Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 04:03:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Swordmaster  (Przeczytany 15364 razy)
Aengrod
Redaktor
Mówca

We fight for blessed Hoeth

Reputacja: 25

Imię w grze: Aengrod

« Odpowiedz #60 : Kwiecień 26, 2009, 14:59:34 »

Ma, z odpowiednim gearem. Satysfakconująca odpowiedź? :>

Ten, który stłumił swe pożądliwości,
który jest wolny od wszelkiej żądzy,
którego pokarmem jest Pustka -
bez zobowiązań, wolny -
jego drogi są nieodgadnione
niczym szlaki ptactwa na niebie.
Siril
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Kiticatus

« Odpowiedz #61 : Kwiecień 26, 2009, 16:42:18 »

Tak, ale chciałbym jeszcze wiedzieć jak sprawdza się w różnych sytacjach taki SM dps, chodzi mi o PvE i RvR.

I staniemy się pasterzami na Twoją Panie chwałę,
od Ciebie pochodzi moc nasza,
Twoją wypełniamy wolę,
do Ciebie kierujemy swe kroki,
by u Twojego zasiąść tronu.
Aengrod
Redaktor
Mówca

« Odpowiedz #62 : Kwiecień 26, 2009, 23:58:28 »

Sprecyzuj sytuacje.

bez zobowiązań, wolny -
Siril
Niemy

« Odpowiedz #63 : Kwiecień 27, 2009, 21:41:05 »

Instancje jesli chodzi o PvE, a co do RvR chodzi mi o ogólną przydatność na polu bitwy. Jako dps przecież w tank wallu nie stanie taki SM.

Twoją wypełniamy wolę,
Aengrod
Redaktor
Mówca

« Odpowiedz #64 : Kwiecień 27, 2009, 22:46:34 »

Instancje? W porządku.
RvR - możesz buffować kumpli Nature's Blade lub debuffować przeciwników Wrath of Hoeth Heaven's Blade etc
Jako dps możesz śmiało stanąc w tank wallu. Wall of Darting Steel

bez zobowiązań, wolny -
Siril
Niemy

« Odpowiedz #65 : Kwiecień 28, 2009, 15:00:02 »

Dzięki.

Twoją wypełniamy wolę,
Aengrod
Redaktor
Mówca

« Odpowiedz #66 : Kwiecień 28, 2009, 17:06:21 »

Jeżeli chcesz szczegółową rozpiske do sprecyzowanych zadań, napisz na pm.

bez zobowiązań, wolny -
Urkhad
Gawędziarz

1vs1 master

Reputacja: 4

« Odpowiedz #67 : Maj 07, 2009, 21:55:12 »

Czy debuff z Wrath of Hoeth stackuje się z Heaven's Blade? Oczywiście chodzi mi o Spiritual resistance.

The Camper.
Aengrod
Redaktor
Mówca

« Odpowiedz #68 : Maj 07, 2009, 22:29:55 »

Działa silniejszy.

bez zobowiązań, wolny -
h8
Niemy

« Odpowiedz #69 : Maj 08, 2009, 08:36:59 »

witam, napisze takiego krotkiego posta z moich doswiadczen gry SM moze sie przyda szczegolnie nowym graczom, to sa tylko moje prywatne opinie po wbicu cr 40 rr 38 nic wiecej Język

otoz:

1. sm to tank, ktory w pve sprawdza sie dobrze
2. sm jako dps sprawuje sie niezle jesli posiada odpowiednie itemki a jego wlasciciel potafi wzglednie dobrze operowac bindami do skili (addon nerfed buttons pomaga tutaj)
3. sm wg mnie jednak to najgorszy z tankow orderu
4. sm posiada wiele unikalnych skili a jego mechanika w odpowiednich rekach sprawa ze duzo mozna pokombinowac na polu walki JEDNAK ta sama mechanika dziala na jego niekorzysc, poniewaz zeby uzyc niektorych skili musimy byc w Perfect Balance (PB) a to oznacza pare s mniej zanim uzyjemy docelowego skilla
5. sm ma wg mnie najgorzej rozlozone skille w mastery tree, wystarczy porownac www.wardb.com drzewka SM i IB
6. skille z mastery tree takie jak Ehteral Dance, Crushing Wave niedosc ze sa bardzo wysoko i ze w ogole sa w mastery tree a nie jako core sa zbugowane lekko i przy warunkach panujacych na serwach jest naprawde ciezko ich uzywac przyklad: ED bije max 5 razy, odpalamy go na naszym celu, ktory wie ocb i odsowa sie od nas lekko (nie mowiac juz o healerach, ktorych poprostu zaczna spier%%%c) i mamy skill interupted ani dmg ani knocka
to sa rzeczy ktora sie tycza samego SMa jest ich wiecej ale kompletna liste wad i zalet zrobie dzis wieczorkiem moze

generalnie o tankach:

1. tank szybko wbija lvl bo moze robic aoe pq (20 mobow na klate i bijemy)
2. tankowi ciezko wbic renown rank na Scenariach, poniewaz:
-archetyp postaci jako tank nie dostaje tak jak np healer za leczenie zadnych pkt np za uzywanie guard (tudziez ochrone healerow itp itd) to + maly dmg, ktory robimy = znikome renown
-na fortach, keepach ciezko uzyskac dobry contribution (pomijam fakt, ze ten system to jaka jedna niewiadoma) w porownaniu do RDPS czy healerow, ktorzy spamuja 3 klawisze i zadowlenia zbieraja gold bagi
3. ostania rzecz, ktora sprawila ze powiedzialem DOSYC KU@#A to ataki na keepy i forty, moment w ktorzym tanki musze rushowac na tank wall przeciwnika zeby zrobic miesjce dla mdsp i zabic lorda przyklad: 10 tankow po odliczaniu wbiega z morale lvl 4 nie zwazajac na to ze tam na gorze czeka ich pieklo w postaci 40 rzadnych krwi wrogow, daja z siebie wszystko, stunuja, leca knocki, debuffy, snare itp itd NAWET dostaja jakies heale ale co to co to reszta rdps/mdps i helaerow zostala na dole z niewiadomego mi powodu,

patent wyglada nastepujaco taki WP spamuje 3 klawisze i dostaje w pyte rewnon a taki tank, ktory zrobil co do nego nalezlo dostaje co? free ticket do wc lub ewentualnie laskawie dostanie resa jak juz lord padnie (zdarzylo mi sie ze nie dostalem a mialem jakis worek i nie zdazylem wrocic na czas z wc)

z tankami jest tak, ze nie jestesmy na dzien dzisiejszy tak naprawde ani potrzebni ani uzyteczni a tym bardziej SM, ktory tak naprawde dla grupy ma niewiele do zaoferowania i jesli myslisz ze jako SM bedziesz niczym ten Geralt mieczem ucinal glowy to sie grubo mylisz, chcesz robic dobre dmg w zwarciu? zrob choppe/slayera

chcesz obrywac po mordzie i byc olewanym z powodu slabego dmg oraz innych mocnych argumentow (stuny itp) to zrob IB albo KOTBS

i jeszcze jedno polecam http://www.warhammeralliance.com/forums/forumdisplay.php?f=51 jesli ktos jednak ma ochote zaczac SMa tam znajdziecie wszystko

ostatnia rzecz SM jest jak SW i WL te postacie trzeba poprostu kochac i to co tu napisalem nie znaczy ze sa one totalnie nie grywalne, oczywiscie, ze nie sa jednak gra nimi to nie jest miod ....

pozdro

MariuszGGG
Gość
« Odpowiedz #70 : Maj 08, 2009, 11:48:21 »

ostania rzecz, ktora sprawila ze powiedzialem DOSYC KU@#A to ataki na keepy i forty, moment w ktorzym tanki musze rushowac na tank wall przeciwnika zeby zrobic miesjce dla mdsp i zabic lorda przyklad: 10 tankow po odliczaniu wbiega z morale lvl 4 nie zwazajac na to ze tam na gorze czeka ich pieklo w postaci 40 rzadnych krwi wrogow, daja z siebie wszystko, stunuja, leca knocki, debuffy, snare itp itd NAWET dostaja jakies heale ale co to co to reszta rdps/mdps i helaerow zostala na dole z niewiadomego mi powodu

niezłe muszę przyznać Uśmiech
jeszcze nie czytałem whinu na to, że jestem tankiem, musze biec w pierwszej linii, brac cały syf na klate i moge przy tym zginac Duży uśmiech

tak trzymac  Złość
Anathyeal
Gawędziarz

Reputacja: 7

Imię w grze: Anathyeal, Tirath, Arethalas, Solkanite

« Odpowiedz #71 : Maj 08, 2009, 12:06:40 »

usmialem sie ;]
widac kolega mimo 40/38 nadal nie wie nic o postaci ;p

maly dmg na sc? czlowieku jesli mam ogarnietego healera [zazwyczaj chodze z premade] to jestem w czolowce dps na scenario, zaliczajac 1 albo i 0 zgonow. jak nie wiesz jakich skillow uzywac zeby sobie podniesc dps na sc do mega rozmiarow [moj rekord to 860k na serpencie przez pelne 15minut] to widac nie wiesz jak grac. wiec nie obrazajac nikogo swoje obserwacje mozesz sobie wsadzic.
popatrz na Aena co on robi ze swoim SM to bedziesz wiedzial do czego ten "najslabszy tank orderu" jest zdolny [zaluje ze narobilem sobie altow od groma bo tak to bym mial pewnie porownywalny z Aenem renown i by bylo ciekawie...].

malo renownu? 3-5k renownu na serpencie czy howling gorge to standard. nie wiem ile ty bys chcial miec... 10k?

whine o pusha to juz wogole debilizm do n'tej potegi. nie pasi? zrob healera albo rdps a nie tanka.
nie masz healerow za plecami? ani dobrych premadow na sc? ZMIEN GILDIE albo rozejrzyj sie za kims z kim bedzie ci sie dobrze gralo i z nimi sie trzymaj... latanie z randomami czesto sie konczy tak jak mowisz ale to nie wina SM tylk gracza/graczy.

zomg. skad sie tacy ludzie biora...

"(...) Każda wojna jest święta. Jedynym prawem świata jest prawo Siły. Jeśli Bóg istnieje, nie może być niczym innym niż wojną. Dobro i Zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka."
baron Roman von Ungern-Sternberg
GRuBshy
Rozmówca

Chlod Mego Serca

Reputacja: 7

Imię w grze: Zorgan Zarth

« Odpowiedz #72 : Maj 08, 2009, 13:05:04 »

A bo grajac tankiem (takim ''czystym tankiem'  z taracza) nie nastukasz zazwyczaj olbrzymiego dmg, co niektorych zniecheca - tylko moje pytanie po co w takim razie graja wlasnie tankiem?
Jesli np. dopilnujesz wlasnego healera, zeby go nie ubili przeciwnicy to cale party dluzej pozyje, czyli nastuka wiecej renownu, czyli i Ty koniec koncow wiecej dostaniesz. Ale tego nie widac w slupku 'Damage'...
Taka juz nasza rola, ze mamy byc wrzodem na tylku a nie zabijac dziesiatki wrogow, ale widac nie kazdy to rozumie.
ps. A raz bylem na Celador Woods  pierwszy pod wzgledem heala!!! (obie strony bez healerow, ja lyknalem 2 fiolki : )

We are the Dwarfs. You will be decapitated. Resistance is futile.
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #73 : Maj 08, 2009, 14:05:03 »

z tankami jest tak, ze nie jestesmy na dzien dzisiejszy tak naprawde ani potrzebni ani uzyteczni a tym bardziej SM, ktory tak naprawde dla grupy ma niewiele do zaoferowania i jesli myslisz ze jako SM bedziesz niczym ten Geralt mieczem ucinal glowy to sie grubo mylisz, chcesz robic dobre dmg w zwarciu? zrob choppe/slayera

To Ty koleszko grubo sie mylisz. Wiele razy guardował i pilnował mnie Gotr [IB] na scenariuszach i rzadko kiedy w owym czasie ginąłem, tak ten cwaniaczek potrafił używać swojej klasy. A z Aengrodem pamiętam jeden scenariusz, na którym byłem jego prywatnym healbotem. On mnie ochraniał/ścinał głowy orków niczym Geralt, ja go leczyłem, buffowałem nas i efektem tych działań było jego pierwsze miejsce w dmg na scenariuszu, a moje pierwsze w healu. Także jak się pozna swoją klasę, to można nią grać z b.dobrymi wynikami.

Join the herd.
Redshift
Mówca

All Hope Is Gone

Reputacja: 6

« Odpowiedz #74 : Maj 14, 2009, 17:45:42 »

Już ktoś zrobił topic o tym i dziwnym zrządzeniem losu nikt się z nim nie zgodził, w IC i różnych instancjach to nie ma się szans bez przynajmniej jednego tanka, poza tym po coś ten archetyp został stworzony, więc tanki nie są niepotrzebne.
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 11, 2012, 21:48:15