Vesk
Małomówny
Reputacja: 2
|
 |
« Odpowiedz #30 : Sierpień 22, 2008, 12:08:23 » |
|
Potwierdzili już że za respec będzię opłata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tichi-techi
Małomówny
Alea iacta est
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #31 : Sierpień 22, 2008, 21:21:09 » |
|
To dobrze, że będzie opłata. Przynajmniej będzie trzeba pomyśleć zanim się wybierze daną specjalizację lub czy opłaca się zmienic obecną. Co do healerów to wygląda na to, że w każdej specjalizacji mogą leczyć tylko lepiej lub gorzej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quig
Rozmówca
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #32 : Sierpień 23, 2008, 13:20:59 » |
|
hmm ... ja bym powiedział INACZEJ a nie gorzej. 1 drzewko daje na zwykły heal, drugie hot a 3 obszorówka (u wielkiego Z). Tak więc zawsze jakiś leczący czar jest ulepszony.
|
|
|
|
|
|
Eltharion: SH, S, BO, CH ;] wszystko co zielone 
|
|
|
Sander
Rozmówca
Reputacja: 3
|
 |
« Odpowiedz #33 : Sierpień 26, 2008, 08:46:43 » |
|
ano, tylko szkoda że nie można się całkowicie wyspecjalizować w healbota
|
|
|
|
|
|
|
|
|
apo
Małomówny
Imię w grze: Professional
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpień 26, 2008, 12:13:15 » |
|
Wcale bo nie szkoda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sander
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #35 : Sierpień 26, 2008, 12:15:35 » |
|
szkoda bo od healera w rajdzie oczekuje sie ze będzie leczył grupe, od dpsu są inne klasy  jeśli drzewko daje jednocześnie dps i heal to dps sie marnuje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blacksparrow
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpień 26, 2008, 12:32:46 » |
|
Problem w tym, że gra to nie tylko rajdy ale także q i typowa farma. Healbotem nie jesteś w stanie nic zrobić bez pomocy. W WoWie gram resto Druidem i przed pathem dokładajacym bonus do spelldamage do heal itemów zabicie zwykłego mobka trwalo bardzo dłuuugo. Cieszę się więc,że w WAR'ze healer nie jest zupełnie bezbronny zwłaszcza przy takiej ilości starć PVP.
PS. W WoW'ie healer na BG musiał sie dobrze kryć bo jak tylko podniesie rączke to od razu dostaje bęcki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quig
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpień 26, 2008, 13:51:27 » |
|
Tego chcieli uniknąć twórcy i im się udało. i tutaj wymaga się od klas dps żeby sami się o siebie tez martwili. Masz mało hp to użyj flee i uciekaj. W wowie to dps wlatywał 1vs 4 i chciał kozaczyć bo obok biegł priest, a później się czepia, że priest do dupy gra. Grasz klasa bez heala to uważaj na pasek życia bo nie zawsze coś ci go uzupełni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uniter
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpień 26, 2008, 19:36:18 » |
|
Zdecydowanie za długo trwała hegemonia WoWa. Bardzo dużo osób tak się już przyzwyczaiło do mechaniki gry i stylu tworzenia postaci, że sceptycznie podchodzą do nowych rozwiązań:) Healboty w WoW to obowiązek, jak tam jeden gracz jest w stanie w kilka sekund zabić innego (potężny dmg), to i heal musi być mocny. W WAR mam wrażenie, że walki mają mniejszą dynamikę, przeżywalność postaci zdaje się być większa, nie widzę powodu, aby taka postać była konieczna w tej grze. Zresztą WAR to nie WoW2. Niech healerzy martwią się także o własny zad, a nie krzyki na TSie typu: "Ściągnijcie go ze mnie, bo nie mogę healować!!" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vesk
Małomówny
Reputacja: 2
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpień 27, 2008, 11:23:46 » |
|
Dokładnie jak kolega wyżej napisał, tutaj np. Shaman jest zmuszony do zadawania obrażeń żeby jego healing spelle były mocniejszy. No niestety dużo osób nie zauważa, że nie to nie jest WoW2 tylko WAR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Civrill
Gawędziarz
Silent Warrior
Reputacja: 20
Imię w grze: Yavimaya Wolfheart
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpień 27, 2008, 13:17:17 » |
|
Dokładnie jak kolega wyżej napisał, tutaj np. Shaman jest zmuszony do zadawania obrażeń żeby jego healing spelle były mocniejszy.
Zmuszony to jest DoK lub WP. Shaman akurat nie musi - a heal nie jest mocniejszy (wyłączając HoT), tylko szybszy. A itak nie jest zły bez tego.
|
|
|
|
|
|
Yavimaya Wolfheart The Peculiar <Radiant Knights> "Rock is overpowered, please nerf it... Paper is fine, thank you." - Scissors "Male elves are a lie."
|
|
|
dydek
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpień 30, 2008, 18:01:43 » |
|
Problem w tym, że gra to nie tylko rajdy ale także q i typowa farma. Healbotem nie jesteś w stanie nic zrobić bez pomocy. W WoWie gram resto Druidem i przed pathem dokładajacym bonus do spelldamage do heal itemów zabicie zwykłego mobka trwalo bardzo dłuuugo. Cieszę się więc,że w WAR'ze healer nie jest zupełnie bezbronny zwłaszcza przy takiej ilości starć PVP.
PS. W WoW'ie healer na BG musiał sie dobrze kryć bo jak tylko podniesie rączke to od razu dostaje bęcki.
Lol w wowie obecnie healerzy to najpotezniejsze klasy... haha probowales kiedys zabic resto druida z dobrym sprzetem? przeciez to jest kurwa paranoia, bedzie sie leczyl az do poki mana mu sie nie skonczy a wtedy travel form i ucieknie.. Resto druids w wowie sa praktycznie nie do zabica jesli umiesz grac tym druidem... resto druid + ms war w 2v2 i masz 2000+ arena rating nawet jak lichy jestes  Mam nadzieje ze w warhammerze healerzy nie bede tak dopakowani jak to sie stalo ostatnio w wowie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sander
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpień 30, 2008, 18:05:42 » |
|
w Warhammerze nie ma many 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quig
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #43 : Sierpień 30, 2008, 19:20:08 » |
|
...Niech healerzy martwią się także o własny zad, a nie krzyki na TSie typu: "Ściągnijcie go ze mnie, bo nie mogę healować!!"  Przy założeniu, że w WAR jest głównie RvR to nie ma aggro  i jak ktoś chce bić heala to i tak będzie to robił nawet jak będziesz mu skakał po głowie i pokazywał środkowy palec.  No a na jakimś rajdzie PvE to lepiej i tak posłuchać krzyku bo jak nie to bez heala rajd się wyłoży na plecy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Widurr
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #44 : Sierpień 31, 2008, 17:14:36 » |
|
Mam nadzieje ze w warhammerze healerzy nie bede tak dopakowani jak to sie stalo ostatnio w wowie  Czytając różne opinie na forach - odniosłem wrażenie, że Warrior Priest jest mocno przesadzony. Niestety w bete nie grałem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|