Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 06, 2012, 06:03:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sorceress/Sorcerer  (Przeczytany 21181 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Aldrin
Mówca

Reputacja: 22

« Odpowiedz #165 : Lipiec 26, 2009, 10:12:53 »

Ja sie skladam po jednej flaszce Chichot
I trudno sie robi screenshoty w ciemnym, zadymionym pomieszczeniu  Mrugnięcie

Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
Malacar
Gość
« Odpowiedz #166 : Lipiec 26, 2009, 10:33:12 »

oj tam Grouth,

czymś trzeba zabić tą Twoją brodatą puszkę Chichot WoP to dot ktory zadaje ok 1300 bazowego dmg przez 10 sek. W krytach to moze byc 3 500. Ale nadal przez 10 sekund

czy aby na pewno znasz wszystkie swoje skille? WoP działa za zasadzie, że przez 10 sec ofiara ma obniżony WILL, a po 10 sec jest pstryk i 3,5k (lub więcej) z kryta w plecy Uśmiech.  I nie jedyny lepszy skill, bo wspomniany przez ciebie disarm na 5s też jest lepszy od utraty 50 AP'ków.
Anethra
Rozmówca

Reputacja: 4

« Odpowiedz #167 : Lipiec 26, 2009, 14:59:06 »

hej,

znam, znam. Źle mi się napisało (zamiast przez powinno być po). Debuff WILL to akurat nie jest cos powalającego w WoP. I co wyście się tak uparli na te 3,5 k? W zalezności od od rozwinięcia Calamity ma od 1000 do 1350 (mniej więcej) bazowego dmg. Bonus z mechaniki to 100% więcej na krycie. Czyli drugi 1000 - 1350. Plus oczywiście bonus z Int. Z waszych wypowiedzi mozna odnieść wrażenie, że WoP kazdemu i zawsze przyłoży za 3,5k a to lekka przesada. Nawet przy teroetycznym założeniu że zawsze - 350dmg/sec to taki powalający wynik? Raz na 3 przypadki WoP jest ściągany (co najmniej kilka klas ma taką możliwość - nawet BW).

Jak napisałem - drzewka dotów u BW i Sorcy są naprawdę dobrze zbalansowane. Sorca ma swoje WoP i Absorb Vitality, a BW ma snare'a (withering heat) i KD (w SD&R). Inne zastosowanie - wiadomo, ale dot spec bym akurat nie ruszał.

pozdrowienia
Anethra
Aldrin
Mówca

Reputacja: 22

« Odpowiedz #168 : Lipiec 26, 2009, 18:58:39 »

hej,

znam, znam. Źle mi się napisało (zamiast przez powinno być po). Debuff WILL to akurat nie jest cos powalającego w WoP. I co wyście się tak uparli na te 3,5 k? W zalezności od od rozwinięcia Calamity ma od 1000 do 1350 (mniej więcej) bazowego dmg. Bonus z mechaniki to 100% więcej na krycie. Czyli drugi 1000 - 1350. Plus oczywiście bonus z Int. Z waszych wypowiedzi mozna odnieść wrażenie, że WoP kazdemu i zawsze przyłoży za 3,5k a to lekka przesada. Nawet przy teroetycznym założeniu że zawsze - 350dmg/sec to taki powalający wynik? Raz na 3 przypadki WoP jest ściągany (co najmniej kilka klas ma taką możliwość - nawet BW).

Jak napisałem - drzewka dotów u BW i Sorcy są naprawdę dobrze zbalansowane. Sorca ma swoje WoP i Absorb Vitality, a BW ma snare'a (withering heat) i KD (w SD&R). Inne zastosowanie - wiadomo, ale dot spec bym akurat nie ruszał.

pozdrowienia
Anethra

Powiadac o umiejetnosci ktora strzela za 3.5k w jednym tiku, ze nie rozni sie od dota 350/sec to
lekka przesada

Uśmiech

Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
grouth
Bard

Reputacja: 25

Imię w grze: grouth braath

« Odpowiedz #169 : Lipiec 26, 2009, 19:10:39 »

I co wyście się tak uparli na te 3,5 k? W zalezności od od rozwinięcia Calamity ma od 1000 do 1350 (mniej więcej) bazowego dmg. Bonus z mechaniki to 100% więcej na krycie. Czyli drugi 1000 - 1350. Plus oczywiście bonus z Int. Z waszych wypowiedzi mozna odnieść wrażenie, że WoP kazdemu i zawsze przyłoży za 3,5k a to lekka przesada. Nawet przy teroetycznym założeniu że zawsze - 350dmg/sec to taki powalający wynik? Raz na 3 przypadki WoP jest ściągany (co najmniej kilka klas ma taką możliwość - nawet BW).

pozdrowienia
Anethra

hehe bo jesli we mnie , jako tanka z toughness potrafil taki wejsc za 3k , a zdarzaja sie po ponad 2kafle, to ja ie wiem, jakie cyfry widza szlafroki Chichot

Lock is Coming
Czosnek Cruaulas & Maruda Shellert
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #170 : Lipiec 26, 2009, 22:59:04 »

hej,

nie twierdzę że WoP to to samo co dot za 350/sek. Po prostu daje pewną perspektywę jaki jest crit dmg/czas trwania. Ale upieranie się że ten skill jest OP to nieporozumienie.
1) WoP nie zawsze krytuje - z przebiegu dyskusji mozna odnieść wrażenie że mityczne 3,5k to standard. A tak nie jest.
2) mozna je usunąć. Przez całe 10 sek. Zaczeło boleć po tym jak cleansing power u WP nie ściągało wszystkich hexów i curse'ów Sorcy przy byle aoe healu prawda? Teraz też można ale wymaga to więcej rozgarnięcia od healerów.
3) bardzo często po 10 sek Sorca jest już martwa. WoP to nie jest instant kill - większość rozgarniętych sorc wie jak użyc WoP i innych skilli do bursta w okolicach 10 sek od castu WoP. Dlatego może się wam wydawać że to taki alwayswin skill. Ale to po 10 sek a nie instant.
4) a nawet jeżeli dostaniesz Grouth za 3k od czasu do czasu, a Twój WP za 3,5 - co z tego? Gdzie jest napisane że nie może? Order tez może czasami wcisnąć respawn Chichot

Narzekając na WoP możecie się mniej więcej poczuć jak community sorców rozmyślając o skillach BW z pozostałych dwóch ścieżek. Ja za snare'a na swoim Hands of Ruin mógłybym przeżyć obcięcie dmg na WoP. Ale bez tego uważam że uczciwy układ - BW więcej CC w specu dot (KD i snare), a Sorca wiecej dmg i dot leczący.

Oczywiście wszystko zależy od punktu siedzenia Chichot WoP to taki trochę mit, bo jest co najmniej jedna inna taktyka która na jednym spellu (1 sek cast, 5 sek CD) daje 1100 bazowego dmg (WoP daje od 1100 do 1300). I nikt na nią nie narzeka. W czasie trwania WoP możecie dostać za 1,5 tyle co WoP Chichot ale oczywiście mozna powtarzać jak mantrę - że jaki ten WoP jest przegięty. 

pozdrowienia
Anethra

Artein
Bard

Ravens

Reputacja: 37

Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk

« Odpowiedz #171 : Lipiec 27, 2009, 00:08:59 »

Gloomburst + Swell of Gloom?

414, never forget
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #172 : Lipiec 27, 2009, 07:09:12 »

Si si,

oczywiście wymaga to juz pójścia wysoko w ścieżke Agony, ale do robienia spike dmg jest zajebiste. Czasami jak sprawdzam combat loga to wygląda to tak:
you Gloomburst critically hits XXX for YYYY dmg, your FT hits XXX for YYY dmg, your Swell of Gloom hits XXX for YYYY dmg, your FT hits XXX for YYY dmg Uśmiech masz kryta na Gloomburst plus Swell plus dwa pasywne proce z Frozen Touch. Hit z Swell of Gloom kiedyś mógł krytować - teraz juz nie. Zostało to znerfione razem z Shades of death (tez mogło krytować). Powodem było to, że Sorca przy 100DM mogła ustrzelić każdego następującą kombinacją:
SoD -> Doombolt -> Impending doom -> Gloomburst+Swell of Gloom -> Hands of ruin (jezeli jeszcze coś stało).
SoD dawało od 200 dmg do 600 (w krytyku) do kazdego z kolejnych 5 ataków Chichot Doombolt walił wtedy za 3k, Impending za 1,2, Gloomburst za 2,5. Dostawałeś spike za 6k-6,5 kpomiedzy 4 a 6 sek od momentu castu SoD - a dodajcie do tego że wtedy Sorca miała 50% critical chance przy 100DM (a nie 35% jak teraz) Chichot

Nie wiedzieć czemu to nerfnęli Chichot Chichot Chichot dlatego pamiętając jak to wyglądało kiedys uważam, że narzekanie na 3,5k z WoP raz na 10 sek nie jest uzasadnione. Buff WoP przyszedł własnie z nerfem Swell of Gloom i Shades of Death. Jezeli mozna by było wrócić do starej wersji to jak zamieniam się od razu. Coś za coś.

Poza tym argument z gatunku oszyfistych - co innego Sorca ma robic jak nie zabijać order? Buffowac grupę czy może ją leczyć? Chichot uziemili kompletnie WE która trzymała populację BW w rozsądnych graniach to się ich narobiło - za przeproszeniem - jak psów. Wcale bym się nie zdziwił gdyby kolesie grający wczesniej WE nie grali teraz BW - jak napisał Pierun: easy mode player zawsze będzie płynął z prądem.

Dlatego element dyskomfortu orderu związany z WoP powinien pozostać. Widzisz że dostałes i zastanawiasz się czy masz tylko 10 sek do respawn:D

Myślałem, ze przy okazji ktoś się zająknie na temat nowegu buga u BW w ściezce direct. Ale rozumiem, że cisza Chichot chciałbym zeby kiedyś bug BW wyszedł im na minus a nie kurwa jak zwykle boost do dmg. Na WHA nawet część BW jak sie zorientowała o co chodzi to sami zaczęli pisać że takie "wrzutki" powodują cyt" fueling rumors that devs really only play order"

pozdrowienia
Anethra
Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #173 : Lipiec 27, 2009, 08:06:45 »

uziemili kompletnie WE która trzymała populację BW w rozsądnych graniach to się ich narobiło - za przeproszeniem - jak psów. Wcale bym się nie zdziwił gdyby kolesie grający wczesniej WE nie grali teraz BW - jak napisał Pierun: easy mode player zawsze będzie płynął z prądem.
WE dziwnym trafem zrobiło się mniej z momentem wprowadzenia choppasów do gry. (easy mode)
Jeżeli chodzi o sorcę to na AoE ja naprawdę nie widzę różnicy pomiędzy BW a sorcą i to szybko zabija i to, może są ułamki sekundy różnicy. Do tego jakie masz szanse na spotkanie samotnej Sorcy/BW na polu walki jeżeli nie jest to duel? Minimalne, czyli dyskusja jest czysto teoretyczna.

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Arkeh
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Tubak

« Odpowiedz #174 : Lipiec 27, 2009, 08:15:19 »

To ze we zrobilo sie mniej to nie dziwny przypadek to celowe dzialanie mythica , znerfienie kilku klas destro mialo spowodowac , ze wiecej graczy wybierze order celem wyrownania balansu na serverach , dalo nam to niestety lub dla orderu stety taki uklad , ze po stronie destro mamy 4 klasy zjebane na maxa a po stronie orderu procz SW jak najbardziej zrownowazone i dajace teraz mocna przewage orderowi . A co wybierze gracz ? To czym gra sie milo i przyjemnie czy tez to co zostale zmarginelizowane , jest ciagle pomijane i ostatecznie kapniete w zada tak ze pozostaje albo rolnac albo quitnac ?
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #175 : Lipiec 27, 2009, 08:31:45 »

hej,

WE zrobiło sie mniej po patch'u 1.2 (zjebanie proców - m.in. bonusów ze statystyk do kissów to był kompletny FAIL Mythica) wprowadzenie Choppasów oczywiście miało wpływ na ilość WE, ale to nie był powód masowego re-rolla. Wolisz swojego toonka na 50RR z dobrym sprzętem który może złozyć szlafroka w 5 hitów czy aoe spammera?

Co do aoe BW/Sorcy to chyba juz zostało dość dobrze omówione. A w singiel target nie chodzi mi o to czy spotkasz samotnego BW/Sorca czy nie - chodzi o to że żeby wygrać z aoe bs musisz zrobić własny Smutny nie wiem jak inni ale ja nie lubię byc przymuszany do tylko jednego słusznego buildu.

Ja żyłem w naiwnym przeświadczeniu, że np. tanki powinny trzymac linię (jako tako) a rdpsy poprzez focus fire ściągać po kolei każdego i w ten sposób pchać linię frontu do przodu. Teraz równo z tankami biegnie BW/Sorc i szeregi przeciwnika wyparowują.

Ale co tam, za bardzo lubię swoją sorcę żeby się zrażać takimi drobiazgami:D

pozdro

Malacar
Gość
« Odpowiedz #176 : Lipiec 27, 2009, 17:57:53 »

Już tak nie pisz, że rzadko krytykuje bo może i tak jest, ale przed 40tką... ze sprzętu wykręcasz 30 + 10 bazowego + 12 z renowna i 35 z mechaniki = 87 + Increased Pain jak mało  Duży uśmiech i nie ma prawa nie kryknąć ... a dla zwiększenia dmg z WoP Vision Of Domination  i na przykład Close Quarters i tak rdps walczy często w półdystansie Mrugnięcie
Anethra
Rozmówca

« Odpowiedz #177 : Lipiec 27, 2009, 19:22:42 »

hej,

30% ze sprzętu - pozazdrościć każdemu kto tyle ma. Ale to nie standard. Mamy 10% bazowego? Naprawdę? Ale to jakies ukryte chyba to ja tego nie widzę z swoich magical crit chance?
ile znasz Sorc na 75+RR? Bo to co podałeś (12% z renown) to mniej więcej w przedziale 75RR - 80RR Chichot jak Sorca używa CQ to zazwyczaj nie ma VoD jako taktyki. 
87% na kryta ma również BW. Nikt z tego powodu nie jęczy. BW/Sorc na 70RR jest wart 3 BW/Sorc na 40RR. I co to ma do WoP?

Oczywiście. Zabierzmy Sorcom WoP z taktyką VoD. Wtedy będzie balans tak? Bo nie może być tak by destro miało coś lepszego niż order. Zabierzmy również Glorious Carnage na wszelki wypadek. Żeby za szybko nie miały M2. I jeszcze Absorb Vitality no bo żeby rdps miał life-tapa? Kurwa skandal.

Chyba mnie znudziły te przepychanki tutaj.
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #178 : Lipiec 27, 2009, 19:33:14 »

Bazowy krytyk u wszystkich klas wynosi 10% [inaczej nie mógłbyś trzasnąć krytykiem bez sprzętu/renowna/naładowania się]. 12% z renowna osiąga się przy 70rr. Ja z kolei nie narzekam na WoP'a. zadaje mi około 2,5k jak zapomnę zdjąć lub jeśli zdejmie innego curse'a. 3.5k i więcej to po prostu spory pech, nie standard w przypadku tej umiejętności Uśmiech

Join the herd.
Malacar
Gość
« Odpowiedz #179 : Lipiec 27, 2009, 21:07:40 »

jeszcze zapomniałem o skillu na +10% przy direct dmg Uśmiech,... czy ja postuluje by zabrać wam tego skilla? nie, po prostu pisze, że ten skill jest dobry, ba nawet bardzo dobry, nawet taki OP, ty masz swojego WoPa, a ja swojego moralka Uśmiech,... mnie gottry tez tak średnio rusza, bo mam swoja pelerynkę, której za nic nie oddam Uśmiech,..
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Listopad 29, 2011, 03:18:24