Jako, ze mam juz 12 levelowego swordmastera, chcialbym sie z wami podzielic wrazeniami.
Po pierwsze musicie wiedziec ze jestem calkowitym totalnym i kompletnym laikiem (czyt. noobem) w fantasy mmo, ale:
1. Jak dla mnie bardzo dobry dps + bardzo dobry armor (ale nie tank)
2. Aktywnie tankowac mozesz tylko wtedy gdy wrogow jest malo i sa przed toba. Jesli cie otocza, masz przesrane. A to dlatego ze tankowanie swordmasterem to tak naprawde parowanie i absorpcja ciosow a to mozliwe jest tylko wtedy gdy masz wroga przed soba.
3. Jesli ktos zajdzie cie od tylu, staraj sie albo odwrocic do niego albo wycofac tak, zeby wszystkich miec przed soba.
4. Jak juz masz wszystkich przed soba, zaczynasz taniec smierci, czyli sekwencja ciosow mieczem zgodnie z rosnacym balancem. Jednak zauwazylem, ze nie zawsze sie to oplaca. Czesto jest tak, ze bardziej oplacalne jest uzywanie pojedynczego ataku. Jednak z drugiej strony wtedy action pointsy spadaja w zastraszajacym tempie, wiec tak naprawde musisz wiedziec, co robisz. Jesli stosujesz kombinacje ciosow zgodnie z balance'em, wtedy action pointsy utrzymuja sie na okreslonym poziomie.
5. Ogolnie gra sie bardzo przyjemnie i przy zbalansowanym, rozsadnym podejsciu przezywalnosc jest bardzo wysoka.
6. No i oczywiscie ten wypasiony miecz
Nawet jak klikasz umiejętności a są one za mgiełką - nie zadziałają!
Poczekaj aż skończy się cooldown.
Swoją drogą jak zdobęde odpowiednio wysoki poziom postaram się napisać poradnik do SwordMastera.
nie wiem, czy to bug czy aktualny fiuczer, ale czasem nawet jak jest mgielka i klikniesz umiejetnosc, to po skonczeniu cooldowna sama sie aktywuje