|
Pierun
Gość
|
 |
« Odpowiedz #150 : Lipiec 23, 2009, 08:55:10 » |
|
Nie odpowiedziałeś na moje pytania Pierun, a szkoda. Oddasz R&D BW za GC Sorcy? Nie oddasz. Ten wątek z filmikiem to chyba jakiś zastępczy. Co z tego że w 2 sek masz M3? Dyskusja toczy się o M4. Po 2 sek mam M3, czyli 1800 punktów morale, po 4 sekundach będę miał 3600 punktów czyli M4. Klasy w Warhammerze zostały zrobione w ten sposób, że zaczęto od idealnych "mirrorów" i krok po kroku jednym coś odejmowano, a drugim dodawano. BW dostał ofensywnego M2, ale w zamian Sorcka może łatwiej nabijać morale. Być może nie wyglądało to tak dokładnie, ale moim zdaniem wszystko układa się w logiczną całość. Podobnie jest z Backdraftem. BW musi się specnąć w ścieżce AoE, aby mieć knockbacka. Sorcka ma do tego core taktykę. Teraz łatwiej grać sorcką w buildzie ST, bo się ma KB. Ja oczywiście nie narzekam, wręcz przeciwnie - to mi się w tej grze podoba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anethra
Rozmówca
Reputacja: 4
|
 |
« Odpowiedz #151 : Lipiec 23, 2009, 10:24:05 » |
|
hej,
no nic Pierun - zobaczymy co napiszemy jutro. Dzisiaj wchodzi 1.3.0b i pewnie spora część naszej dyskusji stanie się nieaktualna. Czekam na wrażenia po patchu z Waszej strony. Ja coś tam od siebie skrobnę jak przetestuję.
Granie Sorcką na ST od dawna było bardziej efektywne niz ST BW. Tutaj akurat Sorca ma lepiej. Tak mi się wydaje bo nie znam żadnego BW który ma heavy spec w ST.
A taktyka core z KB działa ze skillami z drzewka AoE (jak kryt ze skilla z destruction spec to kb). Przezajebista na keepy i czasami na zergi.
ST Sorc imho jest lepszy od BW dzięki taktyce Swell of Gloom (do spellu Gloomburst - ok 500 bazowego dmg) dodaje drugie tyle, ale zawsze backlash.
pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malacar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #152 : Lipiec 23, 2009, 22:55:29 » |
|
A taktyka core z KB działa ze skillami z drzewka AoE (jak kryt ze skilla z destruction spec to kb). Przezajebista na keepy i czasami na zergi. Kiedyś była lepsza jak przerywała casty, teraz jest nieraz pomocniejsza dla przeciwnika niz dla sojusznika, będąc odrzucanym można spokojnie spamnąc RoF'a i wylądować daleko w bezpiecznym miejscu  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anethra
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #153 : Lipiec 24, 2009, 07:50:06 » |
|
hej czyli nerfić BW!!!!  a tak na powaznie - Triumphant blasting tak kiedyś była lepsza. Ale akurat RoF na keepach to nie jest jakiś istotny problem (jeżeli to order atakuje). Napisz jak tam wrażenia "mirrora". Wg mojej opinii wiele sorcek jest zagubionych i albo beda musiały sie nauczyć grac w nowy sposób albo część re-rollnie na coś co teraz będzie OP class. Jak dla mnie to nadal nie mogę się zdecydowac czy bardziej spec ST: direct dmg czy DoTy. Ze spelli aoe uzywam tylko PoSa na keepach. Uwazam, że patch wyjdzie społeczności Sorcy (i pewnie BW) na lepsze - będzie Nas mniej, odpadna eazy-mode gracze, być może pojawia się w końcu ciekawe duele jak trafią na siebie dot specced sorc i bw  Bardzo zbuffowali mi Ice spikes - wprawdzie to 65 ft zasięgu ale teraz może zacznie ktoś tego używać. zobaczymy co napisze Pierun  pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radogost
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #154 : Lipiec 24, 2009, 08:31:17 » |
|
Po 2 sek mam M3, czyli 1800 punktów morale, po 4 sekundach będę miał 3600 punktów czyli M4.
Może długo w war nie gram (od listopada  ) ale takiego czegoś nie widziałem/słyszałem, w 2s żeby mieć m3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pierun
Gość
|
 |
« Odpowiedz #155 : Lipiec 24, 2009, 10:50:08 » |
|
Prawdziwy easy moder zawsze płynie z prądem. Znerifi AoE? Ok, trzeba przestać tego używać i przejść na ST, które jest bardziej OP. Taka prawda Anethra, taka prawda Wiele się nie zmieniło, ja pozostaję w dotychczasowym ustawieniu(widać to na filmiku w mojej stopce). Owszem obrażenia AoE są mniejsze, ale ludzie wychodzą poza zasięg group heala i efekt jest ten sam co przed patchem. Mogę grać tak jak lubię i to mi się w tym patchu podoba. Na wczorajszych scenariuszach miałem więcej KB niż dwóch BW(rr72 i rr70) w ustawieniu ST, a byliśmy w jednym scenariuszowym party  Serwerowe sorcki chyba mają podobny pogląd, bo dalej widuję DC. Ludzie grają tym, bo to fajna zabawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anethra
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #156 : Lipiec 24, 2009, 13:12:35 » |
|
hej, każdemu wg uznania Pierun. Aż głupio napisać, że skoro Ty wierdzisz, że gra Ci się dobrze a mi że gra się dobrze na ST to czyżby mythic zrobił jednak cos dobrego? Skoro ma sens grać teraz róznymi buildami w ramach zblizonego archetypu. Nie porównuje sie z innymi patrząc na wyniki na sc. Zbyt wiele zmiennych. I całkowita dowolność interpretacji  ten sam spec - raz 8 zgonów i 3 kb, innym razem żadnego zgonu i 20 kb. Gra ta sama osoba. I bądź tu madry  pytanie za 100 pkt. - czy taktyka Sorcy - tapping the dark działa z dotami? czy tylko directy? pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KoTu
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Kocislaw
|
 |
« Odpowiedz #157 : Lipiec 24, 2009, 21:35:54 » |
|
może mi ktoś powiedzieć jakim cudem poradzić sobie z meele lub wszystkim co się rusza i bije fizycznym hitem? Nie mam żadnych szans nawet z najbardziej zdebilniałym graczem, niżel rankowym czy po prostu spamującym 1 przycisk? Jedyne co zabić mogę to healera.
Arctic Blast to szajs spowania 40% ale ma casta 2s... LOL w takim czsie to ja mogę i 200 ft przebiec, Grip of Fear też jest jakimś błędem ułomnego umysłu, zanim wyjdę z zasięgu meele to mam 10% hp... i wtedy backslash albo zaspamuje mnie toporkiem w plecy. Każdy meele zabija mnie w 2 - 5 sek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Reputacja: 28
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #158 : Lipiec 25, 2009, 00:46:58 » |
|
Odpowiedź jest jedna: Nie umiesz się pozycjonować na polu bitwy. Stoisz tam, gdzie nie powinieneś. 200ft w 2 sek? Dobre sobie, po za tym Arctic Blast jest bardzo przyjemnym skillem [zakładam, że bardzo ładnie wchodzi, patrząc na bazowy dmg].
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Artein
Bard
Ravens
Reputacja: 37
Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk
|
 |
« Odpowiedz #159 : Lipiec 25, 2009, 10:34:11 » |
|
Frostbite - podstawa w walce z klasami melee. Critujący Infernal Wave bądź Surging Pain z taktyką Triumphant Blasting też da nam chwilę na rzucenie czaru bądź dwóch. Ciężko gra się z klasami melee, ale mając szczęście przy krytach i/lub walcząc z mniej rozgarniętym graczem - da się wygrać.
|
|
|
|
|
|
414, never forget
|
|
|
Anethra
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #160 : Lipiec 25, 2009, 20:56:22 » |
|
hej, zasadniczo klasy zaczynające się na W to nemezis Sorc. Wygranie z rozgarniętym WL w specu Guardian (dmg od kotka) graniczy z cudem. Jak się nawiniesz średniemu WH tak samo. Oczywiście w sytuacjach 1 vs 1. Jak napiszesz jakim grasz specem to Ci napiszę dokładniej. Bo jednego uniwersalnego sposobu nie ma  Kilka uwag ogólnych: 1) moja opinia - wyrzuć Artic Blast z hotbaru. 2 sek casta żeby założyć snare to się po prostu nie opłaca. Jak się musisz ratować to jak już ktoś napisał - frostbite (disarm). 2) jak grasz na Single target direct dmg to musisz się zajebiście pozycjonować (na granicy 100ft) i wiedzieć jaka jest kombinacja do burst dmg. Jak chcesz grać aoe to zakładam, że masz tanka? Korzystając z addona Target ring zakładasz na tanka i biegasz przy nim zguardowany - zaden mdps do Ciebie nie podejdzie jak widzi sorce biegająca przy chosenie  Przy specu w doty zakładasz wszystko co masz w odległości 100-90 i uciekasz. Powtarzasz aż cel padnie. 3) w statystykach rvr killi najwięcej moich ofiar to WH. Nie healerzy czy BW, a właśnie WH. Dlaczego? Bo jak widzę WH na tyłach który gankuje jakiegoś szlafroka to przerywam wszystko i zaczynam od Frostbite (disarm) a pozniej burst by jak najszybciej go zabic. I oczywiście modlimy się by healer użył detaunta. Bo jak WH/WL/Sl jest juz na tylach i zgankuje tego healera to zgadnij jaki bedzie jego nastepny cel  trzeba korzystac z tego że BIJE KOGOŚ innego i wtedy kill him. Jeżeli padło na Ciebie jako pierwszy cel - disarm, root, detaunt ( w róznej kolejności) i spieprzaj. Jak masz rozgarnietą grupę to zaczną go gankować. Jak nie to respawn. 4) najśmieszniejszy przypadek walki z melee jaki miałem to w praag - mialem akurat taktyki CQ, TB i byłem heavy aoe spec/reszta w doty. Widzę, że biegnie na mnie slayer to uciekam zarzucajac doty. Jak juz go trochę nadgryzły to obrót w jego stronę i IW. Póxniej ice spikes (kolejny dot) i zacząlem DC. Dostał krita i wyleciał poza zasięg melee (taktyka TB). Jak skonczyłem DC to zarzuciłem PoS pod siebie. Znowu wyleciał poza zasięg melee. I padł. Nie mogłem się powstrzymać i dostał /lol hehe. Ale to raczej wyjątkowy fart a nie reguła. Jak napiszesz spec można napisac dokładniej. pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grouth
Bard
Reputacja: 25
Imię w grze: grouth braath
|
 |
« Odpowiedz #161 : Lipiec 25, 2009, 23:44:16 » |
|
co nie umniejsza faktu ,ze wop to przegiecie paly i mieli sie tytm zajac devsi juz od paru miechow
|
|
|
|
|
|
Lock is Coming Czosnek Cruaulas & Maruda Shellert
|
|
|
Anethra
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #162 : Lipiec 26, 2009, 07:39:58 » |
|
oj tam Grouth, czymś trzeba zabić tą Twoją brodatą puszkę  WoP to dot ktory zadaje ok 1300 bazowego dmg przez 10 sek. W krytach to moze byc 3 500. Ale nadal przez 10 sekund. I stad ten Wasz problem z WoP. Sorca ma jeszcze inne dwa skille które zadają jako doty ponad 1000 (Gloom of Night i Ice spikes) tylko przez okres 15 sek. Nikt na nie nie płacze bo sa do przehealowania. To jest jedyny skill core któy Sorce mają L E P S Z Y od BW. A patrząc tak holistycznie to akurat spece dot dmg u BW i Sorcy są akurat najbardziej zbalansowane - pomimo sporych róznic oba dają szansę efektywnej gry (a nie że jednak strona jest upośledzona). Dopisek do mojego posta dotyczącego walki przeciwko melee: jak widzę Groutha to dopóki ma healerów nawet mi się nie chce go targetować  szkoda AP i nerwów  przy innych IB bywa różnie. pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bierdol
Mówca
Gorka Morka !
Reputacja: 28
Imię w grze: Zyzol SH
|
 |
« Odpowiedz #163 : Lipiec 26, 2009, 07:54:15 » |
|
E tam, ja go składam dwoma flaszkami (o ile dobrze pamiętam...) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anethra
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #164 : Lipiec 26, 2009, 09:47:16 » |
|
no wlasnie...o ile dobrze pamietasz:) krasnolud zlozony dwoma flaszkami?  nie żebym się czepiał ale screenshot or it didn't happen 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|