrego tanka i heala wtedy top dps na scenario to ZADEN problem.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2008, 22:27:13 wysłane przez Wian »
|
|
|
|
|
iniside
Rozmówca
Reputacja: -8
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 16, 2008, 19:14:40 » |
|
DoT sorca totalnie zasysaja. Hand Of Ruin nie ma snare, wiec latwo z tego uciec, pozatym wielki laser informuje ze cos strzela. Word of Pain komentowac nie musze posysa kompletnie. Nie wiem kto wpadl na tak durny spell. Icy Spikes. O to by bylo dobre... Gdyby nie fakt, ze to Cone dmg, z zasiegiem 65 feet..
Agony jest duzo lepsze. Dopoki nie poprawia Claimity, nie ma sensu marnowac na nie czasu, jest malo efektwyne, ciezko sie tego uzywa, i latwo przed tym zwiac. Jedyna fajna rzecz jest ten DoT AoE.. gdyby nie fakt ze BW ma to samo tylko ze jest instant i nie jest z mastery.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wkurzak
Rozmówca
Karaz-a-Karak
Reputacja: 3
Imię w grze: Thruk,Wollaul,Wkurzak,Klingon
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 16, 2008, 22:45:12 » |
|
W ogole order moim zdaniem ma lepsze chary.....nie wiem czemu. Albo oni specjalnie tak zrobili...ale nieumyslnie. BW jest przegrzany...da sie go zabic ale dmg ma za duzyy. Reszta klas orderu da sie zabic...trudno troche jest z WP i IB(ale to z racji na duzego defa)
Ale wlasnie najbardziej wpienia mnie BW....
|
|
|
|
|
|
Thruk BO 20lvl - Server Karak8Peaks | Wollaul Magus 23 lvl - Server Karak8Peaks | Wkurzak Chosen 18 lvl - Server Karak8Peaks(nowe a zarazem powrot do korzeni  )
|
|
|
Ksanth
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Ksanth
|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 17, 2008, 17:59:35 » |
|
O Sorcach prawda jest taka, że jest się łatwym celem. Prawie każdy chce Cię wykończyć na początku. Do tego mało życia i słaby pancerz też robią swoje. Chociaż z 2 strony Sorc z healerem na placach robi prawdziwą rzeź. W sumie to bez healalera robi, ale jak ktoś go jeszcze healuje to jest naprawdę ciekawie.
Do tego zauważyłem niepisaną wojnę z BW.. najczęściej jestem przez nich atakowany. I najczęściej to oni mnie zabijają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grouth
Bard
Reputacja: 25
Imię w grze: grouth braath
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 17, 2008, 19:33:42 » |
|
sprobuj zostawic nieatakowana sorce  wyrywa po prostu z butow  Wystarczy sie odwrocic i potrafi mnie zjesc w 3 -4 secundy 
|
|
|
|
|
|
Lock is Coming Czosnek Cruaulas & Maruda Shellert
|
|
|
Wian
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 17, 2008, 22:28:40 » |
|
ja napialem co jest lepsze pod zwzgledem dpsu... sorc broniony i healowany, na drzewku dotow zadaje najwiekszy dps i tyle. a BW wiadomo ze sa 3x lepsi od sorcow
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grouth
Bard
Reputacja: 25
Imię w grze: grouth braath
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 17, 2008, 22:35:55 » |
|
Bardzo mozliwe, poniewaz nie ma porownania i nie znam sie w pelni na tym, jak Wy  Troche zle wyskoczylem, ale ie zrozum mnie zle, nie odnosilem sie do porownania 1:1 Sorc BW , tylko o mocy takiej sorc i cyferek przelatujacych mi kolo oczu  Nawet nie smiem polemizowac z braku oczywistej wiedzy  Widze Was w koncu tylko zza lufy mojej spluwy, albo kolby 
|
|
|
|
|
|
Lock is Coming Czosnek Cruaulas & Maruda Shellert
|
|
|
iniside
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 18, 2008, 08:33:08 » |
|
ja napialem co jest lepsze pod zwzgledem dpsu... sorc broniony i healowany, na drzewku dotow zadaje najwiekszy dps i tyle. a BW wiadomo ze sa 3x lepsi od sorcow
nie zadaje. Bo masz tylko trzy efektywne Doty (z czego jeden na samej gorze), i chanellingowy spell przed ktorym bardzo latwo uciec. Chyba ze lubisz kamikaze runy i podbiegasz z Ice Spikes pod przeciwnika  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wian
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #57 : Październik 21, 2008, 11:44:18 » |
|
inside to co wedlug ciebie jest lepsze u sorca co? wogole masz sorca czy tylko naogladales sie filmikow?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iniside
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #58 : Październik 21, 2008, 15:59:24 » |
|
inside to co wedlug ciebie jest lepsze u sorca co? wogole masz sorca czy tylko naogladales sie filmikow?
Mam co jest lepszy ? wlasciwie to nic... DD jest moze minimalnie lepsze i AoE, gdyby nie fakt ze mastery wsadzaie duplikuje trainable umiejetnosci. Sorc to mocno gimpnieta wersja BW, nie ma sie co z tym spierac to jest fakt  . Chcieli zrobic klase troche inna a wyszedl im gimp..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wian
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #59 : Październik 21, 2008, 16:24:07 » |
|
i na Aoe i na pierwszym drzewku z backlashow dostajesz taki wpierdziel, ze czasami nie mozna dokonczyc comba bo sie zabijasz. Cast time mozna latwo przerwac bo spelle castuja sie od 3s w dol, a do tego zeby zrobic cos z aoe trzeba podejsc minimum na 65feet... a to o wiele bardziej wystawia cie na atak niz hand of ruin ktore ma 100feet. no ja ci nie bronie uwazac ze cos innego jest lepsze, ale fakty mowia co innego. Aha i faktycznie nie zadaje najwiekszego dpsu, ale na single target Doty najlepiej sie sprawdzaja.(sa najwydajniejsze) A tu cos dla ludzi ktorzy uwazaja ze istnieje balance pomiedzy BW i Sorcem: http://thewarjournal.com/2008/10/bright-wizard-and-sorceress-one-way-mirror/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|