Opeteh
Gawędziarz
Reputacja: 17
Imię w grze: Opeteh/Eviane
|
 |
« Odpowiedz #135 : Lipiec 21, 2009, 17:27:15 » |
|
Dzięki Glorious Carnage i odrobinie szczęścia możesz nabić M4 w kilka sekund. AoE to 9 celów, pełen pasek morale to 3600, taktyka daje 200 za kryta, czyli potrzebujesz 18 i będąc w buildzie AoE to żaden problem zrobić 18 w ciągu kilku sekund. Chcę tylko zauwazyć, że fakt mozliwości szyb KIEGO nabicia M4 nadal nie przebija mozliwości dużo szybsz EGO nabicia M2. Więc nadal: Anethra 1:0 Piorun
|
|
|
|
|
|
podYum.pl
|
|
|
|
Malacar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #136 : Lipiec 21, 2009, 18:26:12 » |
|
ale nabijanie nie działa tylko na M4 sorca, które nie jest wcale takie super extra, już wolałbym te chosena na redukcję dmg przeciwnika lub DoKa na resisty i disrupty jak już tak uparcie Anethra chcesz tkwić nad osobnym rozpatrywaniem wartości bombsquadowego buildu BW a Sorcy, to rzeczywiście na papierze melee BW > melee Sorc , a w rzeczywistości bez wsparcia (bez twojego udziału innych klas) słabszy od Sorc, gdyż jego repertuar to tylko SE, bo za Annihilate obrywa baty, zaś drugiego morale i tak nie użyje ani jedno ani drugie, bo wcześniej wykończy się eksplozjami...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anethra
Rozmówca
Reputacja: 4
|
 |
« Odpowiedz #137 : Lipiec 22, 2009, 07:21:32 » |
|
hej, jeżeli przyjmujemy perspektywę dyskusji taka jaką chciał Mariusz (rozpatrujemy jeszcze wsparcie grupy) to mozemy załozyć nowy wątek dotyczący bombsquadów. Nawet jeżeli nie zgadzam się z wszystkimi opiniami to zawsze warto przeczytać jaki jest inny punkt widzenia. Nie chcę uparcie tkwić przy rozpatrywaniu skilli bombsquadowych, bo ten sposób gry mnie nie interesuje. Proszę nie dorabiać sobie interpretacji  jeżeli porównujemy BW i Sorca (bo w tym wątku padło takie pytanie) to będę się jednak upierał przy tym by zrobić to rzetelnie. Skill by skill plus mozliwości użycia. Co do porównania M2 u BW i M4 u sorcy - nabicie do poziomu M4 przy pomocy taktyk jest mozliwe dość szybko. Tylko zawsze dłużej niż M2. M4 musi byc wykupione za mastery point, M2 u BW jest moralką core. Dlaczego to jest istotne? Bo dobra aoe sorca ma też punkty w drzewku Agony lub Calamity (myk z szybkim budowaniem DM albo poprzez odpowiednią kombinację spelli miec tykające 2 aoe doty i dopiero wtedy wpadać z DC  ) wydawanie punktów matery po to by mieć M4 które trzeba jeszcze uzupełniać silencem to nie jest dla mnie porównywalne rozwiązanie Wystarczy zadać sobie pytanie: czy osoby grające BW zamieniłyby swoje R&D na M4 z silencem Sorcy?  Wszyscy znamy odpowiedź. Każda aoe Sorca za odpowiednik R&D odda swoje M4 bez mrugnięcia okiem. Z tego co ja zauwazyłem to Anni/spam SE (lub DC i spam SP) w zupełności wystarcza większości bombsquadów. Co do skill uzupełniających to w przypadku Sorcy jak nałąduje się M2 to następuje spam Shatterd Shadows. Żadnego stylu, finezji, ale pozwala wybic wszystko wokoło  Swoją drogą zawsze wydawał mi się atrakcyjny pomysł by na takim PTSie dać mirrorowym klasom skille i taktyki z tej "drugiej strony". Ciekawe jakie byłby wtedy wypowiedzi i opinie? Która klasa jest bardziej OP  szkoda, że się nigdy nie wydarzy. Tak czy inaczej - miło, że watek trochę ożył  pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maia
Gość
|
 |
« Odpowiedz #138 : Lipiec 22, 2009, 08:55:03 » |
|
Nie jest to instant M4, ale pewien bonus, który daje przewagę nad przeciwnikiem. Mnie zawsze ktoś silenca rzuca, AoE stun nie pomaga w tej kwestii, bo nie zestunujesz wszystkich przeciwników w promieniu 100ft. Jakimś cudem gracze nauczyli się reagować na R&D  glowna roznica polega na tym ze r&d powoduje 5 sekundowego stuna - disabla calkowitego - nie wypijesz pota , nie odbiegniesz, nie odpalisz moralki - jak do tej pory tego nie dostrzegles to nie wiem co robiles przez tyle czasu w grze Pierun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pierun
Gość
|
 |
« Odpowiedz #139 : Lipiec 22, 2009, 12:21:31 » |
|
glowna roznica polega na tym ze r&d powoduje 5 sekundowego stuna - disabla calkowitego - nie wypijesz pota , nie odbiegniesz, nie odpalisz moralki - jak do tej pory tego nie dostrzegles to nie wiem co robiles przez tyle czasu w grze Pierun
Nawet średnio rozgarnięty SH zawsze stoi sobie gdzieś obok centrum walki i dla niego wyciszenie BW to nie problem, on stuna nie dostanie, bo to taka rola tej klasy. Trzymać się zdala od centrum i punktować przeciwnika. Posted on: Lipiec 22, 2009, 12:09:41
Wystarczy zadać sobie pytanie: czy osoby grające BW zamieniłyby swoje R&D na M4 z silencem Sorcy?  Wszyscy znamy odpowiedź. Każda aoe Sorca za odpowiednik R&D odda swoje M4 bez mrugnięcia okiem. To całkiem kusząca propozycja, ale Glorious Carnage musi odejsć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deckard
Mówca
Reputacja: 9
|
 |
« Odpowiedz #140 : Lipiec 22, 2009, 13:14:56 » |
|
Nawet średnio rozgarnięty SH zawsze stoi sobie gdzieś obok centrum walki i dla niego wyciszenie BW to nie problem, on stuna nie dostanie, bo to taka rola tej klasy. Trzymać się zdala od centrum i punktować przeciwnika.
Choking Arrer 5-100ft , 1 sec cast i 5 sec trwania. Raz ze trudno zlapac dystans, bo zawsze musi byc jakis kamien, drzewo czy co tam. Dwa, najczesciej jest immune, bo ktos juz wczesniej zaladowal.(BTW, ile trwa immune na silence?) Jasne, czasem to dziala. Tylko ze przez 5 sec jest niemozliwe wykonczenie BW chronionego guardem i leczonego przez 2 healerow. A rozsadny BW po silence odczeka te 5 cec i potem bedzie kontynulowal zabawe R&D+Anni
|
|
|
|
|
|
Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
|
|
|
Anethra
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #141 : Lipiec 22, 2009, 14:00:49 » |
|
hej, ja już chyba kilka razy wspominałem, że dyskusja, że A nie jest gorsze od B bo C ma skill X a D go nie ma jest mało konstruktywna? Starajmy się jednak trzymac skilli BW i Sorcy. Zabiłeś mnie teraz Pierun - oddałbyś R&D jeżeli Sorce straciłyby taktykę Gloriuos Carnage?  ? Jeesos, ale byłoby kurwa pieknie  stawiam Ci skrzynke wódki jeżeli sprawisz że w nastepnym patchu coś takiego się pojawi. Chyba, że chciałbys żeby Sorce straciły GC a Wy zachowalibyście R&D? Weź no doprecyzuj bo albo sobie robisz jaja albo masz zwichrowane poczucie balansu. W ramach eksperymentu Pierun może machniesz sobie topic na WHA z propozycją, że BW traci R&D a Sorca GC. Oczywiście w odpowiednich sekcjach forum. Zobaczysz co o tym myślą koledzy BW  pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pierun
Gość
|
 |
« Odpowiedz #142 : Lipiec 22, 2009, 14:14:08 » |
|
Może po prostu zrobić filmik, na którym widać jak moja sorcka nabija sobie M3 w ciągu dwóch sekund? Zaznaczam, że mam słaby sprzęt, tylko 35% bazowego critical chance.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dagor
Bard
Reputacja: 75
Imię w grze: Dagor
|
 |
« Odpowiedz #143 : Lipiec 22, 2009, 14:18:26 » |
|
Może po prostu zrobić filmik, na którym widać jak moja sorcka nabija sobie M3 w ciągu dwóch sekund? Zaznaczam, że mam słaby sprzęt, tylko 35% bazowego critical chance.
2s - przeciętna długość życia grupy napadniętej przez bombsquad. Czasami 2s to cała wieczność.
|
|
|
|
|
|
 When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground - Cersei Lannister
|
|
|
Deckard
Mówca
Reputacja: 9
|
 |
« Odpowiedz #144 : Lipiec 22, 2009, 14:29:02 » |
|
Czyli chodzi o to ze taktyka + morale mastery (z drzewka dot) = morale 2 career? I nabija sie to kluczowe m4 kilka sec, ale cd chyba sie nie zmienia?
|
|
|
|
|
|
Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
|
|
|
Anethra
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #145 : Lipiec 22, 2009, 17:29:37 » |
|
hej, jak tak sobie czytam to mi przychodzi na mysl klasyk - "nic nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne"  core M2 = M4 plus taktyka? Wydajesz punkty mastery plus używasz slota taktyki. I to jest porównywalne? Nie odpowiedziałeś na moje pytania Pierun, a szkoda. Oddasz R&D BW za GC Sorcy? Nie oddasz. Ten wątek z filmikiem to chyba jakiś zastępczy. Co z tego że w 2 sek masz M3? Dyskusja toczy się o M4. Żeby nie było tylko personalnej przepychanki wracamy do meritum. BW w mojej opinii jest lepszy nie tylko z powodu tego M2 ale również z powodu pasywnych taktyk. Ja dla swojej Sorcy chciałbym taktyki BW w stylu flashfire + wildfire. Dzięki tym taktykom i M2 BW będzie lepszy od Sorcy w bomb squad. Spam SE żeby podbić comb, podbiegasz do wb destro, rzucasz RoF w biegu, pierwszy tick masz, trafiasz na disrupta (z 9 osób trafionych RoFem zawsze znadzie się tank który da disrupta) i dzieki temu przez falshfire Fiery Blast (2 sek cast) masz insta, jak nie masz już gotowego M2 to walniesz raz SE i wtedy R&D, Anni przez 3 sek, znowu masz distupta i znowu możesz mieć insta Fiery Blast. Plus do każdego spella procuje Wildfire. Ciach. Można brać kolejnego questa na zabicie 25 graczy. Sorca ma oczywiście swoje Frozen Fury więc paswne proce są. Brakuje jeszcze czegoś żeby mieć instant cast spell. Może ja nie znam swojej sorcy tak dobrze jak inni tutaj piszący (zwłaszcza grający orderem), ale opiszcie mi w jaki sposób Sorca może się zbliżyć do schematu opisanego powyżej. Wtedy przyznam rację że melee Sorc = melee BW. Wszystkie inne dywagacje na temat skilli u innych klas zostaną zignorowane. pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malacar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #146 : Lipiec 22, 2009, 20:07:23 » |
|
2s - przeciętna długość życia grupy napadniętej przez bombsquad.
Czasami 2s to cała wieczność.
przez ciebie popadnę w kompleksy, zwykle potrzebuję czasu na uzycie 4-5 skilli, Anethra, wiecznie to M2 i M2,... fakt BW ma swoje super skuteczne morale (często byłem stunowany, w czasie stunowanie, ale co tam.), nie długo zostanie nieco znerfione,... ciekaw jestem jak porównasz BW i Sorc, pomijając ich morale? czy tak się w ogóle da? wildfire, Pierun już ci wspomniał za ile to bije  , ale co tam grosik, do grosika i zostań kumplem Janosika... jeszcze jest Funnel Power (użyj raz i zapomnij) znacznie potężniejsze, którego Sorc chyba nie ma  , co do fleshfire? nie używam, rzadko jestem disruptowany,.. wolę zamiast niej taktykę na AP (bo co to za spamer bez APeków), lub Explosive Force, bardzo często wybucham, dlaczego nie mieliby na tym ucierpieć wrogowie, do tego nic od BW nie wymaga, wkładasz i masz (jak funnel power  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grouth
Bard
Reputacja: 26
Imię w grze: grouth braath
|
 |
« Odpowiedz #147 : Lipiec 23, 2009, 03:39:51 » |
|
hej, jak tak sobie czytam to mi przychodzi na mysl klasyk - "nic nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne"  core M2 = M4 plus taktyka? Wydajesz punkty mastery plus używasz slota taktyki. I to jest porównywalne? Nie odpowiedziałeś na moje pytania Pierun, a szkoda. Oddasz R&D BW za GC Sorcy? Nie oddasz. Ten wątek z filmikiem to chyba jakiś zastępczy. Co z tego że w 2 sek masz M3? Dyskusja toczy się o M4. Żeby nie było tylko personalnej przepychanki wracamy do meritum. BW w mojej opinii jest lepszy nie tylko z powodu tego M2 ale również z powodu pasywnych taktyk. Ja dla swojej Sorcy chciałbym taktyki BW w stylu flashfire + wildfire. Dzięki tym taktykom i M2 BW będzie lepszy od Sorcy w bomb squad. Spam SE żeby podbić comb, podbiegasz do wb destro, rzucasz RoF w biegu, pierwszy tick masz, trafiasz na disrupta (z 9 osób trafionych RoFem zawsze znadzie się tank który da disrupta) i dzieki temu przez falshfire Fiery Blast (2 sek cast) masz insta, jak nie masz już gotowego M2 to walniesz raz SE i wtedy R&D, Anni przez 3 sek, znowu masz distupta i znowu możesz mieć insta Fiery Blast. Plus do każdego spella procuje Wildfire. Ciach. Można brać kolejnego questa na zabicie 25 graczy. Sorca ma oczywiście swoje Frozen Fury więc paswne proce są. Brakuje jeszcze czegoś żeby mieć instant cast spell. Może ja nie znam swojej sorcy tak dobrze jak inni tutaj piszący (zwłaszcza grający orderem), ale opiszcie mi w jaki sposób Sorca może się zbliżyć do schematu opisanego powyżej. Wtedy przyznam rację że melee Sorc = melee BW. Wszystkie inne dywagacje na temat skilli u innych klas zostaną zignorowane. pozdrowienia Anethra a moze zle robisz wbijajac sie w schemat postaci o troszke innym mechanizmie, moze wystarczy zgranie zajebistych morle , latw pompowalnych np m4 od doka = niesmierttelnosc ? 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 09:58:44 wysłane przez Wolf Panzer »
|
|
|
|
|
Anethra
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #148 : Lipiec 23, 2009, 07:30:24 » |
|
hej, dyskusja o moralkach toczyła się w postach kilku osób i zawsze daje pewien kontekst. Zresztą w postach Pieruna był to dość ważny wątek, więc dyskusja poszła w tą stronę. Staram się czytac to co każdy tutaj napisze i mu w miarę mozliwości odpowiedzieć. Co do porównań Sorcy i BW - właśnie się tutaj o to staramy. Skoro część osób twierdzi, że są równe a część (np ja) uważam, że BW jest jednak lepszy. Dla zwykłej wygody warto w dyskusji pominąc skille identyczne (np. w nadchodzącym patchu będą zrównane Anni/DC) bo tutaj rozbieżności raczej wielkich nie ma? I porozmawiać o tym co różni te klasy? Ja nie mam nic przeciwko, żeby poznac punkt widzenia drugiej strony - i to na temat swojej klasy jak i sorcy. Proc z wildfire - zróbcie screena ze swojej własnej postaci z tą taktyką co? Zwłaszcza jeżeli macie jakiekolwiek mastery point w drzewku AoE  Bo ja wiem ile ma tooltip moich skilli i taktyk na wardb i widze ile mam jak sobie spojrzę w swoje skille jak jestem online. Jeżeli bedziecie mieć wspomniane przez Pieruna 50 dmg - przyznam, że macie tutaj rację. Co do Explosive force - Sorca ma identyczną taktykę (Piercing Shadows). W prostej wersji bomb squadu (spam SE/SP i anni/DC) sprawdza się zajebiście. Tutaj róznic nie widzę - z ta taktyką i BW i Sorca musi mieć co najmniej dwóch uwaznych healerów dla siebie. Jeżeli uważacie, że Sorca jest porównywalna to podajcie przykłady skilli, taktyk i synergii pomiędzy nimi i pogadamy. Bo dla mnie argument że np. taki Chosen i KoBS mają aury obniżające resisty niewiele wnosi do dyskusji o BW i Sorcach. Dlatego Grouth - Tobie nie odpiszę  bo to że DoK ma mozliwość pompowania morale to nie w tym wątku. Poziom zgrania ekipy tworzącej bombsquad to kwestia indywidualna i zalezy tylko od umiejętności graczy. Amen. Zresztą Grouth - Ty to mnie nie denerwuj w tym watku  Kiedyś wpadłem na Ciebie w TM jak się tłukłeś z jakims DoKiem, stanąlem sobie trochę za Twoimi plecami i stwierdziłem, że pomogę temu dokowi  po serii 5 blocków po rząd (stałes tyłem) stwierdziłem, że chyba dam sobie spokój, bo zostało mi 60% hp...  tel me why i dont like dwarfs  pozdrowienia Anethra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malacar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #149 : Lipiec 23, 2009, 08:18:24 » |
|
Zresztą Grouth - Ty to mnie nie denerwuj w tym watku  Kiedyś wpadłem na Ciebie w TM jak się tłukłeś z jakims DoKiem, stanąlem sobie trochę za Twoimi plecami i stwierdziłem, że pomogę temu dokowi  po serii 5 blocków po rząd (stałes tyłem) stwierdziłem, że chyba dam sobie spokój, bo zostało mi 60% hp...  tel me why i dont like dwarfs  Bo on biega w PvE buildzie, jakby każdy tank biegał w tym do czego jego klasa jest stworzona, to dopiero byłaby porażka  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|